Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ξεκίνησαν οι διαμάχες στην ΑΝΕ Καλύμνου μετά την αλλαγή της διοίκησης.

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για το νέο Πρόεδρο της ΑΝΕ Καλύμνου Γ.Θανάτση.

Quote

Η πρώτη απόφαση που πήρε ο νέος Πρόεδρος της ΑΝΕ Καλύμνου Γιώργος Θανάτσης δύο ημέρες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του, είναι να δώσει εντολή να διαφημιστεί η Εταιρεία(;) σε συγκεκριμένο τοπικό κανάλι.

Θα πίστευε κανείς ότι η διαφήμιση θα αφορούσε στην γνωστοποίηση των δρομολογίων των πλοίων της Εταιρείας για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Είναι κάτι που συνηθίζεται και οφείλουν να το κάνουν  οι σοβαρές Ναυτιλιακές Εταιρείες για να ενημερώνουν και να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες που ψάχνουν για τα δρομολόγια.

Όμως η διαφήμιση της ΑΝΕΚ δεν ήταν γι’ αυτό το λόγο, αλλά απλά όπως φαίνεται γιατί έπρεπε να μπει μια διαφήμιση στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό μέσο.

Και μάλιστα μια διαφήμιση που περιλαμβάνεται σε ένα σποτ με γενικό τίτλο “Στηρίζουμε όλοι μαζί την τοπική αγορά”.

Πιστεύει κανείς ότι ΑΝΕΚ που το πλοίο της «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» επιδοτείται σε όλα τα δρομολόγια του και τα ταχύπλοα σκάφη της που εκτελούν σχεδόν μονοπωλιακά το δρομολόγια Κάλυμνος- Μαστιχάρι χρειαζόταν σύμφωνα με το νέο Πρόεδρο παρόμοια προβολή!! Λέτε και το επιβατικό κοινό έχει να επιλέξει άλλη Εταιρεία εκτός Τοπικής Αγοράς!!

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη, αν ο νέος Πρόεδρος με την ενέργεια του αυτή, για τους γνωρίζοντες, δεν έδειχνε ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις.

Και το επισημαίνουμε αυτό αφού η λαϊκή ρήση «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση.

Απλά να θυμίσουμε ότι ο κ. Θανάτσης διοίκησε την ΑΝΕΚ για μια τετραετία την περίοδο 2012-2015 και τότε στο συγκεκριμένο τοπικό μέσο είχε δώσει για προβολή της Εταιρείας κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ζεστό χρήμα.

Καλά ακούσατε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ποσά όχι ευκαταφρόνητα, που σίγουρα προερχόντουσαν από το υστέρημα της ΑΝΕΚ, από αυτά που δεν της περίσσευαν, αφού υπήρχαν οφειλές σε πληρώματα και όχι μόνο.

Και βέβαια να σημειώσουμε ότι εκείνη την εποχή ο κ. Θανάτσης παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές στο εν λόγω κανάλι.

Τα εύλογα ερωτήματα που θέτουμε στο ΔΣ της ΑΝΕΚ καθόσον η Εταιρεία δεν είναι ιδιωτική, αλλά την πλειονότητα των μετοχών κατέχει ο Δήμος Καλυμνίων και ενδιαφέρουν τον Καλυμνιακό λαό είναι :

1.Η νέα απόφαση του προέδρου της ΑΝΕΚ είναι σε γνώση του ΔΣ ή λήφθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου χωρίς να λάβουν ενημέρωση;

2.Ποίος ο σκοπός της ,τι εξυπηρετεί και ποιό το κόστος της;

3. Συμφωνούν στη διασπάθιση χρήματος με παρόμοιους τρόπους που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην εταιρεία;

Και για να προλάβουμε ίσως κάποιες δικαιολογίες περί δήθεν χορηγίας, ας μας πουν τα μέλη του ΔΣ εάν έλαβαν γνώση κι αν έκαναν αποδεκτή τη δωρεά αυτή με απόφαση τους.

