Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του F/B Κεφαλονιά στο λιμάνι της Πάτρας


Recommended Posts

Το χτυπημα ειναι παρομοιο με αυτο που ειχε το καραβι οταν ειχε χτυπησει το 1999.

Το συνεργειο εφτασε και ξεκινησε εργασιες γυρω στις 5 το απογευμα.Λογικα το βραδυνο δρομολογιο θα το κανει αλλα δεν νομιζει να φυγει στις 8.30.Μαλλον για πιο αργα το βλεπω

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασιες ακομα συνεχιζονται με εντατικους ρυθμους.Τελικα μαλλον δεν το προλαβαινει το δρομολογιο.Κραταω μια μικρη επιφυλαξη μηπως φυγει ωστε να κανει το πρωινο δρομολογιο απο τα νησια

Link to comment
Share on other sites

(ειχε και μια μικροπροσκρουση στον ντοκο το 99 στην πατρα λιγες μερες μετα τη φωτια στο sfIII).
Το χτυπημα ειναι παρομοιο με αυτο που ειχε το καραβι οταν ειχε χτυπησει το 1999.

δεν ηταν παρομοιο, ηταν ακριβως το ιδιο. ιδια ωρα, ιδιος ντοκος και ιδιο σημειο του βαποριου. πρωινη αφιξη απο νοτια για το 9 μανουβρα μεσα στη λεκανη και αναποδα. βεβαια φετος εκανε λιγο μεγαλυτερη ζημια.

δεν ημουν μπροστα, αλλα απο πρωτη ματια, ειναι αυτο που λεμε κακια στιγμη. λιγη φορα παραπανω να εχει το βαπορι, ελαχιστα δευτερολεπτα να αργησει να κανει προσω και δεν θελει πολυ.

το βαπορι εδεσε στο 9 πρωτα κανονικα και μετα ανοιξε και φουνταρε. ετσι δεμενο υπο γωνια, το ρηγμα ηταν πιο κοντα στο ντοκο για να γινουν οι απαραιτητες εργασιες.

εδω στην πρωτη φωτο φαινεται το χτυπημα. ειναι τραβηγμενη λιγο πριν τις 17.30 και οτι εχει ερθει το συνεργειο (απο τη "ζωνη" υποθετω). φαινεται ο εργατης που εχει αρχισει να κοβει τις λαμαρινες. δειτε μπροστα απο το φορτηγο το σπασμενο τσιμεντο απο το ντοκο. θυμηθηκα τον ευαγγελο γιαννοπουλο της ακτοπλοϊας:D, το διαχρονικο καπτα-μακη, που ειχε πει οτι αν πεσει το ροδανθη σε ντοκο, ο ντοκος θα παθει μεγαλυτερη ζημια.

στις αλλες 2 φωτο (τραβηγμενες μετα τις 20.30) βλεπουμε οτι εχει συγκολληθει (εξωτερικα) το πρωτο ελασμα. σε εκεινο το σημειο υπαρχει... workshop:p (αποθηκη εργαλειων νομιζω) του μηχανοστασιου και βεβαια πανιολος. υποθετω (χωρις να εχω καταφερει να δω) οτι ισως εκτος απο εξωτερικα, να ηθελε δουλεια οχι μονο στα εξωτερικα ελασματα.

μεχρι πριν λιγο το ειδα απο μακρυα στο 9. δεν ξερω αν εχει ετοιμαστει. λογικα πρεπει.

post-13-12832698202_thumb.jpg

post-13-128326982023_thumb.jpg

post-13-128326982027_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

τα τοπικα ΜΜΕ της πατρας καλυψαν το θεμα, αλλα σε χαμηλους τονους (με μια δυο εξαιρεσεις). το λιμεναρχειο και η ενωση λιμενικων υπαλληλων ειπαν οτι ειναι ασημαντο γεγονος. καποιος λιμενικος σε ερωτησεις δημοσιογραφων και αλλων νταραβεριτζηδων και σουλατσαδορων ειπε οτι ειναι σα να παρκαρεις το αμαξι σου και να βρει ο προφυλακτηρας στο πεζοδρομιο:D

(χαμηλο αμαξι εχει ο τυπος):D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...