Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ξερω,σημερα δεν θα κοιμηθειτε μετα απο αυτο το νεο:D Το μοτορσιπακι ANASTASIA ΙΙΙ εγκαινιαζει το Λαυριο-Μεστα:rolleyes:,προφανως μεταφεροντας οικοδομικα υλικα για το νεο λιμανι.(μπορειτε να το προτεινετε και για θεμα του μηνα:D)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αλλη μια προσεγγιση του ANASTASIA III στα Μεστα,αυτη την φορα απο Βολο ομως.Μαλιστα ξεκινησε απο το Χοροστασι του Αλμυρου,οπου υπαρχει εργοστασιο(?)επεξεργασιας τσιμεντου,προερχομενο με φορτηγιδες απο εκεινο της Αγριας που βρισκεται πολυ κοντα στην πολη του Βολου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ήρθε ο καιρός να ανοίξουμε και το θέμα για το λιμάνι στα Μεστά της Χίου, μιας και όπως φαίνεται ανοίγει δειλά δειλά και στο επιβατηγό κοινό. Άξιες μνείας είναι και καποιες προγενέστερες προσεγγίσεις εμπορικών πλοίων που έχουν καταγραφεί στο forum.

Χρονολογικά λοιπόν έχουμε το δ/ξ ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ στις 04/05/2008, το motorship ANASTASIA III την 21/01/2009 και στις 09/04/2009, την παντόφλα ΕΥΓΕΝΙΑ Π στις 24/01/2009 και φυσικά αμέτρητες προσεγγίσεις των Δ/Ξ της Ελίν.

Ας έρθουμε όμως στα σημερινά:

Για την επιβατική κίνηση, τον κορδέλλα έκοψε για φέτος το ΝΗΣΟΣ ΘΗΡΑ το πρωί, εγκαινιάζοντας την γραμμή Ψαρά - Μεστά και επιστροφή.

Όμως άλλοι έχουν τη χάρη και άλλοι παίρνουν τη δόξα.

Για το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ είχε στηθεί ολόκληρη υποδοχή. Κεράσματα, ανθοδέσμες, κάμερες από τηλεοπτικά συνεργεία, το καλό λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ, ο κος βουλευτής και φυσικά σχεδόν όλο το χωριό για να δει τί του στείλανε. Μέχρι και στην μπάριζα που κατασκευάζεται επεβλήθη παύση εργασιών για να μην έχουμε θόρυβο στην περιοχή.:D

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πλοίο έχει ήδη μπεί στον κόλπο των Μεστών και ετοιμάζεται για αριστερή στροφή. Στο βάθος διακρίνονται κλωβοί ιχθυοκαλλιέργειας, στο κάτω μέρος τη μπάριζα που αναφέρουμε παραπάνω και στην κορυφή η βίγλα, που φύλαγε την περιοχή από τους πειρατές.

Μια κατάπλωρη πόζα της κυρίας.

Η αριστερή στροφή συνεχίζεται.

Το πλοίο εδώ έχει διαγράψει στροφή 180 μοιρών και συνεχίζει.

Η θέση πρόσδεσης δεν είναι το γάμα, αλλά κάθετα στον προβλήτα.

Διακρίνεται το βουνό από αμμοχάλικο και ο χώρος που έχει προβλεφθεί για βγούν τα φορτηγά (just in case).

Τέλος, μια πόζα φεύγοντας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι υπάρχει εκδοτήριο εισιτηρίων κάτω από το κτήριο του λιμενικού σταθμού.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Τελος,ο ολος κολπος των Μεστων,ειναι οτι πρεπει για φωτο

Οπως ειχα πει,ειναι οτι πρεπει για shipfriends και καραβολατρικες φωτογραφιες!Ευχαριστουμε τον enas chiotis για την ανταποκριση(και τις ομορφες φωτο!)και του χρωσταμε μια σικλα μπεζινα:D

Στο δελτιο τωρα,ομορφες εικονες,με κοσμο,αυτοκινητα και γενικα επιτελους βλεπουμε επιβατηγο στο λιμανι μετα απο ποσα χρονια!Απο κοσμο ειδες τι εφερε το παπορι?Κατι αλλο αξιοσημειωτο απο τα happening και τα events:p?

