Jump to content
Shipfriends

Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα


Recommended Posts

Αυτή η γραμμή αν το καλοκαιρινό 5μηνο , Μάιος - Σεπτέμβριος, γινόταν ανά ώρα και έκανε και αύξανε και τα δρομολόγια για Αλμυροπόταμο ανά 3 ώρες το τρίμηνο Ιούλιος - Σεπτέμβριος και κυρίως ενσωμάτωνε το εισιτήριο του οδηγού σε αυτό του αυτοκινήτου , όπως είναι στον Ωρωπό , θα μπορούσε να μαζέψει αρκετό κόσμο που ενδιαφέρεται για κεντρική και ανατολική Εύβοια και Σκύρο - Σποράδες .

Αυτή την άποψη έχω ως επιβάτης και πελάτης της γραμμής , στην οποία δεν είμαι πολύ τακτικός , ακριβώς λόγω του κόστους του εισιτηρίου και της συχνότητας των δρομολογίων .

Link to comment
Share on other sites

Η συχνότητα των δρομολογίων πιστευω είναι αρκετή για την γραμμή. Επίσης δεν νομίζω να κάποιος να επιλέξει να πάει απο τα Νεα Στυρα στην Κυμη και να φάει στροφηλικι αντί να παει απο την Χαλκιδα ή απο την Ερέτρια

Link to comment
Share on other sites

Ποιό στροφιλίκι λες . Από Στύρα μέχρι τον κεντρικό έχει ένα δύσκολο κομμάτι 9 χλμ , που όμως δεν έχει μεγάλη κίνηση . Το αντίστοιχο κομμάτι από τον Αλμυροπόταμο είναι μόλις 3 χλμ . 

Ο κεντρικός δρόμος επιτρέπει σε έμπειρους οδηγούς ακόμα και τριψήφιες ταχύτητες σε κάποια σημεία και γενικά είναι 3 κατηγορίες πάνω από τον δρόμο Χαλκίδας - Λεπούρων .

Αλμυροπόταμος - Παραλία Κύμης είναι 40 λεπτά και Στύρα - Παραλία Κύμης είναι 45 λεπτά με κανονική οδήγηση .

Χαλκίδα - Παραλία Κύμης είναι 1.20 με 1.30 ανάλογα με την κίνηση . 

Αν πάω από Χαλκίδα με αυτοκίνητο βενζίνης και διόδια είναι η χαμηλότερη τιμή . Αττική Οδός και διόδια και καύσιμα είναι για τα 160 χλμ είναι  25 € .

Από Ωρωπό τα 110 χλμ , πάλι με διόδια και καύσιμα και 10 ευρώ για 2 άτομα και αυτοκίνητο εισιτήρια είναι 29 €

Από Στύρα 110 χλμ χωρίς διόδια , με καύσιμα και εισιτήρια για 2 άτομα και αυτοκίνητο είναι 36 €

Από Αλμυροπόταμο 100 χλμ χωρίς διόδια, με  καύσιμα  και εισιτήρια είναι 35 €

Η ποιότητα της διαδρομής από Αθήνα προς Αγία Μαρίνα είτε από Μαραθώνος , είτε από την Πεντέλη , είναι αποδεκτή και το κόστος της είναι 9 ευρώ . 

Η διαδρομή Αθήνα Χαλκίδα είναι άριστη , αλλά έχει κόστος 15 ευρώ . 

Αντίθετα η διαδρομή Χαλκίδα - Κύμη είναι χειρότερη της διαδρομής Στύρα/Αλμυροπόταμος - Κύμη .

Οπότε αν υπάρχει δρομολόγιο ανά ώρα ή και κάποια για Αλμυροπόταμο ανά 3ωρο και τα εισιτήρια από 24,40 , πάνε 20,20 ενσωματώνοντας το εισιτήριο του οδηγού , όπως στον Ωρωπό , πολύς κόσμος θα αποφάσιζε να δώσει 6 ευρώ παραπάνω , για να πάει ξεκούραστα .

Αν είσαι σίγουρος για τα δρομολόγια θα υπολογίσει κάποιος 50 λεπτά Αθήνα - Αγία Μαρίνα , θα βάλει και 15 λεπτά αναμονή για το πλοίο , 40 ή 45 λεπτά για Αλμυροπόταμο ή Στύρα και άλλα 40 ή 45 λεπτά οδήγηση για Παραλία Κύμης . Σύνολο 2.25 από Αλμυροπόταμο ή δύο 2,35 από Στύρα .

Από Ωρωπό έχουμε πάλι 50 λεπτά και 15 αναμονή , 25 λεπτά διαδρομή και 1.10 από Ερέτρια μέχρι Παραλία Κύμης , για οδηγό που δεν ξέρει απ΄ έξω την διαδρομή . Σύνολο 2.40 .

Από Χαλκίδα έχουμε 45 λεπτά μέχρι Χαλκίδα και 1.30 από Χαλκίδα μέχρι Παραλία σύνολο 2.15 . 

