Jump to content
Shipfriends

Οινούσσαι ΙΙΙ (ΙΜΟ 8984745)


Recommended Posts

απο 30.9, μετα το δρομολογιο της μερας, δενει για δεκα μερες. θα παει θολο για τα δεοντα και θα το σκαντζαρει ο σαν νικολας.

υπαρχει σχετικη ανακοινωσις του ΣΦΟ στον... προσωποπαπυρο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Οινουσσαι ΙΙΙ είναι τραβηγμένο ήδη έξω στο Θόλο και θα παραμείνει για περίπου 12 ημέρες εκτός δρομολογίων. Μπορείτε να δείτε σε φωτογραφία που έχει ανέβει στο Facebook στο Σύλλογο Φίλοι Οινουσσών.

Oinoussai III.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Σήμερα το Οινουσσαι ΙΙΙ ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης και δεξαμενισμου του στο Θολο. Αφού καθελκυστηκε και έκανε ένα δοκιμαστικό, αναχώρησε για τις Οινουσσες. Το πλοίο έμεινε το διπλάσιο χρόνο εκτος δρομολογίων από ότι είχε αρχικά προγραμματιστει. Τη Δευτέρα 31/10 θα επιστρέψει στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Οινουσσαι ΙΙΙ είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 1997 με το όνομα Απόλλων (πιθανολογώ για κάποια άλλη εταιρεία) αλλά αποπερατώθηκε με το όνομα Ατρόμητος για λογαριασμό της ANEM. Το 2006 πουλήθηκε στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ. Μερικές φωτογραφίες από τη κατασκευή του από το τεχνικό γραφείο Exantas Marine.

Apollon.jpg

Apollon (2).jpg

Apollon (3).jpg

Atromitos.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Να δουμε το πλοιο σε αφιξη του στη Χιο

Το πλοιο αφου μπηκε στο λιμανι, περασε αρκετα κοντα απο το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και στη συνεχεια αρχισε να γυριζει με αριστερη στροφη και σχετικα μακρια απο τη προβλητα.Το πλοιο εδεσε στη γωνια του λιμανιου

Απο κοσμο οπως φαινεται και στις φωτογραφιες λιγα πραγματα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μην βιάζεσαι!! Περιμένουν την έγκριση από το υπουργείο για να αντικατασταθεί το Οινουσσαι ΙΙΙ από το San Nicolas και θα ανακοινώσουν τα δρομολόγια του για το διάστημα της ακινησίας του. Το Οινουσσαι ΙΙΙ θα απουσιάσει από τα δρομολόγια του περίπου για δύο εβδομάδες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Είναι κάτι που αναφέρει στην ανακοίνωση της εταιρείας του Οινουσσαι ΙΙΙ, με αφορμή την επισκευή του πλοίου

Quote

Μια ακόμη δύσκολη αποστολή και υποχρέωση του Συλλόγου μας έφθασε στο τέλος της με επιτυχία, συνέπεια και ταχύτητα. Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» στο διάστημα 1-26 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την ανά διετία ακινησία του, τον δεξαμενισμό στο Θόλο, τις επιθεωρήσεις και επισκευές συντήρησης, εξωτερικής και εσωτερικής σκάφους, αξόνων, μηχανών, ηλεκτρομηχανών και ήδη από την περασμένη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου επέστρεψε στην Αιγνούσα και εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του. Συνεπεία ατυχούς συμβάντος στο ναυπηγείο κατά την πρώτη ανέλκυση υποχρεωθήκαμε σε ολιγοήμερη καθυστέρηση, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ζημία ή βλάβη στο πλοίο. Μετά την αποκατάσταση τα πάντα λειτούργησαν άριστα, με ταχύτητα, μεθοδικότητα και άψογη συνεργασία. Ανανεώθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι για το πλοίο και τον εξοπλισμό του. Οι επιθεωρητές βεβαίωσαν την άρτια εικόνα και αξιοπλοΐα του, ώστε να συνεχίσει με ασφάλεια το μεταφορικό του έργο. Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις θερμότατες ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν με την εργασία, την συμμετοχή και την οποιαδήποτε συνδρομή τους στο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα θα πρέπει και πάλι να ευχαριστήσουμε:

1. Τον cpt Γιωργη Μιχ. Χαλκιά, ο οποίος εθελοντικά και με προσωπική παρουσία, μέριμνα κι επιστασία αφιλοκερδώς συντόνισε και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία του δεξαμενισμού, αλλά και συνέβαλε ουσιωδώς στον σχεδιασμό, προγραμματισμό και εκτέλεση των εργασιών. Η συμβουλευτική του στήριξη είναι πολύτιμη από την αγορά του πλοίου το 2006 μέχρι σήμερα.