Link to comment
Share on other sites

Κεράσματα, ανθοδέσμες, κάμερες από τηλεοπτικά συνεργεία, το καλό λεωφορείο των υπεραστικών ΚΤΕΛ, ο κος βουλευτής και φυσικά σχεδόν όλο το χωριό για να δει τί του στείλανε. Μέχρι και στην μπάριζα που κατασκευάζεται επεβλήθη παύση εργασιών για να μην έχουμε θόρυβο στην περιοχή.

Διακρίνεται το βουνό από αμμοχάλικο

Αφού συγχαρώ τον Χιώτη για την εξαιρετική διατριβή του:)...τύφλα νάχουν τα διεθνή δελτία:D...θα ήθελα να σας εκμυστηρευθώ ότι όταν είδα τις φωτό....έβαλα τα γέλια. Για το όλο σκηνικό. Τι να πρωτοσχολιάσεις? B)
και στην κορυφή η βίγλα, που φύλαγε την περιοχή από τους πειρατές.
Πράγματι το πυργέλι είναι όλα τα λεφτά:). Είναι το πρώτο που μου τράβηξε το μάτι. Αν και στο Λιθί είναι πολύ ομορφότερο.;)
Link to comment
Share on other sites

Μεγαλες στιγμες σημερα για το λιμανι:)Μετα απο τα Ν.ΘΗΡΑ-Π.ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ,επιασε και η φορτηγο-παντοφλα ΕΥΓΕΝΙΑ Π!

Παντως ΝΗΡΕΑ,αν 'γελας' για τα χωματα και γενικα την κατασταση που βρισκεται το λιμανι,δεν ειναι τοσο τραγικη οσο φαινεται στην εικονα.Υπαρχει δρομος ανετος που σε βγαζει στον συγκεκριμενο ντοκο.Επισης θα τελειωσει οπου να ναι ο αλλος ντοκος και πιστευω εκει θα στελνουν το ταχυπλοο.

Τωρα αν 'γελας' για τον κοσμο:D,ειναι αυτο που εχει πει ο Nick μια φορα:Καλως ηρθε το δολαριο:P(η γνωστη ταινια)

Link to comment
Share on other sites

κατασταση που βρισκεται το λιμανι,δεν ειναι τοσο τραγικη οσο φαινεται στην εικονα.Υπαρχει δρομος ανετος που σε βγαζει στον συγκεκριμενο ντοκο.

Τωρα αν 'γελας' για τον κοσμο:D,ειναι αυτο που εχει πει ο Nick μια φορα:Καλως ηρθε το δολαριο:P(η γνωστη ταινια)

To καταλαβαίνω ότι είναι ένα λιμάνι υπό κατασκευή, αλλά η κατάσταση με τα χαλίκια και τα σιλό...δεν νομίζω ότι καλύπτει έστω και τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός επιβατηγού λιμανιού. Φαντάζεσαι να βάλει κανένα αέρα? Αμμοθύελλα στην Σαχάρα θα θυμίζει το λιμάνι.

Τώρα για το "δολάριο" ούτε καν αυτό το βλέπω.΄Αν και πιστεύω στο άνοιγμα αυτής της γραμμής...και γενικώτερα πιστεύω στην ακτοπλοϊα κοντινών αποστάσεων...δεν με πείθει ότι η συγκεκριμένη απόπειρα είναι οργανωμένη με προοπτική...πέραν ενός επιδοτούμενου 3μήνου. Βέβαια είναι ένα βήμα μπροστά από τις προ 5ετίας εξαγγελίες ...μάλλον απειλές προς την παλαιά ΝΕΛ.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας ειναι καλα οι κατοικοι των νοτιοχωρων,που αποφασιζουν να τα 'σκανε' γερα στην ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ:rolleyes:...193 κατεβηκαν χτες,αρκετα καλο νουμερο αν αναλογιστουμε το πανακριβο εισητηριοB)Απο την εφημεριδα Πολιτης

Ήμασταν εκεί στην πρώτη προσέγγιση στο λιμένα των Μεστών του «Παν. Θαλασσινή». Τότε που υπήρχαν ανθοδέσμες, κεράσματα και πλειοδοσία δηλώσεων ότι όλοι οι φορείς θα κάνουν το καθήκον τους για να ανταποκριθεί το μισοτελειωμένο λιμάνι στην πρόσκληση. Πήγαμε και χθες κι αποκαλύπτουμε πού αποβιβάστηκαν οι 193 ταξιδιώτες, που επέλεξαν το δρομολόγιο Λαύριο – Μεστά για να φτάσουν στο νησί μας. Πράγματι, καταβάλλουμε φιλότιμες προσπάθειες να απαξιώσουμε πλήρως την προοπτική της «δυτικής πύλης» και μένει απλά να φανεί αν θα πετύχουμε το στόχο μας! Άραγε, το Λιμεναρχείο ευλογεί τις τριτοκοσμικές επικρατούσες συνθήκες;
Link to comment
Share on other sites

