Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Να αναφέρουμε ότι ο δρόμος μπροστά από τον ΗΣΑΠ έχει επανέλθει στην θέση που ήταν πριν τα έργα ενώ έχουν γίνει καινούργια πεζοδρόμια κλπ. Λογικά αυτό που μένει πλέον είναι να διαμορφωθεί και ο χώρος στο λιμάνι. Η πεζογεφυρα είναι ακόμα εκτός λειτουργίας. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αν είδα καλά σήμερα το πρωί που πέρασα από το λιμάνι παρατήρησα ότι στην θέση δίπλα από τις δεξαμενές του Βασιλειάδη ( εκεί που δένει το Kydon Palace) στον χώρο έξω από το YEN δηλαδή έχει τοποθετηθεί ένα πλέγμα που ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτο μόνο ένα μικρό μέρος στην προβλήτα , χωρίς να αναφέρεται αν γίνονται κάποια έργα η οτιδήποτε άλλο. 
Πιο συγκεκριμένα από την πρύμνη του kydon palace μέχρι και την πλώρη του superrunner 

Πλώρη του kydon palace ήθελα να πω

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Strofalos said:

Καιρός ήταν..! Αντε να φτιαχτεί και ο χώρος των προβλητών να δένουν και τα μπλουσταράκια το ένα διπλα στο άλλο όπως έκαναν τόσα χρόνια... 

 Δεν  δενουν διπλα διπλα γιατι δεν εχει χωρο στη πλατεια να γυρνανε τα φορτηγα για να μπουνε στο καραβι γι αυτο κ παει στη γωνια το Paros

Link to comment
Share on other sites

Τώρα ναι..δε δένουν δίπλα δίπλα γιατί ισχύει αυτό που λες. Παλιά όμως έδεναν γιατί υπήρχε, και αυτό λέω..άντε να αποκατασταθεί ο χώρος του λιμανιού για να δένουν. 

Blue Star Ferries.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παραδόθηκαν εχθές οι σταθμοί του Πειραιά

Για όποιους θέλει να τους ρίξει μια ματιά

 

ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ (πιο κίτρινος και απο την OPAP ARENA 😛 )

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (φαίνεται και η έξοδος προς το λιμάνι)

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ο πιο εντυπωσιακός)

 

 

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Η πεζογεφυρα είναι ανοιχτή (δηλαδή μπορεί κανείς να διασχίσει το δρόμο από πάνω) αλλά δεν είναι σε λειτουργία οι κυλιόμενες σκάλες ακόμα. Βέβαια πλέον μπορεί να περάσει κανείς και υπογείως αφού υπάρχουν έξοδοι του μετρό εκατέρωθεν. 

Link to comment
Share on other sites

Βραδινή βόλτα στο μεγάλο λιμάνι, για να ξεπροβοδίσουμε αγαπημένο πρόσωπο για το Ηράκλειο.

Κάτι ο νέος φωτισμός του λιμανιού, κάτι η συννεφιά, κάτι το φεγγάρι που έπαιζε κρυφτό με τα σύννεφα, κάτι το ντουμάνι (οικολογικό και μη) από τα φουγάρα των πλοίων, δημιούργησαν μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα στον Πειραιά. 

Έτσι, αναμονή για να φύγει το "τρενάκι" για την Κρήτη και ευκαιρία για φωτογράφιση. 

Φόρτωση του Φαιστός Παλάς, και από ότι είδα το κυρίως γκαράζ σχετικά γεμάτο. Ήρεμοι ρυθμοί, με τις τελευταίες νταλίκες και δυο τουριστικά λεωφορεία να μπαίνουν ελάχιστα λεπτά πριν την αναχώρηση.

Ελάχιστα λεπτά πριν, άφιξη του Διονύσιος Σολωμός με μια σβέλτη μανούβρα. Προσωπικά, θεωρώ την πλώρη του μια από τις ωραιότερες πλώρες και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που τη σχεδίασαν και την έφτιαξαν.

Στη συνέχεια αναχώρηση του αγαπημένου δεινόσαυρου Κρήτη ΙΙ. Να πως εδώ ότι στο φως του λιμανιού το πλοίο έδειχνε εξωτερικά σε πολύ καλή κατάσταση και ότι μολονότι είχε φουντάρει τη δεξιά άγκυρα, τελικά δεν τη χρησιμοποίησε για τον απόπλου, όπως έχει κάνει άλλες φορές, αντίθετα τη βιράρισε πριν την αναχώρηση.

Τέλος, ο Έλυρος και η επιβλητική πλώρη του. Εντυπωσιακό πλοίο, ελπίζω να το ταξιδέψω κάποια στιγμή. 

Μπορεί τα λιμάνια μας να είναι κέντρα διερχομένων, σε αντίθεση με αυτά της Ευρώπης, αλλά πιστεύω ότι, κατά κάποιο τρόπο, είμαστε τυχεροί εμείς οι καραβολάτρες στην Ελλάδα, μια και ακόμα η πρόσβαση στα λιμάνια είναι ελεύθερη και μπορούμε να κάνουμε τις βόλτες μας και να χαλαρώνουμε λίγο από την πίεση της δουλειάς και των υποχρεώσεων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γιατί θα τους αργήσει το κυκλικό που κάνουν , λένε θα έχει καθυστέρηση όλο το δίκτυο 7-8 λεπτά , ενώ επίσης υπάρχει και ένα θεμα ηλεκτρολογικό στο ύψος του συντριβανιου

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ο χώρος του λιμανιού στα λεμονάδικα, κάτω από την πεζογέφυρα εκεί που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠ για να μεταφερθεί προσωρινά ο δρόμος, βλέπω (και στην live κάμερα) πως κατά την ανάπλασή του αντί για άσφαλτο (που προμηνύει πως θα ξαναγίνει δρόμος) βλέπω πως στρώνεται με πλάκες. Πεζοδρόμιο θα τον κάνουν?? 

Link to comment
Share on other sites

Από τον Οκτώβριο επισκευάζονται οι προβλήτες των πλοίων Σαρωνικού. Πρώτα είχε επισκευαστεί η Νο 5, μετά η γωνιά και τώρα επισκευάζονται οι θέσεις Νο 3 & 4. Απομένουν ακόμα η Νο 1 & 2 θέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...