Jump to content
Shipfriends

Βλάβες πλοίων της ποντοπόρου.


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Edro IV στην Πρέβεζα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “EDRO IV” σημαίας Αλβανίας, το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα για παραλαβή λιπαντικών, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη. Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Contship Fun λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Καρπάθου

Quote

Ενημερώθηκαν, την 01-03-2021 οι Λιμενικές Αρχές Καρπάθου και Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''CONTHSIP FUN'' σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή 15 ν.μ. βόρεια ν. Καρπάθου, με δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς πλήρωμα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV'' N.Π. 12409, όπου ρυμούλκησε το ανωτέρω πλοίο έξω από τον εμπορικό λιμένα Ρόδου όπου και αγκυροβόλησε πρωινές ώρες σήμερα σε ασφαλή θέση.

Το Φ/Γ ''CONTHSIP FUN'' είχε αποπλεύσει από το λιμένα της Θεσσαλονίκης με προορισμό το λιμένα Πορτ Σάιντ, έμφορτο με 8,242 M.T. εμπορευματοκιβώτια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε η επιβολή διοικητικών κυρώσεων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Nabiha Star στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Φ/Γ πλοίο ''NABIHA STAR'' σημαίας Παναμά, το οποίο κατά δήλωση του Πλοιάρχου είχε αποπλεύσει έμφορτο από το αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα “ΣΦΑΞ” Τυνησίας με δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος, παρουσίασε βλάβη στο μηχανισμό του πηδαλίου, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο αγκυροβόλιο Πειραιά, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NABIHA STAR'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Δ/Ξ Katara στο Κερατσίνι 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από τον Πλοηγό του Δ/Ξ “ΚΑΤΑRA” σημαίας Αγίου Βικεντίου, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην κύρια μηχανή, πιθανόν λόγω βλάβης αντλίας καυσίμου.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε προσωρινά με ασφάλεια στο ύψος δεξαμενών του Περάματος, επέβαιναν 15 άτομα πλήρωμα ενώ το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με 2220,040 ΜΤ LPG BUTANE.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41” Ν.Π. 12492 καθώς και από το “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION” Ν.Π. 11876 και αγκυροβόλησε με ασφάλεια προς αποκατάσταση της βλάβης, ενώ το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41”, παρέμεινε πλησίον του Δ/Ξ για λόγους ασφαλείας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΚATARA”, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και μετά την προσκόμισή αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Tanzanite στο Πέραμα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου ''TANZANITE'' σημαίας Λιβερίας, ότι το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του, προερχόμενο από Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα, με είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Otzias στο στενό Καφηρέα στις 29/05/21

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Κέντρο Έλεγχου Κυκλοφορίας Πλοίων της Ραφήνας, ότι το Φ/Γ “OTΖΙΑS” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα, παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου δεν αιτούσε συνδρομή.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “CHORNOMORSK” Ουκρανίας με προορισμό τον λιμένα “CASTELLON” Ισπανίας με 25 άτομα πλήρωμα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άμεσα απέπλευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και δυο (02) ιδιωτικά σκάφη προς εντοπισμό και τυχόν παροχής συνδρομής σε ανωτέρω πλοίο.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, ο πλοίαρχος του Φ/Γ “OTΖΙΑS” δήλωσε ότι κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης με ιδία μέσα συνεχίζει τον πλου του για τον λιμένα προορισμού.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Άγιος Γεώργιος στην Αμοργό

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αμοργού από τον πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν. ΠΑΤΡΑΣ 57, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του απόπλου του από τον προβλήτα του λιμένα Καταπόλων Αμοργού, διαπίστωσε βλάβη στην κύρια μηχανή.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Αμοργού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Mare I στο Λαύριο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Φ/Γ πλοίου ''MARE I'' σημαίας Παναμά λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότια Ακρωτηρίου Σουνίου, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ "ΑΙΓΑΙΑΣ" Ν.Π.12032, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στον όρμο Θορικού Λαυρίου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MARE I'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Princess Eman στην Χίο στις 15/10/21

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Φ/Γ ''PRINCESS EMAN'' σημαίας Κομόρες, με 15 άτομα πλήρωμα, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Χίου.

Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ πλοίο ''ΜΙΧΑΛΗΣ Σ'' Ν.Χ. 259, καθώς και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ''PRINCESS EMAN'', το οποίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το ''ΜΙΧΑΛΗΣ Σ'' με την συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους, στο αγκυροβόλιο έξω από τον λιμένα Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PRINCESS EMAN'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αποκατάστασης βλάβης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ AS Rosalia στα Κύθηρα στις 16/10/21

Quote

Ενημερώθηκε, την 16-10-21, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ "AS ROSALIA" σημαίας Πορτογαλίας, με 17μελες πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή στενού Ελαφονήσου - θάλασσας Κυθήρων.

Για το σημείο απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ "LYBOUSSAKIS CHIOS" Ν.Π. 12644 και κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες της 18/10/21, στο αγκυροβόλιο Πειραιά.

Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης από αναγνωρισμένο οργανισμό.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ακυβερνησία του δεξαμενόπλοιου Γεράνι στο Στενό Καφηρέα  

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Λαυρίου, Καρύστου και Άνδρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Δ/Ξ “ΓΕΡΑΝΙ” Ν.Π. 12336, λόγω μηχανικής βλάβης, με δεκατέσσερις (14) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα.

Στη συνέχεια, κατά δήλωση του Κυβερνήτη του εν λόγω πλοίου, η βλάβη αποκαταστάθηκε με ίδια μέσα και το “ΓΕΡΑΝΙ” κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Αγίων Θεοδώρων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου του  Δ/Ξ  Gas Nemesis στους Αγίους Θεοδώρους

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Δ/Ξ πλοίο ''GAS NEMESIS'' σημαίας Νήσων Μάρσαλ, παρουσίασε βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα, στη θαλάσσια περιοχή 8,3 ν.μ. ανατολικά ν. Αίγινας, με δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα σε λιμενικές εγκαταστάσεις της περιοχής "ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ" Νομού Κορινθίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GAS NEMESIS'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Sum στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 28/12/2021, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο ''SUM'' σημαίας Παναμά, βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου, με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ ''ΠΟΘΗΤΟΣ'', το οποίο, πρωινές ώρες χθες, ανέλαβε τη ρυμούλκηση του εν λόγω Φ/Γ πλοίου προς τα έναντι τουρκικά παράλια.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Πανορμιτης στη Χαλκίδα 

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου ''ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ'' Ν.Π. 12650, ότι παρουσίασε βλάβη στο βίντσι της άγκυρας (εργάτη), ενώ περίμενε αγκυροβολημένο στο νότιο λιμένα Χαλκίδας, προς αναμονή διελεύσεως της συρταρωτής γέφυρας του Πορθμού Ευρίπου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ NS Tera στα Κύθηρα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 18/01/2022, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο ''NS TERA'' σημαίας Παναμά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 07 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Κυθήρων, με οκτώ (08) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ ''ΦΩΤΕΙΝΗ Ζ'' Ν.Θ. 252, το οποίο, πρωινές ώρες χθες, ανέλαβε τη ρυμούλκηση του εν λόγω Φ/Γ πλοίου προς τον λιμένα Πειραιά. Το ''NS TERA'' κατέπλευσε , πρωινές ώρες σήμερα, με ασφάλεια σε ιδιωτικό ναυπηγείο στον λιμένα Πειραιά.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης/ζημιάς και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Volaris-51 στη Χαλκίδα

Quote

Διαπιστώθηκε, σήμερα, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, η ύπαρξη θαλάσσιου ύδατος εντός Δεξαμενής Νο 3 του Φ/Γ πλοίου ''VOLARIS-51'' σημαίας Saint Kitts and Nevis, ενώ το πλοίο ελλιμενίζεται στο λιμένα Χαλκίδας.

