Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

επανερχονται εντονες οι φημες οτι απο το πασχα και μετα και το κεφαλονια και το επτανησος θα εξυπηρετουν τη γραμμη.

το σεναριο αυτο ειχε κυκλοφορησει και πριν τις γιορτες και επανηλθε τις τελευταιες μερες. εγω το ακουσα σημερα και μαλλιστα μου το παρουσιασαν σαν σιγουρο!!

το ενα (μαλλον το κεφαλονια) θα εκτελει το κλασσικο δρομολογιο και το αλλο δυο δρομολογια για σαμη με διανυκτερευση στην πατρα.

το σκεπτικο της εταιρειας ειναι να ενισχυσει την γραμμη της πατρας με συχνα δρομολογια (και εκπτωσεις προς τους μεταφορεις) ωστε να ανταγωνιστει την κοινοπραξια.

η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι αν γινει αυτο θα πεσει γελιο. οσες φορες στο παρελθον επιχειρηθηκε κατι τετοιο δεν ειχε αποτελεσμα. με εξαιρεση τους καλοκαιρινους μηνες η πατρα δευτερο καραβι (και μαλλιστα απο την ιδια εταιρεια) δε σηκωνει.

ειναι προσφατη η αποτυχια της GanA ferries με jetferry1/romilda και παλιοτερα της Ελ. Ακτοπλοϊας. Μονο το καλοκαιρι του 2000 δουλεψε καλα ηΠατρα με 5 δρομολογια (3blue star 2 jetferry) αλλα ηταν η χρονια του Κορελι.

οι κεφαλονιτες προτιμουν κυριως τον πορο (και ιδιωτες και μεταφορεις) γιατι ειναι η φτηνοτερη και συντομοτερη διαδρομη. Μονο αν εχεις κανει voodoo στον κοσμο και σε ακολουθησει οπου και αν πας εχεις ελπιδα

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ καμιά 10αρια γνωστούς και φίλους που έχω από Κεφαλονιά όλοι προτιμούν την κυλλήνη.Μόνο όταν πάνε με ΚΤΕΛ πάνε με το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΄κι αυτό αναγκαστικά γιατί τα ΚΤΕΛ Αργοστολίου και μπορεί και όλης της Κεφαλονιάς μπαίνουν από Πάτρα.

Γενικά οι επιβάτες για Αργοστόλι που είναι και η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς Λύξούρι ένα χωριό με πολύ πληθυσμό Πόρο...προτιμούν την λύση της Κυλήνης

Πιστεύω ότι το εγχείρημα δεν θα έχει αποτέλεσμα να υλοποιηθεί τελικά και η θα έχουμε υπαναχώρηση και επιστροφή του ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στην Κυλήνη ή θα τα δένουν το καθένα από ένα τετραμηνο τον χειμώνα.

Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ από μόνο του είναι αρκετό και αν είχε λίγο μεγαλύτερο γκαράζ ίσως θα ήταν τέλειο αλλά δεν πας να βάλεις δεύτερο πλοίο ωστε να φεύγει το ένα γεμάτο και να πέρνει το άλλο 7-8ΙΧ και ένα πούλμαν. :mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

την κυριακη του Πασχα δεν εκτελουνται δρομολογια.

το μεγαλο σαββατο θα γινει μονο το πρωινο δρομολογιο (7 απο ιθακη 08,30 απο σαμη 12.30 απο πατρα) το πλοιο θα παει πισαετο και μετα θα παει σαμη οπου θα παραμεινει μεχρι το πρωι της δευτερας 02/5. απο εκει θα παει πισαετο το πρωι για να παρει τους θιακους (07.30 απο πισαετο) και θα επιστρεψει σαμη για να φυγει 08.30.

αυτη η τροποποιηση στη διανυκτερευση εγινε επειδη το πληρωμα του Κεφαλονια (πλην 3 ατομων) ειναι κεφαλονιτες. ετσι οι τρεις θιακοι θα κατεβουν πισαετο και οι αλλοι θα κανουν πασχα σπιτια τους

δεν υπαρχουν θεσεις στο γκαραζ απο μεγαλη τριτη εως και μ παρασκευη ουτε πρωι ουτε βραδυ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γεματο σχεδον το γκαραζ και για τις μερες της επιστροφης.

