Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΙΑΝΤΑΣ»

Πηγη: ΥΕΝ

Quote
Μηχανική βλάβη παρουσίασε, πριν τον απόπλου του, το απόγευμα Πέμπτης 25-06-09, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΙΑΝΤΑΣ» Ν.Π.10502, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, έμφορτο με είκοσι (20) επιβάτες και ΙΧΕ οχήματα.

Η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του, μέχρι διενέργειας ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από την δρομολογιακή γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας – Πέραμα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Βλάβη στο Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΙΑΝΤΑΣ

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αρκίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΙΑΝΤΑΣ» Ν.Π. 10502, ότι λίγο πριν τον κατάπλου στο λιμένα Αρκίτσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Αιδηψού για το λιμένα Αρκίτσας, με 57 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα ανύψωσης του καταπέλτη.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Αιδηψού, όπου αποκατέστησε τη βλάβη και αφού επιθεωρήθηκε από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, του επετράπη ο απόπλους για τη συνέχιση του δρομολογίου του

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Βλάβες Αίαντας
  • 5 years later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ Αίαντας στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ - ΔΡ - ΑΝ ''ΑΙΑΝΤΑΣ'' Ν.Π. 10502, για αύξηση της θερμοκρασίας του αναστροφέα της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ηγουμενίτσας προς τον λιμένα ν. Κέρκυρας, με 41 επιβάτες, 05 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 02 Φ/Γ.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, και στη συνέχεια μετέβη στο πλοίο κλιμάκιο επιθεωρητών ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε δυσλειτουργία συστήματος μειωτήρα - αναστροφέα της αριστερής κύριας μηχανής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΙΑΝΤΑΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...