Jump to content
Shipfriends

Ρ/Κ Θέτις (IMO 6506848) & Ρ/Κ Τρίτων (IMO 6424143)


theostam

Recommended Posts

Απο καιρό σκεφτόμουν ότι κάπου πρέπει να αναφέρουμε και αυτά τα δύο Ρ/Κ αφού αναφέραμε αλλού και το Ρ/Κ ΠΟΣΕΙΔΩΝ. Το Ρ/Κ ΘΕΤΙΣ επισκευάστηκε ριζικά το 2008 ενώ η εργασίες στο Ρ/Κ ΤΡΙΤΩΝ ακόμη συνεχίζονται.

Και τα δύο έχουν κλείσει τα 44 χρόνια αλλά παρέχουν ακόμη σημαντικές υπηρεσίες στη Διώρυγα και γι ' αυτό τους έγιναν σημαντικές επισκευές τα δύο τελευταία χρόνια. Τα δύο Ρ/Κ κατασκευάστηκαν στην Αγγλία το 1963-65. Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή τους αλλά και για το ναυπηγείο τους τους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι δύο παραπάνω φωτογραφίες των Ρ/Κ ΘΕΤΙΣ και Ρ/Κ ΤΡΙΤΩΝ είναι πρόσφατες (προηγούμενη Κυριακή) αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος με μια απλή αναζήτηση στο Δύκτιο μπορεί να βρεί δεκάδες φωτογραφίες των δύο Ρ/Κ συνήθως στις τουριστικές φωτογραφίες της Διώρυγας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω τι ακριβως κανει αυτη η βανα?Ειναι κατι ιδιαιτερο?

Συγγνωμη αλλα απο την περιγραφη στη φωτο δεν καταλαβα:o

Αληθεια τα συγκεκριμενα ρυμουλκα ποσα χρονια δουλευουν στον Ισθμο?

Link to comment
Share on other sites

Πυροσβεστικος κρουνος λεγεται..................και βαζεις την μανικα για κατασβεση πυρκαιας.Απο γεννησιμιού τους ειναι στην υπηρεσια του καναλιου !

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Το ρυμουλκό Θέτις (IMO No: 6506848) ανήκει στην εταιρεία Corinth Canal Co με έδρα τη Κόρινθο. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 1965 (με αριθμό γιάρδας 589) στο ναυπηγείο Fairmile Construction στο Berwick-on-Tweed της Αγγλίας για λογαριασμό της Corinth Canal Co . Το Θέτις έχει νηολόγιο Ίσθμια Νο: 23 , μήκος 22,30 μέτρα, πλάτος 6,90 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές KELVIN TASC-8 (880 BHP) που του δίνουν ταχύτητα 11,5 κόμβων. Το Θέτις δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα από τη ναυπήγηση του.

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό Τρίτων (IMO No: 6424143) ανήκει στην εταιρεία Corinth Canal Co με έδρα τη Κόρινθο. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 1964 (με αριθμό γιάρδας 588) στο ναυπηγείο Fairmile Construction στο Berwick-on-Tweed της Αγγλίας για λογαριασμό της Corinth Canal Co. Το Τρίτων έχει νηολόγιο Ίσθμια Νο: 22, μήκος 22,30 μέτρα, πλάτος 6,90 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές KELVIN TASC-8 (880 BHP) και δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα από τη ναυπήγηση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...