Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 24/5/2009 at 10:54 PM, polmyt said:

Πλεον οπως ειπε και ο Panagia Ekatontapiliani ειναι RoRo.Δεν ξερω παντως ποσες φορες το χρονο χρειαζεται να παρει πανω απο τους 12 επιβατες που πρεπει να περνει.Ελαχιστος ειναι ο πλυθησμος του Αι Στρατη(150-200 κατοικοι) οποτε ελαχιστοι ειναι και οσοι περνανε Λημνο.

 

On 6/3/2010 at 7:14 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Αναχώρησε πριν λίγο από την Αμαλιάπολη το καραβάκι, με ανοιχτή την συσκευή AIS, μπλε στίγμα επιβατηγού (καιρός ήταν) και με αναγραφόμενο προορισμό : HOME :)

Kαλά του ταξίδια και καλή δύναμη στο πλήρωμα του στην άγονη του Άι Στράτη. :)

Επειδή δεν έχω δει να αναγράφεται κάτι ξεκάθαρα, το πλοίο πλέον έχει χαρτιά επιβατηγού μετά την κατάργηση της 35ετίας;

 

On 12/4/2011 at 5:35 PM, NHSOS XIOS said:

Χτες το πρωι παλι πηγε μεχρι το δευτερο ποδι(μπορει κ το πρωτο)της Χαλκιδικης και τα ξημερωματα επεστρεψε πισω.Υποψιαζομαι μηπως μεταφερει τιποτα οικοδομικα υλικα προς η απο Λημνο.

 

On 28/9/2016 at 2:37 PM, thanosp said:

Για που το έβαλε το πλοίο? Νότια της Χαλκιδικής με κατεύθυνση το πρώτο πόδι. (?)

 

On 29/9/2016 at 8:25 AM, polmyt said:

Όπως με ενημερωσε καλος φιλος,το ΑΙΟΛΙΣ πηγε στο Πορτο Κουφο για να παρει καυσιμα .Μαλιστα αυτό γινεται ανα δυο τρις μηνες περιπου

Ακυρα λοιπον όλα τα παραπανω που ελεγα

Και μιας που έψαχνα παλιά, είδα οτι το είχαμε αναφέρει από το '11 πως πήγαινε Χαλκιδική, άρα είναι σταθεροί στον τρόπο ανεφοδιασμού τους εδώ και χρόνια ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Αιολις πραγματοποιει παλι ενα  δρομολογιο απο Λιμνο προς Πορτο Κουφο και το αντιστροφο . Το καραβι εφτασε το απογευμα στο Πορτο Κουφο ,αφου καθησε για καμια ωρα εκει  αναχωρισε πριν μιση ωρα για  Λιμνο

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 11 months later...
  • 9 months later...

Το ταξίδι με το Αιολις είναι όπως και να το κάνουμε μια εμπειρία. Το πλοιο αναχωρει καθε μερα απο τον Αγιο Ευστρατιο για την Λημνο στις 5:30 το πρωι και το ταξιδι διαρκεί συνήθως 2:30 ωρες. Από την Μυρινα αναχωρεί καθε μεσημέρι στις 14:30.Το πλοιο ταξιδεύει με μια ταχύτητα γυρω στους 9 κόμβους ανάλογα με τον καιρο. Οσες φορες ταξιδεψα μαζι του ειχε καιρο και σιγουρα δεν ειναι και η καλύτερη εμπειρία για τον  μεσο επιβατη. Την μια φορα ηταν φορτωμενο τιγκα το γκαραζ με στρατιωτικα οχηματα και το ταξιδεμα του ηταν πραγματικά πολυ καλύτερο Το πλοιο εχει ενα σαλονακι πανω απο το γκαραζ με καναπεδες και τραπεζακια στην μεση ενω στον χωρο υπαρχει και ενα μπαρ το οποιο δεν λειτουργει. Υπάρχει κι άλλο ένα σαλονι κάτω από το γκαραζ στο οποιο πας μεσω ενος στενου κλιμακοστασιου απο το γκαραζ. Εδω η πλωρη του πλοιου ενω προσεγγιζει την Μυρινα. Και εδω μια φωτο δεμενο στον λιμενοβραχιωνα του Αγιου Ευστρατιου με δυνατο αερα φωτο τραβηγμενη πανω απο τον πηγασ.

Link to comment
Share on other sites

Απο το σαλονακι κατω απο το γκαραζ εχω ανεβασει στο παραπανω ποστ. Απο το κεντρικο σαλονι δεν εχω γιατι ειχε κοσμο και δεν μπορουσα να τραβηξω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πλοίο πραγματικά προσφέρεις υπηρεσίες άγονης γραμμής.

Σε ένα νησί όχι συνοριακό, αλλά ακριτικό...

Με προβληματική απ'όλες τις απόψεις σύνδεση.

Με μικρό πληθυσμό.

Όμως, το πλοίο αυτό είναι εκεί, η σταθερά του νησιού, χάρις τον πλοιοκτήτη-πλοιαρχο του κι εννοείται το πλήρωμα του.

Πραγματικό στήριγμα, χωρίς τα φώτα να στρέφονται, ποτέ, πάνω του.

Φωτεινό παράδειγμα.

Είναι αλληγορικό αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ υπάρχει μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καπετάνιου και πλοιοκτήτη του Αιολίς, Λευτέρη Καραΐσκάκη. Αξιοσημείωτη η αναφορά του πως όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ δε βοηθήθηκε ουσιαστικά από το κράτος.