Υπήρξε απάντηση από το πρόεδρο της ΑΝΕ Καλύμνου για το παραπάνω δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι.Μαστροκούκος καλεί ευθέως τον κ. Γεώργιο Θανάτση αν θεωρεί ψευδή τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα να υποβάλλει μήνυση στην εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση. Σε αντίθετη περίπτωση να παραιτηθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δριμεία κριτική Μιχάλη Λελέκη για ΑΝΕΚ και αιχμές για την οικονομική διαχείριση.

Quote

Ο Μιχάλης Λέλεκης εστίασε σε θέματα της ΑΝΕΚ και άσκησε δριμεία κριτική για τον τρόπο  λειτουργίας της ενώ άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση

Ξεκίνησε με το πλοίο «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» που την περασμένη Δευτέρα αναχώρησε και ήδη βρίσκεται στο Πέραμα για δεξαμενισμό και ετήσια συντήρηση.

Όπως είπε το πλοίο έφυγε για επισκευή χωρίς να έχουν πει τι εργασίες θα κάνει και ποιο το κόστος. Θα κάνει επισκευές το πλοίο και θα επιστρέψει χρεώνοντας την Εταιρεία κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθούσαν επί εποχής του όταν πήγαιναν τα πλοία για επισκευές, αναφέροντας ότι υπήρχε προϋπολογισμός των εργασιών και το κόστος ήταν γνωστό εκ των προτέρων, πλην των απρόβλεπτων που θα παρουσιαζόντουσαν’.

Ήταν καυστικός κατά της Διοίκησης για τις επισκευές λέγοντας χαρακτηριστικά: Τους φοβάμαι αυτούς τους ανθρώπους και το λέω συνειδητά ,γιατί όσες φορές έχουν πάει για επισκευή θυμάστε τι έγινε . Επί Θανάτση όταν έφυγε το καράβι σας έλεγε ότι θα στοιχίσει 100.000 ευρώ και όταν ήλθε η επισκευή ήταν 200.000 και. Τα λεφτά που ξοδεύονται στις επισκευές είναι παρά πολλά.

Κλείνοντας άφησε αιχμές για την οικονομική διαχείριση λέγοντας: Γιατί δεν κάνουμε επιτροπή να ελεγχθεί η Εταιρεία, να ελεγχθούν όλα τα τιμολόγια. Που πάνε τα λεφτά της Εταιρείας;

Μίλησε για έλλειψη στην ενημέρωσης των μετόχων και εστίασε στα οικονομικά της ΑΝΕΚ επαναλαμβάνοντας : Θα πρέπει να ελεγχθεί η εταιρεία ,που πάνε τα λεφτά της. Δεν μπορεί μία εταιρεία να δουλεύει και να είναι μέσα. Έχουμε φύγει 10 χρόνια από την εταιρεία. Στα 8 χρόνια που ήμασταν κάναμε όλη την αναβάθμιση του «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και φτιάξαμε δύο σκάφη. Αυτών που είναι; Λείπουμε 10 χρόνια που πάνε τα λεφτά; Είναι σκοτεινά τα πράγματα.

Μήνυση-έγκληση κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γεώργιος Θανάτσης κατά του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συυμβουλίου Μιχάλη Λελέκη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δελτίο τύπου εκδόθηκε, από τη Δημοτική Παράταξη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και τον επικεφαλής Ιωάννη Μαστροκούκο, με αφορμή την πρόσκρουση του πλοίου “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου. Ένα δελτίο τύπου με αιχμηρές αναφορές στη Διοίκηση Θανάτση– Διακομιχάλη στην ΑΝΕΚ.

αιχμ-ενα.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Πάντως επί της παρούσας διοίκησης υπάρχουν δυο σοβαρά ναυτικά ατυχήματα, η φωτιά και εν τέλει ναυάγιο του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ και τώρα του Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ που το προχτεσινό ατύχημα μπορεί να είναι και καταδικαστικό για το βαπόρι.

Μπορεί  και να αποτελούν τυχαία γεγονότα , μπορεί όμως να έχουν αφεθεί και στην τύχη τους ,  σίγουρα όμως θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο προβληματισμού και ανάληψης διορθωτικών μέτρων.

