Jump to content
Shipfriends

Άγιος Γεώργιος (ΙΜΟ 7432733)


Recommended Posts

Βασικά το πλοίο έχει κατασχεθεί απο εταιρεία εμπορίας καυσίμων , οπότε το πιθανότερο είναι ο ΟΛΠ να υποχρέωσε τον επισπεύδοντα για την φύλαξη του πλοίου .

Είναι γεγονός όμως ότι πρέπει να απομακρυνθεί απο εκεί γιατί  χειμωνιάζει και με κανέναν ζόρικο δυτικό άνεμο βλέπω να διπλώνει .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και εγώ αυτό πιστεύω.Ότι θα πάει Αλιάγα για σκραπ. Δεν νομίζω να ενδιαφερθεί καμιά εταιρεία για να το αγοράσει με σκοπό να το δουλέψει. 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, polmyt said:

Το βλεπεις παντως και νομιζεις οτι ειναι ετοιμο να ξεκινησει δρομολογια

Η αλήθεια πάντως να λέγεται, εξωτερικά (με το μάτι) δεν έχει σκουριές/τρεξίματα κλπ, είναι σαν να ταξιδεύει ! 

Χωρίς να υπονοώ τίποτα για το μέλλον ή το παρελθόν του, απλά κάνω μια διαπίστωση.... 

Δε μοιάζει με πλοίο που κατασχέθηκε το χειμώνα και που την έχει βγάλει σχεδόν ένα χρόνο δεμένο....

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

On 9/29/2022 at 12:12 AM, giorgos_249 said:

Δε μοιάζει με πλοίο που κατασχέθηκε το χειμώνα και που την έχει βγάλει σχεδόν ένα χρόνο δεμένο....

Και γω το σκεφτομου οταν το ειδα.Βεβαια για να λεμε και την αληθεια απο τη δεξαμενη βγηκε πριν 2-3 μηνες οποτε δεν ειναι παραλογο να ειναι σε καλη εξωτερικη κατασταση παρολο που εχει να ταξιδεψει πανω απο χρονο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πραγματικά αναρωτιέμαι το τι θα γίνει, ελπίζω να μην πάει για σκραπ, τόσα έχουμε δει και δεν πάνε και είναι πολύ πιο ταλαιπωρημένα, αυτό είναι ταλαιπωρημένο με τους πλειστηριασμούς και τώρα τις κατασχέσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αυτο μεχρι να ξεχρεωει τις υποχρεωσεις του απο τον Πειραια και να μπορεσει να παει σε καποια ραδα η ναυπηγειο θα δουμε οτι ειδαμε  και στο αλλο που ηταν την ιδια θέση .. 

Link to comment
Share on other sites

Μα είναι τόσο δύσκολο να το πάρουν από εκεί; Να εμποδίζει τα Κρητικά από το να δένουν ή ακόμη χειρότερα να μανουβράρουν; Δεν θα επιβιώνει σαν την κατσαρίδα και για πάντα, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο πλοίο να παρεμποδίζει τα πλοία της Κρήτης και τα Blue Starάκια των Λεμονάδικων και να χαλάει την αισθητική του λιμανιού; Θυμάστε το Jet Ferry και το Παναγία Τήνου; Πόσα ναυάγια πρέπει να βγάλουν τον ΟΛΠ από την νάρκη του; Και για πιο λόγο να κάνεις άκαρπους πλειστηριασμούς όταν είναι ολοφάνερο ότι το όχημα με αριθμό κυκλοφορίας 7432733😁 εμποδίζει. Αν μη τι άλλο θα μπορούσε απλώς να το πάρει ο ίδιος ο ΟΛΠ ναυλώνοντας ρυμουλκό και να το πάει ή στο ΝΜΔ, ή στο Πέραμα ή στου Σπανόπουλου, ή σε οποιοδήποτε άλλο νεκροταφείο πλοίον, ή να απλά να το παραχωρήσει σε καμια εταιρεία τύπου Σπανόπουλος κι από κει στην ευχή του Άη Νικόλα, ή του Ποσειδώνα. Χρειάζεται να κατάσχεται χωρίς λόγο, ενώ θα μπορούσαν απλά να κάνουν το αυτονόητο; 

Υ.Γ. Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ξέρω ότι πολλές φορές και όπου έχει και σχετική ταμπέλα σου μετακινούν το αυτοκίνητο εάν παρκάρεις παράνομα (Για να μην γίνονται παρεξηγήσεις, όχι πάντα, αλλά όπου υπάρχει σχετική πινακίδα). Με την ίδια λογική θα μπορούσε να το μετακινήσει ο ΟΛΠ και μετά να κάνει πλειστηριασμούς.

