Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Αγία Μαρίνα Αιγίνης


Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ «Αλέξανδρος»

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 

Quote

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό πλοίο «Αλέξανδρος» στην είσοδο του λιμένος Πειραιά. Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό για συνδρομή στην πρόσδεση. Στο πλοίο επιβαίνουν 70 άτομα.

 

Όταν είδα χθες τον Αλέξανδρο ακινητοποιημένο λίγο μετά την ώρα αναχώρησης του από το Πειραιά για Σουβαλα (19:30) και με τη πλώρη γυρισμένη προς το ντοκο, νόμισα ότι μάλλον είχαν μπλεχτεί οι άγκυρες του. Γιατί έβλεπα να κάνουν περιστασιακά απόνερα οι προπέλες στη πρύμη. Κατά τις 20:30 έφτασε ένα πλωτό του λιμενικού για συνδρομή (δε κατάλαβα την ανάγκη της παρουσίας του) και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε το ρυμουλκό Καραπιπερης ΙΙΙ για να το βοηθήσει να δέσει στο λιμάνι και να αποβιβαστούν οι επιβάτες.

 

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Οπως μας ενημερωνει η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, γίνονται όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί γρήγορα η μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Αλέξανδρος.

Σε ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με το πλοίο να επικοινωνούν πρώτα με τα εκδοτήρια εισιτηρίων και την εταιρεία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωσή τους στα τηλέφωνα 2297052210 ΣΟΥΒΑΛΑ - 2297032234 ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - 2104821002 ΠΕΙΡΑΙΑΣ & 2104821006 Γραφείο εταιρείας.
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στον Πειραιά

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 10767, παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τον απόπλου του πλοίου για εκτέλεση δρομολογίου προς Αγκίστρι, με 11 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον Πειραιά και προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στον Πειραιά

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 10767, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, μετά τον απόπλου του πλοίου για εκτέλεση δρομολογίου προς Σουβάλα Αίγινας και ενώ έπλεε σε απόσταση πέντε (05) ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Πειραιά, με 14 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον Πειραιά και προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317, το οποίο απέπλευσε στις 10:30 για Αίγινα.

Πηγή: tidis.yen

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλαβη στην αριστερη μηχανη ειχε το πλοιο την Παρασκευη το βραδυ

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 10767 ότι κατά τη διάρκεια άπαρσης αγκυρών προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Σουβάλα – Αγία Μαρίνα ανέφερε σβέση της αριστερής κύριας μηχανής (λόγω βλάβης της μίζας) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επανεκκινήσει.

Το Ε/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» επέστρεψε ασφαλώς στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι 128 επιβάτες που επέβαιναν επ’ αυτού προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 10631 και «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 2 years later...

Βλαβη χτες στον καταπελτη του πλοιου

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ” Ν.Π. 10767 για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου, ενώ βρισκόταν εν πλω κατά την εκτέλεση του εγκεκριμένου του δρομολογίου, από το λιμένα Σουβάλας Αίγινας για λιμένα Πειραιά, με 61 επιβάτες και 12 Δ/Κ οχήματα.
Το ανωτέρω Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά όπου αποβίβασε ασφαλώς τους επιβάτες και τα οχήματα μετά την κάθοδο του καταπέλτη χειροκίνητα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης Βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Βλάβες Αγία Μαρίνα Αιγίνης
  • 2 months later...

Είχαμε βλάβη στο Αγία Μαρίνα Αιγινης στην Αίγινα στις 23/08/17

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ” Ν.Π. 10767 για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ βρισκόταν εν πλω κατά την εκτέλεση του εγκεκριμένου του δρομολογίου, από το λιμένα Πειραιά για λιμένα Σουβάλας Αίγινας, με 26 επιβάτες και 01 Δ/Κ όχημα.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Αίγινας όπου αποβίβασε ασφαλώς τους επιβάτες και το όχημα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Αγία Μαρίνα Αιγινης στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ” Ν.Π. 10767, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει για εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Σουβάλας-Αγίας Μαρίνας-Σουβάλας Αίγινας και επιστροφή στον Πειραιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν, προωθήθηκαν στον προορισμό του με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το βαποράκι κατά τη διάρκεια του απογευματινού του δρομολογίου σερνόταν πάλι σε απογοητευτικές ταχύτητες (7 knots) με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον Πειραιά.

Το βαποράκι χρειάζεται περεταίρω σχολαστική μηχανολογική επισκευή και απ' την αρχή φάνηκε ότι μπήκε εσπευσμένα στα δρομολόγια, ώστε να μην χαθεί και η κίνηση του ΠΣΚ. 

Ας δώσουν σημασία στο μηχανολογικό κομμάτι, καθώς σεζόν με τέτοιες ταχύτητες και μάλιστα προέκταση μέχρι Ύδρα, δεν βγαίνει με τίποτα. Ας ευχηθούμε να βρει και πάλι τις παλιές του καλές ταχύτητες.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έδεσε Πειραιά - τελικά - στις 20:10 (στη μπούκα του Πειραιά εν τω μεταξύ είχε φτάσει στις 19:15!!). 

Με τη βοηθεία ρυμουλκού, έκανε πλαγειοδέτηση μπροστά από το εκδοτήριο του. 

Προφανώς, με μια μηχανή εκτός λειτουργίας, για να γυρνάει με 7 μίλια, κόβοντας το ταξίδι του στη μέση και κάνοντας αναστροφή, λίγο μετά την τελευταία αναχώρηση του από Πειραιά...

Edited by thanandar
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Αγία Μαρίνα Αιγίνης στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά απογευματινές ώρες σήμερα, για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ ΄΄ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' Ν.Π. 10767, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά, προερχόμενο από λιμένες Αγίας Μαρίνας - Σουβάλας με εννέα άτομα πλήρωμα και εννέα επιβάτες, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά με μειωμένη ταχύτητα, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εταιρεία του το πρόβλημα της βλάβης του Αγία Μαρίνα Αιγινης ήταν «ηλεκτρονικής» φύσεως και χθες πρυμνοδέτησε στη θέση του με τη βοήθεια ρυμουλκού. Μάλλον τη Παρασκευή θα επιστρέψει στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ-Δ/Ρ Αγία Μαρίνα Αιγινης στον Αργοσαρωνικό

Quote

Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' Ν.Π. 10767, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, και συγκεκριμένα στη σύνδεση (ολισθαίνουσα) εξαγωγής καυσαερίων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το ανωτέρω πλοίο είχε εγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας την 10:45, το οποίο παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι πενήντα ένας (51) επιβάτες και τα δύο (02) δίκυκλα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Αγία Μαρίνα Αιγίνης στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' Ν.Π. , το οποίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Πειραιά, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 09:00 για λιμένες Αγίας Μαρίνας Αίγινας και Ύδρας και σε γενόμενο έλεγχο κατά την προετοιμασία του απόπλου του, παρουσίασε διαρροή στον εναλλάκτη θερμότητας της δεξιάς κύριας μηχανής του. 

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε  ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι 78 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη χθεσινή βλάβη του Αγία Μαρίνα Αιγίνης

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού για δυσλειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ'' Ν.Π. 10767, στην θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά, με 134 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από λιμένες Αγίας Μαρίνας και Σουβάλας, για λιμένα Πειραιά.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του με μειωμένη ταχύτητα και αυτοδύναμα κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά με ασφάλεια, με τη συνοδεία Ρ/Κ πλοίου, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...