Jump to content
Shipfriends

Blue Star Godfather


Τι ονομα θα εδινα στα νεα Blue Star?  

1 member has voted

  1. 1. Τι ονομα θα εδινα στα νεα Blue Star?

    • Blue Star Andros
    • Blue Star Tinos
    • Blue Star Syros
    • Blue Star Thira
    • Blue Star Lesvos
    • Blue Star Kos
    • Blue Star Milos
    • Blue Star Kyklades
    • Blue Star Aigaio
    • Blue Star Votanikos
    • Blue Star Ikaria
    • Νοne of the above ;)

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Να με συμπαθάτε, αλλά το ΣΥΡΟΣ και το ΤΗΝΟΣ δεν το βλέπω να παίζει με τίποτε. Λογικά θα θεωρούσα το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ΄και το ΜΥΤΙΛΗΝΗ (το Λέσβος είναι λίγο άηχο)...αλλά είναι καπαρωμενο από τους οχτρούς:D. Συνεπώς πιό πιθανά βλέπω το ΚΥΚΛΑΔΕΣ και το ΑΙΓΑΙΟ που είναι ονόματα που πάνε με όλα τα νησιά, ώστε να μην την πατήσουν όπως οι οχτροί που θα βάλουν Παροναξία το ΧΙΟΣ.:D

ΥΓ Θα έλεγα και Παναγία Κρημνιώτισσα/Σουμελά/Χοζοβιώτισσα/Αγιάσου, αλλά είναι καπαρωμένα.:D

Link to comment
Share on other sites

Η λογική λέει Blue Star Lesvos με λιμάνι νηολόγησης το Σίγρι:D.

Από εκεί και πέρα αν το ονομάσουμε ΣΥΡΟΣ, πρέπει να πάμε στο νησί για εγκαίνια και να βγάλουμε λόγους ότι ήρθαμε να σας απελευθερώσουμε, ήρθαμε να μείνουμε κλπ, αλλά ήδη η εταιρεία κάνει εκεί δρομολόγια. Στο μόνο λιμάνι που μπορούμε να το κάνουμε αυτό είναι το Ρέθυμνο!

Άρα πηγαίνουμε σε κάτι πιο γενικό (αλλά και απρόσωπο), όπως τα 3&4 που λέει ο Νήσος, ή Atlantic και Pacific για να κλείσει ο κύκλος.

ΥΓ. SUPERFAST CHIOS δεν ακούγεται και άσχημο...

Link to comment
Share on other sites

Άν τελικά ο στόχος είναι η Παροναξία, βλέπω δύσκολο το Τήνος και Σύρος. Το Κυκλάδες μου κάθεται πιο πολύ αν και θα προτιμούσα κάτι με Χίος μέσα έστω και ως δήλωση προθέσεων.

Link to comment
Share on other sites

Εγω λεω Τηνος γιατι ετσι ειτε απο Ανδρο παει ειτε απο Συρο ειναι μεσα στη γραμμη :D. Τωρα το δευτερο εννοειται οτι θα λεγεται Μπλου Σταρ Σιφνος αν και δε ξερω αν χωραει διπλα στον Κοραη :D:D

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με το φιλο Neptune...Blue Star Sifnos θα πρεπε να λεγεται...τωρα βεβαια πολυ φοβαμαι οτι με το Αγιος Γεωργιος στη γραμμη δεν ξερω αν η Attica θα μπορεσει ν αντεξει τον ανταγωνισμο!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι λέω BLUE STAR 3 και BLUE STAR 4

Ειμαι σχεδον 100% σιγουρος οτι δεν θα ονομαστουν BS 3-4. Τα BS 1-2 επι χρονια αποτελουσαν και ακομα αποτελουν τη ναυαρχιδα του στολου της Blue Star ειναι πλοια που εφεραν επανασταση στον χωρο της ελληνικης ακτοπλοοιας και δεν θα υπαρξει πλοιο που να κανει συγκρινεται μαζι τους. Επισης η εταιρια η μαλλον ο ομιλος Αττικα εχει τη συνηθεια να ονομαζει με παρομοιο ονομα μονο τα αδελφα πλοια.

