Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΕΛΕΝΗ¨ στην Ηγουμενίτσα

Πηγη: ΥΕΝ

Μηχανική βλάβη, παρουσιάστηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΕΛΕΝΗ¨ Ν.Π. 9803, μεσημβρινές ώρες χθες, κατά την είσοδο του στο δίαυλο λιμένα Ηγουμενίτσας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα, με 229 επιβάτες.

Το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς και του απαγορεύτηκε ο απόπλους από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Το εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 19:00, το οποίο

παρέμεινε ανεκτέλεστο και οι επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ»

Σήμερα στις 16.20, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 9803, ότι πριν τον απόπλου του για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό την Ηγουμενίτσα, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι 26 επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής.

πηγή ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Βλάβη είχε χτές η συμπαθητική παντόφλα Ἑλένη"

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ «ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 9803 ότι, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα, παρουσιάστηκε απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και διαρροή ελαίου από τον αναστροφέα κινήσεως της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο, εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα με εκατόν εξήντα τέσσερις (164) επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.  

Άμεσα από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση και απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΛΕΝΗ» μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

πηγή: http://www.hcg.gr/node/4679

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (σσ χθες), η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 9803, ότι κατά τη διάρκεια προθέρμανσης των κύριων μηχανών του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα, διαπιστώθηκε  μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηγουμενίτσας διενεργήθηκε επιθεώρηση και διαπιστώθηκε η βλάβη της δεξιάς κύριας μηχανής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΛΕΝΗ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με τα επόμενα δρομολόγια της γραμμής Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ Ελένη στην Κέρκυρα στις 23/4/16

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 9803, ότι κατά τη διάρκεια προθέρμανσης των κύριων μηχανών του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Ελένη στην Ηγουμενίτσα. 

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 9803 ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στον οικείο λιμένα προερχόμενο από λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε αδυναμία καθόδου του καταπέλτη επιβίβασης/ αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.
Το ανωτέρω πλοίο παρέμεινε στο αγκυροβόλιο έως ότου το πλήρωμα αποκατέστησε τη βλάβη προσωρινά και στη συνέχεια προσέδεσε στη ράμπα Νο3 λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας αποβιβάζοντας ασφαλώς επιβάτες και οχήματα.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, βλάβη στο υδραυλικό σύστημα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΕΛΕΝΗ” ενώ πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά την διαπίστωση οριστικής αποκατάστασης της βλάβης στον καταπέλτη και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλαβουλα χτες για την παντοφλα στην Ηγουμενιτσα

 

Quote

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΑΝ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 9803, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Ηγουμενίτσας προς το λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου με τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής και κατέπλευσε στο λιμένα της Κέρκυρας όπου αποβίβασε με ασφάλεια διακόσιους έναν (201) επιβάτες, σαράντα δύο (42) Ι.Χ., πέντε (05) Φ/Γ, δύο (02) Λ/Φ και δύο (02) Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΛΕΝΗ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ η γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα εξυπηρετείται από έτερα δρομολογημένα πλοία.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ελένη στην Κέρκυρα στις 16/12/18.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 9803 για αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας την 14:30, λόγω μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Στο λιμένα Κέρκυρας ανέμεναν προς επιβίβαση οχτώ (08) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ. και δύο (02) Φ/Γ, που προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΛΕΝΗ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ελένη στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π.9803 ότι κατά τη διαδικασία απόπλου από το λιμένα Κέρκυρας προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Ηγουμενίτσα, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Άμεσα στο πλοίο μετέβη Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσε απώλεια πίεσης ελαίου στη ρεβέρσα της αριστερής κύριας μηχανής και κατά συνέπεια αδυναμία εκτέλεσης κινήσεων πρόσω – ανάποδα της α.κ.μ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΛΕΝΗ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη / ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι εκατόν σαράντα ένας (141) επιβάτες και τα σαράντα ένα (41) Ι.Χ.Ε. οχήματα αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο της γραμμής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
1 hour ago, mvin said:

Μηχανική βλάβη έχει από χθες το μεσημέρι

και η original ανακοινωση του ΛΣ

Quote
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διαδικασία προετοιμασίας εκκίνησης κύριων μηχανών  του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 9803, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηγουμενίτσας για λιμένα Κέρκυρας.
Άμεσα επί του πλοίο  μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας διαπιστώνοντας την ανωτέρω βλάβη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΛΕΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν με έτερο πλοίο της γραμμής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ελένη στην Αίγινα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 9803 αναφορικά με βλάβη στο πηδάλιο του εν λόγω πλοίου, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από τον οικείο λιμένα.

Το Ε/Γ-Ο/Γ επέστρεψε στον λιμένα Αίγινας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 128 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΛΕΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...