Jump to content
Shipfriends

Βλάβες πλοίων της ποντοπόρου.


Recommended Posts

Ακυβερνησία του Φ/Γ Δημήτριος Β στη Ρόδο 

Quote

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Φ/Γ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” σημαίας Μάλτας, με 13 μέλη πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Καρπάθου.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ΚΑΠΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ” Ν.Ρ. 42, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ πλοίο βορειοανατολικά Ρόδου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Rhino στην Κάρυστο

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Λαυρίου, Άνδρου και Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το Φ/Γ πλοίο ''RHINO'' Ν.Π.11971 , το οποίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από τον λιμένα Βόλου προς τον λιμένα Αλιβερίου με εννέα μέλη πληρώματος όλοι ημεδαποί, παρουσίασε μηχανική βλάβη χωρίς να αιτεί συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή 09 ν.μ. νότια του κόλπου Καρύστου.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου από το Ρ/Κ ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' Ν.Π. 11999 με προορισμό τον όρμο Καρύστου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του''RHINO'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Med Cerkezkoy στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (V.T.S.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''MED CERKEZKOY'', σημαίας Τουρκίας, για ακυβερνησία λόγω βλάβης στην ηλεκτρομηχανή του πλοίου, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον αγκυροβολίου λιμένα Πειραιά, με δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο λιμένα Πειραιά, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Spanaco Simplicity στο Στενό Καφηρέα 

Quote

Ενημερώθηκαν, την 2.10.22, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Άνδρου και Καρύστου για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ πλοίου ''SPANACO SIMPLICITY'' σημαίας Antigua Barbuda, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Στενού Καφηρέα, με 07 άτομα μέλη πληρώματος.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ '''APOLLON'' Ελληνικής σημαίας, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο στον λιμένα ''ΤΣΙΓΚΕΛΙ'' Αλμυρού Βόλου, όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια, απογευματινές ώρες χθες.

Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SPANACO SIMPLICITY'' και στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, έγινε άρση της απαγόρευσης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Libertas H στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες την 25.11.2022, οι Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Κατάκολου και Κυλλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ), για μηχανική βλάβη στο Φ/Γ πλοίο ''LIBERTAS H'' σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΛΥΚΩΝ'' ν. Ζακύνθου, με έντεκα (11) μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη στο Φ/Γ Ιαπετός στο Βόλο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου για πιθανή ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στο Φ/Γ “ΙΑΠΕΤΟΣ” Ν.Π. 12451 και συγκεκριμένα για ακινησία του πλοίου, εντός Παγασητικού Κόλπου, με 18 άτομα πλήρωμα, αφότου του είχε χορηγηθεί απόπλους για Πειραιά.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πλοίαρχο, ο οποίος δήλωσε μηχανική βλάβη με πιθανή αιτία την ύπαρξη μετάλλων σε κύλινδρο Κ/Μ. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 393, το οποίο με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ με ασφάλεια στον προβλήτα νούμερο δύο του εμπορικού λιμένα Βόλου. Επίσης, στη περιοχή κατέφθασαν για συνδρομή άλλα δύο ρυμουλκά, ήτοι τα Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ” ΧVII Ν.Π. 2987 και Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧVIΙI” Ν.Π. 12793, καθώς και ο πλοηγός υπηρεσίας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΑΠΕΤΟΣ”, μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, καθώς ο Πλοίαρχος του πλοίου, δεν ενημέρωσε την Υπηρεσία για τη μηχανική βλάβη, ως όφειλε.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Elena στη Λέρο

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λέρου, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ ''ELENA'' σημαίας Κομόρες, με 14 άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας Στρογγυλής ν. Λέρου, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα της Βεγγάζης Λιβύης με προορισμό τον λιμένα της Τούζλας Τουρκίας, κενό φορτίου.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και στην περιοχή έσπευσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ'' Ν.Π.12730, προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ενώ από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''ELENA''.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ακυβερνησία του Δ/Ξ Saturn στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Κορίνθου, Αγίων Θεοδώρων και Αίγινας, για ακυβερνησία του Δ/Ξ πλοίου ''SATURN'' σημαίας Marshall Islands, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Διαπόρια στο Σαρωνικό κόλπο.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ ''ΕΠΙΣΚΟΠΗ'' Ν.Π. 12253 προς παροχή συνδρομής, ενώ το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο αγκυροβόλησε με ιδία μέσα στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Υψηλής στο Σαρωνικό κόλπο, συνοδεία του ανωτέρω Ρ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SATURN'', ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Αναστασία στη Λέρο

Quote

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Λέρου, ότι φορτηγό πλοίο ελληνικής σημαίας με οκτώ μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή οκτώ ν.μ. δυτικά της Πάτμου.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα, με τη συνοδεία Ρ/Κ πλοίου, με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή “Αγία Μαρίνα” της Λέρου, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Από τη Λιμενική Αρχή της Λέρου απαγορεύθηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που τον παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Mermaid 1 στη Μυτιλήνη στις 30/11/23

Quote

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για μηχανική βλάβη σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 3.6 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Μυτιλήνης, με 15 άτομα πλήρωμα.

Αμέσως τέθηκαν σε ετοιμότητα, για τυχόν παροχή συνδρομής, ένα Πλωτό Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 246. Το ανωτέρω πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι “ΡΕΝΙ” της Ουκρανίας με προορισμό τη Βηρυτό του Λιβάνου, μεταφέροντας 4.790 Μ.Τ. σιτηρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικών βεβαιωτικών-εγγράφων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ή τη σημαία του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Atlantic Silver στη Σύρο

Quote

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Σύρου και της Πάρου για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Φ/Γ πλοίου σημαίας Σιγκαπούρης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου, με είκοσι άτομα πλήρωμα.

Στην περιοχή μετέβησαν το Ρ/Κ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ” Ν.Π. 3472 και το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ Β” Ν.Π. 8178, τα οποία εντόπισαν το Φ/Γ πλοίο και το ρυμούλκησαν στον όρμο Βάρης ν. Σύρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το Atlantic Silver βρισκόταν στο ναυπηγείο της Σύρου για επισκευή και χθες που αναχώρησε έπαθε την βλάβη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Δ/Ξ Veroniki IV στο στενό Καφηρέα

Quote

Ενημερώθηκαν τις βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Άνδρου και Καρύστου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, δεξαμενόπλοιου ελληνικής σημαίας, με 14μελες πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης από τις Λιμενικές Αρχές. Το δεξαμενόπλοιο, αφού πραγματοποίησε αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης, συνέχισε τον πλου του με ιδία μέσα προς τη θαλάσσια περιοχή του όρμου Καρύστου, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...