Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Νότιου Ευβοικού (Κάρυστος - Μαρμάρι - Νέα Στύρα)


Recommended Posts

Πολύ σωστά το επισήμανε ο φίλος ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ :

Quote
κακα τα ψεμματα,εχουμε μπουχτισει πια απο Πειραια-Αιγαιο-Ιονιο-Ιταλια-Κορσικη-Νορβηγια

Γι αυτό και εγώ θα σας πάω μία βόλτα σε μέρη εξωτικά και ονειρεμένα :P. Και πιό συγκεκριμένα, στη Νότια Εύβοια και στο γραφικό λιμάνι του Μαρμαρίου :). Πέμπτη λοιπόν 23 Ιουλίου και μετά από ένα πέρασμα από την Αγία Μαρίνα και τα Νέα Στύρα, όπου όπως ήδη σας έχω μεταφέρει είδα τις παντόφλες ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Τ. αλλά και ΜΑΡΙΑ Π., "κατηφόρισα" προς το Μαρμάρι και την "μαμά" Κάρυστο :).

Πλησιάζοντας στο Μαρμάρι είδα από μακριά το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ να περνάει δίπλα από τους Πεταλιούς, και λίγο μετά να προσεγγίζει στο Μαρμάρι. Φτάνοντας, και πριν συνεχίσω για την Κάρυστο, έκανα μιά μικρή βόλτα στο λιμάνι όπου και φωτογράφησα τα δύο πλοία μαζί δεμένα, αλλά και την αναχώρηση μετά από λίγο του ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ για Ραφήνα με τον καιρό αρκετά φρεσκαρισμένο.

Επάνοδος την επομένη το πρωί για νέες φωτογραφίες, μιας και στο Μαρμάρι είναι ευνοικότερη η φωτογράφηση του λιμανιού και των πλοίων στο πρωινό φως. Άφιξη μετά από λίγη ώρα του ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ από την Ραφήνα, μανούβρα δίπλα στις ψαρόβαρκες και ρεμέντζο για να δέσει δίπλα στο ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ που εκείνο το πρωινό είχε ρεπό.

Μερικές ακόμα εικόνες, με τις πλώρες των δύο πλοίων, το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ δεμένο στο λιμάνι και σε αναχώρηση για την Ραφήνα, και τέλος το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ενώ μόλις έχει δώσει κάβους, φωτογραφημένο από τον φάρο του λιμανιού.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Νωρίς το πρωί αγκυροβόλησε στον κόλπο της Καρύστου το motor ship REINA 1 (IMO number:8802478) με σημαία Μάλτας που έχει προορισμό το Λιβόρνο(Ιταλία).Επίσης αγκυροβολημένο βρίσκεται το υπό Τουρκικής σημαίας δεξαμενόπλοιο COMANCHE (IMO number:7928639).

Παραμένει στο λιμάνι της Καρύστου όπως κάθε χειμερινή σεζόν το επιβατηγό /τουριστικό ΑΝΔΡΕΑΣ Ι.Μ.(αξίζει να το δείτε στο site της εταιρείας www.andreas-im.gr) πλοιοκτησίας του cpt. Iωάννη Μοσχόβη καθώς και το ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του cpt. Mανώλη Μοσχόβη.Είναι δυο τουριστικά σκάφη τα οποία από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο πραγματοποιούν κρουαζιέρες σε όλα τα νησία της χώρας μας.Εδώ θα προσθέσω ότι το ΑΝΔΡΕΑΣ Ι.Μ. είναι καρυστινό σκαρί.

Αξίζει επιπλέον να αναφέρουμε πλοία που προσεγγίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα το λιμάνι της Καρύστου όπως είναι το ΑVANTIS & AVANTIS II της ευβοιώτικης εταιρείας AVANTIS SHIPPING CO.Μεταφέρουν πέτρα καρύστου σε λιμάνια της Μεσόγειου.Για να δείτε τα χαρακτηριστικά και τον στόλο της εταιρείας μπορείτε να επισκεφθείτε το site:www.avantis.gr

Εδω μπορείτε να παρακολουθήσετε πως έφτασε το Άγιο φώς το Πάσχα του 2009 στο λιμάνι της Καρύστου.

