Jump to content
Shipfriends

Hellenic Highspeed (IMO 9141845)


Neptune

Recommended Posts

10 hours ago, Agaios said:

Ακούγεται ότι το Hellenic highspeed θα προσθέσει την Κάλυμνο στο δρομολόγιο του και θα διανυκτερεύει εκεί.

Σήμερα διανυκτερευει στην Κάλυμνο άρα την πρόσθεσε. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ταλαιπωρείται φαίνεται και από τον καιρό και απο κάποια ψιλοβλάβη γιατι οι ταχύτητες του από χθες είναι μαξ 25-26. 

Από κίνηση πως πάει το συγκεκριμένο δρομολόγιο? Έχουμε εικόνα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και το Hellenic Highspeed σήμερα από τον Άγιο Κήρυκο για τη Μύκονο, ούτε λόγος για βορνά. Πέρασε νοτινά της Μυκόνου, πολύ κοντά στις νοτινές παραλίες και ανέβηκε από το στενό Δήλου - Μυκόνου για τον Τούρλο. Αναχώρησε από τη Μύκονο γύρω στις 1730 αντί για 1620.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον βλάβη έχει το πλοίο...τώρα κινείται με 20 κόμβους και σε όλο το ταξίδι δεν έχει ξεπεράσει τους 24...καλό κουράγιο στους επιβάτες

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον τα έχει βρεί μπαστούνια λόγω καιρού. Φαίνεται και από τα ψηλώματα. Δεν θα ήθελα να ήμουν μέσα με τίποτα. Από το site της ΕΜΥ...

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50 ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24.50 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πάντως το πλοίο δουλεύει πολύ καλα, ειδικά στις επιστροφές απ’τα νησιά. Το έχω πετύχει ουκ ολίγες φορές στον Πειραιά κατά την άφιξη του με πραγματικά γκαραζ μέχρι τον καταπέλτη και να ξεφορτώνει εν συνεχεία τα επίσης γεμάτα καταμπαρα. Φαίνεται πως η φετινή αξιοποίηση του αν και δεν φαινοταν, είναι άκρως επιτυχημένη. 

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι χθες με το πλοίο από Πειραιά για Ικαρία.  Το πλοίο γεμάτο από κόσμο και από ιχ μέχρι καταπέλτη.  Στην Μύκονο έβγαλε γύρω στους 150 επιβάτες και 20 ιχ και έβαλε τα ίδια νούμερα.  Οπότε το πλοίο δεν άδειασε καθόλου.  Ο περισσότερος κόσμος ήταν για Ικαρία γύρο στους 350 επιβάτες και 75 ιχ . Μέσα στο πλοίο ένας πανικός με τόσο κόσμο.  Πολύ λίγα άτομα ήταν στην θέση που έλεγε το εισιτήριο τους . Εγώ προσωπικά είχα αλλη θέση και σε άλλη έκατσα.  Στα δύο μπαρ του πλοίου για την οικονομική ήταν γεμάτα με 20 άτομα ουρά στο καθένα μέχρι την Ικαρία.  Η ταχύτητα του πλοίου πολύ μικρή και γιαυτό είχε μια ώρα καθυστέρηση. Για εμένα προσωπικά θα πήγανε πολύ καλά το Tera jet σε μια γραμμή Πειραιάς Πάρος Νάξος Εύδηλος. Ο κόσμος στην Ικαρία θέλει ταχύπλοο αλλά τα σχόλια από των κόσμο για το hellenic highspeed ηταν ότι κάνει το ίδιο με το myconos και έχουν δίκιο.  Η διαφορά είναι ότι στο ένα πληρώνεις 42 ευρώ και στο άλλο 61 . Γενικά πολύ καθαρό το πλοίο και ευγενικό το πλήρωμα.  Αλλά σε μια γραμμή που είναι μονοπώλιο σου διαφημίζει ταχύπλοο και κάνει για Ικαρία 6ωρες...

