Jump to content
Shipfriends

Κρουαζιέρες κοινωνικού τουρισμού


Recommended Posts

Στις 6/5 η πρώτη κρουαζιέρα δικαιούχων της Εργατικής Εστίας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Πέμπτη, 5 Μαϊου 2005 17:38

Αναχωρεί την Παρασκευή 6 Μαΐου με το κρουαζιερόπλοιο «ΛΙΣΣΟΣ», στις 16:00 το απόγευμα από την ακτή Αγ. Διονυσίου, η πρώτη κρουαζιέρα δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με κατεύθυνση το Αιγαίο.

Το πρόγραμμα οκταήμερων κρουαζιέρων σε νησιά του Αιγαίου και Ιονίου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Μέχρι τις 10 Ιουνίου σε καθαρά πιλοτική βάση θα καλύψει 4.500 δικαιούχους (843 άτομα ανά κρουαζιέρα), ενώ από του χρόνου το πρόγραμμα θα επεκταθεί.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής προέκυψε ανάγκη κλήρωσης για την τελευταία κρουαζιέρα που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς κανένα όριο εισοδήματος με την προϋπόθεση ότι δεν συμμετείχαν πέρυσι στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και θερινών εκδρομών, και δεν επιθυμούν φέτος να συμμετάσχουν σε κανένα άλλο πρόγραμμα.

Η δαπάνη για τις πέντε οκταήμερες κυκλικές κρουαζιέρες ανέρχεται σε 2.200.000 €.

Μάστορα, έχω μια βάρκα. Μου τη ναυλώνετε για κάνα κυκλικό Κόκκινο φανάρι με πράσινο φανάρι?

Ήμαρτον.

Link to comment
Share on other sites

pio einai to krouazieroploio lissos :D orea krouazioera tha kanoun :D

na ypothesw oti opos ginete se oles tis krouazieres ola sto ploio tha einai dwrean kai tha yparxei kai gala dinner kai captain dinner kai plousio prpgramma diaskedashs gia olh thn oikogenia stous monternoun xwrous tou ploiou.... looooooooool

a ksexasa ti kala tha exei o proinos plousios mpoufes ?

imarton pio krouaziera me to lissos edw pas athina kai kanw thn proseyxei moy na bgw !

ellas to megaleo sou !

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη ρε παιδιά αλλα θα σκάσω αν δεν το γράψω, μετά το Αλβανός τουρίστας έχουμε τώρα το Κρουαζιερόπλοιο Λισσός.

Ημαρτον κ έλεος τ-α-υ-τ-ό-χ-ρ-ο-ν-α.

Εμαθα πως η Carnival εδωσε παραγγελία στα Kvaerner για 3+5 πλοία ίδια του Λισσος γιατί απ'ότι είπαν "ο Αμερικάνος ταξιδιώτης εκτιμάει την άνεση, την πολυτέλεια κ την ταχύτητα. Γουστάρει με τρέλα και το κίτρινο χρώμα"

Οχι ρε φλώροι, το Λισσος δεν κοπιάρεται, ένα το'χουμε κ το προσέχουμε, καθίστε εσείς με τα βαποράκια σας τύπου ultra queen mary of the seas, αυτή τη φορά δε θα σας αφήσουμε να διαλύσετε την ελληνική περήφανη κρουαζιέρα.

Ετσι που το βλέπω θα σηκωθεί η λέξη "κρουαζιερόπλοιο" και θα μας πλακώσει στα χαστούκια που την βάζουμε δίπλα στο Λισσός. Το όμορφο (μπρρρρρ) αυτό καράβι είναι ΕΓ-ΟΓ (αν όχι ΕΓ-ΩΧ) γιατί το βαφτίζουν έτσι το καημένο, για να μας λένε πως "ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο με Ελληνική σημαία??!!" :D

Link to comment
Share on other sites

Το ΛΙΣΣΟΣ ξεκίνησε την κρουαζιέρα της εργατικής εστίας και για κακή τύχη του ΠΗΓΑΣΟΥ σήμερα το βράδυ έκανε 50 λεπτά να δέσει στο έξω λιμάνι της Μυκόνου.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ανέμενε την πρόσδεση του ΛΙΣΣΟΣ κι τραβούσαν τα μαλλιά τους.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταρριφθει ο μυθος Ηλια οτι οι Κρητικοι ξερουν να δενουν μονο στον Πειραια και στην Κρητη :mad:

