Jump to content
Shipfriends

Vehicle Simulator


NHSOS XIOS

Recommended Posts

Καλημέρα φίλε Νήσος Χίος !!! Είναι ξεπατικοσούρα στο google sketchup σε 3D όπως βλέπεις από ψηλά στην εικόνα … Δεν γινόταν να βγει αλλιώς δυστυχώς .Όταν με το καλό το τελειώσω θα το ανεβάσω στο forum . Ο δημιουργός δυστυχώς έχει κάνει πολλά λάθη ένα από αυτά είναι ότι δεν έχει βάλει να λειτουργεί ο καταπέλτης όπως στο vs7 δηλαδή να βάζεις το elevator.x στον φάκελο του πλοίου και απλά να δηλώνεις τις συντεταγμένες . Αλλά έχει βάλει και κάτι όμορφο την επιλογή design

Που μπορείς να προσθέσεις ότι θες πολύ εύκολα και γρήγορα !!! Εγώ δεν πολύ παίζω μόνο για καμιά μανούβρα το έχω και για να δοκιμάζω νέα καραβάκια και λιμάνια !!!

post-2199-0-68544600-1337328653_thumb.jp

Edited by nikos547
Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να βαλεις elevator.x απλα καθε φορα που στριβει το πλοιο θα ανοιγοκλεινει :D Στο vehicle πρεπει ολα να τα κανεις με animation σε 3d προγραμμα(καταπελτες,stabilizer,εσωτερικες ραμπες,clamshell,visor κλπ)κατι που κανει νομιζω μονο το 3ds max.

Για το scenery το εχω δοκιμασει κ εγω ετσι σε καποια λιμανια αλλα ειναι λιγο μπακαλικο το ολο θεαμα :P οπως ακριβως και τα 2 παιχνιδια του Ιταλου :D:ph34r:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξει κάποιο καλό update με πολλές διορθώσεις γιατί αν έχεις καταπέλτη και κατεβαίνει κανονικά το βλέπεις ποιο ρεαλιστικό όσο να ναι :P . Επίσης τους κάβους που έχει φτιάξει που δηλώνεις και καλά από που θες να εμφανίζεται στο πλοίο θα έπρεπε να δηλώνεις και που θα καταλήγει στον ντόκο !!! :wacko:

Όσο για τα Bow και stern thruster μπορώ να πω ότι έχουν αρκετά καλή συμπεριφορά σε σχέση με το Vs7 .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η διαδικασια ειναι ιδια με το vs.Καταρχην πρεπει να βρεις καποιον να παιξεις που να εχει τα ιδια scenery και πλοια με σενα.

Κατα δευτερο,ειτε κανεις εσυ host a new session και δινεις την ip σου(την γραφει εκει που λεει my ip & port)στο φιλο σου να την βαλει στο remote ip και να κανει join an existing session,ειτε το αναποδο,να κανει ο φιλος σου ενα session και να σου πει την ip του για να κανεις join.

Link to comment
Share on other sites

Πως μπορω να βαλω κτηρια που κατεβαζω απο το google earth και να τα τοποθετω στο σημειο που θελω στο παιχνιδι?επισης πως μπορω να βαλω οτιδηποτε αντικειμενο π.χ. εναν φαρο σε εναν βραχο και να μεινει να αποθηκευτει?γιατι εβαλα εναν φαρο αλλα δεν αποθηκευτηκε.Θα το εκτιμουσα πολυ οποιος θα εχει την υπομονη να μου εξηγησει με τις ερωτησεις μου και συγνωμη.οποιος θελει και σε π.μ.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Τα κτηρια τα κανεις convert σε x και τα βαζεις μαζι με τα textures τους στον φακελο του scenery.

Ανοιγεις το παιχνιδι,πας design object,διαλεγεις αυτο που θελεις να κανεις add(το κτηριο,τον φαρο κλπ),το τοποθετεις οπως επιθυμεις με το ποντικι και οταν εισαι ετοιμος,πας κατω αριστερα που λεει files και στην νεα καρτελα που ανοιγει πατας το save user objects.Με αυτο τον τροπο γινεται η αποθηκευση.

Μια ματια και στο Odyssey που εχει προχωρησει αρκετα.

