Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros στη Μύκονο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'' Ν.Π. 11124, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Ραφήνας-΄Ανδρου-Τήνου, παρουσιάστηκε βλάβη του υδραυλικού συστήματος κίνησης δεξιάς έλικας μεταβλητού βήματος.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 61 επιβάτες, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό φορτίου και επιβατών, προς τον λιμένα Ραφήνας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros στη Ραφήνα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ -Ο/Γ “ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 11124, κατά την διάρκεια του δρομολογίου του από ν. Άνδρο προς λιμένα Ραφήνας, με 317 επιβάτες και 102 οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο με χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε στον λιμένα Ραφήνας όπου αποβίβασε επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν για Άνδρο - Τήνο – Μύκονο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους από έτερο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” μέχρι την οριστική αποκατάσταση βλάβης, την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αποριας αξιον γιατι αφου εφτασε μεχρι εκει,γιατι δεν επιασε Ανδρο,να αφησει τους Ανδριωτες και θα μπορουσε να περασει το Αικατερινη να παρει τους υπολοιπους....Τωρα αυτα τα 500 ατομα τι θα κανουν ??Τελος παντων,ας; ευχηθουμε να μην ειναι σοβαρη η ζημια....

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν πιο δύσκολο να βρεθεί και τρόπος εξυπηρέτησης για τους υπόλοιπους ταξιδιώτες στο Γαυριο, συν ότι θα εμενε το πλοιο εκει με απαγόρευση απόπλου μεχρι να γίνουν οι ελεγχοι και να αναχωρήσει κενό επιβατών 

Link to comment
Share on other sites

Τροπος εξυπηρετησης δεν ηταν δυσκολο να βρεθει,δεν ηταν γεματο το Αικατερινη....προφανως για αυτο που λες,να αποφυγει την γραφειοκρατια που απαιτειται σε τετοιες καταστασεις....

Link to comment
Share on other sites

Με την επιδιόρθωση της βλάβης πώς πάει? Αύριο θα εκτελέσει δρομολόγιο? Πώς προωθηθηκαν σήμερα οι επιβάτες του πλοίου?

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros στη Ραφήνα 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ΄΄ Ν.Π. 11124, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου και Πάρου, με 446 επιβάτες και 50 άτομα πλήρωμα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ραφήνας, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του με ασφάλεια. Από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ΄΄ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη συνέχεια, μετά την προσκόμιση του παραπάνω βεβαιωτικού, ήρθη η απαγόρευση απόπλου απογευματινές ώρες σήμερα, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στο Γαύριο παραμένει το πλοίο. Μάλλον λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν δεν αναχωρήσε για Τήνο και Μύκονο. 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ - Ο/Γ Fast Ferries Andros στην Άνδρο

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'' Ν.Π. 11124, για βλάβη στον αριστερό βοηθητικό καταπέλτη του πλοίου, κατά τη διαδικασία απόπλου από τον λιμένα ''ΓΑΥΡΙΟΥ'' ν. Άνδρου.

Το εν λόγω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένες ν. Τήνου και ν. Μυκόνου, με 313 επιβάτες, 95 Ι.Χ.Ε., 33 Φ/Γ, 09 Δ/Κ και 44 άτομα πλήρωμα, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Υ.Γ: Ο αριστερός καταπέλτης είναι για το άνω γκαράζ..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...