Link to comment
Share on other sites

καλά την αισθητική κανενός δεν χαλάει. είναι απλά ένα ακόμη πλοίο στο λιμάνι. τον τουρίστα και τον περαστικό λίγο τον ενδιαφέρει τι έχει μεσολαβήσει και βρίσκεται εκεί. 

δεν είναι ότι έχει και καμία άθλια εξωτερική εικόνα τύπου Παναγία Αγιάσσου ή Ταξιάρχης. 

για την παρεμπόδιση των άλλων πλοίων το καταλαβαίνω σε ένα βαθμό αλλά στην ίδια θέση έδεναν και πολλά άλλα πλοία στο παρελθόν οπότε δεν νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα. 

 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ΄όταν υπαρχει απαγόρευση απόπλου γιά χρέη,απαγόρεύεται ρητά η μετακίηση του πλοίου έστω κ γιά 20 μέτρα στην λογική "κ που το ξέρω ότι όταν βγεί από το λιμάνι,την κοπανήσει" Φαίνεται παράλογο αλλά σύμφωνα με τον νόμο,η παρουσία των αρχών,κάποιου τεσπά που να πιστοποιεί την μετακίνηση του πλοίου γιά προφανείς λόγους δεν αρκεί.
Η σύγκριση με την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου είναι άστοχη.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Η αδυναμία λιμενικής αρχής να μετακινήσει κατασχεθέν πλοίο αποτελεί ιδιαιτερότητα της ελληνικής έννομης τάξης. Στις περισσότερες νομικές δικαιοδοσίες, το δικαστήριο θα χορηγήσει άδεια στο πλοίο να μετακινηθεί σε άλλη τοποθεσία εντός του λιμένα, εάν η τρέχουσα τοποθεσία του επηρεάζει τη λειτουργία αυτού του λιμένα.

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Για να μετακινηθεί ένα πλοίο πάνω στο οποίο έχουν γίνει κατασχέσεις, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι επισπεύδοντες και να αναλάβουν τα έξοδα μετακίνησης και ελλιμενισμού σε νέο χώρο. Κάτι τέτοιο όπως έχουμε δει και σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν είναι αδύνατον αφού κανείς δεν έχει την διάθεση να φορτωθεί επιπλέον έξοδα πέραν των οφειλόμενων. Επί πρόσθετα φαντάζει επίσης αδύνατον να δεχτεί κάποιος (είτε ιδιώτης-ιδιωτικό ναυπηγείο, είτε Οργανισμός λιμένος, είτε Λιμενικό Ταμείο λέγεται αυτό) να παραχωρήσει χώρο πρόσδεσης σε ένα πλοίο το οποίο είναι κατασχεμένο.

 

 

Εκτός πια κι αν κάποιος προσφύγει στην δικαιοσύνη (είτε ο ΟΛΠ , είτε το ΛΣ, είτε...) και μέσω ασφαλιστικών μέτρων το δικαστήριο διατάξει την απομάκρυνσή του. Όμως και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί το που θα πάει. Γιατί για παράδειγμα για τον ΟΛΠ, το να το ξεφορτωθεί από το κεντρικό λιμάνι και να το χρεωθεί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας λίγο τον νοιάζει. Το πρόβλημα γι αυτόν παραμένει.

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Καλά θα μπορούσε να είναι κάποια ντάνα στην Ελευσίνα οπότε κανένας δεν παραχωρεί τον χώρο του

Κ εδώ έχουμε παλιότερα τη  περίπτωση με τα δεμένα των Βεντούρη κ Αγούδημου που συγκεντρώθηκαν σε 2 σημεία του κεντρικού λιμένα δλδ πάλι στην περιοχή του ΟΛΠ Ή εδώ έκαναν εξαίρεση κ τα συγκέντρωσαν έτσι ώστε να μην εμποδίζουν;

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...