Jump to content
Shipfriends

Hellenic Highspeed (IMO 9141845)


Neptune

Recommended Posts

Για το καλοκαίρι ακόμα κάνεις δεν ξέρει εάν θα ταξιδέψει το Hellenic Highspeed. Αλλά εάν κρίνω από τις προθέσεις για το Highspeeed 4 (40 ημέρες δρομολόγηση), πολύ αμφιβάλλω ότι η Attica Group το συμπεριλαμβάνει στα σχέδια της για το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 752
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πέρυσι έμεινε εκτός πλάνων λόγω της δρομολόγησης του Tera Jet στη γραμμή Πειραιά Πάρο Ίο Σαντορίνη, οπότε συμφώνα με την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού για την εξαγορά της HSW, έπρεπε να αποδρομολογηθει από τη γραμμή Πειραιά Ίο Σαντορίνη

Link to comment
Share on other sites

Ω μια χαρά, σφαίρα πάει..!
Και μια "μπλε ψυχή" το καλοκαίρι πήγαινε πάνω-κάτω με τέτοιες ταχύτητες και θεωρούνταν ταχύπλοο, με εισιτήρια "φαρμακείο"...
Οπότε "ούτε του παπά" τα ενδοκυκλαδικά.

Link to comment
Share on other sites

Εμπλοκή και απώλεια άγκυρας στο Ε/Γ-Ο/Γ -TAX Hellenic Highspeed στην Πάρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π. 12331 ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Πάρου με προορισμό το λιμένα Σύρου για την πιθανή εμπλοκή αντικειμένου στο σώμα της άγκυρας και ως εκ τούτου αδυναμία έπαρσής της.

Στο σημείο μετέβησαν επαγγελματίες δύτες όπου διαπίστωσαν ότι η άγκυρα έχει εμπλακεί καθώς και την αδυναμία απεμπλοκής της, με συνέπεια ο Πλοίαρχος να προβεί στην απόθεσή της.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του μετά την επιθεώρηση από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης καθώς και προσκόμιση βεβαίωσης του νηογνώμονα που του παρακολουθεί και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''HELLENIC HIGHSPEED'', μέχρι την τοποθέτηση νέας άγκυρας, εκ νέου επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η άγκυρα του Hellenic Highspeed πιάστηκε με την αγκυρα του Blue Star Delos που είχε χάσει τη προηγούμενη εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Περάστηκαν δρομολόγια στο σύστημα για το καλοκαίρι από Πειραιά 07:05 για Ίο και Σαντορίνη (29/05 έως 27/09).Φέτος μπορεί να κάνει δρομολόγια κανονικά χωρίς πρόβλημα από την επιτροπή ανταγωνισμού;

Link to comment
Share on other sites

Για 3 χρόνια πρέπει να υσχίει, εκτός αν εννοείς ότι ο ανταγωνιστής έχει μια συγκεκριμένη προθεσμία μέχρι να ανακοινώσει ότι θα κάνει και αυτός δρομολόγια εκεί.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Θετική εξέλιξη. Αν δεν κάνω λάθος (δεν είμαι σίγουρος) οι δεσμευτικοί όροι έχουν ισχύ 4 χρόνια. Βέβαια από την άλλη πλευρά μπορεί να συνέβη κάτι με τη SeaJets και το πλοίο που πιθανόν θέλουν να δρομολογήσουν ή οι ώρες που το δρομολογούν να επιτρέπουν στην Attica Group να δραστηριοποιηθεί ξανά στη γραμμή. Παράλληλα μου κάνει εντύπωση ότι όλες αυτές οι αλλαγές που κάνει ο όμιλος στον στόλο φέτος (Blue Star Myconos/Chios, Flyingcat 3 Ραφήνα - Κυκλάδες, Hellenic Highspeed ξανά σε δράση, Express Pegasus -  Σποράδες κ.λπ.) που μπορεί αυτό να σηματοδοτεί ότι οι όροι της επιτροπής ανταγωνισμού έληξαν και πλέον διαμορφώνεται ο στόλος όπως το επιθυμεί ο όμιλος Attica.

