Jump to content
Shipfriends

Elobey XIII (IMO 8834328)


Recommended Posts

'enas chiotis said:

Στα του πλοίου τώρα, δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Ανεβαίνοντας από το γκαραζ τις κατακόρυφες σκάλες οδηγούμαστε στο σαλόνι του πλοίου. Ακριβώς αποπάνω είναι η γέφυρα με το ανοιχτό ντεκ πίσω. Εξαιρετικό το εφεύρημα με το πλευρικό διάδρομο που μάλλον είναι και έξοδος διαφυγής προς τα πρύμα. (Προσέξτε το ρέλι στα αριστερά πόσο ευθύγραμμο είναι :D ). Στον ιστό μέσα πρέπει να υπάρχει δεξαμενή νερού. Σε γενικές γραμμές το πλοίο δείχνει να έχει φτιαχτεί παλαιότερα από το 1989 που δίνουν τα χαρτιά.

Η συμπεριφορά του στον καιρό άψογη, με πήρε μισή μέρα να σταματήσω να μποτζάρω από τη στιγμή που βγήκα από το βαπόρι.

η αντζελα πρωτοεμφανιστηκε στο Ριο το καλοκαιρι του 1989 και τοτε εκλεψε τις εντυπωσεις. ο βασικος λογος ηταν αφ'ενος το μεγεθος της (λεγαν οτι ειχε μεγαλυτερο γκαραζ απο ολες τις αλλες παντοφλες) αλλα και το οτι ειχε τη γεφυρα καταπλωρα (σε αντιθεση με τις αλλες παντοφλες). οπως ειναι σημερα ηταν και τοτε μονο που ηταν κατασπρη και οχι τοσο μπλε.

στο ριο εκατσε λιγο. για πολλα χρονια ηταν ναυλωμενη στο εξωτερικο (ειχα ακουσει για νιγηρια, αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει). μπορει να εχω χασει καμια επανοδο της, αλλα την ξαναδα στο περαμα το 2005 και στο ριο το 2006. μετα την επιμηκυνση του ιονιον πελαγος βρεθηκε στην πεσαδα. αρχες 2008 ξαναβρεθηκε για λιγο ριο, ενω εχει αντικαταστησει 2 φορες το ιονιον πελαγος στον αστακο.

-------

(1989, ex- Άντζελα)

Edited by polmyt
tag
Link to comment
Share on other sites

Φίλε proud_ionian σίγουρα έχεις χάσει την επάνοδό της στη γραμμή Ρίο Αντίριο τη σεζόν 2003-2004 όπου είχα ταξιδέψει κι εγώ. Τον Φλεβάρη του 2005 την είχα πετύχει παρατημένη κάπου στη Σαλαμίνα δίπλα στην παντόφλα ΜΑΡΙΑ Π.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
ta teleutaia nea anaferoun oti to Ionio pelagos tha dromologhthei (proswrina mexri na analavei to angela) thn grammh ΣΑΜΗ ΙΘΑΚΗ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΉ. Alhtheia pws tha mporei na prosegizei to limani tou fiskardou (polu mikro k kleisto limanaki)?

Μάλλον ξεκίνησε σήμερα η Αντζελα τα δρομολόγια. Φισκάρδο στο ανέβασμα εν είχε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Άντζελα νομίζω ότι έχει αγοραστεί από την ίδια εταιρεία που έχει το Ιονιον Πέλαγος, και για αυτό ίσως να δρομολογήθηκε στην ίδια γραμμή με το Ιονιον Πέλαγος. (Βλέποντας τις τακτικές δηλώσεις των δυο τελευταίων ετών)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το Angela αγοράστηκε από την εταιρεία που έχει το Ionio Pelagos με σκοπό να εκτελέσει κάποια στιγμή το δρομολόγιο που κάνει το Ionio Pelagos αφού όμως πρώτα κάνει εκτεταμένη μετασκευή και μετατραπεί όπως και το Ionio Pelagos σε κλειστού τύπου... Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και καιρό η εταιρεία έχει βάλει πωλητήριο στο Ionio Pelagos και ότι το Angela όπως είναι τώρα είναι ακατάλληλο για την γραμμή Αστακού Σάμη Πισαετό

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ας έχουμε και τα χαρακτηριστικά του πλοίου κατά hrs.

Κατασκευή 1989 στα ναυπηγεία ergoship στη Σαλαμίνα.

Νηολόγιο Πειραιά 9341, Διακριτικό κλήσης SV 8213.

Χωρητικότητες GRT 776 / NRT240

Μήκος Ολικό 72,20m., μεταξύ καθέτων 65μ.

