Jump to content
Shipfriends

Pacific Princess (IMO 7018563)


Recommended Posts

Το πρωην Love Boat,εδω και καποιους μηνες βρισκεται στην Γενοβα,οπου δεχεται εκτεταμενη μετασκευη.Τα τελευταια νεα ομως ειναι δυσαρεστα,αφου εχουν βρεθει μεγαλες ποσοτητες αμιαντου(στα υλικα κατασκευης του)και ολες οι εργασιες εχουν σταματησει.Απ οτι μαθαινω απο ιταλους sf,μαλλον η μετασκευη δεν θα ολοκληρωθει ποτε και το πλοιο ισως παει για καρφιτσο-βιδες :o

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά το πλοίο αντιμετώπιζε συνεχή μηχανικά προβλήματα και αυτός ήταν ο λόγος που αρχικά ξεκίνησε τις επισκευές του. Όσοι διαβάζουν τα της κρουαζιέρας εδώ στο shipfriends, θα θυμούνται ότι το Ocean Countess το χειμώνα το αντικατέστησε στη Βραζιλία.

Edited by giorgosz
προσθήκη πληροφορίας
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κάπως αλλιώς μας το λέει το Maritimematters.

June 12: The 1971-built 658-passenger PACIFIC (ex SEA VENTURE, PACIFIC PRINCESS) is undergoing mechanical and structural repairs in Genoa before she returns service for Quail Cruises in July for seven-day cruise service from Valencia, Spain.

Στο πρόγραμμα της Quail Cruises, εμφανίζει μόνο δυο πλοία το Gemini & το Pacific. Αλλά η ναύλωση του Ocean Countess από τη Quail Cruises και το νέο όνομα που θα του δώσει NEW PACIFIC, κάτι μου λέει πως θα βγούμε εμείς να έχουμε δίκαιο τελικά. Σαν να βλεπω το NEW PACIFIC να αντικαταθιστα το PACIFIC;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 11 months later...
  • 7 months later...

Το Pacific ήταν να βγει χθες σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 3,4 εκ. Ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των χρεών προς το Ναυπηγείο, αλλά τα Ιταλικά Δικαστήρια έδωσαν παράταση ακόμα μια εβδομάδα για το πλειστηριασμό

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Πάντως το τελευταίο του ταξίδι δεν ήταν διόλου εύκολο, και μάλιστα λίγο πριν φτάσει παρουσιάστηκε και εισροή υδάτων.

 

"This ship has undergone several modifications over its lifespan. It had been decommissioned for five years, and renovation now would have been too costly," Ceviker said.

 

Turkey's Izmir Ship Recycling Co. acquired the 42-year-old Pacific for 2.5 million euros ($3.3 million).

 

The vintage cruiseliner arrived from Genoa, Italy, at the breakers in the seaside town of Aliaga in Turkeylate on Tuesday after a difficult trip in a violent storm, Ceviker said.

 

The Pacific began taking on water and required the help of additional tugboats to make it to Aliaga. It was now listing on its starboard side at Aliaga.

 

Link to comment
Share on other sites

Συγκεκριμένα μιλώντας με τους ανθρώπους που το πήραν , η κλιση του πλοίου έφτασε εως και τις 28 μοίρες. το ψήνω να αγοράσω τίποτα απο τα ενδότερα του πλοίου αν δεν το "αδειασαν" στη Γενοβα...

Link to comment
Share on other sites

Δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών διάλυσης του πλοίου στην Τουρκία.

 

Δυο εργάτες σκοτώθηκαν  στην Τουρκία κατά τη διάρκεια εργασιών διάλυσης του «πλοίου της αγάπης» στο διαλυτήριο πλοίων στο Αλίαγα της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 8 εργάτες είχαν μπει στο μηχανοστάσιο του πλοίου για να αδειάσουν τα νερά. Όμως δηληρηριάστηκαν από το αέριο της αντλίας. Ολοι τους διακομίστηκαν στο νοσοοκομείο όμως οι δυο εργάτες κατέληξαν λόγω ασφυξίας.

 

Πηγή: zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 years later...

Ένας μικρός επικήδειος για το πλοίο από την πλευρά μου. Είχα τη μεγάλη ευτυχία να το γνωρίσω από κοντά, και αυτό και το αδελφό του Island Princess και οφείλω να πω πως τα θυμάμαι και τα 2 με μεγάλη νοσταλγία. Για ένα νεαρό καραβολατρούλη που δεν έχει ξαναμπεί ποτέ του σε κρουαζιερόπλοιο, εκτός απ' το Ναιάς ΙΙ :D, και όντας τηλεθεατής της σειράς Το Πλοίο της Αγάπης, το να πρωτομπεί σε κρουαζιερόπλοιο και μάλιστα στο συγκεκριμένο, είναι το ίδιο αίσθημα που είχε φαντάζομαι η κυρία Λουκά, όταν πρωτοπήγε στα Ιεροσόλυμα :D.

 

Σε σύγκριση με τα σημερινά κρουαζιερόπλοια, προφανώς και είναι υποδεέστερο από πλευράς ευκολιών, προσφερομένων υπηρεσιών, δωματίων και λοιπά. Πλήν όμως για την εποχή που χτίστηκε, ήταν εξαιρετικό. Δεν υπήρχαν τότε πολλά πλοία που χτίζονταν συγκεκριμένα για κρουαζιέρα και μόνο, με συνέπεια αυτό και το αδελφό του να είναι ξεχωριστό και πρωτοποριακό για την εποχή. Δε το διάλεξαν άλλωστε τυχαία και για την τηλεοπτική σειρά. Αξιοσημείωτο επίσης το ότι δεν χτίστηκε άλλο πλοίο πλήν των 2 σε αυτό το design. Μοναδικά όπως και να το κάνεις. 

 

Θα μείνω με την ανάμνηση της θέας πρός το πάνω ντέκ πρός την πρύμη, εντυπωσιακή και γεμάτη κλάση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Pacific Princess (IMO 7018563)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...