μονο το Μ Σαββατο ηταν χαλαρα τα πραγματα (ειχαμε και ενα δρομολογιο μονο)

Βεβαια παρα την μεγαλη κινηση οχηματων και επιβατων δεν ειχαμε καθυστερησεις. Η πιο μεγαλη ηταν 15 λεπτα στη χτεσινοβραδυνη αφιξη στην Πατρα. αυτο οφειλεται στο οτι η κινηση αυτη την περιοδο ηταν προς μια κατευθυνση (προς τα νησια τη μεγαλη εβδομαδα και προς πατρα τωρα).

πρωτα ειχαν πουληθει τα εισητηρια της πατρας (κεφαλονια) και μετα αρχισε να γεμιζει η κυληνη (επτανησος). αυτα συμφωνα με την πορεια των κρατησεων μεσα στον απριλη

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

βασικος αιμοδοτης της γραμμης και πρωτα (επι blue star) και τωρα (επι strintzis ferries) ειναι η ΤΙΤΑΝ Α.Ε. πολλα φορτηγα σε καθημερινη βαση.

ειναι να απορει κανεις που παει τοσο τσιμεντο (τροπος του λεγειν "απορει". χτιζονται "παραδοσιακα" καταλυματα στην κεφαλονια)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αλλο ενα τριημερο με πολυ κινηση στη γραμμη, ειδικα για τα δυο δρομολογια της παρασκευης απο πατρα και την επισστροφη τη δευτερα το απογευμα.

περαν του μονοπωλειου στην ιθακη η γραμμη ως γνωστον απολαμβανει προτιμησης και στην κεφαλονια λογω πλοιου.

δε θα πω πολλα για την κινηση του "πηγαινε" (παρασκευη)

πρωτοκολο πρωι βραδυ και γεματο γκαραζ.

εκεινο που προκαλεσε αρνητικη εντυπωση στο μονομελες κλιμακιο του shipfriends :D ειναι ο προβληματικος συντονισμος κατα τη φορτωση.

την παρασκευη το βραδυ το καραβι ειχε σχεδον φορτωσει απο τις 20.45 (20.30 κανονικη αναχωρηση) και εμενε ενα φορτηγο και 5 ιχ αναμονη απο τα οποια χωρουσαν τα 3 σιγουρα. λυσαμε στις 21.05 γιατι για καθε ΙΧ πρωτα τον εστελνε να βγαλει εισητηριο, και μετα τον εβαζε μεσα. ακολουθως για το επομενο το ιδιο. πηγαινε βγαλε εισητηριο στο εκδοτηριο, ελα βαλε το κλπ κλπ. το ιδιο εγινε για τα 4 ιχ αναμονης που μπηκαν. δε γινοταν να τα εβαζε πρωτα μεσα, και μετα για οσα τελικα επαιρνε να εφερνε το παιδι του πρακτορειου τα εισητηρια στον καταπελτη;.

στη σαμη ειχαμε μια απο τα ιδια. ενω συνηθως χωρανε να βγαινουν δυο δυο τα ιχ το μισο γκαραζ αδειασε ενα ενα. ενω διακοπηκε για λιγο η ροη απο το μπουλουκι των επιβατων που ειχαν σταματησει μπροστα στον καταπελτη. εδω υπαρχει ευθυνη και του λιμεναρχειου σαμης που τα "οργανα" του απλως θαυμαζαν τα jeep και τις χαριτοβρυτους συνοδηγους τους.

τελικα εδεσε ιθακη το βαπορι με 50 λεπτα καθυστερηση (01.15) απο τα οποια 35 απο την πατρα και 15 απο τη σαμη. λιγη σβελταδα στο γκαραζ παραπανω και λιγο πιο ενεργητικη παρουσια των λιμενικων στη σαμη δε θα εβλαπτε.

στην επιστροφη των ασωτων δευτερα απογευμα γινοταν το ελα να δεις. ετσι και σηκωνωσουνα δεν ξανακαθοσουνα. blue star ithaki ενα πραμα :D . και στα σαλονια και στα decks και στις αεροπορικες τιγκα ο κοσμος.

(λεω και στο τοπικ για το βαπορι οτι ευτυχως τουλαχιστον ηταν πεντακαθαρο οπως παντα)

450 ατομα απο ιθακη και 60 ιχ (της τρελλης στο πισαετο) και τα υπολοιπα (μεχρι τα 1300 και 230 περιπου) απο η σαμη. γενικα τις μερες αιχμης η γραμμη εχει καθυστερησεις στον πισαετο και στη σαμη.

