Jump to content
Shipfriends

Βλάβες πλοίων της ποντοπόρου.


Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο δεξαμενόπλοιο "ΣΚΟΠΕΛΟΣ" στα ανοιχτά του Σουνίου.

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το δεξαμενόπλοιο «Σκόπελος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Άγιοι Θεόδωροι- Θεσσαλονίκη.

Γύρω στις 19:15 και ενώ το δεξαμενόπλοιο -που μετέφερε καύσιμα- βρισκόταν ανοιχτά του Σουνίου, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη και για τον σκοπό αυτό κλήθηκε ρυμουλκό, προκειμένου να μεταφερθεί στο λιμάνι του Πειραιά για να επιδιορθωθεί.

Στο δεξαμενόπλοιο επέβαινε 11μελές πλήρωμα που είναι καλά, ενώ σύμφωνα με το ΥΕΝ το πλοίο ενδέχεται να συνεχίσει το δρομολόγιό του εντός των επομένων ωρών, καθώς η μηχανική βλάβη δεν κρίνεται σημαντική.

Πηγή : zougla.gr

Αυτήν την ώρα το πλοίο κατευθύνεται προς τον Πειραιά συνοδευόμενο από το ρυμουλκό Καραπιπέρης 12.

Link to comment
Share on other sites

ενώ σύμφωνα με το ΥΕΝ το πλοίο ενδέχεται να συνεχίσει το δρομολόγιό του εντός των επομένων ωρών, καθώς η μηχανική βλάβη δεν κρίνεται σημαντική.

Να πούμε ότι το πλοίο από εχθές το βράδυ και μέχρι τουλάχιστον αυτή την ώρα, βρίσκεται στη ράδα του Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στην Καλαμάτα

 

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Φ/Γ «YONG GI» σημαίας Σιέρρα Λεόνε στην θαλάσσια περιοχή 8 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμενικού καταφυγίου Πεταλιδίου Μεσσηνιακού κόλπου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στην ανωτέρω περιοχή, ότι λόγω καιρικών συνθηκών παρουσιάστηκε βλάβη στο πηδάλιο και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης από το πλήρωμα.
Ανωτέρω Φ/Γ πλοίο, είχε αποπλεύσει από λιμένα BAR του Montenegro, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κενό φορτίο και ανέμενε διαταγές.
Από την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Πηγη: ΥΕΝ
Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη Φ/Γ Lady Gaia στην Άνδρο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου «LADY GAIA» σημαίας Ιταλίας, με 12 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΤΕΝΟΥ ΚΑΦΗΡΕΑ».

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια 0,3 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Άνδρου.

Τελικά στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ πλοίο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με τη συνδρομή του οποίου ξεκίνησε η ρυμούλκηση του «LADY GAIA» για τον Πειραιά σύμφωνα με τις οδηγίες του νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για μηχανική βλάβη Φ/Γ YONG GI στην Καλαμάτα την 14-01-15 

Κατόπιν επιθεώρησης από Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας επί του Φ/Γ “YONG GI”, σημαίας Σιέρρα Λεόνε, προέκυψε ότι τα ναυτιλιακά έγγραφα του πλοίου είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Επιπροσθέτως, λόγω του μεγάλου αριθμού ελλείψεων - παρατηρήσεων που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης – απαγόρευσης απόπλου του πλοίου, ενώ κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 69χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του “YONG GI”, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη Φ/Γ “MODULUS 3” στην Πάτρα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για μηχανική βλάβη στο Φ/Γ MUDULUS 3” σημαίας Ρωσίας, στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. ανατολικά της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Το “MUDULUS 3”, το οποίο είχε ξεκινήσει από Κορινθιακό προς Πατραϊκό κόλπο και τελικό προορισμό το λιμένα Βαρκελώνης Ισπανίας, αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον κόλπο “ΠΛΑΤΑΝΙΤΗ” Ναυπακτίας, όπου και παραμένει.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απαγόρευση απόπλου σε Φ/Γ Catrin 1 στο Διαφάνι

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, βραδυνές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ''CATRIN 1'' σημαίας Μολδαβίας, για μηχανική βλάβη στην γεννήτρια του πλοίου .