Περα απ΄αυτο, ειναι αληθεια οτι κι εγω οταν διαβασα το "κρουαζιεροπλοιο Λισσος" επαθα μια ψυχολογια αλλα ουτε εγω, ουτε κανενας απο μας που ασχολουμαστε ειναι μετρο συγκρισης. Μην ξεχναμε οτι αυτοι που θα κανουν κρουαζιερα ειναι δικαιουχοι της Εργατικης Εστιας οι οποιοι στην πολυ μεγαλη τους πλειοψηφια ειτε δεν ξερουν τιποτα απο πλοια, ειτε δεν εχουν πατησει ποτε το ποδι τους σε κανονικο κρουαζιεροπλοιο. Για αυτους τους ανθρωπους λοιπον, μια κρουαζιερα με το Λισσος ειναι κατι παρομοιο με οτι θα ηταν για μας μια νυχτα με την Pamela Anderson: ενα ονειρο που γινεται αληθινο. Γι αυτο και πιστευω οτι το κοινο στο οποιο απευθυνεται, θα φυγει απο το Λισσος με τις καλυτερες εντυπωσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 2/2006. Ανοικτού Διαγωνισμού για την ολική ναύλωση ενός (1) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ δυνατότητα διακίνησης τουλάχιστον 600 ατόμων κάθε φορά .

[…]Ανοικτό διαγωνισμό, με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά για την ολική ναύλωση ενός (1) ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ το οποίο θα έχει τη δυνατότητα διακίνησης τουλάχιστον 600 ατόμων κάθε φορά, για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων 6 ή 7 ημερών,(ο αριθμός των ημερών κάθε κρουαζιέρας θα καθορίζεται υποχρεωτικά στην κατατεθείσα προσφορά), σε διάφορα ελληνικά νησιά και λιμάνια του Αιγαίου και Ιονίου, για την αναψυχή και την επιμόρφωση των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κατά τη χρονική περίοδο από αρχές Μαϊου έως αρχές Ιουνίου έτους 2006. Συνολική διάρκεια όλων των κρουαζιέρων 42 ημέρες

Συνολικός αριθμός εκδρομέων για το σύνολο των κρουαζιέρων τουλάχιστον 4.000 έως και 5.000 δικαιούχοι…

[…]Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 2.300.000,00 € (δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α…

[…]Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, πρέπει να καταθέσουν έγγραφες προσφορές μέχρι τις 3.00 μ.μ. της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας της διενέργειας του διαγωνισμού ήτοι μέχρι την Δευτέρα 3 /4 / 2006

1η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΡΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΡΟΔΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ή ΚΩΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

2η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ή ΓΥΘΕΙΟ – ΚΥΘΗΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Link to comment
Share on other sites

Παντως για φετος δε την βλεπω την ΑΝΕΚ. Περυσι ειχε παει το Πρεβελης στα Χανια και το Απτερα εκανε Ρεθυμνο για οσον καιρο το Λισσος εκανε κρουαζιερες. Φετος ομως αυτη η πολυτελεια δεν υπαρχει, και δεν μπορω να φανταστω οτι θα αφησει η ΑΝΕΚ το Ρεθυμνο χωρις βαπορι για πανω απο ενα μηνα. Το θεμα ειναι και τι υπαρχει διαθεσιμο για αυτην τη δουλεια. Χωρις να γνωριζω κατι συγκεκριμενο, πιθανολογω οτι κανενας Louis(Ausonia) η κανενας καπτα-Μακης(Μαρινα) ειναι οι πιθανοτεροι να παρουν τη δουλεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην ιστοσελίδα της Εργατικής Εστίας δεν υπάρχει όχι μόνο κάτι νεώτερο για τις κρουαζιέρες, αλλά αντίθετα δεν ανοίγει ούτε καν το παραπάνω λινκ της προκήρυξης.

Αντίθετα υπάρχει μία νέα προκήρυξη, η οποία στην πρώτη σελίδα τιτλοφορείται 13.04.2006 Κρουαζιέρες Αργοσαρωνικού 2006, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για εκδρομές...με το πλοίο της γραμμής!!!

Μάλλον...δεν...αι 6/7ήμεραι κρουαζιέραι!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Πέρυσι, μπορεί η Εργατική Εστία να μην είχε κρουαζιέρες...αλλά φέτος έχει...και μάλιστα με το Ελευθέριος Βενιζέλος.