ειναι παντως εμφανες οτι τις μερες αιχμης υπαρχει στενοτητα χωρητικοτητας γκαραζ και πρωτοκολου. μια η αυξανομενη κινηση της ιθακης μια η κεφαλονια γινεται λιγο χαμος

κορυφαιες στιγμες του τριημερου α) η "εισβολη" καμια 40ρια harley στη σαμη (εκανε το harley club εκδρομη το τριημερο) και μια μανα που αλλαξε το παιδι της που τα εκανε πανω του, πανω σε μια αεροπορικη :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

με γεματο γκαραζ αλλα γυρω στα 900 ατομα το χτεσινο πρωινο δρομολογιο απο πατρα. οχι ικανοποιητικη η κινηση σε επιβατες για την εποχη. παρομοια κατασταση και στο πρωινο της περασμενης παρασκευης που ταξιδευαν γνωστοι μου. ολα αυτα συνεπεια της μειωμενης κινησης στην κεφαλονια

Link to comment
Share on other sites

αναλογη κινηση σε επιβατες αλλα με γεματο γκαραζ ηταν και το πρωινο δρομολογιο της παρασκευης 12/8. 250 ατομα και γυρω στα 70 ιχ ηταν για ιθακη. εντυπωση μου προκαλεσε οτι αναλογος αριθμος ατομων και ιχ περιμενε στον πισαετο για να αναχωρησει.

συνηθως απο ιθακη μεγαλες επιστροφες ειχαμε μετα το δεκαπενταυγουστο ενω πριν μεχρι 25 ιχ ανα δρομολογιο το πολυ. φετος αν και ασχημη σαιζον αναλαμπες ηταν ο αυγουστος και του αγ πνευματος.

στις 15/8 στο απογευματινο απο τα νησια για πατρα η κινηση ηταν αυτη μιας συνηθισμενης αυγοστιατικης μερας και οχι επιστροφη τριημερου. επιβατες γυρω στους χιλιους (150 απο ιθακη) ενω το γκαραζ καμια 10ρια ιχ μπορει να τα επιαρνε ακομη (κανενα 40 ρι απο ιθακη).

αυτα δεν εχουν καμια σχεση με αλλες επιστροφες απο 15αυγουστο (η απλες κυριακες αυγουστου) οταν στη σαμη περιμεναν και ιχ αναμονη ενω απο επιβατες ειχαμε μεχρι εκει που δεν παιρνει. ειναι χαρακτηριστικο οτι πολλες απο τις μεταλλικες καρεκλες που χρησιμοποιουνται σε περιπτωσεις emergency ηταν ντανιασμενες.

δεν λεω οτι ηταν αδειο το βαπορι, αλλα οτι δεν ειχαμε σκηνες του παρελθοντος.

μονο του αγιου πνευματος ειδα σκηνες απο τα παλια.

γενικα η πεσμενη κινηση και στην πατρα και στην κυληνη ειναι συνεπεια της πεσμενης κινησης στην κεφαλονια.

Link to comment
Share on other sites

και σημερα δεν ηταν ενθαρρυντικη η κινηση του βραδυνο δρομολογιου.

παροτι ηρθε καθυστερημενο το βαπορι εκατσε δεμενο μονο 35 λεπτα. ξεφορτωνε πανω απο 20 λεπτα ιχ και το γκαραζ ηταν γεματο ιχ ενω απο ατομα οσο και στα προαναφερθεντα δρομολογια.

αρκετη κινηση αλλα κατω απο το πρωτοκολλο. φορτωσε γυρω στα 70-80 ιχ και καμια 10ρια φορτηγα. οσο για τα ατομα δεν μπορεσα να υπολογισω ακριβως αλλα παντως πανω απο 350 στην καλλιτερη (με το λεωφορειο) δεν ηταν.

καμια σχεση με αλλες χρονιες που και μετα τον 15αυγουστο ειχαμε συνεχιση της κινησης προς τα νησια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

χειμερινα δρομολογια πλεον.

το σαββατο δεν εχει δευτερο δρομολογιο.

το βαπορι δενει στο βαθυ απο τις 16.15 ενω το πρωι αναχωρει καθημερινα 07.00 αντι 06.45.

απο πατρα και κεφαλονια καμια αλλαγη στις ωρες

Link to comment
Share on other sites

εχει παραταθει η σαιζον στα νησια (κεφαλονια & ιθακη). τον νεκρο ιουλιο και το υποτονικο α'15μερο του αυγουστου διαδεχτηκαν 3 εντονες συγκριτικα εβδομαδες.

σε συνομιλια μου με φιλικο ατομο που ασχολειται με τον τουρισμο επαγγελματικα (οχι με βαπορια και ξενοδοχεια) μου επισημανε οτι γενικα η χρονια ειναι πολυ ασχημη, απλα πλακωσε στο τελος πολυς κοσμος, ο οποιος ομως δεν ξοδεψε στα νησια.