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση της ΑΝΕ Καλύμνου στη Παράταξη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και τον επικεφαλής Ιωάννη Μαστροκούκο

ανε-καλυ.jpg

Από τον τ. πρόεδρο της ΑΝΕΚ, Γιάννη Διαμαντή, δημοσιεύτηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, που σχολιάζει το χθεσινό δελτίο τύπου της παράταξης του Γιάννη Μαστροκούκου, για την πρόσκρουση του πλοίου Ν. Κάλυμνος.

Quote

“Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του κ.Μαστροκούκου διαπιστώνει κανείς την ΑΓΩΝΙΑ του προκειμένου να ρίξει την ευθύνη του ατυχήματος στο ΔΣ της ΑΝΕΚ.Και γίνομαι πιο αναλυτικός:

Α) Ενώ ο τίτλος του site μιλάει για την πρόσκρουση του ν.Καλυμνος,εκείνος ,μετατρέπει τον τίτλο λέγοντας ” ΕΡΙΞΑΝ το πλοίο ν.Καλυμνος στα βράχια”.Με το ρήμα ΕΡΙΞΑΝ στον αόριστο τεχνιέντως ρίχνει την ευθύνη στο ΔΣ της εταιρείας

Β) Λέει ότι” η διοίκηση της ΑΝΕΚ είναι άφαντη”. Τί έπρεπε να κάμει δηλαδή εκτός από ένα δελτίο και την υποχρέωση να στείλει το πλοίο ΑΜΕΣΑ για επισκευή. Αν δεν το ξέρει τον ενημερώνω ότι όλο το ανακριτικό και δικαστικό μέρος αν υπάρξει θα διεξαχθεί από το λιμεναρχείο να και από το ΥΕΝ οχι από την διοίκηση. 

Γ) “Διερωτάται κανείς τι συμβαίνει στην ΑΝΕΚ? Τι συνέβαινε με τη ν διοίκηση Θανάτση Διακομιχάλη?” Όλες οι συμπτώσεις στα χέρια τους γίνονται?” Ευθύνη δεν υπάρχει από κανέναν?” Δηλαδή τι θέλει να πεί? Ότι ήθελαν να βουλιάξουν το σκάφος? Ήθελαν να κάψουν την μηχανή? Ήθελαν να βάλουν φωτιά στο star?

Κύριοι ΣΥΝΈΛΘΕΤΕ!!! Επισημαίνω ότι η ΑΝΕΚ είναι ανώνυμη εταιρεία και δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορόνες.

Γιάννης Διαμαντής π.προεδροςτης ΑΝΕΚ”

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μετά την κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕΚ από τις γραμμές που είχε το Νήσος Κάλυμνος να ετοιμαστούμε για δημοσιεύματα με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων του Δήμου Καλύμνου.

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο τύπου σχετικά με το πως εξέπεσε από την επιδοτούμενη γραμμή, εξέδωσε η εταιρία και το ανέβασε στο site της.

 

ΑΝΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18032023.pdf

 

Τα έχουμε συζητήσει και εμείς τόσο στο θέμα της εταιρίας, όσο και στο θέμα του πλοίου και των δρομολογίων του.

Edited by proud_ionian
λινκ
Link to comment
Share on other sites

Την άμεση σύγκληση του ΔΣ και της ΓΣ της ΑΝΕΚ ζητά η Παράταξη του Ι.Γαλουζή μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Εταιρεία.

I. Μαστροκούκος: Άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση και Σύγκληση του ΔΣ.

Quote

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος. Μαζί του στο πάνελ, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης και ο δημοτικός σύμβουλος και ναυτικός Κώστας Μακρινάκης.

Ο Ι.Μαστροκούκος, αναφέρθηκε στην ΑΝΕΚ, τονίζοντας την παντελή έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς Δημάρχου και διοίκησης για το “Ν.Κάλυμνος”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε : Σε λουκέτο οδηγείται η ΑΝΕΚ, η θλιβερή και δυσάρεστη εξέλιξη τω πραγμάτων που έγινε λόγω σωρείας λανθασμένων χειρισμών, κακής εικόνας της εταιρείας και μίας επικίνδυνης ,άσχετης και ανίκανης Διοίκησης.