Προσωπικα δεν νομιζω οτι θα παρει ονομα νησιου ειδικα μετα τα Χιος-Μυκονος και την ξαφνικη στροφη ολων των εταιριων προς το μπλε χρωμα.

Θα ελεγα Κυκλαδες η Αιγαιο αλλα δεν μπορω να φανταστω το Blue Star Kyklades η Blue Star Aigaio:(

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ψήφισα blue star ikaria γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται:D

Χωρίς να ξέρω απολύτως τίποτα έχω την αίσθηση ότι πιθανόν να μην είναι κανένα όνομα από αυτά.

Ίσως να είναι bLue star (Αegean & Ionion ή Atlantic & Pacific που είπε ο ;enas chiotis, ή)...)και κάτι που δεν εχουμε φανταστεί ακόμη ώστε να ξεχωρίζει η νέα πορτάδα από τις δύο προηγούμενες.B)

Link to comment
Share on other sites

Blue Star Myconos θα μοιάζει με το Ν.Μύκονος και θα γίνεται μπέρδεμα μάλλον.

Εγώ ψήφισα Tinos-Syros-Aigaio-Kyklades.

Αυτά τα ονόματα μου ακούγονται όμορφα. Θα ήθελα και το Thira αλλά ίσως οι ξένοι να μπερδεύονται με το Ithaki.

Link to comment
Share on other sites

γιατί δεν είναι στον κατάλογο το blue star samos που το είχε εξαγγείλει και επίσημα στη Σάμο ,ο Στρίντζης τότε που ήταν το αφεντικό;

Μα ο Στρίντζης ήταν αφεντικό στην HSW, τουλάχιστον τα τελυεταία χρόνια. Οπότε μάλλον για Νήσος Σάμος θα μίλαγε.:D

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα θεωρούσα το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ΄και το ΜΥΤΙΛΗΝΗ (το Λέσβος είναι λίγο άηχο)...αλλά είναι καπαρωμενο από τους οχτρούς:D.
Oχι για τον ιδιο λογο που το Μπλου Σταρ Παρος δεν εγινε τοτε Μπλου Σταρ Σαντορινη (λογω Εξπρες Σαντορινη) ;)
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Δεν λέει κανένας Εξπρές Σαντορίνη, αλλά Σαντορίνη....ούτε Blue Star Ithaki/Paros/Naxos, λέει απλώς ΙΘΑΚΗ/ΠΑΡΟΣ/ΝΑΞΟΣ. Και γι' αυτό δεν παίζουν τα Σαντορίνη/Μύκονος/Χίος κλπ. Επίσης, τα ΣΥΡΟΣ/ΛΕΣΒΟΣ/ΙΚΑΡΙΑ θυμίζουν αρματαγωγά του ΠΝ.:rolleyes: Αντίθετα τα Blue Star Aegaio/Kyklades μπορούν να καθιερωθούν σαν ΑΙΓΑΙΟ/ΚΥΚΛΑΔΕΣ. Τουλάχιστον το ΑΙΓΑΙΟ θυμίζει φρεγάτα:D

Πάντως, εάν θέλουν να τσακίσουν τον ανταγωνισμό, σεβόμενοι την συλλογική μνήμη...τέλεια θα ήταν τα ΣΑΠΦΩ και ΑΠΟΛΛΩΝ...σκέτα...όπως Διαγόρας.;)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το BS Tinos είναι πολύ πιασάρικο ειδικά για τους προσκυνητές που θα έρθουν μια φορά και που πολλοί από αυτούς δεν έχουν ξαναδεί θάλασσα..