(www.in-karystos.gr/video.html) Διακρίνεται το αλιευτικό ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ του καρυστινού cpt. M.Κοκοκύρη όπου είναι και το καίκι που μεταφέρει το Άγιο Φως και το συνοδεύουν τα Α/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ιδιοκτησίας Γ.Παγίδα,ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Παναγιώτη Μπαρού,ΑΡΧΟΝΤΑΣ,ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ και πολλά άλλα καρυστινά αλιευτικά!!!!

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"Μεγάλες στιγμές" :D απόψε για το λιμάνι της Καρύστου, αφού μετά από πολλά χρόνια ένα ferry (έστω και παντόφλα) βρίσκεται δεμένο στην καινούργια προβλήτα, εκεί που κάποτε υπήρχε το παλιό καρνάγιο.

Ο γνωστός μας "ήρωας" του Αιγαίου λοιπόν, το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ βρίσκεται απόψε στην Κάρυστο, όπου σύμφωνα με το AIS, κατέπλευσε γύρω στις επτά το απόγευμα, προερχόμενο από το λιμάνι του Λαυρίου, πιθανολογώ μεταφέροντας κάποιο ειδικό φορτίο.

Αν βρίσκεται ακόμα στην Κάρυστο αύριο το πρωί, όλο και κάποιον γνωστό θα βρω να παρακαλέσω για μία μοναδική φωτογραφία ;). Αρκεί να είναι ακόμα εκεί...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δελτίο Καρύστου 21-08-2010

Διήμερο ταξιδάκι στην Κάρυστο στις 21-22 του Αυγούστου που μας πέρασε. Στο όμορφο της λιμάνι, όπως και άλλοτε έχουμε πει, δεν πιάνουν δυστυχώς πιά επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, αλλά ποτέ δεν λείπουν οι ευκαιρίες για όμορφες φωτογραφίες από διάφορα άλλα πλοία και ...πλεούμενα.

Ήταν λοιπόν εκεί το AVANTIS II το οποίο όπως και πιό πάνω μας είχε πει ο karystos11 μεταφέρει πέτρα Καρύστου, το ρυμουλκό ΒΑΣΙΛΙΚΗ δίπλα σε μία δράγα που κάνει εργασίες στο λιμάνι, το γνωστό μας και πολυφωτογραφημένο ρυμουλκό ΦΟΥΛΗ, αλλά και κάποια φορτηγά πλοία στα ανοιχτά του λιμανιού, αρόδο στον κόλπο της Καρύστου.

Αρόδο στα ανοιχτά του λιμανιού έμεινε την νύχτα του Σαββάτου και το πανέμορφο - κουκλί yacht WHALE SONG (IMO 8979908) που έκανε την εμφάνιση του στην Κάρυστο νωρίς το απόγευμα. Τέλος, ακόμα μία θαλασσινή φωτό με τα γλυκά χρώματα ενός καλοκαιρινού δειλινού.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Εκτός από την Live Camera για το λιμάνι των Νέων Στύρων που όπως είδαμε διατίθεται από το πολύ καλό και ενημερωμένο site in-karystos.gr, μπορούμε επίσης να δούμε Live εικόνα και από το λιμάνι της Καρύστου, στο ίδιο φυσικά site.

Mε τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας των Νέων Στύρων (5 sec ανανέωση εικόνας, καλή ανάλυση), και αυτή τοποθετημένη σε πολύ καλό σημείο που καλύπτει όλο το πανέμορφο και ιστορικό λιμάνι, και με μόνο μείον σε σχέση με το λιμάνι των Στύρων το ότι εδώ δεν θα μπορούμε να βλέπουμε επιβατηγά πλοία μιας και αυτά έχουν εκλείψει δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια από τις προβλήτες του. :(

Το πολύ καλό in-karystos.gr ανανεώνεται συνεχώς και εδώ και λίγες ημέρες διαθέτει πλέον Live Camera και από το λιμάνι του Μαρμαρίου.

Ας έχουμε λοιπόν συγκεντρωμένες στο παρόν topic που αναφέρεται και στις τρεις περιοχές - λιμάνια, για όποιον ενδιαφέρεται να βλέπει ζωντανά τις κινήσεις των πλοίων, και τις τρεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις από το in-karystos.gr.