[...]Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιμελημένο και οργανωμένο πρόγραμμα του Ο.Ε.Ε , στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων αναψυχής, που προσφέρει τη δυνατότητα σε 9636 άτομα να περιηγηθούν σε νησιά του Αιγαίου , απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ LINE.

Οι κρουαζιέρες θα είναι 4 ημερών, με 3 διανυκτερεύσεις εντός του πλοίου, σε καμπίνες 2-4 ατόμων.

Στους εκδρομείς προσφέρεται δωρεάν διατροφή και έκπτωση 15% σε ποτά, σκευάσματα κλπ.

Οι κρουαζιέρες που θα πραγματοποιηθούν

από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη 1 και 4 Ιουνίου κατευθύνονται σε Τήνο-Σύρο-Μύκονο-Λέσβο

και από το λιμάνι του Πειραιά στις 8 και 11 Ιουνίου και 24 και 27 Σεπτεμβρίου, σε Μύκονο-Ρόδο-Τήνο-Σύρο.

Για τους ενδιαφερόμενους και τους δικαιούχους...περισσότερα εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

4 λεωφορεια της εργατικης εστιας, γεματα νεα ζευγαρια καθε ηλικιας:eek:, περιμεναν να επιβιβαστουν στο Kefalonia σημερα. Τρια λεωφορεια για Κεφαλλονια και ενα για Θιακι. Αποδεικνυεται ετσι οτι εκτος απο εξαιρετικο ferry το Kefalonia ειναι και κρουαζιεροπλοιο:):D

Link to comment
Share on other sites

Kαλα που μου το θυμησατε γιατι την πεμπτη 28 ιουνιου το φοιβος στο πρωτο δρομολογιο για αιγινα και στο τελευταιο απο εκει ειχαν μπει 3 η 4 πουλμαν με επιβατες κυριος 3ης ηλικιας.Μαλιστα ειχε μπει και μεγαφωνικη εγκατασταση με ζωντανη κομπανια εμπροσθεν του λογιστηριου οπου και εκτελουσε παραδοσιακα τραγουδια και τα αυτια των λοιπων επιβατων.Ακομα το διακριτηκο ματι μου ειδε καποιους πολιτικους παραγοντες να μοιραζουν καρτουλες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ποιό παπόρο έχει 800 κρεβάτια (σε καμπίνες με ιδιαίτερο WC) και ενδιαφέρεται να το ναυλώσουν ολικώς...για 3/4 ήμερες κυκλικές κρουαζιέρες ...και για 3,5 εκ ευρώ (με τον ΦΠΑ)?

Λογικά, θα πρέπει να έχει λήξει το θέμα, αλλά δεν μας το έχουν ανακοινώσει επισήμως...είχαν και τρεχάματα στο Υπουργείο, οπότε πού νάχουν μυαλό για τέτοια...:P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και επειδή δεν χωρούν όλοι στο κρουαζιερόπλοιο, αγοράζουμε και εισιτήρια από τα ακτοπλοικά για τις κλασσικές εκδρομές. Μόνο για Χίο - Μυτιλήνη είναι 4416 εισιτήρια, κατά προτίμηση με το γρήγορο. Αυτό που βγάζει μάτι στην προκήρυξη (σημειώνεται 3 φορές με έντονη γραμματοσειρά) είναι ότι :Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ.242/2003 (Φ.Ε.Κ. 219/Α/2003) οι επιβάτες – εκδρομείς του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από την καταβολή του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ που επιβάλλεται για το φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα επιβίβασης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παραδοσιακά πλέον, όπως και πέρυσι, El Venizelos Cruises ... οι προορισμοί και οι μέρες, είναι ακριβώς ίδιες! Ακόμα και την ίδια μέρα με πέρυσι ανακοινώθηκαν με πανομοιότυπη ανακοίνωση...μόνον οι υπουργοί άλλαξαν!

