Jump to content
Shipfriends

Βλάβες πλοίων της ποντοπόρου.


Recommended Posts

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Hercules I στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Σερίφου, Κύθνου, Σίφνου και Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας του Φ/Γ «ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ Ι» Ν.Π. 12435, λόγω μηχανικής βλάβης, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σερίφου, το οποίο είχε αποπλεύσει από ν. Κρήτη με προορισμό το λιμένα Βόλου. 

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ετέθησαν σε ετοιμότητα έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκό, ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτείτο, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα και εξοπλισμός. Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκείται από το Ρ/Κ «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ν.Π. 11999 με προορισμό το λιμένα Βόλου προκειμένου να αποκατασταθεί η μηχανική του βλάβη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου..

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Δ/Ξ Ning Hau Wan στους Αγίους Θεοδώρους

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίων Θεοδώρων, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Δ/Ξ “ NING HAI WAN”, σημαίας Παναμά, για περιστατικό βλάβης στην κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο λιμενικών εγκαταστάσεων διυλιστηρίων Αγίων Θεοδώρων, κενό φορτίου, με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης - αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Ning Hai Wan ηρθε ρυμουλκουμενο χθες στη ραδα του Πειραιά από το ρυμουλκό Έκτωρ και στη συνέχεια με τη βοήθεια των ρυμουλκων Ήφαιστος 3 και Ατλας πήγε στη προβλήτα 2 του Περάματος. 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη Φ/Γ Sirios Cement IV στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες της 1-10-18, οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, Άνδρου και Ικαρίας για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, του Φ/Γ “SIRIOS CEMENT IV” σημαίας Κύπρου, με 13 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Τήνου.

Το πλοίο αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και κατέπλευσε στο λιμένα Βόλου, που ήταν ο προορισμός του, πρωινές ώρες σήμερα.

Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η ανακοίνωση γράφει Sirios Cement αλλά είναι το Sirios Cement IV. Το ρυμουλκό Dimitrios V πήγε κοντά στο πλοίο μέχρι της αποκατάστασης της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζοταν να επεξεργαστείς την ανακοίνωση του ΛΣ απο τη στιγμή που έγραψες την διευκρίνηση. Καλο ειναι να διατηρούνται αυτουσιες, με τα όποια λάθη τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Kryssholm στα Χανιά

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “KRYSSHOLM”,σημαίας Νορβηγίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικού κρητικού πελάγους, χωρίς να αιτεί συνδρομή.  
Ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαινε 09 μελές πλήρωμα, είχε αποπλεύσει έμφορτο από Τουρκία με προορισμό λιμένα της Αγγλίας.
Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ ΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVII΄΄ Ν.Π. 3097 και μεσημβρινές ώρες σήμερα το Φ/Γ “KRYSSHOLM”  κατέπλευσε ρυμουλκούμενο στο λιμένα Σούδας, όπου με την πρόσθετη συνδρομή του Ρ/Κ ΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧV΄΄ Ν.Π. 10998 έδεσε ασφαλώς σε κρηπίδωμα του λιμένα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Ahmet Can στο Στενό Καφηρέα στις  3/12/18

Quote

Ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες,  οι  Λιμενικές Αρχές Κύμης, Καρύστου και Σκύρου, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “AHMET CAN”, σημαίας Παναμά, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βορειοδυτικά Στενού Καφηρέα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.  

Ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαινε 12μελές πλήρωμα, είχε αποπλεύσει έμφορτο από Κύπρο με προορισμό λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το  ¨AHMET CAN¨ , κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑ.ΚΤ. στον όρμο Καρύστου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια, ενώ από το Λιμεναρχείο Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Laetitia στη Θεσσαλονίκη 

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για ακυβερνησία του Φ/Γ ''LAETITIA'' σημαίας Πορτογαλίας, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου με  (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ λίγη ώρα αργότερα, το εν λόγω πλοίο αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''LAETITIA'' μέχρι  προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Δ/Ξ Aqasia λόγω μηχανικής βλάβης στο Σαρωνικό

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ ''AQASIA'' σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 02ν.μ. νότια της ν. Φλεβών, με δεκατρείς (13)αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς επίσης και το Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'', ενώ από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω δεξαμενόπλοιου, το οποίο είχε αποπλεύσει από Αγίους Θεοδώρους με προορισμό το λιμένα Gebze Τουρκίας, έμφορτο με 2.594mt λιπαντικά (lubricant oil).

