Jump to content
Shipfriends

Hellenic Highspeed (IMO 9141845)


Neptune

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 776
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Hellenic Highspeed χθες το βράδυ ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του από τη Ραφήνα. Πριν από λίγη ώρα αναχώρησε από τη Ραφήνα με προορισμό το Λαύριο έτσι ώστε το απόγευμα στις 17:00 να αντικαταστήσει το Άρτεμις στα δρομολόγια του στην άγονη των Κυκλάδων.

Link to comment
Share on other sites

Με τι ταχύτητες θα κάνει τα ενδοκυκλαδικά? Πάντως πλάκα πλάκα έβγαλε τη χρονιά χωρίς βλάβες και η εταιρία το χρησιμοποιεί για αρκετά μεγάλο διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα ταχύπλοα.

Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Champion Jet_2 said:

She took Artemis(hellenic seaways passenger ship going for drydock) routes in Cyclades(10+ ports!!!) and this route does not require more speed than 20 kn,and she is before schedule in the ports.

Thanks. So, as she is covering a conventional vessel, her full speed is not required. 

She is, however, still listed as the highspeed option on the HSW site!

Link to comment
Share on other sites

I meant under timetables. https://hellenicseaways.gr/en/routes/index/kyklades-b-a-aigaio

Her timetables are listed under 'Speed', whilst there are five more conventional options. Just found it amusing. I realise there's no need to move her from the HSC to Conventional section of the fleet part of the site. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Να πούμε και για το Hellenic Highspeed κάποιες καλοκαιρινές εντυπώσεις, κατόπιν ενδοκυκλαδικού ταξιδίου από τη Μάικονος. Καθόμουν λοιπόν και σκεφτόμουν τι να γράψω, και συνειδητοποίησα πως δεν είχα και κάτι τρομερό να σας μεταφέρω. Ούτε καλό, ούτε και κακό. Εσωτερικά το πλοίο μου φάνηκε εντελώς ουδέτερο, ούτε κάτι που να σε εντυπωσιάσει, ούτε κάτι που να σε χαλάσει. Κάθισα στο πάνω-πάνω σαλόνι, αν θυμάμαι καλά τα καθίσματα είχαν κιτρινωπή απόχρωση. Και τώρα που το σκέφτομαι, μήπως αυτό ήταν το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης? Εγώ είχα εισιτήριο οικονομικής και βρέθηκα εκεί πάνω εντελώς μηχανικά αλλά από την άλλη δεν μπήκε και κανείς στον κόπο να με ελέγξει. Ίσως να ήταν το μεγάλο πούρο που κρεμόταν από τα χείλη μου, που προκάλεσε σεβασμό :D.

 

Σε αντίστοιχο καιρό με το ταξίδι μου με το Highspeed 7, θα προτιμούσα το τελευταίο να ταξιδέψω, χωρίς να είμαι ειδικός η συμπεριφορά του στη θάλασσα ήταν καλύτερη από το Hellenic Highspeed. Περίεργη η επιβίβαση τώρα που το θυμάμαι, περπάτησα σχεδόν μέχρι πλώρα στο γκαράζ για να επιβιβαστώ. Αν έχει πετύχει σε κάτι κέντρο η Hellenic Seaways με το συγκεκριμένο πλοίο, είναι τα δρομολόγια. Πολύ καλά ωράρια και για την κάθοδο πρός τις Κυκλάδες αλλά και για την επιστροφή, γενικά έχω την αίσθηση πως το πλοίο πρέπει να πήγε αρκετά καλά φέτος, παρά τα αρχικά προβληματάκια.

Link to comment
Share on other sites

Στο deck πάνω όπως αναβαίνεις τις σκάλες είναι και αυτή οικονομική θέση. Πρύμα στο πάνω deck έχει πόρτες που είναι η VIP αρκετά μικρή, με μεγάλες καρέκλες και τραπεζάκια. 

Μάλλον μπήκες από την είσοδο που είναι για τους οδηγούς στο γκαράζ. Διαθέτει κανονικά 2 σκάλες δεξια & αριστερά πρύμα καθώς και ένα ασανσέρ που οδηγούν στην υποδοχή του πλοίου. 

Πράγματι πρέπει να πήγε πολύ καλά φέτος, ουσιαστικά ολοκλήρωσε 8 μήνες σε συνεχή δρομολόγια! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Hellenic Highspeed μπορεί να έχει τελειώσει τα δρομολόγια στην άγονη της Σύρου εδώ και μια εβδομάδα αλλά παραμένει δεμένο ακόμα στο λιμάνι του Λαυρίου. Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει εάν θα έρθει στο Πειραιά για την ακινησία του ή θα επιστρέψει ξανά στην άγονη της Σύρου αντί για το Άρτεμις.;)

Link to comment
Share on other sites

Χθες το βράδυ το Hellenic Highspeed έφυγε από το Λαύριο και πήγε στη Σύρο. Όπου σήμερα το πρωί στις 7:00 ξεκίνησε πάλι δρομολόγια στην άγονη γραμμή της Σύρου. Με αυτή τη νέα δρομολόγηση του, βλέπω να φτάνει 10μηνο δραστηριοποιησης!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Hellenic Highspeed στο λιμένα Φολεγάνδρου

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π. 12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολεγάνδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Κιμώλου.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση ένας (01) επιβάτης, ενώ δεν ανέμενε επιβάτης για επιβίβαση στον οικείο λιμένα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο

 

Quote
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED''  Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Κέα-Κύθνο-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Κίμωλο-Μήλο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Κιμώλου.  
Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό την Κίμωλο.

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο και την Ίο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σέριφο για Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Σίκινου. 

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ στο λιμένα Φολέγανδρου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Νάξο, καθώς επίσης τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED''  Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σίκινο για Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Ίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Νάξου. 

Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό την Ίο, ενώ στο λιμένα Ίου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες με προορισμό τη Νάξο και ένας επιβάτης με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...