Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Από αύριο και πάλι στην ενεργό δράση.

Δυστυχώς δεν έχει επιστρέψει ακόμα στην ενεργό δράση, παραμένει ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

καποιο προβλημα εχει παλι το πλοιο..

εχει μεινει απο Βολο Σκιαθο και δεν εχει συνεχισει προς Γλωσσα Σκοπελο & Αλοννησο (επρεπε να ειχε φυγει 18:30)

δεν γνωριζω γιατι .. αλλα ξερω οτι δεν ειχε καποιο αλλο πλοιο απο εκεινη την ωρα και εμτα για την συνεχιση του ταξιδιου των επιβατων προς τα υπολοιπα νησια...

νομιζω οτι δεν εχει ξεκινησει καλα...

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα για το βαποράκι πάντως. Το είδα σήμερα που έμπαινε στην Σκιάθο με πολύ χαμηλή ταχύτητα ένεκα της εξόδου του ΧΑΙΣΠΙΝΤ.Πώς τα κατάφερε πάλι; Και πλησιάζει και το τριήμερο που θα μπορούσε να πιάσει καλύτερες πληρότητες.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το μεσημέρι αναχώρησε για Βόλο για να αποκατασταθεί η ζημιά. Πάντως έχουν ακουστεί τα μύρια όσα σενάρια για την 2η πρόσκρουση και είναι κρίμα να κατηγορείται ο πλοίαρχος ελαφρα τη καρδία.

Link to comment
Share on other sites

και ειναι απαραδεκτο να μην υπαρχουν προσκρουτηρες αλλα λαστιχα στα λιμανια μας..

αν δεν μπορει το κρατος οι ιδιες οι εταιρειες γιατι δεν κανουν κατι γιαυτο ωστε τα πλοια τους να προστατευονται.?

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, ακόμα και ο ίδιος Πλοίαρχος να ήτανε (που δεν ήτανε, όπως πολύ σωστά προανέφερε και ο φίλος Panagia Ekatontapyliani) τι σημασία έχει; Εδώ κάτι πάει στραβά και σίγουρα δεν είναι η ικανότητα του Πλοιάρχου. Ο τωρινός τουλάχιστον πλοίαρχος είχε καπετανέψει εκτός από τον Κεραυνό και το Αγιος Νεκτάριος Αίγινας, επομένως μετά από αυτό δεν θα κόλλαγε στο Speed Cat. Άρα; Κάτι δεν πάει καλά με το ίδιο το σκάφος αλλά αφού έδωσαν τόσα λεφτά για να το καλλωπίσουν δεν έπρεπε να φέρουν και τους Νορβηγούς να δουν τις μηχανές του κλπ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη στο «SPEED CAT 1» από Βόλο προς Σκιάθο

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μηχανική βλάβη σημειώθηκε στο ταχύπλοο επιβατηγό Speed Cat 1 με 43 επιβάτες, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βόλος-Σκιάθος. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά το πλοίο επιστρέφει στον Βόλο. Ολοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
Link to comment
Share on other sites

Απο τοτε που εφυγε απο τα Δωδεκανησα δεν του παει τιποτα καλα.

Ξερει κανεις αν παρουσιαζε τα ιδια προβληματα και οταν ταξιδευε στα Δωδεκανησα ή ειναι κουσουρια που τα απεκτησε με την ανοδο του

Link to comment
Share on other sites

Από το 2004, εγώ όσες φορές ήμουν στη Ρόδο, μόνιμα το έβλεπα δεμένο δεν το είχα πετύχει ποτέ να ταξιδεύει, είτε ήταν χειμώνας είτε καλοκαίρι. Όποτε δε μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είχε μηχανικά προβλήματα.

Αλλά από αυτά που έχω ακούσει από τότε που αγοράστηκε από το Κελεσιδη, ειναι ότι το πλοίο είχε προβλήματα αλλά δεν έμαθα ποτέ τι μορφής??

Link to comment
Share on other sites

Βασικα το πλοιο στα Δωδεκανησα ελαχιστες εως μηδενικες φορες ειχε μηχανικη βλαβη.Απλα λογω ελλειψης κινησης υπαρχαν διαστηματα που παρεμενε σε ακινησια καθως δεν υπηρχε αναγκη.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα το πλοίο δεν έχει ξεκινήσει μετά από τη τελευταία βλάβη πριν 8 ήμερες. Εάν και εικαζόταν ότι χθες θα ήταν έτοιμο. Δυστυχώς τα πράγματα δε πάνε καλά για το πλοίο. Το πιο μεγάλο διάστημα είναι εκτός δρομολογίων λόγω αβαριών με ότι συνεπάγεται αυτό ως δυσφήμιση.

Link to comment
Share on other sites

Νεα Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Κ/ΡΑΝ «ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ 1»

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, το πρωί της Δευτερας 13/07/09, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Κ/ΡΑΝ «ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ 1» Ν.Π.11735 ότι παρουσίασε δυσλειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμένα Βόλου και επρόκειτο να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από Βόλο, με ώρα αναχώρησης 08:30, για βόρειες Σποράδες – Αγ. Κωνσταντίνο, με 26 επιβάτες, οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα Ε/Γ πλοία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και ισχύος λοιπών πιστοποιητικών από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Απο το www.zougla.gr

Βλάβη στη δεξιά ηλεκτρομηχανή παρουσίασε το Speed Cat 1, με 121 επιβάτες, ενώ έπλεε χθες βράδυ ανοικτά του Βόλου.

Ο πλοίαρχος ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με συμβατική πλεύση, δένοντας με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου, όπου θα παραμείνει έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

Το Speed Cat 1 εκτελούσε το δρομολόγιο Βόρειες Σποράδες-Βόλος. Το ίδιο πλοίο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και πριν ένα μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο ξανά ξεκίνησε τα δρομολόγια του. Αλλά έχω μια απορία, αφού η βλάβη ήταν σε μια ηλεκτρομηχανή, γιατί αναγκάστηκε να ταξιδεύει με συμβατική ταχύτητα, αφού δεν είχε πρόβλημα η προωθητήρια μηχανή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Άλλη μια μηχανική βλάβη Ε/Γ Καταμαράν «ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ Ι»

Πηγή: ΥΕΝ

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ- Καταμαράν «ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ Ι» Ν.Π. 11735, ότι έξωθεν λιμένα Σκοπέλου και ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σκιάθο για Σκόπελο, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Σκοπέλου και αποβίβασε ασφαλώς επτά (07) επιβάτες ενώ οι λοιποί επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Το SPEED CAT δεν έκανε χθες το απογευματινό δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο στις 17:00. Ήρθε κνονικά από τα νησιά και έμεινε εκεί. Οπότε και το αυριανό πρωινό δρομολόγιο από Σκόπελο και Σκιάθο πάει περίπατο.

Αίτια που δεν έγινε το δρομολόγιο ήταν μια μηχανική βλάβη του πλοίου

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Χθες στις 17.00, η Λιμενική Αρχή Αγ. Κωνσταντίνου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Τ/Χ-Ε/Γ «ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ 1» Ν.Π. 11735, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σκιάθο Σκόπελο, ότι είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Στο πλοίο είχαν ήδη επιβιβαστεί 57 άτομα που προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Τ/Χ «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 5» Ν.Π. 11350, στις 19.45.

Από την Τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΣΠΙΝΤ ΚΑΤ 1» μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη του και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...