Jump to content
Shipfriends

Άγιος Γεώργιος (ΙΜΟ 7432733)


Recommended Posts

Έχουν φύγει πλοία - μύθοι που με τα μισά λεφτά θα πέταγαν και έχει μείνει το ολυμπους , από αναβολή σε αναβολή, να πρέπει να σηκώσει το βάρος μιας γραμμής εξαιρετικά απαιτητικής. Μόνο τυφλός και αφελής πρέπει να είναι κανεις για να μη καταλαβαίνει ποσο επιτηδευμένο είναι όλο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 Μπαράζ παραπληροφόρησης λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στην ΚασοΚαρπαθία και ξαφνικά μια μεγάλη μερίδα κατοίκων νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη με το πλοίο το οποίο βέβαια δεν έχει φανεί ούτε καν στον ορίζοντα ακόμα. 

 Διάφοροι κάτοικοι του νησιού επικοινώνησαν με τα γραφεία της εταιρίας και έλαβαν όπως ακούγεται εξαιρετική και ανθρώπινη αντιμετώπιση, από μια πολύ οργανωμένη και σωστή εταιρία. 

 Δεν τους νοιάζει καθόλου που οι τιμές των εισιτηρίων ανέβηκαν 80% πάνω και ύστερα από παρέμβαση του Μάνου Κονσόλα εξακολουθούν να βρίσκονται 53% πάνω από αυτές του Πρέβελης. Μάλιστα σε πολλούς φαίνεται και φυσιολογικό καθώς είναι καλοκαίρι και εχουν ανέβει και οι τιμές των καυσίμων. 

 Δεν τους ενδιαφέρει επίσης η εταιρία λαμβάνει μια τεράστια επιδότηση για μολις 3 μήνες δρομολόγησης στη γραμμή και τους χρεώνει αυτά τα τεράστια ποσά, ενώ ταυτόχρονα το πλοίο ακόμα βρίσκεται στον ΝΜΔ σβηστό και με πολλές εργασίες σε εκκρεμότητα.

 Δεν δίνουν σημασία ακόμα στα όσα λέγονται από στόματα ειδικών του χώρου της ναυτιλίας για το πλοίο, ούτε για το πρόσφατο βεβαρημένο του ιστορικό. 

 Τα μαλλιά μου κάνουν φοβερή προσπάθεια ώστε να παραμείνουν στο κεφάλι μου και να μην πέσουν ύστερα από τις παραφροσύνες και και τις ηλιθιότητες που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες. Μπορώ να πω ότι αυτή η ομαδική παράκρουση με κάνει να σκέφτομαι πως τους αξίζει τελικά το Olympus... 

Link to comment
Share on other sites

Έχε χάρη που είναι συνονόματο με το ομώνυμο χωριό, ειδάλλως, και αυτοί θα το είχαν ρίξει στην πυρά προτού το δουν. Στάσου όμως να έρθει της Παναγίας και να τους έχει κρεμάσει ουκ ολίγες φορές και θα δεις και αυτοί πως θα αλλάξουν τροπάρι. 

Link to comment
Share on other sites

Άδικα περιμέναμε σήμερα το καράβι. Αφού βρήκαμε κορυφαίο σημείο με σκιά και καλή θέα του Σαρωνικού στα γνωστά βράχια της Πειραΐκής , μας έστησε και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Την άλλη εβδομάδα τέτοια ώρα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι θα έχει ξεκινήσει για το πρώτο του ταξίδι στην άγονη. Βγάλτε το να ξεμπουκώσει το κακόμοιρο , αμαρτία είναι να βγάλει πρόβλημα από το πρώτο δρομολόγιο...

