Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας έκανε ΚΑΡΠΑ εν πλω σε 72χρονη στο Αιολις και έσωσε την ζωή της στις 05/10/23

Quote

Χθες, απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ” από τη Λήμνο προς τον Άγιο Ευστράτιο, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του LimnosLive, μια 72χρονη γυναίκα υπέστη κρίση εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια του ύπνου της, χάνοντας τις αισθήσεις της.

Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Λεκάνης Χρυσοβαλάντης, ο οποίος ταξίδευε στο ίδιο πλοίο μαζί με τον γιο του πλοιοκτήτη και τη σύζυγο του καπετάνιου, τις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Προσπαθώντας απεγνωσμένα να επαναφέρουν την ηλικιωμένη γυναίκα,  ο Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας της έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι που έδωσε σημάδια ζωής. 

Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε οξυγόνο από τον εξοπλισμό που υπήρχε στο πλοίο μέχρι την άφιξη στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Μόλις το πλοίο “ΑΙΟΛΙΣ” έδεσε στο λιμάνι,  η ασθενής παραδόθηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του πολυδύναμου ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου. Ωστόσο με τη στήριξη των αρχών του τόπου και την άμεση κινητοποιήση στήθηκε γέφυρα ζωής ώστε η εβδομηνταδυάχρονη γυναίκα να μεταφερθεί με  Super Puma στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η 72χρονη γυναίκα αναρρώνει καλά, μιλά και έχει επανακτήσει τις αισθήσεις της. Παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς και είναι ασφαλής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Αιολίς είναι δεμένο στη Λήμνο γιατί δεν παρατάθηκε η σύμβαση του για την επιδότηση της γραμμής Λήμνου-Άγιου Ευστράτιου. Ας δούμε μια πρωινή άφιξη του 55χρονου Αιολίς στη Λήμνο και τη μανούβρα του στο λιμάνι της Λήμνου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θετική εξέλιξη για το Αιολίς

Quote

Όσο αναφορά το θέμα της επαναδρομολόγησης του πλοίου “Αιολίς”  που παραμένει στην Λήμνο με την εταιρεία να μην εκτελεί δρομολόγια λόγο οικονομικών εκρεμμοτήτων του ΥΠΕΝ, υπάρχει θετική εξέλιξη καθώς φαίνεται με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου να δίνεται προσωρινή λύση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου.

Quote

Την επόμενη εβδομάδα ομαλοποιούνται τα εσωτερικά δρομολόγια σύνδεσης του Αγίου Ευστρατίου με τη Λήμνο , όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Αι Στράτη Κωνσταντίνος Σινάνης.

Χθες, ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, ο οποίος υπέγραψε τα τιμολόγια πληρωμής της εταιρίας που εκτελεί την εν λόγω γραμμή και έτσι τα δρομολόγια σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν κανονικά. Εν τω μεταξύ 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος-  Καβάλα. Να θυμίσουμε ότι μέσα στις γιορτές η επαρχία Λήμνου Αγίου Ευστρατίου είχε μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή κάλυψη με το Λαύριο, καθώς είχε λήξη η σύμβαση, ενώ επιπλέον  είχε σταματήσει και η εσωτερική σύνδεση Λήμνου Αι Στράτη καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν είχε εξοφλήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την εταιρία.

Ο δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου σήμερα βρίσκεται στη Μυτιλήνη όπου έχει επαφές με τους δύο δημάρχους του νησιού αλλά και με την Περιφέρεια για την προώθηση θεμάτων και έργων του μικρότερου νησιού του νομού Λέσβου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ήταν να ξεκινήσει δρομολόγια τη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, αλλά υπήρξε ένα περιστατικό τραυματισμου του Πλοιάρχου  στη Μύρινα και δεν ξεκίνησε δρομολόγια ακόμα

Quote

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, για τον τραυματισμό 46χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου, μετά από πτώση του, λόγω απώλειας αισθήσεών του.

Ο 46χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...