Live Camera - ΚΑΡΥΣΤΟΣ : http://www.in-karystos.gr/weather/forecast.html

Live Camera - ΜΑΡΜΑΡΙ : http://www.in-karystos.gr/timetables-marmari.html

Live Camera - ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ : http://www.in-karystos.gr/timetables-neastryra.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Κλειστή σήμερα και τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα η γραμμή Αγίας Μαρίνας - Νέων Στύρων λόγω της κακοκαιρίας. Ενώ τα δρομολόγια Ραφήνα - Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μία πολύ όμορφη ώρα, σήμερα 18.50, το ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ μόλις έχει δέσει στο Μαρμάρι δίπλα στο ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ και αποβιβάζει, ενώ ένα μικρό καίκι βγαίνει από το λιμάνι στα όμορφα χρώματα του δειλινού.

Από την live camera του in-karystos.gr βέβαια :) .

post-2102-0-70122300-1300294894_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το περασμένο Σάββατο 16/04 το ΑΒΑΝΤΙΣ ΙΙ στην προσπάθεια του να βγει από το λιμάνι της Καρύστου προσάραξε:

Σε αμμώδη αβαθή του λιμένα Καρύστου προσάραξε, σήμερα στις 11:10, κατά τον απόπλου του το Φ/Γ «ΑΒΑΝΤΙΣ ΙΙ» Ν.Π. 10794, με πλήρωμα οχτώ ναυτικούς.

Από την προσάραξη δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το «ΑΒΑΝΤΙΣ ΙΙ» το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Καρύστου με προορισμό το λιμάνι της Τήνου, μεταφέροντας φορτίο τούβλων και πλακών Καρύστου, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα περί ώρα 13:55 και επαναπροσέδεσε στην αρχική του θέση αδυνατώντας να εξέλθει του λιμένα, λόγω των αβαθών.

.

Πριν από λίγο έκανε άλλη μια απόπειρα να βγει αλλά μαλλον δεν τα κατάφερε. Διακρίνεται στην εξαιρετική webcam του in-karystos.gr να επιστρέφει στη θέση πρόσδεσης.

post-1827-0-40224500-1303189624_thumb.jp

post-1827-0-38846500-1303189634_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Αν και πίστευα ότι η γραμμή Αγίας Μαρίνας - Αλμυροποτάμου (βόρεια των Νέων Στύρων) είχε σταματήσει πλέον να λειτουργεί, βλέπω σήμερα στο AIS το ΔΗΜΗΤΡΗΣ σε προσέγγιση του στην παραλία της Παναγιας Αλμυροποτάμου.

Εκτός βέβαια αν πρόκειται για κάποιο έκτακτο ταξίδι και όχι για προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές φορές, επί το πλείστων καλοκαίρι έχω δει να υπάρχει αυτό το δρομολόγια. Πιστεύω πως απλώς γίνεται τις μέρες που η κίνηση είναι μεγάλη και υπάρχει ανάγκη για τέτοιο δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Άφιξη του Caldera Vista σήμερα στην Κάρυστο ερχόμενο από Λαυριο-Κεα-Κυθνο-Συρο-Τηνο-Ανδρο. Αποβιβασε γυρω στα 20 άτομα, 4 δίκυκλα και 5 ΙΧ. 

Αναχώρησε με περίπου 50 επιβάτες και 11 ΙΧ για Άνδρο-Τηνο-Συρο. 

Απ'οτι έχω ακούσει ο κόσμος της Ευβοίας από Χαλκίδα και κάτω το προτιμα, είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε αφιξο-αναχωρηση φευγει πιο πολυς κόσμος παρα έρχεται. Επιπλέον το γεγονός ότι τα δρομολόγια είναι Πέμπτη και Παρασκευή από Κάρυστο δεν είναι και ότι καλυτερο. Αν υπήρχε ενα διάστημα 3 ημερών ο κόσμος με σιγουριά θα ήταν ο διπλάσιος, καθώς γίνεται πιο δελεαστική η απόδραση για ένα νησί, παρα να φύγει και να έρθει την επομενη μερα. Αλλά και παλι το πλοιο(που δεν υπάρχει λόγος επιδότησης) αποτελεί έως και δυο φορές φθηνότερη μετάβαση στα νησιά και με τη μισή ταλαιπωρία. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...