Link to comment
Share on other sites

 Με 16 κόμβους, τόσο άθλιες ελικτικές ικανότητες και τόσα πολλά λιμάνια, ορισμένα με μεγάλους χρόνους παραμονής (Σαντορίνη και Ηράκλειο) , μάλλον για Κάσο και Κάρπαθο θα θέλει γύρω στις 28 ώρες. Όλα αυτά αν η θάλασσα είναι λάδι βέβαια και δεν έχει δυσκολευτεί κάπου, σε αντίθετη περίπτωση μάλλον πάνω από 30. Ακόμα και αν πάει με 18+ που πήγαινε το 2020, αν π.χ στην Ανάφη χρειάζεται 30 λεπτά να δέσει και 10 για για να φύγει, στη Σητεία θέλει 40 λεπτά να δέσει και 20 λεπτά να φύγει και πάει λέγοντας , βλέπω να είμαστε γύρω στις 26 με καλοσύνη και την θάλασσα καθρέφτη. 

Link to comment
Share on other sites

Με τέτοιο πακέτο (ταχύτητα,μανούβρα,ταξίδεμα) το εν λόγω δρομολόγιο δεν βγαίνει που να χτυπιέται ο ίδιος ο Θεός στο πάτωμα. Ξεκάθαρα πράγματα. Αν τώρα στο υπουργείο θέλουν να παίζουν τις κουμπάρες και να χαντακώσουν τα νησιά, να ξέρουν πως οι εκλογές είναι κοντά. Τζάμπα φασαρίες θα έχουν από το τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρεται στην ομάδα του Παντελή Φύσσα στο fb, το πλοίο βγαίνοντας χτες ρυμουλκούμενο από το νέο μόλο Δραπετσώνας, είχε επαφή με το Mishi.  Στη φωτογραφία αυτή  φαίνεται πίσω δεξιά το αποτέλεσμα της επαφής (πάνω από την οπή που βγαίνουν οι κάβοι).

Link to comment
Share on other sites

 Το Olympus σήμερα είναι φωτισμένο από πάνω μέχρι κάτω και με τα φώτα της γέφυρας αναμμένα. Η αλήθεια είναι πως το βράδυ είναι ωραίο θέαμα. Το μεσημέρι που είχα πάει να το δω από κοντά δεν μπορούσα να το κοιτάω. Το πλοίο δείχνει εξωτερικά μέχρι και τον τελευταίο μήνα της μεγάλης του ηλικίας και έχει πολλά σημεία με σκουριά και έντονες ουλές - σημάδια από οξυγόνο πολύ περισσότερο από άλλα καράβια. Στην δεξιά του μεριά φαίνονται οι εκδορές από το ακούμπηγμα με το Mishi, ενώ ξεσαβούρωτο όπως είναι φαίνεται πολύ επιβλητικό στο μάτι και ξεγελάει για πολύ μεγαλύτερο του Πρέλελης πάρα το γεγονός ότι είναι μικρότερο. 

Link to comment
Share on other sites

εδω και καμια ωρα εχει κατεβασμενες τις βαρκες απο την αριστερη πλευρα επιθεωρηση του κανουν και κοιταζουν να δουν αν κατεβαινουν οι βαρκες και σε μια ωρα το καραβι πρεπει να αναχωρησει η συμβαινει κατι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

ΕΛΛΑΔΑΡΑ με τα όλα σου!!!! Η επιθεώρηση δεν μπορούσε να γίνει χτες ή τουλάχιστον σήμερα το πρωϊ? Οι επιβάτες τι θα γίνουν ενδιαφέρει κανένα? 

Link to comment
Share on other sites

Η επιθεώρηση έρχεται όποτε  είσαι έτοιμος και την φωνάξεις … 

Προφανως η εταιρεία την προγραμμάτισε για σήμερα …

Κι οταν μιλάμε για ντιρεκτίβα 99/35 όπως λεγόταν , για αρχική εν ορμω επιθεώρηση ελέγχονται μεταξύ άλλων όλα τα συστήματα ασφαλείας του πλοίου , σωστικά και πυροσβεστικά μεσα …. 
Με απλα λόγια λιγότερο απο 6-7 ώρες ειναι απίθανο να διαρκέσει .

Ομως για να ακυρωθεί το δρομολόγιο πιθανότατα να βρέθηκαν ελλείψεις κι όχι επειδή καθυστερεί να ολοκληρωθεί η επιθεώρηση γιατί σε αυτή την περίπτωση θα καθυστερούσε ο απόπλους αλλά δεν θα ακυρωνόταν το δρομολόγιο .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...