Αν κρινω απ το τελευταιο στιγμα του πλοιου στο marine traffic και την θεση που το εμφανιζει το AIS CHIOS,το Π.ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ εχει παραμεινει απο χτες στο λιμανι των Μεστων.

post-709-128326982369_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μεστα=κλιμακιο shipfriends,για λιμενικους και καραβολατρικους σκοπους:DΕ..,ηρθε που λετε το Π.ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ,εκανε κατι ελιγμους:confused: πριν

και μετα πρυμοδετησε στο γαμα.Αφησε 2 ΙΧ - 5 επιβατες(και 1 μηχανη:P),ενω πηρε οτι βλεπετε στην παρακατω φωτο.Συνολικη παραμονη 10 λεπτα και μετα
.

ΥΓ Θα συνεχισει ο ανταποκριτης απο την απεναντι οχθη:D

post-709-128326982493_thumb.jpg

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

πριν
και μετα πρυμοδετησε στο γαμα.
Ομολογώ ότι το ρεμέτζο μου θύμισε Αγγελοπουλικό πλάνο.:rolleyes: Προφανώς, το λιμάνι δεν είναι και για πολλά κόλπα. Και είναι λογικό, αφού πρόκειται για εργοτάξιο.

ΥΓ Καλή πάντως κίνηση έχει για Αύγουστο μήνα.B) Πιστεύω ότι τον Δεκέμβρη θα πάει καλύτερα.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Και από την απέναντι πλευρά οι εντυπώσεις είναι οι ίδιες, μόνο η οπτική γωνία αλλάζει.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ άλλων κατασκευάστηκε ολόκληρη μπάριζα στα Μεστά.

Στα του ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ, δεν είχαμε και τιποτα το συνταρακτικό.

Προσέγγιση του πλοίου, συρτάρωμα στην θέση πρόσδεσης και απόπλους. Διακρίνονται καποιοι τυχεροί επιβάτες που βρήκαν την έξοδο στον παράδεισο του καθαρού αέρα, στο απέραντο ντεκ πίσω από την γέφυρα.

Τέλος, μια πόζα που έπρεπε να μπει στο καλλιτεχνικό κομμάτι της gallery, το slalom του πλοίου για να βγει από το fjord των Μεστών...

1_5.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κυριακή σήμερα, κατάλληλος καιρός για να εκδράμουμε στη φύση της Χίου. Άλλη μια προσέγγιση για την ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ στο λιμάνι, προερχόμενο από βόρεια για Λαύριο.Το πλοίο έδεσε στην κανονική του θέση, αλλά αυτή την φορά είχε και παρέα. Το γκαζαδικάκι VASSILIOS XV που ήταν δεμένο σε παράξενη θέση. Από κίνηση δεν είδα τίποτα το ιδιαίτερο, το πολύ 10 ΙΧ περίμεναν για Λαύριο, από τα οποία μπορεί να ταξίδεψαν κατω από 5 (παραλαβές, περίεργοι κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι και στην μπάριζα (στο κάτω μέρος της εικόνας) που κατασκευάζεται επεβλήθη παύση εργασιών για να μην έχουμε θόρυβο στην περιοχή.:D
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ άλλων κατασκευάστηκε ολόκληρη μπάριζα στα Μεστά.

Τελικά η μπάριζα προέκυψε από συνένωση δυο μικρότερων μπαριζών, με νέα τμήματα τόσο στο πλάτος όσο και στο μήκος, και με την πρόσθεση των "ποδιών". Διακρίνονται καθαρά οι προυπάρχουσες κατασκευές στην πρώτη φωτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Χθες Κυριακή στο εργοτάξιο του λιμανιού των Μεστών είχαμε μαζί τα ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ (στο τελευταίο δρομολόγιο πριν την επισκευή) και το ΖΕΦΥΡΟΣ της Ελίν.