Ή μήπως Blue Star Panagia Tinou? :D

Link to comment
Share on other sites

..αφού η attica θα ναυπηγήσει 2 blue star και η HSW θα αγοράσει 2 ΝΗΣΟΣ και αφού και τα 4 προφανώς θα αναφέρονται σε νησιά, γιατί δεν ανοίγουμε και theard και να ψηφίσουμε για τα 2 ΝΗΣΟΣ;Η διαφορά θα είναι στο πρόθεμα. Αυτό επιτάσσει η λογική για μένα.Δίκαια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

μια εξηγηση. εχω ξαναπει και σε αλλες δημοσκοπησεις που εχω ανοιξει, οτι εκ των πραγματων οι επιλογες ειναι αυθαιρετες. προσθεσα το none of the above για οσους δεν καλυπτονται.

εβαλα πιθανα ονοματα απο το νησιωτικο χωρο. δεν εβαλα ονοματα που υπαρχουν ηδη σε βαπορια του αιγαιου (χιος, μυτιληνη, μυκονος), δεν εβαλα 3,4 γιατι πιστευω οτι θα συνεχισουν την διαφοροποιηση με τα κοκκινα.

Link to comment
Share on other sites

...δεν εβαλα 3,4 γιατι πιστευω οτι θα συνεχισουν την διαφοροποιηση με τα κοκκινα.

Και αν δεν συνεχιστεί η διαφοροποίηση, τα κόκκινα πιστεύω ότι θα έρθουν στην ονοματοδοσία των μπλε και όχι το ανάποδο. Καλά ίσως τα ΧΙΙ, VI, XIXIX κλπ. για την Αδριατική, αλλά όχι βέβαια για την Κρήτη. Όσο για το "3,4" ούτε που να το φανταστώ...:( Καιρός είναι μάλιστα τα 1 και 2 να μετονομαστούν σε BLUE STAR ΡΟΔΟΣ και BLUE STAR ΚΩΣ :).

Τώρα όσον αφορά τα νεότευκτα, δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει ντε και καλά να έχουν το όνομα του νησιού (ή κάποιου από αυτά) στα οποία δρομολογούνται. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιος Συριανός που να του κακοφάνηκε που πήγε στην Σύρο με το ...Ιθάκη. Μου αρέσουν τα ονόματα των νησιών στα καράβια, μου άρεσε η πρόταση του Neptune για "BS ΣΙΦΝΟΣ". Kαι γενικότερα θα μου άρεσε η προβολή μέσω της ονοματοδοσίας πλοίων και λιγότερο προβεβλημμένων νησιών μας. Πχ. BS ΑΜΟΡΓΟΣ ή BS ΔΗΛΟΣ.

Από τις επιλογές που υπάρχουν στην δημοσκόπηση, ψήφισα τα BS AΝΔΡΟΣ, ΣΥΡΟΣ και ΙΚΑΡΙΑ, μιας και είναι από τα πιό "ριγμένα" νησιά μας σε ονόματα επιβατηγών -τουλάχιστον- πλοίων.

Και μία πρόταση προς την BLUE STAR - ATTICA. Δεν θα ήταν καλή ιδέα -και ταυτόχρονα πολύ καλή διαφήμιση ;)- να διενεργούσε μία ψηφοφορία για το όνομα που θα πάρουν τα δύο νέα πλοία ??? Θα μπορούσε ας πούμε να επιλέξει 10 ονόματα (σαν αυτά που προτείνουμε πχ. εμείς) σε έτοιμα τυπωμένα "ψηφοδέλτια" στις ρεσεψιόν των πλοίων της, και να καλούνται οι επιβάτες να επιλέξουν κάποιο ή κάποια από αυτά..... ;)

Link to comment
Share on other sites

η εταιρια εχει ενα σχεδιασμο με βαση τα ονοματα αναλογα τα νησια που θα εξυπηρετουν τα πλοια της!πιστευω πως το BS LESVOS αντικατροπτιζει στο πλοιο οτι ηρθαμε για να μεινουμε κ οχι σαν τους αλλους...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...