Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Σάββατο 19-04-08 και τη Κυριακή 20-04-08 στη Κάλυμνο στην είσοδο του λιμανιού (πράσινο) είχαμε το Χρυσάνθη, που πρέπει να είναι συχνώς κάτοικος του λιμανιού.

Από επιβατηγά ήταν το Kalymnos Star, τη παντόφλα Ολύμπιος Ζευς, τη παντόφλα Μανιαι.

Από φορτηγά είχαμε το Michail και το Evagelistria.

Καθώς και τη παντόφλα Μαρία Κ που μεταφέρει φερτά υλικά. Στο λιμάνι ήταν τα τουριστικά σκάφη Χρυσοβαλαντου ΙΙΙ και το Discovery. Έξω από το λιμάνι ήταν το τουριστικό σκάφος Stefamar, που περίμενε για να βγει στο καρναγιο που είναι στην είσοδο του λιμανιού.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Το Μ. Σάββατο 18-04-09 στη Κάλυμνο στην είσοδο του λιμανιού (πράσινο) είχαμε το εφοδιαστικό Χρυσάνθη, δεμένο δίπλα δίπλα με το Αντώνιος. Στο τέλος του κυματοθραύστη είναι εγκαταλειμμένο και ένα υδροπτέρυγο.

Την ώρα που έφτανε το Μαρίνα στη Κάλυμνο έμπαινε το Νήσος Κάλυμνος για να δέσει στο λιμάνι της Καλύμνου, που θα παρέμενε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα. Πριν περάσει τα φανάρια το Μαρίνα αναχωρούσε η παντόφλα Ολύμπιος Ζευς για το Μαστιχάρι της Κω. Στη προβλήτα ήταν δεμένη, η άλλη παντόφλα της ΑΝΕΜ, το Ολύμπιος Απόλλων αλλά και ένα τουριστικό με το όνομα Κωστάκης, καθώς και η κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού Ναυμάχος (P19)

Στη προβλήτα που είναι ο κυματοθραύστης με κόκκινο φανό ήταν δεμένη η παντόφλα Μαρία Κ που μεταφέρει φερτά υλικά.

Έξω από το λιμάνι της Καλύμνου σε μια προβλήτα εκ των πετρελαιοειδών εταιρειών ήταν δεμένο το μικρό φορτηγό Assos I. Το απόγευμα θα έφτανε στο λιμάνι της Καλύμνου και το Δωδεκάνησος Εξπρές για να έκανε ανάσταση στο νησί.

Υ.Γ: Με τη πρώτη Ανάσταση το νησί πάντως σειόταν από τους δυναμίτες.B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Να δούμε δύο όμορφες εικόνες από το λιμάνι της Καλύμνου, από το flickr.

Στην πρώτη (Σεπτέμβριος 2010) του Dirk Huijssoon βλέπουμε δεμένα την παντόφλα ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ και το τουριστικό τουρκικό FAHRI KAPTAN III, ενώ αναχωρεί το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ.

post-2102-0-62181700-1337532208_thumb.jp

Στην δεύτερη (Απρίλιος 2012) του Μikey Bean, τις τρεις παντόφλες της Καλύμνου μαζί, ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ, ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ και ΜΑΡΙΑ Κ.

post-2102-0-57887400-1337532222_thumb.jp

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Κράτηση του M/V Azeza Moon στην Κάλυμνο

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V”AZEZA MOON” σημαίας Κομόρες, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις- αντικανονικότητας στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ STWC) ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (ΔΣ SOLAS), σύμβασης ναυτικής εργασίας (MLC 2006) γραμμής φόρτωσης (LOADLINE), καθώς και κώδικα ISM, που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης(DEENTION).

Από τo Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης των παραπάνω ελλείψεων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κράτηση του M/V Ali Bey στην Κάλυμνο

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ”ALI BEY” σημαίας Παναμά, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου. Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές Κ.Λ. Ρόδου, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (SOLAS), σύμβασης ναυτικής εργασίας (MLC 2006)  και ΔΚΑΔ (ISM).

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης των παραπάνω ελλείψεων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Κράτηση του M/V ''BENEDITO'' στην Κάλυμνο τη Κυριακή 09/10/16

Quote

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ''BENEDITO'' σημαίας Παναμά, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PCS  Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις - αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS), (ΔΣ MARPOL), (ΔΣ MLC 2006) και (ISM CODE).

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Μπερδέματα φαίνεται πως είχαμε χθες στο λιμάνι, μιας και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝ, η άγκυρα του Blue Star Patmos παρέσυρε τις άγκυρες του Νησος Κάλυμνος, με αποτέλεσμα αυτό να ακουμπήσει ελαφρά το Ολύμπιος Ζεύς.

Σύγκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Κάλυμνο

Quote

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για περιστατικό σύγκρουσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων εντός του οικείου λιμένα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ” Ν.Π. 12119, η άγκυρά του μπλέχτηκε και παρέσυρε τις άγκυρες του πρυμνοδετημένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν.Κ.02, με αποτέλεσμα το τελευταίο   να προσκρούσει ελαφρώς με την αριστερή πλευρά της πλώρης του στα έξαλλα της αριστερής πλευράς της πρύμνης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” Ν.Κω 09, το οποίο βρισκόταν δεμένο πλησίον του.

Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων σε κανένα από τα πλοία και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” μπορεί να συνεχίσει τις δρομολογιακές του υποχρεώσεις, ενώ στο “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κράτηση του M/V Lady Afar στην Κάλυμνο

Quote

Στο μέτρο της κράτησης (DETENTION) τέθηκε το M/V ''LADY AFAF'' σημαίας Μπελίζ, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις (DEFICIENCIES) στο πλοίο.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κράτηση του M/V Mercury M στην Κάλυμνο

Quote

Σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ MARPOL, SOLAS, LOAD LINE, MLC 2006) και κώδικα ISM, διαπιστώθηκαν κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο M/V ''MERCURY M'' σημαίας Μπελίζ, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, οι οποίες οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (detention) από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κράτηση του M/V Dalal K στην Κάλυμνο

Quote

Σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (MARPOL, ΔΣ SOLAS, ΔΣ MLC 2006, ISM CODE), διαπιστώθηκαν κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο M/V ''DALAL K'' σημαίας Τανζανίας, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, οι οποίες οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (detention) από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Κράτηση του M/V Capricorn στην Κάλυμνο 

Quote

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το M/V ''CAPRICORN'' σημαίας Comoros, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS), (ΔΣ MLC 2006), (LOAD LINE) και (ISM CODE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κράτηση του Δ/Ξ LPG Venice στην Κάλυμνο στις 14/06/17.

Quote

Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε το Δ/Ξ LPG ''VENICE'' σημαίας Μογγολίας, βραδινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου. Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC 8ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS) και (ISM CODE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης(DETENTION).

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ταλαιπωρία για 260 επιβάτες του πλοίου Blue Star 2 με προορισμό την Κω, αφού το πλοίο λόγω των ζημιών στο λιμάνι της Κω από το σεισμό, αναγκάστηκε να προσεγγίσει το λιμάνι της Καλύμνου και να τους αποβιβάσει. To Blue Star 2 κατέπλευσε στην Κάλυμνο στις 9.10 σήμερα πρωί Παρασκευή 21 Ιουλίου και εκτός από τους 260 επιβάτες αποβίβασε και 36 νταλίκες και 20 οχήματα ΙΧΕ. Αναχώρησε από το λιμάνι της Καλύμνου με προορισμό τη Ρόδο στις 10.50. Ήδη οι 260 επιβάτες με τα ταχύπλοα της ΑΝΕΚ μεταφέρονται στο Μαστιχάρι. Επίσης έκτακτα δρομολόγια θα εκτελέσει το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ για την μεταφορά των οχημάτων. Δείτε video και φωτορεπορτάζ από την προσέγγιση του Blue Star 2 στην Κάλυμνο.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Α/Κ Αρχών Μιχαήλ είχε μείνει ακυβέρνητο στην Κάλυμνο στις 18/08/17, και χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί από το Ηλίας Τ.

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ότι στην θαλάσσια περιοχή Καλύμνου-Μαστιχαρίου Κω, πλέει ακυβέρνητο το Α/Κ “ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ” αγνώστων λοιπών στοιχείων, με έναν (01) επιβαίνοντα.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΗΛΙΑΣ Τ” Ν.Κ. 613, όπου εντόπισε και ρυμούλκησε το “ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ”, στον λιμένα Καλύμνου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Α/Κ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κράτηση του M/V Mamita στην Κάλυμνο

Quote

Το μέτρο της κράτησης (DETENTION) επιβλήθηκε στο M/V “MAMITA” σημαίας Palau, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις–αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS, ΔΣ MLC 2006, LOAD LINE, MARPOL).

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην Κάλυμνο το Υδρογραφικό– Ωκεανογραφικό σκάφος Υ/Γ-ΩΚ ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476

Quote

Στο λιμάνι της Καλύμνου κατέπλευσε το Υδρογραφικό– Ωκεανογραφικό σκάφος Υ/Γ-ΩΚ «ΣΤΡΑΒΩΝ Α-476» της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, αναχώρησε προκειμένου  να πραγματοποιήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr, εργασίες βυθομέτρησης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Καλύμνου. Οι εργασίες αυτές εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κράτηση του Μ/V Sunshine στην Κάλυμνο στις 04/04/18

Quote

Κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στις 04-04-18, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή Port State Control στο Μ/V  ''SUNSHINE'' σημαίας Τόγκο, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS, ΔΣ MLC 2006, ΔΣ ICLL, ΔΣ MARPOL και ISM CODE), που οδήγησαν στο μέτρο της κράτησης (DETENTION) αυτού.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κράτηση του M/V Show White στην Κάλυμνο

Quote

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο M/V ''SNOW WHITE'' σημαίας Σιέρρα Λεόνε, βραδινές ώρες χθες, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS  από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας και κώδικα ISM.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κράτηση του Ε/Γ Sefer Kaptain στην Κάλυμνο στις 14/05/18

Quote

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο Ε/Γ ''SEFER KAPTAIN 1'' σημαίας Τουρκίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – ΔΣ MLC 2006).

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στην Κάλυμνο ελλιμενίζεται μετά την ολοκλήρωση άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» η Κ/Φ «ΜΑΧΗΤΗΣ». Χθες Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, στα πλαίσια εορτασμού του «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» ο κυβερνήτης της Κ/Φ «ΜΑΧΗΤΗΣ» Πλωτάρχης ΠΝ Δημήτριος Μπάγιας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του πληρώματος, στις 10.00 το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...