Jump to content
Shipfriends

Ποταμόπλοια


Recommended Posts

Στην Ελλάδα, ποτάμια μπορεί να έχουμε, αλλά δεν είναι και τόσο πλωτά. Και συνεπώς είναι σπάνια και τα Ελληνικά ποταμόπλοια.

Ας δούμε λοιπόν ένα σημερινό ρεπορτάζ από ΤΑ ΝΕΑ που παρουσιάζει το "Αγία Παρασκευή" και τον ιδιοκτήτη του (και Πλοίαρχο του ΕΝ) κ. Νίκο Τσιρίκα, που κάνει περιηγήσεις στον Πηνειό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα πλοιάρια υπάρχουν και στην Ήπειρο, όπου κάνουν την διαδρομή από τις εκβολές του ποταμού Αχέρωντα (στο χωριό Αμμουδιά) μέχρι κάποιο σημείο στο εσωτερικό με την αντίστοιχη αναφορά στην ιστορία, σημασία του κλπ. Τώρα αν αξίζει τον κόπο, εξαρτάται από τα γούστα του καθενός και φυσικά σε ποιον απόλους τους καπεταναίους/βαρκάρηδες θα πέσεις.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο ρεπoρταζ παρουσίασαν και στο σημερινό δελτίο είδήσεων του Alpha. Πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες από τον Πηνειό.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστα τα λετε για τα ποταμοπλοια ,για μενα απλα "πλοιαρια ",βαρκουλες " χωρις να θελω να τα απαξιωσω αλλα μη συγκρινουμε το ΔΟΥΝΑΒΗ που περνα απο το ΡΑSSAU ΚΑΙ ΤΟ REGENSBOURG και το ΒΟΛΤΑΒΑ στην ΠΡΑΓΑ με τα δικα μας ποταμια ,Καμια σχεση .....

αλλα ποταμια τα δικα μας ,αλλα αυτα που αναφερονται....

για του λογου το αληθες...

η πρωτη ειναι ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ στο REGENSBOURG .στη Γερμανια

η δευτερη ο ΒΟΛΤΑΒΑΣ στην ΠΡΑΓΑ

post-1292-128326982029_thumb.jpg

post-1292-128326982031_thumb.jpg

Edited by aeriko
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
....την όμορφη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας ....

Εδώ ο Δούναβης που διασχίζει την Βουδαπέστη και κατεβάζει πάγο (δεξιά η Βούδα, αριστερά η Πέστη με πολλά από τα επιβατηγά ποταμόπλοια αραγμένα), στις 10-2-2012.

post-1907-0-67388600-1329769130_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Ο Δούναβης διασχίζει την Βουδαπέστη και κατεβάζει πάγο
Εντυπωσιακό θέαμα να βλέπεις τα κομμάτια πάγου να "ταξιδεύουν" με την κοίτη του ποταμού. Tα περισσότερα ποταμόπλοια είναι παροπλισμένα και οι πλωτές εξέδρες επιβίβασης/αποβίβασης κενές αυτή την περίοδο,. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και δρομολόγιο υδροπτέρυγων από τη Βουδαπέστη προς τη Μπρατισλάβα και τη Βιέννη, διαπλέοντας το Δούναβη. Το αντίτιμο υψηλό, περίπου €100 (one way).

post-2195-0-43173300-1329785551_thumb.jp

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κύριοι, υπερβάσεις (κοινώς προσπεράσματα) δεν γίνονταν μόνο στις θάλασσές μας (παλιά, γιατί τώρα....).

Στον Σηκουάνα, η φορτηγίδα Μελίνα, τα ρίχνει σε ένα από τα πολλά bateaux mouches της Εταιρείας κρουαζιέρας :P "Vedettes de Paris".

post-1907-0-35275600-1330767841_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν το λές και μικρό επιβατηγό όπου και καταχωρώ την φωτογραφία του, αλλά σίγουρα δεν είναι και κανένα mega cruiseship. Για τα δεδομένα του όμως είναι ένα μεγάλο πλοίο που εκτελεί πλόες στο ποταμίσιο δίκτυο της Γαλλίας, και όχι μόνο. Πρόκειται για το ποταμόπλοιο Mistral που εδώ βλέπουμε δεμένο στη Γαλλική πόλη Chalon-sur-Saone, το τελευταίο συνθετικό του ονόματος είναι το όνομα του ποταμού που διασχίζει την πόλη. Πάντως δε νομίζω πως η Chalon είναι ο αντικειμενικός σκοπός της επίσκεψης, απλά η συγκεκριμένη τυχαίνει να δίνει εύκολη πρόσβαση στην τριγύρω οινοπαραγωγό περιοχή της Γαλλίας που οι connoisseurs λένε πως είναι εξαιρετική. Εξ' ού και η δική μου επίσκεψη. Το συγκεκριμένο σπόρ πάντως, και αναφέρομαι στις ποταμίσιες κρουαζιέρες, αναπτύσσεται ιδιαίτερα, όπως άλλωστε και οι υπερπόντιες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...