Στη συνέχεια, ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο διενήργησε επιθεώρηση υφάλων του ανωτέρω πλοίου όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο (02) ρηγμάτων, ενός (01) και τριών (03) εκατοστών αντίστοιχα, στο σημείο που βρίσκεται - εδράζεται η εν λόγω δεξαμενή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VOLARIS-51'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε η επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την ακυβερνησία του Φ/Γ Builder στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Μεγίστης για περιστατικό ακυβερνησίας του Φ/Γ “BUILDER” σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μεγίστης, χωρίς το εν λόγω πλοίο να αιτεί συνδρομή.

Στο σημείο έσπευσαν δύο (02) Ρ/Κ, με τη συνδρομή των οποίων το ως άνω Φ/Γ κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, στο αγκυροβόλιο Ρόδου, με 22 μέλη πληρώματος καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Zeynep Kiran στην Κάλυμνο

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ πλοίο “ΖΕΥΝΕΡ ΚΙRΑΝ” σημαίας Τουρκίας, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο με 28263 Μ.Τ. Σιδηρομετάλλευμα, με είκοσι ένα (21) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη, αιτώντας συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή 2.27 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Καλύμνου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το “ΖΕΥΝΕΡ ΚΙRΑΝ” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια, από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 12730, συνοδεία του Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11615, έξω από τον λιμένα Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΖΕΥΝΕΡ ΚΙRΑΝ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Yulia στην Καβάλα 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ “YULIA” σημαίας Λιβερίας, το οποίο έπλεε άφορτο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Θάσου, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ ΧΡΗΣΤΟΣ LI” Ν.Π. 12581 προς παροχή συνδρομής ρυμούλκησης στο εν λόγω Φ/Γ, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο αγκυροβόλιο του εμπορικού λιμένα Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “YULIA” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Άγιος Γεώργιος στην Αλεξανδρούπολη στις 03/06/22

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν. Πάτρας 57, για ακυβερνησία του εν λόγω πλοίου, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 6,5 ν. μ. νότια της Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΛΑΚΗ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 10428 και κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί τη προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Sahin I στο Λαύριο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία του Φ/Γ “SAHIN I” σημαίας Βανουάτου, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. δυτικά του Ακρωτηρίου “ΣΟΥΝΙΟ”, με επιβαίνοντες δέκα (10) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXXIV” σημαίας Αγίου Βικεντίου, με τη συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στη νησίδα Αγίου Γεωργίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “SAHIN I”, ενώ μετά τη προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού, επετράπη η συνέχιση ρυμούλκησης του από το εν λόγω Ρ/Κ με προορισμό λιμένα Τουρκίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη στο Δ/Ξ Caesar στο Λαύριο στις 23/06/22.

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Δ/Ξ πλοίο ''CAESAR'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο με 30.000 Τ. νιτρική αμμωνία από το αγκυροβόλιο Λαυρίου με προορισμό την Αργεντινή με είκοσι έξι (26) μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη, χωρίς να αιτεί συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή 1,15 ν.μ. ανατολικά Ακρωτηρίου Σουνίου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, ενώ το εν λόγω πλοίο εν τέλει αγκυροβόλησε με ασφάλεια σε αγκυροβόλιο Λαυρίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CAESAR'' ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επιτράπηκε ο απόπολους του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Safmarine Nomazwe στο Κερατσίνι 

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον πλοηγό του Φ/Γ πλοίου ''SAFMARINE NOMAZWE'' σημαίας Χονγκ Κονγκ, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από προβλήτα του Ικονίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με είκοσι πέντε (25) μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ 45'' Ν.Π. 12495 και του Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION'' Ν.Π. 11876, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SAFMARINE NOMAZWE'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...