Μέγιστο πλάτος 14,3μ, κοίλο 4,73μ

Μηχανές 2 Vee Oil 2SA 16cyl της general motors. Συνολική Ισχύς 2.880 ΒΗP

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
...στο ριο εκατσε λιγο. για πολλα χρονια ηταν ναυλωμενη στο εξωτερικο (ειχα ακουσει για νιγηρια, αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει). μπορει να εχω χασει καμια επανοδο της, αλλα την ξαναδα στο περαμα το 2005 και στο ριο το 2006. μετα την επιμηκυνση του ιονιον πελαγος βρεθηκε στην πεσαδα. αρχες 2008 ξαναβρεθηκε για λιγο ριο, ενω εχει αντικαταστησει 2 φορες το ιονιον πελαγος στον αστακο.

Κοίτα να δεις τι βρίσκεις όταν ψάχνεις για ΒΑΡΒΑΡΑ και πέφτεις πάνω σε ΑΝΤΖΕΛΑ :D. Κι αυτό επίσης, από τα αποτελέσματα του ΣΑΣ της 23/Αυγ/2004.

post-929-12832699832_thumb.jpg

Από ότι φαίνεται το ΑΝΤΖΕΛΑ είχε περάσει και από την γραμμή Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα (να υπήρχε και άλλο ΑΝΤΖΕΛΑ... δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Από ότι φαίνεται το ΑΝΤΖΕΛΑ είχε περάσει και από την γραμμή Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα (να υπήρχε και άλλο ΑΝΤΖΕΛΑ... δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό).

Καλησπέρα στους φίλους του πλοίου. Να δούμε το Angela στα Στύρα όταν πέρασε απο κει το 2001-2002. Θαμπές - ξασπρισμένες αλλά αναμνηστικές απο τότε. 1, 2, 3.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Και μια φωτο του ΑΝΤΖΕΛΑ απο το Γεναρη του 2006 οταν εκανε την ετησια του σε καρναγιο στο Περαμα.Ακρετα διαφορετικη σχεδιαση Ελληνικης παντοφλας σε σχεση με τις κλασικες που εχουμε συνηθισει

Προσωπικα το προτιμω με αυτα τα χρωματα παρα με τα καινουρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το ΑΝΤΖΕΛΑ είχε αρκετό -έως πολύ- καιρό να φανεί στους χάρτες του AIS. "Εθεάθη" προχθές Σάββατο στο Ληξούρι, από όπου αναχώρησε χθες το απόγευμα και αργά το βράδυ έδεσε στο λιμάνι της Σάμης.

Κάποια προσωρινή αντικατάσταση ίσως του ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ???

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς,θα αντικαταστήσει για μερικές μέρες το Ιόνιο Πέλαγος απ οτι άκουσα.Εδώ μια φωτογραφία του την ώρα που αναχωρούσε απο το Ληξούρι την Κυριακή και εδώ χθες το απόγευμα στη Σάμη

Edited by GameManiacGR
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες παραμονής του πλοίου στο Ληξούρι, το ΑΝΤΖΕΛΑ σήμερα το πρωί αναχώρησε με πορεία ...προς ανατολάς, και υποθέτω από το στίγμα του στο AIS ότι δεν πάει για την βάση του στην Πεσάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kανονικά θα ξεκινήσει και πάλι από την 1η Mαΐου, το δρομολόγιο στην γραμμή Aγιος Nικόλαος Bολιμών – πεσσάδα Kεφαλονιάς, το πλοίο “Aντζελα”, που πέρυσι ακινητοποιήθηκε πριν την λήξη της σεζόν, καθως εξασφάλισε νέα πιστοποιητικά που το καθιστούν αξιόπλοο. προς το παρόν το πλοίο εξυπηρετεί προσωρινά την γραμμή Pίου Aντιρρίου, αφού τα πλοία που κανονικά πραγματοποιούν αυτό το δρομολόγιο, πραγματοποιούν την καθιερωμένη επιθεώρηση.

πηγή: ERMIS ZAKYNTHOU

Link to comment
Share on other sites

προς το παρόν το πλοίο εξυπηρετεί προσωρινά την γραμμή Pίου Aντιρρίου, αφού τα πλοία που κανονικά πραγματοποιούν αυτό το δρομολόγιο, πραγματοποιούν την καθιερωμένη επιθεώρηση.

Kαλά, εντάξει, παπόρια μέντολες που λέει και ο γεωργίου. Tι εννοεί ακριβώς ο κύριος ταξιδιωτικός πράκτωρ, ότι όλα τα πλοία που δουλεύουν στο Pίο κάνουν ταυτόχρονα την ...καθιερωμένη επιθεώρηση και πήγε το Aντζελα για να ...σώσει την κατάσταση :P ??? Aπό όσα γνωρίζω μόνο ένα πλοίο της γραμμής Pίου - Aντίριου (το Mελίνα) είναι "εκτός" αυτήν την εποχή, όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά. Aπλά προκειμένου το καραβάκι να μην βαράει μύγες χειμωνιάτικα, βρήκε γραμμή και τρούπωξε, και πολύ καλά βεβαίως έκανε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...