Αρα βλέπουμε ότι από Χαλκίδα σε κάθε περίπτωση είναι η πιο σύντομη χρονικά διαδρομή , αλλά και η πιο δύσκολη . Αν γίνουν οι περιφερειακοί Χαλκίδας , Βασιλικού και Αμαρύνθου , θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση , αλλά μέχρι τότε η πιο άνετη διαδρομή είναι μέσω Αλμυροποτάμου , έστω και αν είναι 10-15 λεπτά περισσότερο .

Για γνώστες της διαδρομής , όλες οι παραπάνω μπορεί να υπολογιστούν 10 λεπτά λιγότερο , χωρίς πάλι να αλλάζει η ουσία . 

Αλλωστε η διαδρομή μέσω Αλμυροποτάμου , απευθύνεται περισσότερο στους μη γνώστες της διαδρομής και σε αυτούς που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι της Κύμης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα δρομολόγια της γραμμής Αγίας Μαρίνας Νέα Στύρα, μετά την είσοδο του Κανάρη στη γραμμή. Ουσιαστικά οι ώρες και τα δρομολόγια είναι τα ίδια απλώς έχει πάρει ένα με δύο δρομολόγια την ημέρα το Κανάρης.

Screenshot_2021-04-05-07-15-06-488_com.android.chrome~2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τι ακούγεται για το καλοκαίρι ?  Θα πυκνώσουν τα δρομολόγια ? Θα γίνει τακτική η δρομολόγηση για Αλμυροπόταμο ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η κοινοπραξία πλοίων της γραμμής Αγία Μαρίνα-Νέα Στυρα θα κάνει κάποια δρομολόγια στον Αλμυροποταμο.

Quote

Από Αλμυροποταμο

Παρασκευή 18/06 στις 17:00

Σάββατο 19/06 στις 08:15-10:45

Κυριακή 20/06 στις 19:45

Δευτέρα 21/06 στις 17:30-19:45

Από Αγία Μαρίνα

Παρασκευή 18/06 στις 18:45

Σάββατο 19/06 στις 09:45-16:15

Δευτέρα 21/06 στις 16:00-18:20-21:20

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Από τις τακτικές δηλώσεις του 2022-2023 βλέπουμε ότι στη γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα είναι δηλωμένα πέντε πλοία. Το Αποστόλης Τ, το Δημήτρης, το Μιχαλάκης ΙΙΙ, το Κανάρης και το Παναγία Παραβουνιωτισσα για όλη τη δρομολογιακή περίοδο. (Δεν έχουμε κάποια αλλαγή σε πλοία)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Οι ίδιες που ήταν και πέρυσι στη γραμμή. Αποστόλης Τ, Δημήτρης, Κανάρης και επιπλέον είναι το Μιχαλάκης ΙΙΙ και το Παναγία Παραβουνιωτισσα, που το τελευταίο διάστημα δουλεύουν για μεταφορές ανεμογεννητριών.

Link to comment
Share on other sites

Απο τις τακτικες δηλωσεις για το 2023-2024 βλεπουμε οτι στην γραμμη Αγια Μαρινα Νεα Στυρα ειναι δηλωμενα το Παναγια Παραβουνιωτισσα, το Αποστολης Τ, Το Δημητρης, Το Καναρης και το Καπεταν Αριστειδης ΙΙ ( Υπο Ναυπηγηση )

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην γραμμη εχουν επανελθει στα δρομολογια τα ΚΑΝΑΡΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Τ και επιπλεον το ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΙΙ και η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ που λειπουν απο την γραμμη απο τον Σεπτεμβριο του 2022 διοτι συνεχιζουν την μεταφορα ανεμογεννητριων που δεν γνωριζουμε αν θα επιστρεψουν αμεσα στην γραμμη γιατι πλησιαζει το καλοκαιρι

Link to comment
Share on other sites

Επιστρεφει το Παναγια Παραβουνιωτισσα στην γραμμη. Οποτε ειναι το ΚΑΝΑΡΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Τ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ. επιπλεον λειπει το Μιχαλακης ΙΙΙ 

Το Μιχαλάκης ΙΙΙ μετά την απομάκρυνση της Παναγίας Παραβουνιωτισσα συνεχίζει την μεταφορά ανεμογεννήτριων για λίγες ημέρες 

Edited by polmyt
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

έπιανε ποτέ το φέρι της γραμμής στην Καβαλλιανή; Έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή το 2002-2006 μου είχε τύχει το φέρι προς τα Στύρα να κάνει μια στάση. Φαντάζομαι θα ήταν στην Καβαλλιανή. Συνέβαινε αυτό ποτέ ή τα έχω μπλέξει; Επίσης είμαι αρκετά σίγουρος ότι ήταν το φέρι για Στύρα και όχι για Αλμυροπόταμο.

Link to comment
Share on other sites

Φέρι της γραμμής προσεγγίζει στη Καβαλλιανή μόνο προς εξυπηρέτηση μεταφοράς ΙΧ και ατόμων προς το νησί(διαθέτει μικρές κατοικίες)...αν και σπάνιο πλέον.

Συνηθίζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αλμυροπόταμο , ωστόσο καθόλου απίθανο να είχε γίνει προσέγγιση σε δρομολόγιο προς Ν.Στυρα.

Edited by Aqua_blue
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...