Jump to content
Shipfriends

Βύθιση του τουριστικού σκάφους Μαλεβή Ανδριάνα μετά από πρόσκρουση του Ionian King


Recommended Posts

Πλοίο εμβόλισε τουριστικό σκάφος

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009, 14:03

Τουριστικό σκάφος βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με επιβατηγό πλοίο, στο λιμάνι της Πάτρας.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγη ώρα. Κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης του επιβατηγού «Ionian King», το πλοίο έπεσε πάνω στο τουριστικό σκάφος, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βυθιστεί.

Ο μοναδικός επιβάτης πρόλαβε τελευταία στιγμή να εξέλθει και είναι καλά στην υγεία του.

Αυτή την ώρα λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ρύπανσης.

Source: zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

προκειται για το τουριστικο μαλεβη ανδριανα, που τα τελευταια καλοκαιρια δραστηριοποιειτο σαν πλωτο bar με το εμπορικο ονομα "Εν Πλω".

ατυχο απο την αρχη ηταν. πριν 3 χρονια κατα τη δευτερη σαιζον του, ειχε στουκαρει σε μια παντοφλα

YΓ: ωραια η φωτο της ελευθεροτυπιας:mad:

Edited by proud_ionian
παλια φωτο θυματος απο γκαλερυ
Link to comment
Share on other sites

παιδια το εκανε σμπαραλια. στο λιμανι ειναι ενα ματσο μπαζα και λαδια και προσπαθουν να τα δεσουν ολα (τα συντριμια) με ενα μεταλλικο διχτυ, για να τα βγαλουν απο το νερο.

το king μπηκε απο νοτια για το 7-8 (συνηθισμενη μανουβρα) και το μαλεβη ηταν στο κεφαλι της αγιου νικολαου (οπως κανει καθε μερα φετος). το πιο πιθανο ειναι να βρηκε με την πρυμη, αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει.

Link to comment
Share on other sites

Τα ξυλινα εχουν κακα προηγουμενα στην Αγιου Νικολαου. Στα μεσα της δεκαετιας του 90 το Venus ειχε κανει καυσοξυλα ενα ξυλινο αλιευτικο. Μονο που εκεινο εκανε τη ζημια στον αποπλου. :D

Link to comment
Share on other sites

Απο www.marinews.gr

Με αφορμή τη σύλληψη του πλοιάρχου του ε/γ-ο/γ Ioanian King μετά την πρόσκρουση του πλοίου σε τουριστικό σκάφος στο λιμάνι της Πάτρας η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά γίναμε θεατές του ίδιου έργου.

Μετά το ατυχές περιστατικό στο λιμάνι της Πάτρας (που είχε σαν αποτέλεσμα τη βύθιση του μικρού τουριστικού σκάφους «ΜΑΛΕΒΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ» από το Ε/Γ – Ο/Γ IONIAN KING κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του τελευταίου, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό ή ανθρώπινη απώλεια) είδαμε με λύπη να συλλαμβάνεται ο Πλοίαρχος και να οδηγείται στον εισαγγελέα υπηρεσίας με την αυτόφωρη διαδικασία για τα περαιτέρω.

Σεβόμαστε τους θεσμούς και πάνω απ’όλα την Δικαιοσύνη. Όμως, μας προκαλεί λύπη το γεγονός ότι πάντα σε παρόμοια περιστατικά, με περισσή σπουδή οι αρχές τρέχουν να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το Νόμο, αλλά μόνο στη θάλασσα.