Βραδινές ώρες σήμερα, το ''AQASIA'' κατέπλευσε, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 14'' και συνοδευόμενο από το ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο Πειραιά, όπου παραμένει.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το δεξαμενόπλοιο Sea Beach εχει υποστεί μηχανική βλάβη και έπλεε ακυβέρνητο προς την Αλόννησο. Έχουν σπεύσει στη περιοχή παραπλέοντα σκάφη και κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη το ρυμουλκό Μεγαλόχαρη VII. 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την ακυβερνησία του δεξαμενόπλοιου Sea Beech στην Αλόννησο

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Δ/Ξ ''SEA BEECH'' σημαίας Νήσων Μάρσαλ, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ψαθούρας (βόρειο Αιγαίο Πέλαγος). 

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από Πορτ Σάιντ Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, κενό φορτίου, επέβαιναν είκοσι έξι (26) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο (02) Ρ/Κ, τρία (03) παραπλέοντα, δύο (02) πλοία ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς επίσης και ένα (01) πλοίο του Π.Ν., ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. με επιβαίνοντες ιδιώτες τεχνικούς της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο εν λόγω δεξαμενόπλοιο.

Το ''SEA BEECH'', αφού αποκατέστησε μερικώς τη μηχανική βλάβη, κατευθύνθηκε αυτοδύναμα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λήμνου συνοδεία Ρ/Κ  “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VII” ΝΠ 12490 όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια πρωινές ώρες σήμερα νότια του νησιού στον κόλπο “ΜΟΥΔΡΟΥ”

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Δ/Ξ Wila στο Λαύριο

Quote

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Μ/Τ “WILA” σημαίας Λιβερίας, με 19 αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν.Μακρονήσου. 

Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ “ΑΙΓΑΙΑΣ” Ν.Π. 12032, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης, το  “WILA” αγκυροβόλησε στον λιμένα Λαυρίου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του φορτηγού Amur 2507 στο Στενό Καφηρέα στις 2/3/19

Quote

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας και Καρύστου βραδινές ώρες χθες, για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου ''AMUR 2507'' σημαίας Παλάου, με δεκατέσσερα (14) άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Στενού Καφηρέα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το εν λόγω πλοίο, προερχόμενο από το λιμένα Κέρσον Ουκρανίας με προορισμό το λιμένα Χαλκίδας, αγκυροβόλησε στον όρμο Καρύστου αυτοδύναμα, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Blue Star I στην Λέρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, σύμφωνα με δήλωση πλοιάρχου, του Φ/Γ σκάφους «BLUE STAR Ι» σημαίας Παναμά, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λέρου με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ρωσία προς Τουρκία.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το ανωτέρω Φ/Γ ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το αλιευτικό σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Κ. 227 για παροχή τυχόν συνδρομής. Επίσης, στο σημείο κατέπλευσε και το Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18» Ν.Π. 10966, με τη συνδρομή του οποίου  ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Φ/Γ πλοίου πρωινές ώρες σήμερα προς τον λιμένα του Πειραιά. 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Φ/Γ πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει ρυμουλκούμενο στο λιμάνι του Πειραιά πρωινές ώρες αύριο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Δ/Ξ NS Pride στην Πάτρα 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πατρών, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ “NS PRIDE”, σημαίας Παναμά, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. δυτικά της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, με προορισμό το λιμένα Αγίου Νικολάου Βοιωτίας. 

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πάτρας, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ “ΠΡΩΤΕΑΣ” Ν.Π. 11642.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι τη διενέργεια επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία του Φ/Γ Bomar Hermer στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, απογευματινές ώρες χθες, από τον πλοίαρχο του C/S «BOMAR HERMER» σημαίας Λιβερίας για ακυβερνησία του πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Ζακύνθου.