2. Τον cpt Nικόλα Καραπιπέρη και τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ», που εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς, σωστή συνεργασία, απόλυτο συντονισμό και υπευθυνότητα, ολοκληρώνοντας μέσα στη στενότητα του υπολειπόμενου χρόνου το δεξαμενισμό.

3. Τον κ. Απόστολο Σπανολιό και τους συνεργάτες του για την σωστή και επαγγελματική δουλειά, που έφεραν εις πέρας, ώστε να έχουμε το άρτιο αποτέλεσμα καθώς και τον ναυπηγό κ. Χρήστο Γεωργουσόπουλο για την επιτυχή συνεργασία.

4. Τους επικεφαλής και τα μέλη όλων των συνεργείων από Χίο και Πειραιά καθώς και προμηθευτές και εργαζόμενους, που δούλεψαν εντατικά, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές καθώς και τον πλοίαρχο και πλήρωμα του SAN NICOLAS που εξυπηρέτησαν κατά την ακινησία του πλοίου μας την Αιγνούσα και δεν έμεινε το νησί σχεδόν καμία ημέρα χωρίς συγκοινωνία.

5. Τον κ. Δημήτριο Τσιαδή, ναύαρχο ε.α. Λ.Σ. ο οποίος συνέδραμε τα μέγιστα στην αρχική προσπάθεια του Συλλόγου για τη δρομολόγηση πλοίου ακινησίας.

6. Την Λιμενάρχη Χίου κ. Ειρήνη Αργύρη και τις λιμενικές αρχές για την μεθοδική και αποτελεσματική συνεργασία. Ο ΣΦΟ και τα μέλη του ευχαριστούν γι ‘άλλη μια φορά τους ευγενείς δωρητές και υποστηρικτές της αγοράς του πλοίου το 2006 καθώς και όλους όσοι υποστηρίζουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο το ζωτικό έργο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας. Ευχαριστούμε ακόμη το επιβατικό κοινό για την εμπιστοσύνη του και παρακαλούμε για την συμβολή όλων στην επίτευξη του σημαντικού αυτού έργου. Το πλοίο ανήκει στην Αιγνούσα και στον ιστορικό της Σύλλογο, ο οποίος το διαχειρίζεται με πολλή αγάπη και φιλοπατρία. Το «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» είναι και θα είναι παρόν στην Αιγνούσα, ο Σύλλογος θα είναι παρών στα προσκλητήρια της Αιγνούσας και θα αγωνίζεται για την πρόοδο και ευημερία του τόπου μας.

Ευχόμαστε στον καπετάνιο, το πλήρωμα και όσους ταξιδεύουν και εξυπηρετούνται καθημερινά με το καραβάκι της Αιγνούσας καλά ταξίδια και καλό χειμώνα!

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Δανιήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ.Ο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Την Κυριακή 10/02/2019 το ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ θα αναχωρήσει από τις Οινούσσες στις 06.15 για τη Χίο. Εν συνεχεία θα μεταφέρει προσκυνητές στο Τσεσμέ για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Αγ. Χαράλαμπο Κρήνης (Τσεσμέ) οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το πλοίο θα αποπλεύσει από Χίο για Οινούσσες στις 19.00.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...
On 9/7/2020 at 2:28 PM, enas chiotis said:

Από τις 19/09 μέχρι τέλος του Σεπτέβρη σε ακινησία το Οινούσσαι ΙΙΙ, θα αντικατασταθεί από το Σαν Νικολας.

Όπως φαίνεται η ακινησία θα γίνει στο Πέραμα, μιας και είναι ήδη ο αναγραφόμενος προορισμός του πλοίου. Φαντάζομαι το διήμερο που δένει πιο νωρίς είναι να προλάβει να φτάσει στην πρωτεύουσα με τον καιρό που περιμένουμε. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...