Jump to content
Shipfriends

Αλιευτικά πλοία || Νέα, Κινήσεις,Απορίες κλπ.


Recommended Posts

Γνωρίζουμε κάτι για το συγκεκριμένο πλοιάριο ??? Βρίσκεται στο τέλος της παραλίας του Ασπρόπυργου, δίπλα στην Χαλυβουργική. Το όνομα που φέρει στην πλώρη είναι κάπως δυσανάγνωστο λόγω της σκουριάς, και είναι γραμμένο με χαρακτήρες Ανατολικής χώρας (ρώσσικο ?)

Το ανέβασα στην γκαλερί στην κατηγορία "Αλιευτικά", μιας και φέρει Π frame στην πρύμη του.

Link to comment
Share on other sites

Komrad Σείριε, με τα φτωχα μου ρωσικα απο τοτε που ημουν στην ΚΝΕ:D μπορω να διαβασω το ονομε σαν KOLNE*N*IK οπου με αστερακι ειναι τα γραμματα για τα οποια δεν ειμαι σιγουρος. Δεν ειμαι σιγουρος δυστυχως και για τον τυπο του πλοιου, φαινομενικα η εκτιμηση σου ειναι σωστη αλλα κραταω και μια πισινη γιατι η πρωην Σοβιετικη Ενωση ειχε πολλα και διαφορα πλοια περιεργου σχηματος. Δεν μπορω να το ταυτοποιησω με καποιο πλοιο απο το βιβλιο Soviet Block Merchant Ships.

Κανενας αλλος συντροφος -απαραιτητα ομως μαρξιστης-λενινιστης, κι οχι νεοτροτσκιστης:D- μηπως μπορει να βοηθησει?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Nick ευχαριστώ για την βοήθεια, ή έστω την προσπάθεια. :)

Σεβαστέ μου marittimo :), μήπως γνωρίζεις κάτι περισσότερο για το πλοιάριο, πως βρέθηκε στα μέρη μας να σαπίζει στον Ασπρόπυργο ? Να υποθέσουμε κάποια κατάσχεση, κάποια υπόθεση λαθρεμπορίου ίσως ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αλιευτικό SOLNECHNIK νηολογίου Murmansk Russia, ναυπήγησης 1984.

Στα στοιχεία του αλιευτικού SOLNECHNIK που μας παρέθεσε ο marittimo να προσθέσουμε και το ΙΜΟ number του πλοιαρίου που είναι το : IMO 8227408

Mετά το Ρώσσικο αλιευτικό λοιπόν ας δούμε και ένα Ουκρανικό που είδα σε σημερινή μου βόλτα δεμένο στον μώλο ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Πρόκειται για το RAZVEDCHIKI (ΙΜΟ 8033871), κατασκευής του 1982 που όπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτό δεν διαφέρουν και πολύ οι "γραμμές" του από αυτές του SOLNECHNIK.

gallery_2102_35_257188.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να δούμε ένα πανέμορφο αλιευτικό πλοιάριο που συνάντησα στην σημερινή μου βόλτα στα πέριξ του Πειραιά. Το ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΙ στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου.

gallery_2102_35_225550.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 5 months later...
  • 5 years later...

Το Κωνσταντής V είναι το νέο αλιευτικό που κατασκευάστηκε στη Θεσσαλονίκη και καθελκύστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (03/02/18)  στα Ναυπηγεία Μακεδονία της οικογένειας Βασιλάκη. Το Κωνσταντής V είναι το νέο καμάρι της οικογενείας Παγώνη, μιας από τις ιστορικότερες αλιευτικές οικογένειες της Νέας Κρήνης της Καλαμαριάς που κατάφερε να χτίσει παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του κλάδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το αλιευτικο Περικλης  ανηκει στην οικογενεια Ευαγγελιου με εδρα την Ερετρια.Δραστηριοποιητε τοσο στα νερα του Βορειου Ευβοικου αλλα και τοσο στα νερα του  Νοτιου Ευβοικου κυριως τους Καλοκαιρινους μηνες. Ειναι    το μεγαλυτερο και το γρηγοροτερο αλιευτικο που εχει περασει απο την Ερετρια.

Το Περικλης καθελκυστηκε για πρωτη φορα τον Ιανουαριου του 1997 και εχει ΝΧ 346.  Κατασκευαστηκε στο μικρο καρναγιο της Ερετριας με πολυ μερακι .  Εξοπλιζεται με μια κυρια μηχανη Quascor συνολικης ιπποδυναμης 1000 ιππων  .Επισης εχει μια γεννητρια mercedes. Η ταχυτητα που μπορει να πιασει το Περικλης ειναι 13.5 knots μαζι με φορτιο .Οι διαστασεις του ειναι 23×8 

Εδω και ενα 1 μηνα το αλιευτικο Περικλης ειναι  τραβηγμενο στο καρναγιο του Κ.Θαναση Χειμωνα στην περιοχη της Χαλκιδας για την καθιερωμενη συντηρηση διετιας 

ΥΓ:η φωτογραφια ειναι χθεσινη και οπως μπορουμε να δουμε το αλιευτικο ειναι φρεσκοβαμμενο και ετοιμο για την καθελκυση

Καλα τελειωματα σε ολο το πληρωμα!!!

Photo0019.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Ας δούμε το Αγ. Νικόλαος δεμένο στα Παλούκια, δίπλα στο σκάφος που ουσιαστικά στο σκάφος που αντικατέστησε, δηλαδή το Αγ. Νικόλαος (Νηολόγιο Πειραιά 8124). Οι ιδιοκτήτες του χρειάστηκε να αγοράσουν ακόμα μια άδεια από ένα μικρό αλιευτικό, έτσι ώστε να πάρουν τη μεγαλύτερη άδεια για το νέο Αγ. Νικόλαος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • proud_ionian changed the title to Αλιευτικά πλοία || Νέα, Κινήσεις,Απορίες κλπ.
  • 1 year later...

Την Τρίτη 30 Μαρτίου, το νεότευκτο αλιευτικό σκάφος Skorpion (IMO No: 9847839) ανατράπηκε με τη δεξιά πλευρά να βρίσκεται στη θάλασσα στο ναυπηγείο Pella στην Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα δυο εργαζόμενοι να εγκλωβιστούν μέσα στο σκάφος.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Να δούμε και λίγο ελληνικό αλιευτικό στόλο για όσους τους ενδιαφέρει ο τομέας. Σε σιδερένιες κατασκευές έχουμε τον Απόστολο και το Νίκο, μάλλον κοινότυπες κατασκευές. Σε ξύλινα και πολύ πιο παραδοσιακά, έχουμε τον Ευάγγελο και την Παναγία Κρεμνιώτισσα. Ξεχωριστή θέση δίνω στον Γιαννάκη ο οποίος μου φαίνεται σιδηροκατασκευή σε ένα σχήμα αρκετά περίεργο με τη γέφυρα κατάπλωρα και κουβαλώντας κιούρτους που βλέπουμε συνήθως στο Discovery Channel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...