Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ « ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ»

Πηγη:ΥΕΝ

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από Ραφήνα προς Μαρμάρι, με 168 επιβάτες, 03 Φ/Γ, 42 Ι.Χ. και 03 δίκυκλα παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο, συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι του Μαρμαρίου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το πιστεύω !!!! :eek:

Γύρω στις 10.00 το πρωί το τράβαγα φωτογραφίες την ώρα που αναχωρούσε από το Μαρμάρι για την Ραφήνα. Το καντέμιασα το βαποράκι :P.

Θα δω μήπως μπορέσω να κάνω κανένα επιτόπιο ...ρεπορτάζ (Μαρμάρι), να σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Λήξις συναγερμού. :)

Το πλοίο επανήλθε κανονικά στα δρομολόγια του, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ :rolleyes:.

Η βλάβη παρουσιάστηκε στο δρομολόγιο των 11.45 από Ραφήνα για Μαρμάρι, σχεδόν στα μισά της διαδρομής, και το πλοίο κατέπλευσε γύρω στις 13.00 + στο Μαρμάρι με την μία μηχανή. Γύρω στις 16.00 η βλάβη αποκαταστάθηκε και βγήκε για μία μικρή δοκιμή στον κόλπο του Μαρμαρίου παρουσία επιθεωρητών οι οποίοι και βεβαίωσαν την αποκατάσταση της βλάβης και το αξιόπλοο του παποριού :). Φυσικά επραγματοποιήθη και η προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα......

Τώρα πότε πρόλαβαν και γίνανε όλα αυτά, θα σας γελάσω. Αυτά έμαθα, αυτά σας μεταφέρω. Α, μην ξεχάσω. Η αιτία της βλάβης όπως μέσες - άκρες έμαθα ήταν "κάποιο έμβολο".

Από την πανέμορφη Κάρυστο, για το shipfriends αποκλειστικά ;), ΣΕΙΡΙΟΣ. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π.10823, σήμερα το μεσημέρι, στο λιμάνι του Μαρμαρίου, πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του, στις 13:15, για Ραφήνα.

Η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου και ακολούθησε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε αντικανονική λειτουργία των αντλιών ψύξης της αριστερής κύριας μηχανής.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους στις 14:30, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» Ν.Π.11295, ενώ στις 17:00, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης, επετράπη ο απόπλους του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» για Ραφήνα.

Πηγή: ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Βλαβη στη δεξια κυρια μηχανη ειχε χτες το πλοιο

 

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823 ότι κατά τη διαδικασία προθέρμανσης των μηχανών παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από Ραφήνα για Μαρμάρι παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι 81 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους μέσω της πορθμειακής γραμμής Αγία Μαρίνα- Νέα Στύρα.

Από τηv οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ», μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσουμε λεγοντας οτι το πλοιο σημερα εκανε κανονικα τα δρομολογια του και οτι χτες αντικατασταθηκε απο το ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

εκανε βαβά στην αριστερη του μηχανη σημερα.

Quote
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823 ότι  παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή. 
Το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από Μαρμάρι για Ραφήνα εκτελέστηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π. 12061.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνόμωνα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...