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια περίπου 2Ν.Μ Βόρειο Ανατολικά του λιμένα προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης.

 Επί του πλοίου επιβαίνουν δώδεκα (12) άτομα πλήρωμα ενώ, είχε αποπλεύσει από Ρωσία προς Αίγυπτο, με φορτίο σιτηρά.

Από την Λιμενική Αρχή Διαφανίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''CATRIN 1'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη στο C/V Sainty Vogue στον Πειραιά 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του C/V''SAINTY VOGUE'' σημαίας νήσων Μάρσαλ, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, με επιβαίνοντες είκοσι (20) μέλη πληρώματος.

Ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα Gioia Tauro Ιταλίας με προορισμό το λιμένα Πειραιά, κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο Πειραιά ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ''ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2'' Ν.Π. 5061.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SAINTY VOGUE'' μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του M/V Yildiz στην Πύλο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πύλου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''YILDIZ'' σημαίας Κονγκό, για μηχανική βλάβη και συγκεκριμένα ότι έσπασε σωλήνας υψηλής πίεσης του τιμονιού, στην αριστερή πλευρά του πλοίου, λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από τον λιμένα της Πύλου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα της Πύλου προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης.

Επί του πλοίου επέβαιναν πέντε (05) άτομα πλήρωμα ενώ, είχε αποπλεύσει από την Πύλο προς Μαρμαρίς Τουρκίας, κενό φορτίου.

Από την Λιμενική Αρχή Πύλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''YILDIZ' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου  M/V λόγω μηχανικής βλάβης στον όρμο Βατίκων Λακωνίας

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, βραδινές ώρες της 22/12/2015, από τον Πλοίαρχο του M/V ''ARFETISALLE'' σημαίας Λ.Δ. Κονγκό, για μηχανική βλάβη.

  Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης.
  Επί του πλοίου επιβαίνουν επτά (07) άτομα πλήρωμα ενώ,είχε αποπλεύσει από το Μπαρ Μαυροβουνίου  προς  Ουκρανία.
  Από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  M/V ''ARFETISALLE'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Το βέβαιο είναι ότι ο ιθύνων νους της ονοματοδοσίας του πλοίου είναι ο ίδιος με τον Παυσανία. Σύνθημα από την αρχαία Ελλάδα γραμμένο ανάποδα. 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήταν στην Πύλο και πρόλαβε να τους σώσει. Δε θα έπρεπε ένα μεγάλο ρκ να βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή της Νεάπολης-Κυθήρων που έχει μεγάλη κίνηση, για να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης; Είναι πολλές οι ώρες να περιμένεις ρυμουλκό από τον Πειραιά, και σε τέτοιες περιπτώσεις κάθε ώρα είναι πολύτιμη.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Sirιus στο Γερολιμένα Λακωνίας

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες της 04/01/2016, για ακυβερνησία του Φ/Γ πλοίου “SIRIUS” Σημαίας Αντίγκουα & Μπαρμπούντα λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή “Γερολιμένα” Λακωνίας, δεκατέσσερα (14) ν.μ δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο είχε ξεκινήσει από τον λιμένα “Καζαμπλάνκας” Μαρόκου με προορισμό τον λιμένα “Γιαρίμκα” Τουρκίας μεταφέροντας 7.275 τόνους φωσφάτο.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τέθηκε σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο Γυθείου καθώς και τα παραπλέοντα πλοία Φ/Γ ''PERSEUS N'' σημαίας Παναμά, Φ/Γ ''DORIS'' σημαίας Λιβερίας και Φ/Γ “VIRTSU” σημαίας Παναμά.

Πρώτες πρωινές ώρες την 05/01/2016 το Ρ/Κ “ΙΟΝΙΟΝ PELAGOS” σημαίας Παναμά κατέπλευσε στο σημείο και προσέδεσε ασφαλώς το “SIRIUS”προκειμένου να το ρυμουλκήσει, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (στην περιοχή έπνεαν νότιοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF) τα ανωτέρω πλοία παρέμεναν έως απογευματινές ώρες την 07-01-2016 ασφαλώς εντός του Λακωνικού κόλπου. Στην συνέχεια, κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών το “SIRIUS” ρυμουλκούμενο κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά μεσημβρινές ώρες σήμερα.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου.