τα αναφερω αυτα γιατι χτες το βραδυ που ημουνα στο λιμανι κατα την παραμονη του κεφαλονια, με παραξενεψε οτι το βαπορι ηρθε με το γκαραζ γεματο φορτηγα και αρκετο κοσμο.

Ακομη πιο παραξενο ειναι οτι παρ'οτι μεσοβδομαδα σεπτεμβρη το βαπορι πηρα πανω απο μισο γκαραζ ιχ και 2/3 πρωτοκολλο

Link to comment
Share on other sites

απο τους καλυτερους αυγουστους ηταν για την ιθακη δρομολογιακα ο φετεινος. πανω απο 400 ατομα ανα δρομολογιο συνολικα περασε τους 25000 η κινηση προς Ιθακη φετος (και αλλες τοσες επιστροφες).

αυτο το ξεσπασμα του αυγουστου καλυψε εν μερει τον πενιχρο ιουλιο.

χτες παντως ειχε καμια 200ρια ατομα απο ιθακη για πατρα 28 ιχ και 2-3 φορτηγα. στη σαμη το γκαραζ γεμισε (κυριως με ιχ).

φαινεται πως η σαιζον κρατα για σαββατοκυριακα ακομη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

απο 07/01 σταματα η ημιαργια του σαββατου. καθημερινα διπλα δρομολογια μεχρι να τελειωσουν οι επισκευες και να επαναλθει το Επτανησος στην Κυλληνη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

χτες (26/01) το μεσημερι το επτανσος εδεσε κατα τις 12.00 και εφυγε λιγο μετα τις 13.00. το βραδυ εδεσε 20.50 & με την κινηση που ειχε θα εφυγε μετα τις 21.30. οποτε καλες 02.00 θιακι.

Link to comment
Share on other sites

το ιδιο και σημερα. εδεσε 12.00, ελυσε 13.10.

αλλα το κακο συνεχιστηκε. 13.50 ηταν ξανα δεμενο για να ξαναφυγει 14.05. αρα οσοι ειναι να φυγουν αποψε για τα νησια. να το υπολογιζουν να φυγει κατα τις 22.30. ας βγαλουν καμπινα γιατι με το χαραμα θα φτασουν.

Link to comment
Share on other sites

και σημερα παλι 12.10 εδεσε. 11.55 ηταν στη βορεια. 30' καθυστερηση απο το νορμαλ του ΤΑΝΙ. δεν τολμω να συγκρινω με τις ωρες του κεφαλονια.

οσο για χτες, το γυρισε πισω το λιμεναρχειο να παρει κατι για τη ΔΕΗ και ετσι μαζεψε 2 ωρες καθυστερηση.

η καθυστερηση του πρωινο δρομολογιου δικαιολογειται απο τον αυξημενο μεταφορικο φορτο λογω ΔΕΗ (εχει αυξηθει η κινηση απο και προς τα νησια, οι κατοικοι φευγουν, οι τεχνικοι πηγαινουν).

γενικα το δρομολογιο ειναι υπολογισμενο με τις ωρες του κεφαλονια και με νορμαλ κινηση. το κεφαλονια εχει 30' δεμενο το πρωι στη σαμη, 75 στην πατρα το μεσημερι και αλλα 35 στη σαμη το απογευμα (προς πατρα). το χειμωνα αυτα επαρκουν για την φορτωση καθως και για την καλυψη τυχον μικροκαθυστερησεων. το καλοκαιρι αναχωρει 06.45 απο ιθακη και ετσι το πρωινο δρομολογιο δεν καθυστερει. το βραδυ αναλογα με την κινηση μπορει να εχει καθυστερηση κυριως παρασκευες και 3μερα.

τωρα ομως με το επτανησος ο συνδυσμος του 15λεπτου παραπανω στο πατρα σαμη και του 5λεπτου στο σαμη βαθυ μαζι με την κινηση των ημερων εχουν αποτελεσμα το βραδυνο να φευγει μονιμως κατα τις 21.30. τσε βαααλε

Link to comment
Share on other sites

χτες βραδυ περιμεναν το (καθυστερημενο παλι) επτανησος περιπου 40 ιχ γυρω στα 15 φορτηγα και παρα πολυς κοσμος. οι θιακοι και οι κεφαλονιτες επιστρεφουν μαζι με το ρευμα:P

αντιστοιχη ηταν η κινηση και προς την πατρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...