Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ταλαιπωρια για τους επιβατες τους Flying Cat 1,απο το www.zougla.gr
 

Μηχανικό πρόβλημα στην αριστερή κύρια μηχανή παρουσίασε το απόγευμα το επιβατηγό πλοίο «Flying Cat I», το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο Πειραιάς – Πόρος –Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες - Πόρτο Χέλι.
Το πλοίο παρουσίασε βλάβη 3 ναυτικά μίλια μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά και έτσι επέστρεψε στο λιμάνι, όπου και έδεσε με ασφάλεια.
Στο πλοίο επέβαιναν 123 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Το «FLYING CAT I» θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά έως ότου επισκευαστεί.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ «FLYING CAT I»

Πηγη: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- ΚΑΤ «FLYING CAT I» Ν.Π. 9733, ότι κατά τον πλου από το λιμένα Σπετσών για λιμένα Ερμιόνης , κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πόρτο Χέλι - Σπέτσες - Ερμιόνη – Ύδρα - Πόρο - Πειραιά, με 34 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε ασφαλώς στον προβλήτα του λιμένα Ερμιόνης όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Κατόπιν σχετικής έγκρισης, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, άνευ επιβατών για λιμένα Πειραιά, προς οριστική αποκατάσταση της βλάβης.

Το πλοιο απεκαταστησε τη βλαβη και εκτελεσε κανονικα το απογευματινο δρομολογιο του

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για τη βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ «FLYING CAT 1»

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ «FLYING CAT 1» Ν.Π. 9733, ότι, ενώ βρισκόταν έξω από το λιμάνι του Πόρου, προερχόμενο από Ύδρα, με 195 επιβάτες, διεκόπη η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο πλοίο, με αποτέλεσμα να αγκυροβολήσει στη θαλάσσια περιοχή ΣΤΑΥΡΟΥ Πόρου, για τη διενέργεια του απαιτούμενου ελέγχου.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πόρου, περί ώρα 09:45, ρυμουλκούμενο από δύο λάντζες, ενώ αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, οι οποίοι επρόκειτο να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επιθεωρήσεώς του, αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο εκτέλεσε κανονικά το απογευματινό του δρομολόγιο ενώ το πρωινό του δρομολόγιο από Πειραιά εκτελέστηκε από ένα δελφίνι.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη του Flying Cat 1 στον Πειραιά

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 12.10, η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του «Flying Cat 1» Ν.Π. 9733, ότι λίγο πριν τον απόπλου του για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Πόρο Ύδρα Σπέτσες, με 139 επιβάτες, παρουσιάστηκε εισροή ξένου αντικειμένου στα jet του πλοίου.

Από το 8ο Λιμενικό Τμήμα απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο επανήλθε κανονικά στα δρομολόγια του κάνοντας το δρομολόγιο στις 18:00

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Καταμαράν «FLYING CAT I» Ν.Π. 9733 στο Πόρτοχέλι

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στη συσκευή αναμετάδοσης θέσης πηδαλίου παρουσιάστηκε, σήμερα στις 05.51, στο Ε/Γ-Καταμαράν «FLYING CAT I» Ν.Π. 9733, πριν την αναχώρηση από Πορτοχέλι για Σπέτσες Ερμιόνη Ύδρα Πόρο Πειραιά.

Από τη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα, που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Flying Cat 1 ήρθε στο Πειραιά κατευθείαν από το Λαύριο με μειωμενη ταχύτητα, αντί να κάνει το τελευταίο ειδικό δρομολόγιο από Λαύριο για Ερμιόνη. Έτσι οι επιβάτες του ήρθαν στο Πειραιά και αναχώρησαν με το Flying Cat 2 για την Ερμιόνη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο «FLYING CAT 1» στην Ύδρα στις 08/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 08/08/2010, η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING CAT» Ν.Π. 9733, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Σπέτσες για Ύδρα Πόρο Πειραιά με 78 επιβάτες και ενώ βρισκόταν κοντά στην Ύδρα είχε παρουσιαστεί βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Ύδρα στις 15:30 και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Βλάβη στο «FLYING CAT 1» στη Πειραιά στις 11/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 11/08/2010, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, στις 15.45, στο Ε/Γ-ΚΑΤ «FLYING CAT 1» Ν.Π.9733, κατά την είσοδο του στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από Πόρο, με 160 επιβάτες.

Το «FLYING CAT 1» κατέπλευσε στις 16.08 αντί της 15.40 και από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύθηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προγραμματισμένου του δρομολογίου στις 16.00 για Πόρο-Ύδρα προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη ¨FLYING CAT I¨

Πηγή τεως ΥΕΝ

Σήμερα στις 13:50, η Λιμενική Αρχή Ερμιόνης ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING CAT I» Ν.Π. 9733, ότι είχε παρουσιασθεί βλάβη στο Α΄ turbo της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Πόρτο Χέλι - Σπέτσες - Ερμιόνη - Ύδρα Πόρος - Πειραιάς), με πενήντα έξι (56) επιβάτες, εκ των οποίων 01 για Πόρο, 40 για Πειραιά και 15 για Ύδρα.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Ερμιόνη με μειωμένη ταχύτητα, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Μετά τον έλεγχο και την διαπίστωση από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης για την ικανοποιητική λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής, το «FLYING CAT I» απέπλευσε για το λιμάνι του Πειραιά, κενό επιβατών.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Το προηγούμενο Σάββατο 6/8/11 το Flying Cat 1 είχε κάποιο πρόβλημα, όποτε δεν εκτέλεσε το βραδινό δρομολόγιο του στις 20:30 για Πόρο Ύδρα Ερμιόνη Σπέτσες Πόρτο Χέλι. Αντί αυτού το δρομολόγιο έγινε από το Flying Dolphin 19 (όλα τα λιμάνια) και το Flying Dolphin 17 (μόνο για Πόρο και πίσω)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Φαινεται οτι αποκατασταθηκε η ζημια στο Flying Cat 1 και πριν απο λιγο ηρθε στο λιμανι του Πειραια, μετα απο ενα δοκιμαστικο στο Σαρωνικο και αναμενεται να ξεκινησει το απογευμα δρομολογια ξανα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

H ανακοίνωση του λιμενικού

 

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ στην Ύδρα

 

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας, ότι το Ε/Γ - ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ “ΦΛΑΪΝΚΑΤ Ι” Ν.Π.9733, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει  προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ύδρας για Ερμιόνη – Σπέτσες – Πορτοχέλι, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΪΝΚΑΤ Ι», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι δεκατρείς (13) επιβάτες του θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στον προορισμό τους.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...