Jump to content
Shipfriends

Βλάβες πλοίων της ποντοπόρου.


Recommended Posts

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ Mehmet Bey στο Καρλόβασι Σάμου

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''MEHMET BEY'' σημαίας Μάλτας, ότι βρίσκεται αγκυροβολημένο λόγω εργασιών στη θαλάσσια περιοχή Ψιλλής Άμμου Μαρθόκαμπου νοτιοδυτικά ν. Σάμου.

Κατόπιν διενέργειας υποβρύχιου ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι μέρος της γάστρας του εν λόγω πλοίου (περίπου στο μέσο του) επικάθεται σε αμμώδη αβαθή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου με προορισμό το λιμένα προς Ισκεντερούν Τουρκίας, επέβαιναν δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το Λιμενικό Σταθμός Καρλοβασίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MEHMET BEY'' ύστερα από διαπίστωση επικαθίζησης μέρους της γάστρας του σε αμμώδη αβαθή και μετέπειτα δήλωσης του Πλοιάρχου για μηχανική βλάβη.

Σε δεύτερο υποβρύχιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από δύτη, το πλοίο αποκολλήθηκε από αμμώδη αβαθή ενώ δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή στρέβλωση, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του πλοίου πρόκειται να επιτραπεί κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ MSC Giannina στο Κερατσίνι 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για βλάβη στην κύρια μηχανή, του C/V “MSC GIANNINA” Σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο είχε αποπλεύσει από Ικόνιο .

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε στη Ράδα Πειραιά προς αποκατάσταση της βλάβης συνοδεία δύο ρυμουλκών πλοίων , ενώ από το  Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα αναγνωρισμένο οργανισμό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Med Samsun στη Νάξο στις 30/12/19

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου,  για μηχανική βλάβη του Φ/Γ “MED SAMSUN'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Νάξου, με 19 μέλη πληρώματος.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αγκυροβολήσει προσωρινά στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “MED SAMSUN'', μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης  από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

 

Link to comment
Share on other sites

H βλάβη πρέπει να είχε προκύψει πιο νωρίς, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, μιας και το πλοίο παρέπλεε τον κάβο Παππά της Ικαρίας, και αντί να βρεί απάγκιο στην Ικαρία βρέθηκε στη Νάξο, και μάλιστα φουντάρισε σε εκτεθειμένο σημείο. Τώρα φαίνεται να ρυμουλκείται από το Alexander 5, και βρίσκονται νότια της Ικαρίας, με προορισμό Τουρκία.

Link to comment
Share on other sites

SOS εξέπεμψε το φορτηγό πλοίο LADY SHAM με σημαία Σιέρα Λεόνε, καθώς εμφάνισε μηχανική βλάβη ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου.

Στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν 14 αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος. Στο σημείο μεταβαίνει το ρυμουλκό CHRISTOS XXVII.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Ades στην Κάλυμνο

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''ADES'' σημαίας Παναμά, με επιβαίνοντες δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Καλύμνου.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΠΟΘΗΤΟΣ'' Ν.Π. 11615, το οποίο προσέδεσε με ασφάλεια στον εξωτερικό λιμένα ν. Καλύμνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ADES'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα τη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 το ρυμουλκό Ποθητος κατάφερε να δέσει το φορτηγό πλοίο ADES και με ασφάλεια το ρυμούλκησε και λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι κατέπλευσε έξω από το λιμάνι της Καλύμνου. Λίγο μετά τις 1.00 ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης του πλοίου μέσα στο λιμάνι της Καλύμνου με τη βοήθεια τόσο του Ρ/Κ ΠΟΘΗΤΟΣ όσο και του Ρ/Κ ΑΝΤΩΝΙΟΣ και αυτό της Εταιρείας ΑΡΓΩ ΑΕ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Prudence στην Πάτρα 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι το Φ/Γ ''PRUDENCE'' σημαίας Ολλανδίας, παρουσίασε σβέση της κύριας μηχανής κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από το βόρειο λιμένα Πάτρας, προκειμένου να εκτελέσει δρομολόγιο με τελικό προορισμό τη Ραβέννα Ιταλίας, κενό φορτίου και με οκτώ (08) άτομα πλήρωμα.