Link to comment
Share on other sites

Όλη αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα πάντως ακόμα και στο Μύκονος-Ικαρία δε βρίσκεις εισιτήριο με το πλοίο. 

Link to comment
Share on other sites

Να το δούμε και σήμερα το απόγευμα το πλοίο στην Κω, πραγματοποιώντας το τοπικό δρομολόγιο του Σαββάτου από Κάλυμνο για Κω, Σύμη, Ρόδο και το αντίστροφο. Το βλέπουμε να γυρνάει μπροστά μας, να δένει και εν συνεχεία να αποβιβάζει 60 κάτι επιβάτες, 1 Ι.Χ. και 3 βαν/φορτηγάκια, να επιβιβάζει κάτι πάνω από 10 επιβάτες και 1 αυτοκίνητο και να αναχωρεί για Κάλυμνο. Παραμονή συνολικά, ούτε 10 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

Και από την Κώ να μεταφερθούμε στη Μύκονο και τον Τσικνιά, τον οποίο περνά το πλοίο στα πλαίσια του δρομολογίου του για τον Άγιο Κήρυκο. Ας πάρουμε μια γεύση:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τη μέρα που ο @Nick the Greek τράβηξε το παραπάνω βιντεάκι, μόλις είχα αποβιβαστεί στη Μύκονο.

Πρώτο μου ταξίδι με το πάπορο και γενικά πολύ καλές εντυπώσεις μου άφησε. Το πλοίο ήταν πεντακάθαρο, χρώματα εσωτερικού και καθίσματα με ωραία αισθητική και πολύ ευγενικό προσωπικό.

Λίγο πριν αναχωρήσουμε από Πειραιά πήγα να βγω στο κατάστρωμα και λόγω καιρού μου είπαν να γυρίσω στη θέση μου. Ψάρωσα και πήγα δυστυχώς αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί δεν έχει και καμιά υπερηχητική ταχύτητα 😆

Από κόσμο είχε αρκετό αλλά όχι και (covid) πρωτόκολλο, υπολόγισα γύρω στο 70% και το γκαράζ με ανάλογο ποσοστό γεμάτο. Οκ, ήταν Τετάρτη αλλά περίμενα περισσότερο κόσμο για τέλος Ιουλίου.

Τη χειρότερη εντύπωση μου την άφησε ο κόσμος μέσα. Όλοι τσατίζονταν με το παραμικρό και εκτονώνονταν στο πλήρωμα. Η μία ούρλιαζε ότι της πήραν τη θέση και ήταν 10 σειρές πιο πίσω η θέση της, η άλλη ότι η θέση της είναι σε τριάδα που είχε ήδη άλλα 2 άτομα και θα κολλήσει κορονοϊό. Μάταια να της λένε ότι το πρακτορείο τα βγάζει έτσι, αυτή έβριζε την Hellenic Seaways και γενικα πολλά τέτοια περιστατικά. Η αλήθεια πάντως είναι οτι εγω που είχα κλείσει εισιτήριο απο το website, με έβαλε σε τριάδα που είχε ήδη δύο άτομα να κάθονται δίπλα μου οπότε πήγα στην μπροστινή σειρά που ήταν (και παρέμεινε άδεια). Θα μπορούσαν να το κοιτάξουν λίγο στο σύστημα αυτό.

Τέλος, ενώ φύγαμε ακριβώς στην ώρα μας από Πειραιά, φτάσαμε Μύκονο με 30 λεπτά καθυστέρηση. Το πλοίο ψήλωνε συνεχώς, το ένιωθα συνεχώς να στρίβει και έβλεπα τα απόνερα που σχημάτιζαν περίπου 45 μοίρες αλλαγή πορείας. Δεν κούνησε πολύ, παρά μόνο λίγο πριν τη Μύκονο, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ας το δούμε σε τρεις φωτογραφίες από Μύκονο παρέα με κρουαζιερόπλοια καθώς και σε μία έξτρα αφού αποβιβάστηκα.