Επίσης αναφερόμενος στις ζημιές στα 3 σκάφη της ΑΝΕΚ( ΝΤΌΛΦΙΝ με μηχανές, “Καλυμνος σταρ” που κάηκε ολοσχερώς και “Ν.Κάλυμνος” που προσέκρουσε) είπε ότι, φόρτωσαν την εταιρεία με δυσβάσταχτες οικονομικές υποχρεώσεις, κηρύχθηκε έκπτωτη η ΑΝΕΚ ,χάθηκαν οι επιδοτούμενες γραμμές. Σε όλο αυτό το καταστροφικό σκηνικό για την Κάλυμνο μας, δεν υπάρχει κανείς φταίχτης, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ανάληψη ευθύνης, δεν υπάρχει φιλότιμο, δεν υπάρχει τσίπα, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ΑΝΕΚ, τόσο με τη ζημιά στο “Ν.Κάλυμνος” από την πρόσκρουση, αλλά και από τις πολυδάπανες επισκευές και συντηρήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος επανέλαβε, ότι η Εταιρεία πάει σε λουκέτο λέγοντας: Μία Εταιρεία λαϊκής βάσης, που ίδρυσε ο αείμνηστος Δήμαρχος Μιχάλης Ζαϊρης και που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο επί Δημαρχίας Διακομιχάλη -Θανάτση. Επίσης έκανε αναφορά στις συνέπειες από το κλείσιμο της Εταιρείας, καθώς και στις επιστολές που κατά καιρούς έστειλε η Παράταξη του προς την ΑΝΕΚ, με διάφορες επισημάνσεις

Ο Γιάννης Μαστροκούκος κλείνοντας είπε, εμείς έχουμε να καταθέσουμε τις εξής προτάσεις,

1.Άμεση παραίτηση του Προέδρου της ΑΝΕΚ Γεωργίου Θανάτση και των υπευθύνων για αυτή την κατάσταση.

2. Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωση όλων των δημοτικών συμβούλων για το ποιά είναι η οικονομική κατάσταση και όχι μόνο της ΑΝΕΚ.

3. Σύσταση διαπαραταξιακού οργάνου που θα ερευνήσει την υπάρχουσα κατάσταση και θα θα διερευνηθούν και θα εξεταστούν τρόποι σωτηρίας της ΑΝΕΚ.

4.Η νέα διοίκηση που θα προκύψει ,γιατί είναι απερχόμενη πλέον η υπάρχουσα, θα πρέπει να είναι γνώστης των κοινών προτάσεων εξυγίανσης της εταιρείας

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά την χτεσινή συνάντηση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη και του Προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Γεωργίου Θανάτση με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, στην οποία το κλίμα ήταν πολύ καλό, αντιμετωπίστηκε θετικά το πρόβλημα της ΑΝΕΚ.

ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ-31-03-2023.pdf

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Α.Ε.».

Quote

Σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό καλεί τους κ.κ. μετόχους της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Α.Ε., σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 22 Απριλίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00 μ.μ. στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καλυμνίων (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ενημέρωση για το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην ανωτέρω Γενική Συνέλευση θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της εταιρείας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΕ-ΕΓΣ-22-Απριλίου-2023.pdf

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Τι θελει να πει ο ποιητης με τη φραση "αντιμετωπισθηκε θετικα το προβλημα της ΑΝΕΚ"; Ο Μακροβιότερος δουλεύει τον Δημαρχο Καλυμνου και την ακολουθία του ή ο Δήμαρχος Καλύμνου τους ψηφοφόρους του;

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημήτρης Καρδούλιας: Δεν περίμενα ότι η κατάσταση της ΑΝΕ Καλύμνου είναι τόσο τραγική από οικονομικής άποψης.

Quote

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας παραχώρησε ο δικηγόρος Καλύμνου Δημήτριος Καρδούλιας, πρώην νομικός σύμβουλος της ΑΝΕ Καλύμνου και μέτοχος στην εταιρεία, αναφορικά με τα όσα συζητήθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, μετά από αναβολή,  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ στο Πνευματικό Κέντρο , την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στις 7.00 το βράδυ.