 

Πηγη: ΥΕΝ

 

Υ.Γ: Το πλοιο έδεσε στο Ν.Μ. Δραπετσώνας για την αποκατάσταση της βλαβης

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου λόγω μηχανικής βλάβης στην Μήλο 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''ROCHEFORT'' σημαίας Γιβραλτάρ, για μηχανική βλάβη στην κύρια μηχανή του πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΟΥΔΙΑ'' ν. Μήλου.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στην ίδια θαλάσσια περιοχή προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης.

Επί του πλοίου επιβαίνουν οκτώ (08) άτομα πλήρωμα ενώ, είχε αποπλεύσει από Αίγυπτο για Γαλλία, με φορτίο περλίτη.

Από την Λιμενική Αρχή Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''ROCHEFORT'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη στο Φ/Γ Κώστας Δημάκης στην Κάρυστο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''KOSTAS DIMAKIS'' N. Mυτιλήνης 41, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Καρύστου.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικη βλαβη παρουσιασε χθες το πρωι το δεξαμενοπλοιο KRITI AMBER ανοικτα των Φλεβων.

 

Στο λιμάνι του Πειραιά καταπλέει με τη βοήθεια ρυμουλκού το δεξαμενόπλοιο KRITI AMBER, που το πρωί της Κυριακής, λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε ακυβέρνητο δυτικά της νήσου Φλεβών, φορτωμένο με 42.000 τόνους καύσιμα.

 
Το πλοίο μόλις αγκυροβολήσει θα του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και της βεβαίωσης πιστοποιητικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
Το δεξαμενόπλοιο που έχει 24 άτομα πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από την Κούβα με προορισμό τη Σιγκαπούρη, με ενδιάμεσο σταθμό τη ράδα του λιμανιού του Πειραιά για ανεφοδιασμό
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Aries στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου τη Τετάρτη 27/07/16

Quote

Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, παρουσίασε το M/VARIES” σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνες, με 10μελες πλήρωμα, την 25-07-16 στη θαλάσσια περιοχή νότια λιμένα Χώρας Σφακίων νοτιοδυτικά Κρητικού πελάγους.

Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVI” Ν.Π. 3097, το οποίο ρυμούλκησε το “ARIES” στον όρμο Καλών Λιμένων Ηρακλείου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Guler στην Κέα τη Παρασκευή 26/08/16

Quote

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέας και Λαυρίου,  ότι το Φ/Γ “GULER” σημαίας Vanuatu, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με εννέα (09) επιβαίνοντες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κέας.

Στην περιοχή μετέβη το Ρ/Κ “ΕΚΤΩΡ” Ν.Π. 11949, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ πλοίο με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Θορικού, ενώ Ρ/Κ πλοίο πρόκειται να παραμείνει σε επιφυλακή πλησίον του, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ.

Ακυβερνησία του δεξαμενόπλοιου ΕΚΟ 5 στην Κύθνο τη Τρίτη 06/09/16

Quote

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Κύθνου, Σερίφου, Λαυρίου και Κέας, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Δ/Ξ ''ΕΚΟ 5'' Ν.Π. 11878 λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κύθνου, με επιβαίνοντες δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π. 10696 προς παροχή τυχόν συνδρομής, ενώ το ''ΕΚΟ 5'' αφού αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα, συνέχισε τον πλου του συνοδευόμενο από το ανωτέρω Ρ/Κ με προορισμό το λιμένα Ηρακλείου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια πρωινές ώρες σήμερα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λινοπεραμάτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω δεξαμενόπλοιου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ ΝΙΜΕΤ στα Κύθηρα τη Παρασκευή 23/09/16

Quote

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κυθήρων και Νεάπολης Βοιών για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου “ΝΙΜΕΤ” σημαίας Παναμά, με δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κυθήρων.
Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος
  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” Ν.Π.12370, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ στον όρμο Βατίκων, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς, πρωινές ώρες σήμερα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΙΜΕΤ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη στο δεξαμενόπλοιο Αντώνιος στο Σαρωνικό