Οι κρουαζιέρες που θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 1 και 4 Ιουνίου κατευθύνονται σε Τήνο-Σύρο-Μύκονο-Λέσβο και από το λιμάνι του Πειραιά στις 8 και 11 Ιουνίου και 24 και 27 Σεπτεμβρίου, σε Μύκονο-Ρόδο-Τήνο-Σύρο.
Link to comment
Share on other sites

Επειδή η εμπάθειά σου ξεπερνάει κάθε όριο...οφείλω να σε επαναφέρω στην τάξη.:D Αυτό το υπουργείο δεν έχει καμία σχέση με την Κρήτη...προς το παρόν.:rolleyes: Και για να κατανοήσεις το μέγεθος του ασυγχώρητου λάθους δες και ιδίοις όμμασιν. Αξίζει να τα διαβάσετε όλα...είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αλλάζουν μόνο τα ονόματα των υπουργών και η χρονολογία.:P

23/4/2007 - Κρουαζιέρες έτους 2007

Kρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου, τους μήνες Ιούνιο κ Σεπτέμβριο, για δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από όλη την Ελλάδα, ενέκριναν ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ.Σάββας Τσιτουρίδης και ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ.Γεράσιμος Γιακουμάτος.

http://www.oee.gr/news/details.asp?id=8

23/4/2008 - Κρουαζιέρες Οργανισμού Εργατικής Εστίας έτους 2008

Κρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου, τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο, για δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από όλη την Ελλάδα, ενέκριναν η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου.

http://www.oee.gr/news/details.asp?id=227

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Και φέτος βέβαια Ελ. Βενιζέλος...παραδοσιακά. Ξέρω πέσατε από τα σύννεφα.:D

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 12/3/2009

Ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, μέσα από το 4ήμερο οργανωμένο πρόγραμμα αναψυχής "ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 2009", με προορισμό νησιά του Αιγαίου, προσφέρει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας σε χιλιάδες δικαιούχους παροχών του από όλη την Ελλάδα.

Οι θαλάσσιες εκδρομές θα πραγματοποιηθούν από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Το πλοίο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" της εταιρείας ΑΝΕΚ LINES θα σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση τα νησιά ΤΗΝΟ -ΣΥΡΟ -ΜΥΚΟΝΟ-ΛΕΣΒΟ στις 12, 15 και 18 Μαΐου και από το λιμάνι του Πειραιά στις 22, 25, 28, 31 Μαΐου και 3 Ιουνίου με κατεύθυνση τα νησιά ΜΥΚΟΝΟ -ΡΟΔΟ -ΤΗΝΟ- ΣΥΡΟ.

Συνολικά 12.768 άτομα, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να απολαύσουν ΔΩΡΕΑΝ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες: α) μεταφορά β) διανυκτέρευση εντός του πλοίου για 3 βράδια γ) πλήρη διατροφή και δ) έκπτωση 20% σε ποτά, σκευάσματα κλπ

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7399924

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

απο θεσσαλονικη γνωριζω για την κρουαζιερα στις 18/5 διοτι εχω γνωστη στην εργατικη εστια που ειναι συνοδος

λοιπον εκεινο που μου λεει ειναι οτι πραγματικα οι δικαιουχοι που πηγαινουν ,ειναι κυριως ηλικιας τριτης θα λεγαμε αλλα φυσικα και οικογενειες που δεν μπορουν να κανουν διακοπες λογω οικονομικης στενοτητος,ΤΟ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ιδιαιτερα οι πιο μεγαλοι σε ηλικια που τυχον να μην ειχαν ξαναταξιδεψει με μεγαλο καραβι.Δουλευαν μια ζωη ,τωρα εχουν την ευκαιρια της ξενοιασιας ως συνταξιουχοι και καποιοι να τους προσεχουν .Θεωρω λοιπον οτι αυτες οι κρουαζιερες ηταν κατι πολυ πετυχημενο απο πλευρας εργατικης εστιας.

καλο ταξιδι σε ολους τους και να περασουν καλα

και το προσωπικο του καραβιου ας κανει λιγη υπομονη με τις παραξενιες τους ,σκεφτητε οτι μπορει να μην ειχαν παει ποτε τους διακοπες γι αυτο και ξεσαλωνουν

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Φέτος οι κρουαζιέρες θα είναι είναι στο κλίμα των περικοπών. Σύμφωνα με την προκήρυξη θα είναι 5 ημερες (4 διανυκτερεύσεις), για μόνο 2 μήνες (Μάιο-Ιούνιο), οι δικαιούχοι θα είναι 3 χιλ. λιγότεροι...θα κοπεί Σύρος ή Τήνος και θα προστεθεί Κως καιι Σάμος. Ο προϋπολογισμός είναι 4,9 εκ, όπως και πέρυσι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...