IMG_9807.thumb.jpeg.e9c1510a8145864284e432492a6e3c7b.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ταχύπλοο πλησιάζοντας προς την Μύκονο, έκανε ξαφνική αναστροφή και κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Πιθανότατα να πρόκειται για κάποιο περιστατικό διάσωσης.

Link to comment
Share on other sites

Αν δει κάποιος την σημερινη πορεία του πλοίου προς τα νησιά  θα διαπιστώσει ότι έκανε αναστροφή στο ύψος της Κύθνο.

Μάλλον οφείλεται σε αυτό

https://www.news247.gr/koinonia/kythnos-se-exelixi-epicheirisi-diasosis-6-atomon-meta-apo-eisroi-ydaton-se-katamaran.9343180.html

Link to comment
Share on other sites

Τελευταίο ταξίδι για φέτος -αν δεν απατώμαι- στην καλοκαιρινή του γραμμή και μάλλον θα μείνει αξέχαστο στους επιβάτες, αν κρίνει κανείς με το τι πορεία ακολούθησε από τον Άγιο Κήρυκο για τη Μύκονο. Ψήλωμα στο βόρειο Αιγαίο, στα νοτινά της Μυκόνου και απόπλους από τον Τούρλο με 2 ώρες καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρουμε πως το ταχύπλοο πέρναγε από το στενό των Φούρνων κάτι το οποίο θεωρώ πολύ εντυπωσιακό δεδομένου πως το στενό έχει άνοιγμα 130 μέτρων και το Hellenic Highspeed μήκος 100.Σε γενικές γραμμές το δρομολόγιοθυμίχει αυτό του Ρόδος τα προηγούμενα χρόνια) πρέπει να πήγε πολύ καλά λαμβάνοντας υπόψιν και τα σχόλια των φίλων ανωτέρω.Τέτοιο ταχύπλοο στα Βόρεια Δωδεκάνησα με σύνδεση Φούρνοι Ικαρία Μύκονο με Πειραιά σίγουρα ήταν κάτι πολύ θετικό για όλα αυτά τα νησιά.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, nomikos said:

Να αναφέρουμε πως το ταχύπλοο πέρναγε από το στενό των Φούρνων κάτι το οποίο θεωρώ πολύ εντυπωσιακό δεδομένου πως το στενό έχει άνοιγμα 130 μέτρων και το Hellenic Highspeed μήκος 100.

πρακτικά επειδή δεν πήγε από τη μια πλευρά στην άλλη αλλά έπλευσε κατά μήκος, αυτό που έχει σημασία είναι με πλάτος 130-160 μετρα στο στενό και 17-18 μέτρα το πλοίο είχε τουλαχιστον 70-80 μέτρα απόσταση από κάθε πλευρά.

Και πάλι δεν ειναι καμια φοβερή απόσταση, αλλά σίγουρα δεν ειναι 30 μετρα όπως συνάγεται από το παραπάνω :)

Link to comment
Share on other sites

Δε συνάγεται από το σχόλιο μου κάτι τέτοιο.Για μήκος πλοίου και άνοιγμα στενού έγραψα.Σκέψου να έχει το βαπόρι απόσταση 70 μέτρα από τη στεριά εκατέρωθεν(δεν ήταν 70 αλλά 50 στη προκειμένη) και το μήκος του 100 μέτρα.Και αν έρθει καμιά ριπή από το πλάι;Τα βαπόρια δεν είναι τραίνα..

Link to comment
Share on other sites

Στις ταχύτητες ηταν συντηρητικό πηγαινε με 28 κόμβους , άρα δεν ηταν κατι ιδιαίτερο για τα Δωδεκανησα όταν το BS2 παει με 26 κόμβους και κανει 1-2 ώρες παραπάνω από το Highspeed.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...