Link to comment
Share on other sites

παιδια διαβαστε λιγο να ξαναθυμηθειτε.

3 χρονια απο το 2018 ισχυουν οι περιορισμοι και πεντε για το ΒΑ Αιγαιο

ΥΓ: αρκει καθε σαιζον να υπαρχει ενδιαφερομενος που να υποβαλει εγκαιρως στη deloitte, που ειναι η ελεγκτικη εταιρια που εχει την ευθυνη ελεγχου της συμμορφωσης με την αποφαση συγχωνευσης.

τελος του off topic

μεχρι το καλοκαιρι ειναι πολυς καιρος για τα ταχυπλοα ;) 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Μέσα στο κρύο του Φεβρουαρίου εμείς βλέπουμε καλοκαιρινές εικόνες από το Hellenic Highspeed στη Ραφήνα. Δεμένο δίπλα στο Aqua Blue και πάντα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας. Πρό της αναχωρήσεως οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να χαρούν συντόμως το μικρό sun deck του πλοίου, ενώ οι ναύτες πλώρα προετοιμάζουν την αναχώρηση με το που μολήσει το Aqua Blue.

 

Ο χρωματισμός α-λά Fast Ferries εμένα τελικά μου άρεσε πολύ και για να πάνε στην αγορά του Thunder, θεωρώ πως κι εκείνοι έμειναν ευχαριστημένοι από την εμπειρία. Εδώ πια το πλοίο έχει ανοίξει και προσπερνά το Aqua Blue με χαρακτηριστική ευκολία.

 

Τελικά αυτά τα δελφινάκια, για πόσο ακόμη θα τα βλέπουμε στα φουγάρα του?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Hellenic Highspeed μάλλον την άλλη εβδομάδα θα πάει για δεξαμενισμο στη Σύρο. Πιστεύω ότι είναι αρκετά νωρίς ο δεξαμενισμος για καλοκαιρινή δρομολόγηση, οπότε ίσως να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους τα στελέχη του ομίλου. 

Link to comment
Share on other sites

Το Hellenic Highspeed μεθορμισε σήμερα στο ντοκ 3, έτσι να ξεκινήσει τις εργασίες για να βάλει τα νέα χρώματα του. Ενώ τελικά θα δεξαμενιστει στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη από τις 28/02/20 έως τις 02/03/20.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Απ' τη στιγμή που το Highspeed 4 έχει κλείσει για δεξαμενισμό την τεράστια δεξαμενή του Περάματος μόλις λίγες ημέρες αργότερα (6/3 - 9/3), γιατί δεν τρενάρουν λίγες ημέρες τον δεξαμενισμό του Hellenic Highspeed, ώστε να ανέβουν και τα δύο μαζί ταυτόχρονα στην τεράστια δεξαμενή του Περάματος (και να πληρώσουν λιγότερα χρήματα), όπως είχε γίνει και παλαιότερα στην Ελευσίνα με τον ταυτόχρονο δεξαμενισμό των HS4 και HS5;;;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι τα βάζα έχουν την δυνατότητα να ξεβιδώνονται απ' το προσωπικό των δεξαμενών και να τοποθετούνται σε άλλα συγκεκριμένα σημεία της δεξαμενής που υποδεικνύονται μέσα απ' το σχέδιο δεξαμενισμού του κάθε πλοίου με σκοπό την ασφαλή του σταθεροποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είχα αναφέρει από χθες το Hellenic Highspeed σήμερα ξεκίνησε να φοράει τα νέα χρώματα της Hellenic Seaways για τα ταχύπλοα.

Αναμενόμενη η επαναδραστηριοποιηση του Hellenic Highspeed στην επιδοτούμενη γραμμή στη Σύρο. 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...