Jump to content
Shipfriends

Άγιος Γεώργιος (ΙΜΟ 7432733)


Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Θεωρητικά ΝΑΙ, εάν βάλεις και την κίνηση του καλοκαιριού από Ι.Χ. και τουρίστες το μεγάλο ερώτημα είναι εάν είναι συνεπές και μπορεί να αντέξει και όλο το χειμώνα!!!!!!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Olympus στην Θηρασία στις 08/07/21

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “OLYMPUS” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για Σίφνο-Μήλο-Θηρασία-Θήρα, ότι αδυνατεί να καταπλεύσει στον λιμένα ν. Θηρασίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση εννέα (09) επιβάτες, δύο (02) Ι.Χ.Ε. και δυο (02) Φ/Γ ενώ στον λιμένα Θήρασίας δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση. Το “OLYMPUS” κατέπλευσε στο λιμένα ν. Θήρας, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τη ν. Θηρασία, θα μεταβούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Olympus στη ν. Θηρασιά 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''OLYMPUS'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς ν. Σίφνο - ν. Μήλο - ν. Θηρασιά - ν. Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Θηρασιάς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα ν. Θήρας.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στον οικείο λιμένα τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το λιμάνι της ν. Θηρασιάς επρόκειτο να επιβιβασθούν τρεις (03) επιβάτες και ένα (01) Δ/Κ, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το OLYMPUS ναυλωμένο από την SeaJets ,πρόκειται να εκτελέσει δύο απευθείας δρομολόγια από Πειραιά για Λήμνο και επιστροφή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα φορτηγά και τις νταλίκες του Λαυρίου. Οι πιθανές ημερομηνίες εκτέλεσης δρομολογίων είναι η 29/07 και 05/08

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι ο Σολωμός γεμίζει με ιχ από τα πολλά νησιά του δρομολογίου του αυτό σημαίνει πως πέρνει από μία καρότσα μόνο για κάθε μεταφορική της Σαντορίνης.Συνεπώς καρότσες που δε χωράνε στο Σολωμό ταξιδεύουν με Όλυμπο.Η κίνηση του τελευταίου είναι περίπου 20 καρότσες και καμιά 100 επιβάτες σταθερά σε κάθε δρομολόγιο προς Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να τα δούμε και να τα σχολιάσουμε.Πρωινές αναχωρήσεις από Πειραιά μετά από όλους τους άλλους!!!Και πρωινές αναχωρήσεις από Σαντορίνη.Δρομολόγια απαράδεκτα κατά τη γνώμη μου που δε βολεύουν ούτε τις μεταφορικές,ούτε τους επιβάτες,ούτε ακόμα και την ίδια την εταιρεία που δε θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πολλές καμπίνες του πλοίου.Θα περίμενε κανείς και κάποιο απευθείας δρομολόγιο Πειραιάς Σαντορίνη εκμεταλευόμενοι τους 19.5 κόμβους του πλοίου τους φουλ σαιζον είναι όλο τον Αύγουστο.Τίποτα..Δηλαδή δεν ελμεταλεύονται τα όποια προσόντα του πλοίου τους που είναι ταχύτητα,γκαράζ,καμπίνες.Απορώ ποιό μεγάλο μυαλό τα σκέφτηκε.

Όλο αυτό ίσως εξηγείται με το να έχουν μειωμένη σύνθεση πληρώματος,τις καμπίνες μη διαθέσιμες για τον επιβάτη εκτελώντας μόνο δρομολόγια την ημέρα.Πραγματικά αδυνατώ να δώσω άλλη εξήγηση.

20210728_170650.jpg

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Γιατί, πόσα δρομολόγια για Σαντορίνη αναχωρούν βράδυ; 

Γιατί να έχουν πρόβλημα οι μεταφορικές; Όλα σχεδόν τα δρομολόγια για Σαντορίνη είναι πρωί, πλην μερικών απογευματινων 2 3 φορές την εβδομάδα. 

Το απευθείας δρομολόγιο δεν θα του έδινε τα επιπλέον εισιτήρια απο island hopping και μεταφορικές για Σίφνο - Μήλο. Σαν αντισταθμισμα δηλαδή, περισσότερο τον συμφέρει να μην παραλείψει Σίφνο και Μήλο. 

Και στην τελική κόβει καμπίνες κανονικά. Δεν αλλάζεις έτσι προγραμματισμό επειδή δεν θες να δουλεύεις τις καμπίνες σου. Πιο πιθανό βλέπω ο προγραμματισμός να έγινε λόγω μεταφορικών και της αυξημένης κίνησης προς τα νησιά παρα για κάτι άλλο. 

Άλλωστε 5 το πρωί ποιος τουριστας να κάνει τι στην Σαντορίνη; 

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια αυτά σαν ώρες είναι πιο βατά από τα προηγούμενα. Το ερώτημα είναι γιατί μια τέτοια μεγάλη αλλαγή και μάλιστα κοντά στο peak της κίνησης. 

Link to comment
Share on other sites

On 7/28/2021 at 7:33 PM, Agaios said:

Και πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βάλανε και την Ανάφη στο πρόγραμμα.

Και μάλιστα για πρώτη φορά με άφιξη σε νορμάλ ώρα 

Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνω από όσα είδα στην αποψινή φόρτωση από πειραια Κλάφτα Χαράλαμπε. Ουτε το 15% του γκαράζ γεμάτο κ ελάχιστος κόσμος στα καταστρωματα

Link to comment
Share on other sites

" Το Olympus είναι που κατέβαινει στη Ρόδο εκτάκτως"

Φέτος το Olympus είναι το πλοίο πασπαρτού που πάει παντού και ξελασπώνει 

 

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχει μπει στη θέση του το Aqua Jewel μιας και το βλέπω να κατεβαίνει για Σίφνο Μήλο Σαντορινη.Το jewel δε νομίζω να παίρνει και πολλά φορτηγά όμως.

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

Ένα δρομολόγιο θα κάνει το Aqua Jewel και αυτό είναι κυρίως για την εξυπηρέτηση κυρίως των επιβατών και ΙΧ. Ενώ μπορεί να πάρει και κάποια φορτηγά στο γκαράζ του ανάλογα με τη κίνηση των ΙΧ, γιατί έχει πατάρια στο γκαράζ του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...