Jump to content
Shipfriends

Αικατερίνη Α (IMO 5099757)


Recommended Posts

Αφου σας αρεσουν τα κουιζακια προχωραω :D

Αυτη η φωτο εχει μια παντοφλα αριστερα και ενα επιβατικο δεξια στο καρναγιο(το πιο μεγαλο),για ριξτε ιδεες.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

To "επιβατικο δεξια στο καρναγιο" είναι σίγουρα πρώην ρώσσικο του τύπου YEVPATORIA. Πιθανολογώ δε ότι πρόκειται για το ΣΑΜΟΣ ΣΤΑΡ.

Για την παντόφλα, ανασηκώνω "τας χείρας ύψιστα" :P . Θα βάλω μία μεγέθυνση της στο topic των παντοφλών μπας και βρούμε καμμία άκρη.

Να πούμε τέλος ότι η φωτό είναι τραβηγμένη στην περιοχή Σικυάδα της Βορειοανατολικής Χίου.

Link to comment
Share on other sites

Το επιβατικο ειναι αυτου του τυπου πραγματι ;) Η παντοφλα τωρα εχω την εντυπωση οτι κυκλοφορει ακομα ως φορτηγο και εφοδιαζει τις ιχθυοκαλλιεργειες μια στο τοσο.Αν δεν κανω λαθος εχει συσκευη ais και το ονομα της ειναι κατι αναμεσα σε AVANTIS και PANORMITIS :lol: (ξερω σας φωτισα αλλα δεν μ ερχεται το ονομα με τιποτα).

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο στα δεξιά μάλλον είναι αυτό που αναφέρει ο Σείριος, αφού τα samos... ήταν συχνοί επισκέπτες της περιοχής λόγω εγγύτητας με τη Σάμο. Δίπλα του δε έχω την εντύπωση ότι είναι το san nicolas.

Η παντόφλα μου κάνει εντύπωση που βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αλλά δεν διακρίνω γέφυρα σ'αυτήν, ενώ δίπλα φαίνεται και κατι σαν ποντόνι. Αυτό σε συνδυασμό με τα μπλόκια που διακρίνονται αριστερά μήπως μας οδηγεί στο οτι εργάζονταν για λογαριασμό καποιας κατασκευαστικής εταιρείας; ΑVANTIS και Πανορμίτης που αναφέρει ο Νήσος δεν είναι, αφού αυτά είναι κανονικά πλοία. Πάντως η φωτό δεν είναι πρόσφατη, αφού ο χώρος έχει αλλάξει. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι από το 1998-2003.

Btw, η περιοχή ονομάζεται Αγ. Ιωάννης Θόλος (το εκκλησάκι μπροστά από τις γλύστρες). Λένε πως το υφάλμυρο νερό που βγαίνει στην περιοχή λειτουργεί και ως καθαρτικό. :D

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πάμε μία βόλτα στην Αιδηψό των αρχών της δεκαετίας του '90, για να δούμε το "μικρό" της γραμμής Αιδηψού - Αρκίτσας, το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α, αλλά και για να λύσουμε με μία απλούστατη σύγκριση των δύο φωτογραφιών, τον γρίφο που μας είχε βάλει ο NHSOS XIOS.

post-2102-0-13355300-1303676890_thumb.jp

Πλοίο κατασκευασμένο το 1958 σύμφωνα με το equasis, με αριθμό ΙΜΟ 5099757, φέρει το όνομα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α από το 1962. Σίγουρα από όσα γνωρίζω ταξίδευε στη γραμμή της Αιδηψού την δεκαετία του '80 και τουλάχιστον έως το 1993 οπότε και συμπλήρωσε 35ετία. Τώρα για το πως βρέθηκε στη Χίο και σε τι απασχολείτο, αλλά και για το αν είχε και εκεί διατηρήσει το όνομα του, ελπίζω να βρουν κάποια στοιχεία οι φίλοι μας εκ της μαστιχονήσου.

Σύμφωνα πάντα με το equasis, η σημερινή του κατάσταση αναφέρεται ως :

Status of ship : No Longer updated by (LRF) IHSF (since 13-08-2010)

Αυτό άραγε να σημαίνει ότι το πλοίο διαγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι από το Ελληνικό νηολόγιο και ίσως - ίσως ακόμα να έχει κάνει και το τελευταίο του ταξίδι στις απέναντι ακτές ???