Η πρώτη φωτό απεικονίζει λίγο καλύτερα την έννοια σουρεαλισμός που είχε αποδωθεί πριν από μερικές ημέρες σε άρθρο της Αλήθειας.

post-24-128326996186_thumb.jpgpost-24-128326996192_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Είπα να παω κι εγώ σήμερα να δω από κοντά την άφιξη του ΑΛΚΥΟΝΗ,το οποίο δεν έχω δει δια ζώσης. Ουσιαστικά εκτελούσε το δρομολόγιο της Παρασκευής από Λαύριο, αλλά λόγω του απαγορευτικού ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Ένας βοριάς εντάσεως 6 μπορούμε να πούμε ότι φυσούσε στην περιοχή. Το πλοίο παραλάσσοντας το πράσινο φανάρι (και τις ιχθυοκαλλιέργειες), φουντάρησε την αριστερή. Ξεκίνησε αριστερή στροφή, περνώντας την καδένα της άγκυρας ανάμεσα στις γάστρες (t-foil εν έχει; ). Έτσι έφτασε αρκετά κοντά στο κόκκινο ώστε να δώσει spring, αν και ο αέρας δυσκόλευε τη μανούβρα, απομακρύνοντας το πλοίο από το ντόκο. Αφού έδεσε και αποβίβασε την λαοθάλασσα των επιβατών,(πρέπει να έβγαλε 2-3 ΙΧ και το πολύ 8 άτομα, ίσως από τα Ψαρά) κατέβασε τον καταπέλτη επιβατών για να βεβαιωθεί ότι δουλεύει. :lol: Συνολικός χρόνος μανούβρας κανα 20λεπτο, αλλά επιβεβλημένο, αφού απο τη μια ο καιρός στο λιμάνι δεν παλεύονταν και από την άλλη τα ρεμέτζα του πλοίου που είναι ψηλά δεν βοηθούν.

Βλέποντας το πλοίο να έρχεται από μακρυά δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα να είμαι μέσα, αφού φαινόταν να κουνάει αρκετά. Δεν έχω καταλάβει ποια θα ήταν η συμπεριφορά του αναπτύσσοντας την κανονική του ταχύτητα και πέφτοντας με την πλώρη πάνω σε κύματα. Δεν θα τραντάζεται όλο μαζι;

ps: Το container που βαφτίστηκε τσιμινιέρα φιλοξενεί τπτ διατάξεις CO2;

post-1827-0-18014200-1291581367_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...

Άλλο ένα δρομολόγιο χθες για το Ειρήνη Κ στο λιμάνι των Μεστών, για να μεταφέρει τα οχήματα και τα σύνεργα του εργολάβου του έργου του λιμανιού. Προορισμός και πάλι το λιμάνι του Λαυρίου. Ένα ακόμα δρομολόγιο λέω πως θα το έπαιρνε να κάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Εναλλακτικές... για γέλια

Το πρώτο είναι να προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο μέχρι τη ΔΕΗ και με λάντζες να μεταφερθούν τα διαβατήρια στο Τελωνείο της Χίου όπου και θα σφραγιστούν ενώ στη συνέχεια το πλοίο θα επιστρέψει στα Μεστά.

Ετσι εγινε σημερα,το ORIENT QUEEN εφτασε μεχρι την Χιο B),παρεδωσε τα διαβατηρια και στην συνεχεια τραβηξε για τα Μεστα.

Πρωτο κρουαζιεροπλοιο ever για το πασα λιμανι και μαλλον το τελευταιο για την σεζον :ph34r:

Πρώτη και τελευταία προσέγγιση για τη LOUIS CRUISES στο λιμένα Μεστών που ακύρωσε την επόμενη εκδρομή της στη χιο λογω της ελλειψης διαβατηριακου ελέγχου στα Μεστα. «Ειμαστε απαράδεκτοι» καταγγείλει ο πράκτορας της εταιρίας Θοδ. Μιχαλάκης.

http://www.politis-chios.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Διαβαζω απο χτες για ενα ευλογημενο αρματαγωγο ΣΑΜΟΣ που φτανει στην Χιο με πυροσβεστες και οχηματα,και ενω υποτιθεται ξεκινησε 3-4 το μεσημερι εφτασε στις 10 το πρωι στα Μεστα. :ph34r: (με κουπια το πηγαιναν? B))

Το συγχρονο αρματαγωγο :rolleyes: ηθελε μαλλον και ρυμουλκο για να δεσει στο λιμανι...10 εφτασε και μετα απο καμια ωρα εδεσε B) Το πρωτο λεπτο του βιντεο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...