Jump to content
Shipfriends

Pride of Canterbury (IMO 9007295)


Recommended Posts

Δεύτερη παράδοση του 1991 μιας σειράς τεσσάρων αδερφών που όλα δραστηριοποιούνται στη γραμμή Dover-Calais, το Pride of Canterbury μετασκευάστηκε το 2003 (mέχρι τότε ονομαζόταν European Pathway) με το αδερφό του, Pride of Kent (ex. European Highway).

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Πέρσι τον Ιούνιο το συγκεκριμένο από τα δύο αδελφά είχε παροπλιστεί στη Δουνκέρκη και όπως μου είχαν πει, είχε τεθεί προς πώληση. Το ίδιο θα συνέβαινε και με το αδερφό του το PRIDE OF KENT, μόλις τελείωνε η καλοκαιρινή σεζόν. Από ότι βλέπω όμως στη φωτο σου .voyager το βαπόρι έχει επαναδραστηριοποιηθεί. ;) Για την ιστορία να πούμε πως το PRIDE OF KENT, μετά τη μετασκευή του, αποτέλεσε τον αντικαταστάτη της δικιάς μας ΑΝΘΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Και τα τέσσερα αδέρφια εκτελούν δρομολόγια κανονικά, απ' όσο είχα δει, του χρόνου όμως αναμένονται τα 2 νέα πλοία της εταιρίας για τη γραμμή, τα οποία σα να φέρνουν στα δίδυμα (από διαφορετικά ναυπηγεία μεταξύ τους, ωστόσο-Aker & Chantiers de l' antantique) της SeaFrance, τα οποία και θα ανταγωνίζονται. Οπότε άγνωστο τι θα συμβεί με τα Kent, Canterbury κι ενδεχομένως και με τα Βurgundy & European Seaway.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Λόγω της εποχής και της μειωμένης συνεπώς κίνησης, είναι προβάσιμα τα ανοιχτά καταστρώματα μόνο της μιας πλευράς του πλοίου, τα οποία ήταν σχετικά παραμελημένα. Σε αντίθεση με το εσωτερικό που είναι ικανοποιητικό, ειδικά για την ηλικία του πλοίου και των αδερφών του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 8 months later...
  • 1 year later...
  • 8 months later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...

Για να δούμε και λίγο Καντέρμπουρα, ξεκινώντας από τα παλιά του σινιάλα. Είμαστε στο Calais το 2012 για να το δούμε δευτερόπλωρα καθώς αυτό στρέφει μέσα στη λεκάνη του λιμανιού. Ένα χρόνο αργότερα πάλι στη Γαλλία και βλέπουμε την πρυμνιά όψη καθώς το Pride of Canterbury έχει καθαρίσει τα φανάρια του Calais και πάει για το σεπαρέσιο. Τέλος βλέπουμε τη διαδικασία εκφόρτωσης του πλοίου στο Douvres, μπορείτε να παρατηρήσετε την ταυτόχρονη εκφόρτωση από 3 επίπεδα. Νταλίκες από το κυρίως γκαράζ, επιβατηγά από το επάνω και επιβάτες χωρίς αυτοκίνητο από τη φυσούνα.

Link to comment
Share on other sites

Απόψε να δούμε και το πλοίο με την τελευταία εκδοχή των σινιάλων της P&O, που τόσο έχω χιλιοτραγουδήσει. Όμορφο δεν το λες για κανένα λόγο, ίσως με κανονική πλώρη και πρύμη να αποκτούσε λίγο περισσότερη αρμονία. Αλλά ΟΚ, για τα δεδομένα της γραμμής δεν είναι κι άσχημες οι γραμμές του. Σε όσους διαφεύγει το γεγονός, να υπενθυμίσω πως το 2002 στο Lloyd Werft της Βρέμης το πλοίο έφαγε μετασκευάρα. Bonus coverage, με την προηγούμενή του μορφή και το προηγούμενό του όνομα, που ήταν European Pathway.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Είσαι σίγουρος; Τα περισσότερα group ξενόγλωσσων συνασθενών αναφέρουν ότι η επιστροφή στο Calais έχει να κάνει με την προετοιμασία του ταξιδιού για Aliaga 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Δεδομένα κάτι παραπάνω θα ξέρουν...άλλωστε η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και καιρό, το μόνο που δεν ξέρουμε είναι το πότε. Πάντως πιστεύω και αυτό και το αδερφό του θα άξιζαν μια δεύτερη ζωή στο στενό του Γιβραλτάρ με τόσα που έχουμε δει εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...