Jump to content
Shipfriends

Norwegian Epic (IMO 9410569)


Recommended Posts

Το νέο πλοίο της NCL, Νorwegian Epic βγήκε για πρώτη φορά από τη δεξαμενή στην οποία κατασκευάζεται στο ναυπηγείο STX Europe στο Saint-Nazaire της Γαλλίας, πριν λίγες μέρες.

Όπως βλέπεται από τις φωτογραφίες στο Shipspotting

, το πλοίο δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο, με χαρακτηριστηκά πλωτής πολυκατοικίας και με το πρωραίο τμήμα του να είναι αρκετα ψηλότερο φιλοξενώντας κάποιες καμπίνες τύπου studio αν δε κάνω λάθος.

Προσωπικά δε μου αρέσει εξωτερικά, αλλά και πάλι, ποιός με ακούει εμένα?:D

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Εγω σ ακουω:D γιατι κ μενα δεν μ αρεσει εξωτερικα....Χαλια το βρισκω,εχουν βγει πιο ομορφα Κ/Ζ απο την STX αλλα μαλλον ειναι αυτα που χτιζονται πιο βορεια;)

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ μαζί σας:eek:........Το πλοίο δεν είναι απλώς ασχημο....Είναι το ασχημότερο όλων........ Τόσο άσχημο πυ αν υπήρχε Νόμπελ Ασχήμιας θα ήταν σίγουρα δικό του.......:D;)

Link to comment
Share on other sites

Περι ορεξεως.....:D

Ουτε εμενα μου αρεσει και νομιζω οτι θα δεν βρεθει κανεις να πει οτι ειναι ομορφο.Παρολαυτα πιστευω οτι δεν εχει τεραστιες διαφορες απο αλλα που χτιζονται τα τελευταια χρονια.Μια ακομα απροσωπη πλωτη πολυκατοικια.

Αυτο που ισως το χαλαει ακομα πιο πολυ σε σχεση με αλλα ειναι η πιο τετραγωνισμενη πρυμνη που εχει με αποτελεσμα να φαινεται ακομα πιο κουτι

Link to comment
Share on other sites

Στα σχέδια η παράδοση αναμένεται τον Ιούλιο του 2010 και μάλιστα για τα πρώτα του ταξίδια έχουν αρχίσει ήδη οι κρατήσεις. Πρόκειται βέβαια για ένα πλοίο που δημιουργεί ζήτηση μόνο του, αφού είναι καινούριο και πολλοί θέλουν να ταξιδέψουν για να το γνωρίσουν και να δουν τί νέο έχουν σκεφτεί οι σχεδιαστές του για τη διασκέδαση των επιβατών.

Αρχικά νομίζω θα κατασκευάζονταν 2 αδελφά αλλά τελικά θα μείνει μόνο του προς το παρόν αφού η κατασκευή του δεύτερου ακυρώθηκε.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου) το NORWEGIAN EPIC επέστρεψε μετά από 4 ήμερες θαλάσσιων δοκιμών στον Ατλαντικό, με τη παρουσία 300 τεχνικών και μηχανικών των ναυπηγείων STX FRANCE. Το επόμενο δοκιμαστικό αναμένεται να γίνει στα μέσα Απριλίου. Αναμένεται να παραδοθεί στις 15 Ιουνίου του 2010

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Χριστός και η Παναγία:eek: Τι τερατούργημα είναι αυτό πάλι. Τι αισχρό, πανάθλιο, πανάσχημο πράγμα είναι αυτό. Γιατί "πράγμα" το λες αυτό, σίγουρα ΟΧΙ πλοίο....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από τα πολλά που του σέρνουν του καραβακιού για την εμφάνισή του, είχαμε και φωτιά στο σκάφος.

153,000-gt cruise ship Norwegian Epic (IMO 9410569) suffered fire at the building yard STX Europe Chantiers de l'Atlantique shipyard, Saint-Nazaire in France on May 3. 256 workers aboard the vessel were evacuated. The fire was extinguished within 2 hours.