Στη συνέχεια, το ''PRUDENCE'' αγκυροβόλησε με ασφάλεια έξω από το βόρειο λιμένα Πάτρας, ενώ από το περιστατικό δεν δηλώθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ, έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας και συνέχισης πλόων από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ BBC Ursa στην Αίγινα

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου ''BBC URSA'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, με επιβαίνοντες δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αίγινας.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'' Ν.Π. 10966, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά, απογευματινές ώρες σήμερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BBC URSA'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακυβερνησία του Δ/Ξ Leon Zeus στην Καλαμάτα και ασφαλής κατάπλους του 

Quote

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας και Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το M/T “LEON ZEUS'' σημαίας Παναμά έπλεε ρυμουλκούμενο από το  Ρ/Κ “VERNIKOS SIFNOS” Ν.Π. 12503 λόγω ακυβερνησίας του μετά από μηχανική βλάβη, έμφορτο, στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. νοτιοανατολικά του Άκρου Ταίναρου, με προορισμό το λιμένα Καλαμάτας.

Το “LEON ZEUS'' είχε αποπλεύσει από τη Ρωσία με προορισμό την Ισπανία, με 23 άτομα πλήρωμα και φορτίο 32.000 Μ.Τ. GAS OIL.

Tο Δ/Ξ κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για παράβαση του άρθρου 17 του Π.Δ.2005.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Ρ/Κ Spinola στη Λήμνο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 22/02/2020, η Λιμενική Αρχή Λήμνου για μηχανική βλάβη του Ρ/Κ «SPINOLA» σημαίας Μάλτας στη θαλάσσια περιοχή 5,4 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Λήμνου.

Το ανωτέρω πλοίο με επτά (07) μέλη πληρώματος είχε αποπλεύσει από λιμένα Βαλέττα Μάλτας με προορισμό τον λιμένα DNIPRO BUZKYY Ουκρανίας ρυμουλκώντας το Μ/Τ «TAMATARK» σημαίας Λιβερίας.

Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ENDEAVOUR G.» Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 257 με τη συνδρομή του οποίου τα ανωτέρω πλοία αγκυροβόλησαν με ασφάλεια στον όρμο του Μούδρου.

Από την Λιμενική Αρχή Μύρινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SPINOLA» μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Atlantic South στο Κερατσίνι 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι το Φ/Γ πλοίο '''ATLANTIC SOUTH'' σημαίας Λιβερίας, που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του οικείου λιμένα με δεκαέξι (16) άτομα μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή κατά τη διαδικασία άπαρσης άγκυρας προς επιβίβαση πλοηγού.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του δεξαμενόπλοιου Seaven Joy στο Στενό Καφηρέα 

Quote

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Καρύστου, Λαυρίου και Άνδρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ ''SEAVEN JOY'' Ν.Π. 12472, με επιβαίνοντες δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Στενού Καφηρέα.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ '''APOLLON'' Ν.Π. 11999 και κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Λαυρίου, πρωινές ώρες σήμερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEAVEN JOY'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ-εμπορευματοκιβωτίων Ete N στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες οι Λιμενικές Καρύστου, Ραφήνας, Λαυρίου και Ἀνδρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ἐρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σὠματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ-εμπορευματοκιβωτίων  “ETE N” σημαίας Λιβερίας, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα.

Το πλοίο προερχόταν από το λιμένα Αλιαγά Τουρκίας με είκοσι μέλη πληρώματος και ήταν έμφορτο με 6322 MT εμπορευματοκιβώτια.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε απογευματινές ώρες χθες με ιδία μέσα και το πλοίο κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά με ασφάλεια, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοϊας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Sea Sprinter στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν.Σκύρου και ρυμούλκησή του στον Πειραιά

Quote

 Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες της 09-07-2020 οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ἐρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία του Φ/Γ ''SEA SPRINTER'' σημαίας Μάλτας λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν.Σκύρου, με δώδεκα αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, αιτώντας ρυμούλκηση.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Νέας Καρβάλης με προορισμό το λιμένα Πόρτο Νογκάρο Ιταλίας, έμφορτο με 4.507,860 M.T. κραμβόσπουρου, προσδέθηκε δε με ασφάλεια στο ρυμουλκό ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' Ν.Π. 11999.

Το Φ/Γ κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα ρυμουλκούμενο στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας με ασφάλεια και με τα μέλη του πληρώματός του καλά στην υγεία τους.     

Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης της κλάσης του πλοίου από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Vera Su στην Κρήτη 

Quote

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Χανίων, Κυθήρων και Νεάπολης Βοιών,  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Φ/Γ “VERA SU” σημαίας Παναμά, λόγω μηχανικής βλάβης, με 09 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κρήτης.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ρυμουλκό πλοίο ''ΠΟΘΗΤΟΣ'' Ν.Π. 11615. Το εν λόγω πλοίο εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω ρυμουλκό, με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο ALIAGA Τουρκίας.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Αγίου Νικολάου Αντίκυρας έμφορτο,  με 2.600 M.T.  γυψίτη, με προορισμό λιμένα Τουρκίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Asli Elif στη Μήλο

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου ''ASLI ELIF'' σημαία Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Μήλου, με έντεκα επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ “ΜΕΝΤΟΡΑΣ'' Ν. Ηρακλείου 155, όπου εντόπισε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο, το οποίο και ρυμούλκησε με προορισμό λιμένα Marmaris Τουρκίας, με τους  επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ NS Mermaid στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «NS MERMAID» σημαίας SIERRA LEONE για βλάβη στα πιστόνια της κύριας μηχανής στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. νότια ν. Αταλάντης.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Αλβανία με προορισμό την Ελευσίνα με οχτώ (08) άτομα πλήρωμα, κενό φορτίου, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» Ν.Π. 5061  το πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά .

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «NS MERMAID» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) Tanja Star στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον πλοίαρχο του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) ''TANJA STAR'' σημαίας Μάρσαλ για διαρροή λαδιού στην κύρια μηχανή, ενώ είχε αποπλεύσει από προβλήτα Ικονίου με προορισμό την Τουρκία, με είκοσι τρία (23) άτομα πλήρωμα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ιδία μέσα και με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά του απαγορεύτηκε μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ακυβερνησία του δεξαμενόπλοιου Delta Sea στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Καφηρέα

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καρύστου, Ραφήνας, Άνδρου και Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του δεξαμενόπλοιου ''DELTA SEA'' σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Άκρα Καφηρέα, με δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος και έναν (01) επιβάτη.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο (02) παραπλέοντα πλοία. Το ''DELTA SEA'' εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999 στο αγκυροβόλιο Θορικού Λαυρίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Shun Xin στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν.Ψαρών λόγω μηχανικής βλάβης 

Quote

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Χίου, Καρύστου, Κύμης, Μυτιλήνης και Σκύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''SHUN XIN'' σημαίας Χονγκ Κονγκ, στη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. δυτικά της ν. Ψαρών, με 22 άτομα πλήρωμα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από Τουρκία, αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και συνέχισε τον πλου του με προορισμό τη Δανία. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Μαστροκώστας στο Ρέθυμνο

Quote

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου και Ρεθύμνου ότι το Φ/Γ “ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ” Ν.Π. 12632, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Ηρακλείου ν. Κρήτης, με οκτώ ημεδαπούς μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η.11 προς παροχή συνδρομής, ενώ το Φ/Γ αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ρεθύμνου με τη συνοδεία του ως άνω Ρ/Κ.

Από την Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Rhino στη Μυτιλήνη

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες την 12.02.2021, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Φ/Γ ''RHINO'' Ν.Π. 11971, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. έξω από λιμένα Σιγρίου ν. Λέσβου, με εννέα (09) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ Σ'' Ν.ΘΕΣ. 246 το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω Φ/Γ στο λιμάνι ''ΚΑΒΑΚΙ'' Πέτρας ν. Λέσβου, ενώ από την Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''RHINO'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ King 2 στο Γύθειο

Quote

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Γυθείου και Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Φ/Γ ''KING 2'' σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. νοτιοανατολικά του Γυθείου, με 20 άτομα πλήρωμα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου η ακυβερνησία οφείλεται σε κακή ποιότητα καυσίμων και στο σημείο μετέβη το σκάφος «ΤΖΑΚ ΣΠΑΡΟΟΥ» Ν.Γ. 112  προς ανεφοδιασμό του εν λόγω Φ/Γ με καύσιμα, ενώ στη συνέχεια το “KING 2” προσέγγισε τον λιμένα Γυθείου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. 

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Παναγία στην Κύθνο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από τον κυβερνήτη Α/Κ σκάφους, ότι το Φ/Γ πλοίο ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν. Σύρου 823, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Κύθνου με τρεις (03) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, παρουσίασε μηχανική βλάβη και αιτείται παροχή βοήθειας - ρυμούλκησης.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από τον λιμένα Λαυρίου με προορισμό τον λιμένα ν. Νάξου, ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος ''ΝΙΚΟΣ'' Ν.Π. 5262, σε ασφαλές αγκυροβόλιο στον όρμο Λουτρών ν. Κύθνου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...