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτό που λένε καμμιά φορά είναι μπροστά στα μάτια μου αλλά δεν το βλέπω. Σύμφωνα με τη β.δ. του Σκολαρίκου, υπάρχουν 2 καταχωρήσεις για πλοίο Αικατερίνη Α.

Η πρώτη αφορά πλοίο νηολογίου Πειραιά 1445, μήκους 37,39μ, χωρητικότητας 277 GRT και 162 ΝΕΤ. Διαχειριστής η Armenakis Nicolaos & Michael LTD. Σαν σχόλιο υπάρχει η φράση "sold between Greeks".

Η δεύτερη καταχώρηση που μάλλον αφορά το ίδιο πλοίο (ίδιο ΙΜΟ, χαρακηριστικά), αναφέρει νηολόγιο Χίου 380,

agent: co - ownership ekaterini a

manager: Trobetas S.

ship owning company: Greka - Leodichi Chr., Trobetas S., Alisandratos E.

Σχόλιο για την τύχη του πλοίου: now being used as a private vessel.

Το πλεούμενο έτσι όπως φαίνεται στην φωτό της Χίου δεν μπορεί να είναι κατι παραπάνω από μπάριζα, έχει ξηλωθεί και η γέφυρα και τα πλευρικά ρέλια.

Πάντως αν ήταν έτσι στις αρχές των '00s δεν δίνω και πολλές πιθανότητες το πλοίο να την έβγαλε μέχρι το 2010 για να διαλύθηκε πέρσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αικατερίνη Α (IMO 5099757)

(1958, ex- Άγιος Ιωάννης Ρώσος, Κυριάκος Κ)

Είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα και πολύ πιό έγκυρα στοιχεία για το παρελθόν του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α (ΙΜΟ 5099757). Να πούμε κατ' αρχάς ότι το όνομα με το οποίο κατασκευάστηκε δεν ήταν ΚΥΡΙΑΚΟΣ αλλά ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ, όνομα το οποίο αναφέρεται ως πρώτο του πλοίου στις βάσεις δεδομένων, αλλά και στην εγγραφή του στα ελληνικά νηολόγια.

Τα νεότερα στοιχεία που μου έδωσε πρόσφατα ο φίλος emmpapad (ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ) αναφέρουν τα παρακάτω :

Kατασκευάστηκε το 1958 με το όνομα ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ και αριθμό νηολογίου Ν.Π. 1445 (Μάρτιος 1959).

Μετονομάστηκε σε ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ τον Οκτώβριο 1961 με τον ίδιο αριθμό νηολογίου.

Μετονομάστηκε σε ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α τον Φεβρουάριο 1962 επίσης με τον ίδιο αριθμό νηολογίου.

Τέλος, τον Μάιο 1994 μετεγγράφη στα νηολόγια Χίου, διατηρώντας το όνομα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α και με νέο αριθμό νηολογίου Ν.Χ 380.

Σύμφωνα με τον emmpapad δεν έχει διαγραφεί και χρησιμοποιείται ακόμα ως φορτηγίδα όπως έχουμε αναφέρει - δει και σε παλαιότερα ποστ.

Να προσθέσουμε εδώ προς αποφυγή κάποιου λάθους, ότι υπήρχε βέβαια και άλλη παντόφλα με το όνομα ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ (ΙΜΟ 6520313) κατασκευασμένη το 1962, όταν δηλαδή το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α μετονομάστηκε στο σημερινό όνομα του. Είναι δε πολύ πιθανό (αν όχι βέβαιο) οι δύο παντόφλες να ανήκαν και στον ίδιο πλοιοκτήτη, μιας και (εκτός από το ίδιο όνομα) είχαν από κατασκευής τους και οι δύο δραστηριοποιηθεί στις ίδιες γραμμές του βόρειου Ευβοικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Η συγκεκριμενη παντοφλα ειναι ελαχιστα φωτογραφημενη οποτε παμε να τη δουμε με μια συμπαθητικη κυρια να ποζαρει μπροστα της

Κρινοντας απο το ντυσιμο λογικα μιλαμε για τελη δεκαετιας του 60, και μαλλον στην Αιδηψο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...