Quote

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Π. 11623, στη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. δυτικά της ν. Φλεβών στο Σαρωνικό κόλπο.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμένα Καλύμνου με προορισμό το λιμένα Αγίων Θεοδώρων, επέβαιναν επτά (07) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΙΙΙ'' Ν.Π. 11508, από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' στο λιμένα Αμπελακίων Σαλαμίνας όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Απαγόρευση απόπλου στο LPG Energeia στην Ελευσίνα το Σάββατο 03/09/16.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοηγό που επέβαινε στο LPG ''ENERGEIA'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης του εν λόγω πλοίου, από τις εγκαταστάσεις ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου προς το αγκυροβόλιο κόλπου Ελευσίνας, παρουσιάστηκε εμπλοκή στην προπέλα του, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από Ρ/Κ εγκαταστάσεων ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου στο αγκυροβόλιο του κόλπου Ελευσίνας όπου παραμένει αγκυροβολημένο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ENERGEIA'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Ακυβερνησία του Δ/Ξ- LPG Gitta Gaz στην Κάλυμνο είχαμε το Σάββατο 16/07/16.

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ότι το Δ/Ξ-LPG «GITTA GAZ» σημαίας Παναμά, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς πλήρωμα, είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. δυτικά ν. Καλύμνου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έσπευσε στην ανωτέρω περιοχή για παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Δ/Ξ έξω από το λιμένα Καλύμνου όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους εν θέματι πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη στο Φ/Γ Rhino στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου «RHINO» Ν.Π. 11971 στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. έξωθεν αγκυροβολίου Πειραιά.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από ναυπηγείο Περάματος με προορισμό τη Νίσυρο κενό φορτίου, με δέκα (10) άτομα πλήρωμα.

Άμεσα προς την εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ARMADORES II», το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το  «RHINO» σε ναυπηγείο του Περάματος.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ακυβερνησία του Φ/Γ Millaou Bridge στη Μήλο στις 18/12/16

 

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ “MILLAU BRIDGE” σημαίας Παναμά, με είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Αντιμήλου.

Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Μήλου, Σύρου και Νεάπολης Βοιών καθώς και προσφερόμενα σκάφη περιοχών δικαιοδοσίας των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί. Το ανωτέρω Φ/Γ είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Πειραιά με προορισμό το λιμένα Πορτ Σάιντ Αιγύπτου.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το “MILLAU BRIDGE” απέπλευσε ρυμουλκούμενο από τρία (03) Ρ/Κ με προορισμό το αγκυροβόλιο Πειραιά, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 

Συνέχεια ενημέρωσης για ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Μήλο

Quote

Αγκυροβόλησε στη ΡΑΔΑ Πειραιά  με ασφάλεια , απογευματινές ώρες χθες, το Φ/Γ πλοίο “MILLAU BRIDGE” σημαίας Παναμά ρυμουλκούμενο και συνοδευόμενο από τρία (03) ρυμουλκά. Το ανωτέρω πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης απογευματινές ώρες της 18/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Αντιμήλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Josephine Prima στα Κύθηρα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Φ/Γ “JOSEPHINE PRIMA” σημαίας Πορτογαλίας, με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, παρουσίασε βλάβη στην κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Κυθήρων σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από τις ακτές.

Πρωινές ώρες σήμερα, το πλοίο αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και αγκυροβόλησε ασφαλώς στον όρμο Βατίκων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ Angela στην Κέρκυρα στις 13/01/17

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “ANGELA” σημαίας Κονγκό ότι έχει αγκυροβολήσει βόρεια της ν. Κέρκυρας λόγω βλάβης στα πιστόνια της κύριας μηχανής και δήλωσε αδυναμία συνέχισης πλου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ από την  νηοψία που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Δυρραχίου Αλβανίας με προορισμό λιμένα Βουλγαρίας σε άφορτη κατάσταση και φέρει δεκατρείς (13) αλλοδαπούς πλήρωμα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας  από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα και διενέργεια επιθεώρησης από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...