Jump to content
Shipfriends

Dover Seaways (IMO 9318345)


Recommended Posts

Ένας συνδιασμός ευρωπαϊκού σχεδιασμού με κορεάτικη ναυπήγηση (Samsung) και το αποτέλεσμα κατ' εμένα επιτυχές. Το Maersk Dover μιας σειράς τριών αδεφών (Maersk Dunkerque και Maersk Deflt)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

αν δεν κανω λαθος τα συγκεκριμενα βαπορια δεν πιανουν μονο dover, αλλα και δουνκερκη.

επισης δεν παιρνουν επιβατες πεζους, αλλα μονο φορτηγατζηδες και επιβατες και οδηγους των ΙΧ που ειναι σε τελειως διαχωρισμενους χωρους.

Link to comment
Share on other sites

Calais δεν πιάνουν, παρότι έχει συμβεί κάποιες φορές να πραγματοποιήσουν κάποια "έκτακτα".

Και τα τρία αδέρφια συνδέουν το Dover με τη Δουνκέρκη με δρομολόγια κάθε 2 ώρες σχεδόν όλο το 24ωρο και από τα 2 λιμάνια.

Στο λιμάνι του Dover τα θεωρώ τα πιο όμορφα, μετα τον "δικό" μας Μολιέρο.

Να αναφέρουμε εδώ ότι η Maersk έχει θέσει προς πώληση την Norfolkline, με πιθανότερους αγοραστές την P&O και την DFDS. Aν πρόκειται τα 3 αδέρφια να αλλάξουν, λοιπόν, σινιάλα, θα τα προτιμούσα με αυτά της P&O, που περιμένει κι αυτή τα μεγαθήρια νεότευκτα της για το κανάλι, σε απάντηση του κύριου ανταγωνιστή της SeaFrance...

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 8 months later...
  • 7 months later...

το Dover Seaways, καθως και τα αδερφα Dunkerque Seaways & Delft Seaways, θα κανουν καποιες μετατροπες σε προπελες και πηδαλια.

Συμφωνα με τα yahoogroups και το motorship θα τοποθετηθει νεο hub πανω στο υπαρχον και, εννοειται, νεα πτερυγια στις προπελες, μαζι με καποιες μετατροπες στα πηδαλια που θα τα συνδεουν με το hub. το ολο πακετο ειναι της Rolce Royce (promas lite λεγεται).

ο λογος ειναι απλος. τα πλοια κατασκευαστηκαν για να κανουν Dover-Dunkerque (μια διαδρομη οσο λαυριο κυθνος περιπου) με ταχυτητα 25-26 κομβους. αυτο (οπως φανταζεστε) αποδειχτηκε ασυμφορο και ταξιδευουν πλεον με ταχυτητες γυρω στους 19 κομβους. (και ανοιγουν για να καλυψουν καμια καθυστερα). με την αλλαγη στις προπελλες θα επιτυγχανεται η ταχυτητα αυτη (18-19 κομβων) με 15% λιγοτερη καταναλωση απο οτι τωρα. το πειραμα εχει πετυχει στο pearl seaways (πρωην Athena, Pearl of Scandinavia κλπ).

carousel.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 years later...

Σήμερα το Dover Seaways πήγε για δεξαμενισμό στη Δουνκέρκη και θα παραμείνει για 10 ημέρες στη δεξαμενή για εργασίες επισκευή, όπου περιλαμβάνουν και την αντικατάσταση μεντεσέδων στο πλωριό καταπέλτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 months later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...