Το ανωτέρω πλοίο με είκοσι ένα (21) αλλοδαπούς πλήρωμα είχε αποπλεύσει από το λιμάνι “ΚΟΠΕΡ” της Σλοβενίας με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, έμφορτο με 1065 εμπορευματοκιβώτια.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την περιοχή απέπλευσαν 2 περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο ιδιωτικά σκάφη ενώ δεσμεύτηκαν επίσης και τρία παραπλέοντα πλοία.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου η μηχανική βλάβη αποκαταστάθηκε με ίδια μέσα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του φορτηγού πλοίου Κώστας Δημάκης λόγω μηχανικής βλάβης στην Πάρο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ'' Ν.ΜΥΤ. 41, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών πλαγιοδέτησής του στον εμπορικό προβλήτα ''ΒΙΝΤΖΙ'' Παροικίας Πάρου, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία της Νο 2 ηλεκτρομηχανής.

Η δυσλειτουργία αποκαταστάθηκε με ιδία μέσα και το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στην προβλήτα, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ Jaguar στο Στενό Καφηρέα

Quote

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Φ/Γ ''JAGUAR'' σημαίας Λιβερίας στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα με είκοσι (20) άτομα πλήρωμα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο προερχόταν από λιμένα Τουρκίας με προορισμό τον Πειραιά, έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια και αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα,συνεχίζοντας το ταξίδι του.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Enko Haslaman στο Αγαθονήσι

Quote

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Φ/Γ “ENKO HASLAMAN” σημαίας Τουρκίας, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Αγαθονησίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά μέσα προς παροχή τυχόν συνδρομής.

Το “ENKO HASLAMAN” το οποίο ήταν έμφορτο με 3.200 μετρικούς τόνους ελασμάτων αλουμινίου, αποκατέστησε βραδινές ώρες χθες, τη μηχανική βλάβη και συνέχισε το δρομολόγιο του, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Ρ/Κ Ollan στο Σιγρί 

Quote

Ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Σιγρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ρ/Κ''OLLAN'' σημαίας Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, ότι κατά τον κατάπλου του στο αγκυροβόλιο διαπιστώθηκε βλάβη στην προπέλα του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο προερχόταν από το Μπουργκάς Βουλγαρίας με προορισμό τη Βηρυτό Λίβανου, επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Abdalkarim στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''ABDALKARIM'' σημαίας Τανζανίας, με επιβαίνοντες πέντε (05) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ''ΔΙΑΒΑΤΕΣ'' ν. Σύμης.

Άμεσα απέπλευσε προς τυχόν παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο, όπου είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμένα Tartus Συρίας προς το λιμένα Ali Aga Τουρκίας, να πλέει ακυβέρνητο στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Στη συνέχεια, κατέπλευσαν δύο (02) ακόμη περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επίσης και το Θ/Γ ''ALBOUCHRA'' σημαίας Jersey.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII'' Ν.Π.6385, η οποία λόγω θραύσης του κάβου ρυμουλκήσεως και εμπλοκής του στην προπέλα του ρυμουλκού, συνεχίστηκε από το Ρ/Κ ''ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Ρόδου 42.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το ''ABDALKARIM'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, συνοδευόμενο από πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII''.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του C/V MSC London στον Πειραιά

Quote

Διαπιστώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι το C/V ''MCS LONDON'' σημαίας Παναμά το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ψυταλλείας παρέμενε ακινητοποιημένο.

Κατόπιν επικοινωνίας με Πλοηγό, ενημέρωσε για περιστατικό μηχανικής βλάβης λόγω διακοπής τροφοδοσίας καυσίμου σε κύρια μηχανή από άγνωστη αιτία, ενώ με τη συνδρομή των Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XLIII'', ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'', ''ALEXANDER 3'' και ''AΛEXANΔER 5'' το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο κεντρικό τμήμα του αγκυροβολίου Πειραιά.

Το ''MCS LONDON'', στο οποίο επιβαίνουν είκοσι ένα (21) μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει από Προβλήτα Ικόνιο με προορισμό τα Αραβικά Εμιράτα (King Abdullah).

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης μετά από ζημιά και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Δ/Ξ Providence στην Καβάλα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του Δ/Ξ ''ΠΡΟΒΙΝΤΕΝΣ'' Ν.Π.11928 σε εγκαταστάσεις της Νέας Κάρβαλης Καβάλας, παρουσιάστηκε διακοπή λειτουργίας της κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Θ.189 σε ασφαλές σημείο του αγκυροβολίου Φίλιππος Β΄ Καβάλας, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...