Δεν κάνουν όμως το ίδιο όταν καταγγέλλονται ελλείψεις, παραλείψεις που αφορούν τις υποδομές των λιμανιών ή την ασφάλεια τους γενικότερα. Μήπως θα έπρεπε να προβληματισθούν και ν’αναρωτηθούν οι αρμόδιοι, τι προσπάθειες καταβάλλονται από την πλευρά του Πλοιάρχου για την είσοδο και έξοδο του πλοίου του σε λιμάνια με προβλήματα;

Αλήθεια, τι φοβήθηκαν οι αρχές, μη διαφύγει ο Πλοίαρχος;

Τι ειχες Γιαννη? Τι ειχα παντα. :mad:

Link to comment
Share on other sites

αν εισαι παρκαρισμενος και πεσει ενας αλλος πανω σου, ασφαλως και φταιει ο αλλος. αρκει βεβαια να εχεις παρκαρει κανονικα και νομιμα.

τι γινεται ομως αν εχεις παρκαρει καπου που χρειαζεται αδεια και δεν την εχεις παρει; ή την εχεις παρει μονο προφορικα;

την ωρα που μανουβραριζε το king ειχε καιρο και ο καιρος του εχτισε την πρυμη προς το κεφαλι της αγιου νικολαου. εκεινο που συζητιεται στον κοσμο του λιμανιου (πληρωματα, πρακτορεια, αλλα και σε οσους εχουν μυαλο στο λιμεναρχειο) ειναι τι δουλεια ειχε να δενει το τουριστικο στο κεφαλι της αγιου νικολαου και οχι στο 5-6 οπως εδενε περσυ. βεβαια ειναι λιγο χαζο να πουν απο το ΚΛΠ οτι δεν ηξεραν που δενει, αλλα σιγουρα απο πλευρας εταιρειας θα τονιστει το οτι το μαλεβη εδενε σε θεση που εμποδιζε ελιγμους.

ΥΓ σαν συνεχεια στο σχολιο του Neptune να πω οτι ορισμενοι τοπικοι φωστηρες των ΜΜΕ, συνεδεαν το ατυχημα του king με το μαλεβη, τον στουκο του κεφαλονια, και το χαδι στο ριο και αρχισαν το κλαψουρισμα για αφυλακτο λιμανι αδρανεια του λιμενικου, ανασφαλεια επιβατων κλπ.

Link to comment
Share on other sites

ορισμενοι τοπικοι φωστηρες των ΜΜΕ, συνεδεαν το ατυχημα του king με το μαλεβη, τον στουκο του κεφαλονια, και το χαδι στο ριο και αρχισαν το κλαψουρισμα για αφυλακτο λιμανι αδρανεια του λιμενικου, ανασφαλεια επιβατων κλπ.
Νομίζω ότι οι φωστήρες δεν έχουν δίκαιο...αντιθέτως επιτέλους η Πάτρα έγινε Σουηδία.:D
Ferries clash

Two Rederi AB Gotland ferries have collided in fog at the port of Nynashamn in Sweden, injuring 12 people.

Rescue services spokesman Anders Edstam said the vessels crashed into each other on Thursday, leaving one person seriously hurt and 11 others with more minor injuries.

The incident involved the 29,700-gt Gotland (built 2003), which hit the side of the 6,600-gt Gotlandia II (2006), tearing a hole in its side. The combined number of passengers on board was about 1,800.

Rescue services had received no reports of either ferry taking in water after the collision.

The vessels carry people to the summer resort island of Gotland in the Baltic.

TRADEWINDS / 23.07.2009

Link to comment
Share on other sites

Mάθαμε άραγε εαν ο εισαγγελέας του Nynashamn ή μάλον του Stockholm που είναι παραδίπλα είχε επι πινακι τα κεφάλια των δύο εγκληματιών μπροστά του, ή εκεί στους μπέκρες η φάση εξελίχθηκε διαφορετικά απο την Πάτρα; :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Άκουσα ότι οι διαδικασίες συμβιβασμού της ασφαλιστικής με την ιδιοκτητρια εταιρεία του τουριστικού απέβησαν άκαρπες και μάλλον την λύση θα την δωσει το δικαστήριο.

Πάντως αν αληθεύει το ποσό που ζητήθηκε από την ασφαλιστική είναι όντως υπέρογκο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...