Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Αδαμάντιος Κοραής


Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» στη Μήλο

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε χθες, περί ώρα 23:00, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π.11800, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο- Σέριφο - Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο - Θήρα, με 306 επιβάτες, για βλάβη στις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου κατά την είσοδό του στο λιμένα .

Περί ώρα 00:20, το πλοίο κατέπλευσε αυτοδυνάμως στο λιμένα Μήλου, αποβιβάζοντας 31 επιβάτες, ενώ η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Περί ώρα 03:25, κατόπιν διενεργηθείσας επιθεώρησης από τοπικό κλιμάκιο και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ απέπλευσε με 387 επιβάτες, για τους επόμενους λιμένες προσέγγισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Βλάβη στη ράμπα.

Βλάβη παρουσιάστηκε, χθες στις 22.30, στο μειωτήρα ανύψωσης της εσωτερικής ράμπας του Ε/Γ * Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π.11800, κατά την διάρκεια εκφόρτωσης στο λιμάνι της Μήλου.

Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο (Πειραιάς * Κύθνος * Σέριφος * Σίφνος * Μήλος * Κίμωλος * Σίφνος * Πειραιάς) με 174 επιβάτες.

Με τη χρήση φορτωτή, η ράμπα ανυψώθηκε προσωρινά και η εκφόρτωση ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ στη συνέχεια η Λιμενική Αρχή Μήλου, απαγόρευσε την περαιτέρω λειτουργία της μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Κατόπιν έγκρισης, σήμερα 01.00, το «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» απέπλευσε για τη συνέχιση του ταξιδιού, με 117 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζει το πλοίο καθώς μετά το ύψος της Κύθνου κινείτε με αρκετά μειωμένη ταχύτητα απο ότι συνήθως!!!!! Ήδη στην Μήλο θα καταφθάσει με πάνω απο 1 ώρα καθυστέρηση!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800 στη Θήρα

 

 

 

Η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800ότι κατά τη διάρκεια του πλου από την Ίο για τη Θήρα, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σέριφο – Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στη Θήρα αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 13 επιβάτες του.

Μετά από επιθεώρηση και διαπίστωση της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα Θήρας, από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε  ο απόπλους του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 

http://www.hcg.gr/node/4265

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800 στη Θήρα

 

 

 

 

 

http://www.hcg.gr/node/4265

 

 

Απο οτι βλεπω το πλοιο γυριζει απο τη Σαντορινη απ'ευθειας Πειραια,οποτε μαλλον δεν ειναι κατι απλο η ζημια

 

Σίγουρα δεν θεωρείται "απλή" μια ζημιά...οι 13 (!) επιβάτες είναι Η ζημιά...

Link to comment
Share on other sites

Οπότε μάλλον η (τεχνική) ζημιά ήταν απλή.

 

Οσον αφορά το πλήθος τών επιβατών,δέν νομίζω πως αυτήν την εποχή υπάρχουν μιλλιούνια ανθρώπων που πάνε στίς Δυτικές Κυκλάδες-οπότε και δέκα άτομα να πάρη το πλοίο,πάλι καλύτερα είναι από το να μήν πάη καθόλου δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800 στη Μήλο

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800ότιενώ έπλεε από Κίμωλο για Μήλο, ο στροβιλοφυσητήρας της αριστερής κύριας μηχανής έπαψε να λειτουργεί κανονικά.

Το πλοίο το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο – Σέριφο –Σίφνο – Κίμωλο και Μήλο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Μήλου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 51 επιβάτες του.

Από τηvοικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», ενώ λίγο αργότερα μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί επετράπη ο απόπλους του για ένα μεμονωμένο πλου για το λιμάνι του Πειραιά άνευ επιβατών και φορτίου.

 

http://www.hcg.gr/node/4349

 

Ξανά βλάβη στην αριστερή μηχανή μέσα σε λίγες ημέρες, και βέβαια η βλάβη δεν έγινε απο την Κίμωλο προς την Μήλο αλλα λίγο μετά την αναχώρησή του απο τον Πειραιά, και αναρωτιέμαι πόσο ασφαλές είναι να δηλώνεις την βλάβη λίγο πριν το τερματικό λιμάνι γιατί έτσι σε συμφέρει?

Link to comment
Share on other sites

Προφανως. Το ιδιο ακριβως θεμα ειχε και πριν μια βδομαδα. Ευτυχως που εφυγε το Αγιος Γεωργιος και γλιτωσαμε εδω στις Δυτικες.

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στη Σέριφο χθες.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 118000, ότι κατέπλευσε καθυστερημένα στο λιμένα με τη χρήση μίας μηχανής, λόγω σβέσης της αριστερής κύριας μηχανής που πιθανότατα προήλθε από βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα για Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά, επέβαιναν εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) επιβάτες, σαράντα δύο (42) Ι.Χ., δώδεκα (12) Φ/Γ και έντεκα (11) Δ/Κ, ενώ στο λιμένα Σερίφου ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα ένας (31) επιβάτες, εννέα (09) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη για λιμένα Πειραιά, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μου με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, με ενημέρωσαν ότι το πλοίο πρέπει να ελεγχθεί οπότε η καθυστέρηση για το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη (18:00) - Σαμοθράκη (20:30) - Λήμνο αναμένεται να είναι πολύωρη.

Link to comment
Share on other sites

22:30 - Κ.Λ. Αλεξ/πολης: Το Κοραής είναι σε διαδικασία φόρτωσης, περιμένουμε τις τελευταίες εγκρίσεις για να ξεκινήσει.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800, το οποίο βρισκόταν 4,6 ν.μ. νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, για βλάβη στις τρεις μηχανές του πλοίου.
Το ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκάφών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ “ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 24 στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια πεντακόσιοι οκτώ (508) επιβάτες, εξήντα οκτώ (68) Ε.Ι.Χ. τρία (03) Φ/Γ οχήματα και 22 δίκυκλα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.

Μάλλον εννοούν στις τρεις ηλεκτρομηχανές του πλοίου, όποτε να υπήρξε πιθανόν κάποιο black out.

Link to comment
Share on other sites

Σχόλιο καπετάνιου ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ
Κάτω από σχετική ανάρτηση για το θέμα της βλάβης, στην δημόσια ομάδα "Σαμοθράκης Ενημέρωση" στο facebook μαζί με τα πολλά σχόλια, δημοσίευσε και το δικό του ο καπετάνιος του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, κύριος Κυριάκος Μουζάκης.
Νομίζω είναι όλη η είδηση σε 30 λέξεις...
Δείτε τι έγραψε:

  • Kiriakos Mouzakis
    Kiriakos Mouzakis 18 λεπτά βλάβη και αποκατάσταση βλάβης και 4,5 ώρες σκληρή μάχη με την γραφειοκρατία για διατυπώσεις προς συνέχεια των ταξιδιών! Τελικά το πλοίο απέπλευσε στις 22.50 προς Σαμοθράκη και Λήμνο.
     
    Βρείτε υποστήριξη ή υποβάλετε αναφορά για το σχό
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Αδαμάντιος Κοραής στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κύθνου.

Το πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένες Κύθνου – Σερίφου – Σίφνου – Μήλου – Κίμωλου – Φολέγανδρου – Σίκινου – Ίου – Θήρας, με 179 επιβάτες, επέστρεψε με ιδία μέσα και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πειραιά.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'', ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...