Σε κάποια άλλη χώρα τέτοιοι άνθρωποι θα είχαν τη στήριξη του κράτους και της πολιτείας.Θα υπήρχε σίγουρα δυνατότητα αντικατάστασης του Αιολίς με νεότερο και ταχύτερο πλοίο.Και ως αποτέλεσμα αυτού θα υπήρχε ανάπτυξη στο ακριτικό νησί.

Αλλά εδώ πετάμε λεφτά σε ταχύπλοα σε εποχές covid Δεκέμβρη μήνα.

 

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για το λίνκ της συνέντευξης, πολύ καλή και κατατοπιστικότατη. Highlights αυτά που είπε ο κάπτεν για το λιμάνη του Άη Στράτη αλλά και για τον μεγάλο πολιτικό άνδρα, Αριστοτέλη Παυλίδη. Να δώσω τα εύσημα στο παλλικάρι που παίρνει τη συνέντευξη, έχω πετύχει 2-3 ακόμη και είναι πραγματικά ωραίες και ανθρώπινες κουβέντες, σαν να κάθεσαι να πιείς έναν καφέ με ένα φίλο σου. Πολύ μακριά από άλλες, πέτσινες συνεντεύξεις όπου ο ερωτών είτε δεν ξέρει το αντικείμενο, είτε κάνει τετριμμένες και ηθελημένα αβανταδόρικες ερωτήσεις.  

Link to comment
Share on other sites

Καπετανιος στο Αιολις ακομα ο κ. Καραισκακης ειναι.Το αναφερω γιατι η συνεντευξη ειναι εδω και πεντε χρονια.Επισης να αναφερω πως το αιολις εχει αναλαβει και τις μεταφορες του στρατιωτικου προσωπικου και οχηματων απο την Λημνο για τον Αγιο Ευστρατιο καθως απαγορευτηκε να μπαινουν στρατιωτικοι με οπλισμο στο πλοιο της γραμμης για Λαυριο. Αν και οφ τοπικ θα συμφωνήσω με τον νικ για τον ανθρωπο που κανει την συνεντευξη και πραγματικα αξιζει να ψαξει κανεις το καναλι του στο youtube καθως εχει πολλες ενδιαφερουσες συνεντεύξεις και ωραια βιντεο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Σήμερα το βαποράκι εκτέλεσε ένα δρομολόγιο από Λήμνο προς Χαλκιδική πιθανότατα προς Πόρτο Κουφό.Γνωρίζει κανείς τον ακριβή προορισμό και το λόγο;

On 9/29/2016 at 8:25 AM, polmyt said:

Όπως με ενημερωσε καλος φιλος,το ΑΙΟΛΙΣ πηγε στο Πορτο Κουφο για να παρει καυσιμα .Μαλιστα αυτό γινεται ανα δυο τρις μηνες περιπου

Ακυρα λοιπον όλα τα παραπανω που ελεγα

Μάλλον σχετίζεται με αυτό.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το συγκεκριμένο πλοίο δεν είναι απλά παλαιότατο, δείχνει κιόλας καταφανέστατα παλαιότατο. Πλήν όμως εκπληρώνει πολύ σημαντικά καθήκοντα για την κοινωνία του Άη Στράτη. Αντί λοιπόν οι εκάστοτε παριστάνοντες τους ΥΕΝ να το παίζουν κρουπιέρηδες και να μοιράζουν λεφτά σε επιδοτούμενες γραμμές τύπου Σαντορίνη - Σητεία για παράδειγμα, μήπως θα έπρεπε να δωθούν κίνητρα ώστε να αντικατασταθεί το Αιολίς με κάτι πιο σύγχρονο και να πιάσουν τόπο πραγματικά τα χρήματα?

Link to comment
Share on other sites

Αρε @Nick the Greek ακριβώς την ίδια κουβέντα έκανα σήμερα το πρωί,αλλά για το Σκοπελίτη.Ο Σκοπελίτης με τους δυνατούς Βοριάδες εκτέλεσε κανονικά τα δρομολόγια του το περασμένο ΣΚ σε αντίθεση με κάτι άλλους που έκαναν τροποποιήσεις.Ο Σκοπελίτης,το Αιολίς αλλά και πολλά ακόμη μικρά αγονόπλοια εξυπηρετούν βρέξει χιονίσει.Και οι εταιρείες τους πρέπει να βοηθηθούν ώστε να τα αντικαταστήσουν.Άλλωστε τόσα χρόνια οι μικρές αυτές εταιρείες εξυπηρετούν με συνέπεια,δίνουν δουλειά σε τόσο κόσμο,νομίζω το αξίζουν να βοηθηθούν.Παρά ξέρουν να δίνουν χρήμα χωρίς λόγο φορές στους μεγάλους.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στην ομαδα του facebook "παλιες φωτογραφιες Λεσβου" ανεβηκε αυτη φωτο του κ.Στρατη Αναστασελλη  με το πλοιο στα πρωτα του χρωματα.

Το πλοιο ειναι δεμενο στο μεσα λιμανι και το θυμαμαι να δενει στο συγκερκριμενο σημειο δεκαετια του 80 που εκανε δρομολογια για Αιβαλι

Αρκετα σπανια φωτογραφια απο εκεινη την εποχη

FB_IMG_1646028466036.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...