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Norwegian Epic επέστρεψε από τα τελευταία δοκιμαστικά τη Κυριακή 13 Ιουνίου στη Γάλλια, για να παραδοθεί στις 17 Ιουνίου στην εταιρεία του. Εάν έμαθα από κάποιους Γάλλους γνωστούς μου, πληροφορήθηκα ότι τη Κυριακή το πλοίο ήταν ανοικτό για το κοινό. Ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι ξέσπασε μικρής έκτασης πυρκαγιά ξανά στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να 'ξερα, αυτό το αυθαίρετο πάνω απο τη γέφυρα το σκέφτηκαν πολύ για να το βάλουν??? Έτσι όπως είναι, πιο πολύ καράβι θυμίζει το Hilton παρά αυτό.....:D

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Αφού δεν έρχεται το Norwegian Epic σε μας, πάμε εμείς στο Norwegian Epic, στα άγια χώματα της Βαρκελώνης.

 

Όπως είπαμε και πρίν 6 χρόνια:P, αυτό το αυθαίρετο είναι πραγματικά τραγικό. Και βλέποντάς το κι από κοντά, δεν είναι κι ότι έχει τίποτα μπαλκονάρες κλπ. Πάντως προφανώς η εταιρεία του είναι ικανοποιημένη, εφ' όσον οι καμπίνες πουλιούνται. Γενικά το πλοίο είναι από τα πλέον ακαλαίσθητα mega cruise ships, δέστε εδώ την πρύμη-γκρεμό. Κι από πλώρα πάντως, δεν το λες πως το σώζει. Το είδαμε στη Βαρκελώνη απ' όπου ξεκινάει τις καλοκαιρινές του κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο κάθε Κυριακή, τουλάχιστον πέρυσι. Να και το ένδοξο φουγάρο, για να ολοκληρώσουμε τη θέαση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ατυχηματάκι πρίν 3 μέρες για το πλοίο στον Άη-Γιάννη(San Juan) του Πουέρτο Ρίκο, όπου και βρέθηκε λόγω μηχανικών προβλημάτων. Η εικόνα είναι εύγλωττη.

 

Edited by Nick the Greek
Broken link
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Θα έχουμε ....τη τύχη ( #not) να το δούμε στον Πειραιά μεθαύριο με άφιξη γυρω στις 7 με 8..αφου μάλλον λογω καιρού προσπερνάει τη Βαλέττα.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δύο ακόμη πιο κοντινές φωτογραφίες από αυτό το χάλι, για να μάθετε μερικοί να αγαπάτε το Κεφαλονιά :D. Τουβλάκι της Lego να το πω, πακέτο με τσιγάρα να το πω, δεν ξέρω. Άντε να έχει πέσει σε καμιά χοντρή θάλασσα και να είσαι στις σουίτες πάνω από τη γέφυρα, απόλαυση. Προσέξτε επίσης πως όλες οι σωσίβιες λέμβοι είναι εντελώς εξωτερικές και αυξάνουν το πλάτος του πλοίου, επηρρεάζουν φαντάζομαι και την ευστάθεια/πλεύση. Ναυπηγός δεν είμαι αλλά απορώ τι gm έχει αυτό το πράμα και πως σθμπεριφέρεται στη θάλασσα. Να και η πρυμνιά όψη, τι πρύμη δηλαδή, σαν το γκρεμό που είχαν πέσει ο Μιμίκος και η Μαίρη απ' την Ακρόπολη. Χρησιμοποιείται εξ' ολοκλήρου για δωμάτια και το κάτω μέρος για κάποιου είδους κοινόχρηστο χώρο, γυμναστήριο ίσως? Ακόμη και τα φουγάρα κακόγουστα. Οι φωτογραφίες από το καλοκαίρι του 2018 στη Βαρκελώνη. Το πλοίο βγάζει την πανδημία στο Miami τση Florida.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σήμερα το πρωί λίγα λεπτά πριν τις 5 κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το Norwegian Epic. Το "ιδιόμορφο" κρουαζιερόπλοιο θα κοσμεί τον προλιμένα του λιμανιού μέχρι το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΛΠ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...