Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Σκοπέλου


Recommended Posts

Quote
Αρχική δημοσίευση από Panagia Ekatontapiliani :

Πρόσφατα βρέθηκε κάποιος γνωστός μου στη Κύμη και ήμουν τυχερός γιατί το ξενοδοχείο τους ήταν μπροστά από τη μπούκα του λιμανιού. Όποτε μπορούμε να καμαρώσουμε τον Αχιλλέα να φτάνει στο λιμάνι της Κύμης

Και κάποιος άλλος ...γνωστός σου :D βρέθηκε φίλε Π100 χθες στο πανέμορφο λιμάνι της Σκοπέλου και φωτογράφησε τον ΑΧΙΛΛΕΑ να καταφτάνει, να ρεμετζάρει και να δένει δίπλα στο ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ !!! ;)

Και όχι μόνο βέβαια τον ΑΧΙΛΛΕΑ. Παρέλαση πλοίων χθες από την καταπληκτική Σκόπελο. Και ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ (όπως προείπα), και ΝΤΑΛΙΑΝΑ σε προσέγγιση ...πρωτότυπη (τουλάχιστον), και HIGH SPEED 1, και FLYING CATS 5 & 6, και μικρά τοπικά "εκδρομικά".

Αλλά όπως έχω πει και σε άλλο μήνυμα μου, βρίσκομαι "στα όρη στ' άγρια βουνά", (η εκδρομούλα στην Σκόπελο ήτο ημερήσια :(), οπότε φωτογραφικό υλικό άμα τη επιστροφή μου στα πάτρια εδάφη του μεγάλου μας λιμένος :D.

Εξ άλλου, ο φίλος NHSOS XIOS έχει απόλυτο δίκιο :

Quote
Αρχική δημοσίευση από NHSOS XIOS :

Χαλαρωστε απειρως,το forum εδω θα ειναι παντα,ας κανουμε ολοι μας λιγο διακοπες κ απο τα αγαπημενα μας παπορια.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και για να ολοκληρώσουμε -μετά τα ποστ και τις φωτό με τα ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ, ΑΧΙΛΛΕΑ, ΝΤΑΛΙΑΝΑ, SPEED CAT 1- το δελτίο Σκοπέλου της 11ης Αυγούστου :D, από την (για πρώτη φορά) επίσκεψη μου στο νησί, ας πάμε να δούμε μερικές φωτογραφίες ακόμα.

To HIGHSPEED 1 λοιπόν φτάνοντας στο λιμάνι, το FLYINGCAT 6, και τα εκδρομικά KASSANDRA DELFINUS και AΓ. ΝΙΚΟΛΑΣ.

Και του χρόνου, να είμαστε καλά να ξαναπάμε, αλλά αυτή τη φορά όχι για μία μόνο ημέρα. Πρόκειται πράγματι για ένα πανέμορφο νησί.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Το yacht του βασιλιά του Μπαχρέϊν στη Σκοπελο

Quote

Το «Alwaeli» (προηγούμενο όνομα Awal) κατασκευάστηκε το 1991 σε ναυπηγείο στην Ανκόνα της Ιταλίας σε εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση του περίφημου βρετανικού οίκου Terence Disdale, το οποίο έχει σχεδιάσει ορισμένα από τα πιο γνωστά yacht του κόσμου, όπως το «Al Salamah»,το « Pelorus»,το « Tatoosh»,το « Ice, Ecstasea», το γιγαντιαίο «Eclipse» του Ρομάν Αμπράμοβιτς κ.α. Το μήκους 68 μέτρων «Alwaeli» μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 19,5 κόμβων με αυτονομία καυσίμων για 6.000 μίλια. Μπορεί να φιλοξενήσει 24 καλεσμένους σε 12 σουίτες ενώ έχει 19μελές πλήρωμα. Το σκάφος ανήκει στον βασιλιά του Μπαχρέϊν Hamad bin Isa Al Khalifa, που ανέβηκε στον θρόνο αφού προηγουμένως είχε γίνει Εμίρης (από το 1999). Είναι γιος του πρηγούμενου Εμίρη Isa ibn Salman Al Khalifah και η περιουσία του υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Al Khalifah δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεχίζει να επιδίδεται σε μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες και χόμπι, όπως το γκολφ, το ψάρεμα ,το τένις και το ποδόσφαιρο ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον του για τα περίφημα αραβικά άλογα. Το Βασίλειο του Μπαχρέϊν, που λέγεται και «Βασίλειο των δύο Θαλασσών» είναι μια μικρή νησιωτική χώρα του Περσικού κόλπου, που κυβερνιέται από τη βασιλική οικογένεια Al Khalifa.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 4 months later...

Αναλυτική κίνηση Λιμένων Γλώσσας και Σκοπέλου

Quote

Τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας τον ακριβή αριθμό επιβατών για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο έτους 2017 και 2018 στους Λιμένες Γλώσσας και Σκοπέλου ξεχωριστά.

Έχει παρατηρηθεί μια πτώση στην φετινή σεζόν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, φαίνεται σημαντικό ρόλο να έχει παίξει για το αποτέλεσμα αυτό, η μη ύπαρξη πλοίου μεγάλης χωρητικότητας σε ΙΧ Αυτοκίνητα στην γραμμή Αγίου Κων/νου καθώς επίσης και η καθυστέρηση δήλωσης δρομολογίων στην γραμμή Θεσσαλονίκης – Β. Σποράδων.

Συγκεντρωτικά οι κινήσεις επιβατών  έτους 2018 – 2017 για Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο στους Λιμένες Γλώσσας και Σκοπέλου :

Έτους 2017 : 127,763

Έτους 2018 : 135,689

Προκύπτει μια διαφορά επί του συνόλου της τάξης του 6,21% περίπου μεταξύ των κινήσεων των συγκεκριμένων μηνών των δύο ετών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 9 months later...

Συναντήσεις των συμβατικών πλοίων Σποράδες Σταρ και Εξπρές Σκιάθος έξω από τη μπούκα του λιμανιού της Σκοπέλου και ταχύπλοες συναντήσεις του Champion Jet 1 και του Flying Cat 6 εντός του λιμανιού της Σκοπέλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...