post-2049-0-99196800-1339702124_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εχω ενα προβλημα με το παιχνιδι.προσθετω μεσα στο παιχνιδι διαφορα ειδη κτηριων υποδομων κ.λ.π. κανω αποθηκευση και ολα καλα.στα τελευταια που βαζω ομως κανω αποθηκευση κανονικα αλλα δεν μου τα αποθηκευει και κανω αυτην την διαδικασια ξανα και ξανα αλλα το προβλημα παραμενει.μηπως γνωριζει καποιος να με βοηθησει στο προβλημα αυτο.?ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πιθανον να μην αποθηκευονται πολλα αντικειμενα μαζι.Φτιαξε πχ 10,κανε αποθηκευση,κλεισε το παιχνιδι και μετα ξανανοιξε για να βαλεις τα υπολοιπα που θες.Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ειναι στα σκαρια ενα απιστευτο scenery που βαδιζει στην λογικη του flight simulator(autogen,AI traffic)και αφορα Ισπανια/Πορτογαλια.Κτηρια,δεντρα και αντικειμενα φτιαχνονται μονα τους αναλογα με το ποσο πυκνοκατοικημενη ειναι περιοχη ενω υπαρχουν 108 πλοια 'ρομποτ' που ακολουθουν δικα τους δρομολογια και ετσι υπαρχει traffic οταν ταξιδευεις η πλησιαζεις καποιο λιμανι.Οταν τελειωσει θα ειναι free για κατεβασμα ενω στα μελλοντικα σχεδια του συγκεκριμενου τυπου ειναι η Ιταλια,η Αγγλια,η Αμερικη αλλα οχι η Ελλαδα :unsure: Παρακατω ενα δειγμα της δουλειας του απο την Valencia.

Link to comment
Share on other sites

Αν ηταν και η Ελλαδα μεσα σε αυτο το mod θα ηταν οτι καλυτερο.Παντος ειναι τελειο.οσο περναει ο καιρος τοσο καλυτερο γινεται..το vihicle simulator ειναι πολυ προχωρημενο και μαρεσει πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Κατεβασε το Pride of Porchester,που εχει καταπελτες και deck για αυτοκινητα,παρε την porsche(που υπαρχει ηδη στα vehicle του παιχνιδιου)και μπες μεσα... :ph34r:

Το παιχνιδι εχει επισημο site και forum για να λυνονται ολες οι αποριες.Και εγω διαβαζοντας απο δω κι απο κει εμαθα σιγα σιγα,δεν χρειαστηκε να ρωταω οτι μου ερχονταν στο μυαλο...συνηθως υπηρχε ηδη καπου η λυση(ακομα και εδω εχουμε πει πολλα πραγματα στις προηγουμενες σελιδες).

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

εγω εχω κανει τα περισσοτερα πλοια που ειχα στο vs να παιζουν στο vsf μεχρι κ ντεκσ εχουν το μονο κακο ειναι οτι δν εχουν καταπελτες για να ανεβενουν τα πλοια αλλα κατι θα κανω...αυτο που με απασχολει ειναι οτι ενα μοντελο που εχω μεσα στο vsf εδω και μηνες κ επαιζα κανονικα ξαφνικα δεν μπορω να το επιλεξω! μολις πατησω για να το επιλεξω μου κολλαει ολο το παιχνιδι...ξερετε μηπως γιατι?

Link to comment
Share on other sites

Γιατι προφανως το μοντελο σου ειναι πολυ βαρυ(με πολλα polygons)και δεν το σηκωνει πια το pc σου.

Βγηκε ενα εξαιρετικο scenery επι πληρωμη που χρειαστηκε 2χρονια για να ολοκληρωθει ^_^

Επισης με την χρησιμοποιηση του flames.txt μπορεις να προσθεσεις απονερα με ογκο στην πρυμη αναλογα με τον τυπο του πλοιου.Οποιος θελει να δει πως δουλευει αυτο το τρικ ας κατεβασει αυτο το πακετο πλοιων κι ας ριξει μια ματια στο αρχειο flames.Στα ferries απ οτι δοκιμασα ταιριαζει να ξεκιναει απο την δινη της προπελας ωστε να μην φαινεται σαν νερο που πεταγεται απο waterjet.Παρακατω το Spirit of Britain απο Ραφηνα για Ανδρο :D

post-2049-0-82603700-1347617101_thumb.jp post-2049-0-38577800-1347617115_thumb.jp

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έκατσα και πείραξα κάποιες εικόνες από το scenery ώστε να φαίνονται λιγάκι ποιο αληθοφανή τα βουνά .Ωραίο το πράσινο αλλά εγώ θέλω να φαίνεται σαν την πραγματικότητα !!!

Μπορείτε να κατεβάσετε την εικόνα από εδώ και να την κάνετε αποθήκευση σαν txt000 , txt001, txt002, txt003, txt004 στον φάκελο scenery ..

post-2199-0-40206700-1349459247_thumb.jp

Edited by nikos547
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από κάποιες ''ματιές'' που έριξα, ετοιμάζεται ένα πανελλαδικό site του Vehicle Simulator! Θα είναι φανταστικό για τους οπαδούς του παιχνιδιού. Τα μέλη από 0 έως 50 δημοσιεύσεις θα έχει το γαλόνι του δόκιμου πλοιάρχου, από 50 έως 100 θα έχει του ανθυποπλοιάρχου, από 100 έως 150 του υποπλοιάρχου, 150 - 180 του υπάρχου και τέλος από 180 θα έχει το γαλόνι του πλοιάρχου! Επίσης θα οργανώνονται online παιχνίδια με ίδιο scenery εννοείται όλοι (το οποίο θα κατεβάζουν από το site). Στην ομάδα των ναυπηγών θα ανοίκουν αυτοί που θα ανεβάζουν τα μοντέλα τους στο site.

Αναμένουμε να ολοκληρωθεί με αγωνία!! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...