Όπως μας είπε, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση προκειμένου να έχει ιδίαν αντίληψη στο τι θα ακουστούν και συμπλήρωσε λέγοντας: Ακούστηκαν πραγματικά σκληρά πράγματα, τα οποία δεν περίμενα κι εγώ ότι η κατάσταση είναι τόσο τραγική από οικονομικής άποψης και επειδή γενικώς είμαι υπέρ του να είναι όλα στο φως, πιστεύω ότι είναι η σωστή νοοτροπία όσων ασκούν δημόσια Διοίκηση, πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος, διότι δυστυχώς δεν επετράπη  ή δεν υπήρχαν μέσα ενημέρωσης, οπότε κρίνω αναγκαίο όπως μου το ζητήσατε, να ενημερώσω και να πώ κάποια βασικά πράγματα.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΕΚ

Όπως είπε ο Δ.Καρδούλιας από αυτά που ειπώθηκαν προέκυψε ότι η Εταιρεία:

-Έχει δάνειο περίπου 950.000 ευρώ περίπου. 

-Οφειλές στο προσωπικό περίπου 200.000 ευρώ

-Οφειλές σε προμηθευτές περίπου 620.000 ευρώ

-Στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία περίπου 350.00 ευρώ.

Επιταγές. απαιτητές όπως ακούστηκε. περίπου 400.000 ευρώ

Βγαίνει όπως σημείωσε ένα νούμερο περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αυτά είναι τα πολύ χονδρικά. Βέβαια έχει να λαβαίνει , όπως δηλώθηκε από την Εταιρεία, περίπου 660.000 ευρώ από το Υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για οφειλές τουλάχιστον  στα 2 εκατομμύρια, έξω οι μικροπρομηθευτές και όσα άλλα ακούστηκαν ,έξω οι οφειλές του νέου  σκάφους.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΦΟΣ

Ο Δ.Καρδούλιας για το νέο σκάφος που ναυπηγείται, είπε, ότι όπως ενημέρωσαν κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Κάποια στιγμή είπε ο ορκωτός λογιστής κ. Μανώλαρος ότι έχει πληρωθεί το 1,1 εκατομμύριο ,στη συνέχεια είπε ο κ. Διακομιχάλης ότι πληρώθηκε το 1,2-1,3 εκατομμύρια περίπου. Τελικά δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η οφειλή, γιατί ο Πρόεδρος της Εταιρείας είπε ότι υπάρχει μία οφειλή γύρω στα 200.000 ευρώ. Δεν ξέρουμε πόσα θα πρέπει να πληρωθούν 400,300 ή 200 χιλιάρικα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Μετά το αίτημα- αναφορά του Γιάννη Μαστροκούκου έγινε δεκτό να ακυρωθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Νοεμβρίου 2023,με μοναδικό θέμα τη διάσπαση της Εταιρείας.

 Συνεχίζοντας ο Δ.Καρδούλιας ήταν αιχμηρός σε σχολιασμούς που έκανε για την κατάσταση της Εταιρείας, λέγοντας μεταξύ άλλων:

-Αισθάνομαι τεράστια ντροπή και αγανάκτηση γιατί κόποι όλων των χρόνων, αυτών των ανθρώπων που έκτισαν αυτά τα πράγματα και είμαστε περήφανοι, αυτοί οι κόποι κατακρημνίστηκαν και διαλύθηκαν

-Σχολίασε την αναφορά του Δ.Διακομιχάλη που συμμετείχε διαδικτυακά στη Συνέλευση ότι “η κατάσταση της Εταιρείας είναι πάρα πολύ δύσκολη ζητώντας να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι” ,λέγοντας: Να είναι χαμηλοί τόνοι όταν το θέλει και το επιτρέπει  ο κ. Διακομιχάλης ,όταν τις προηγούμενες περιόδους που είχαμε σοβαρά θέματα δεν ζητούσε τους χαμηλούς τόνους. Επειδή η ΑΝΕΚ ήταν πάλι στο επίκεντρο των πρόσφατων εκλογών θα έπρεπε οι Καλύμνιοι να είναι γνώστες για το τι παραδίδεται, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο. Γιατί για πρώτη φορά ακούστηκαν αυτά τα τρελά, αδιανόητα νούμερα, εκτός λογικής, όταν μάλιστα από σήμερα η Εταιρεία δεν έχει επιδοτούμενο δρομολόγιο. Σήμερα έχουμε και το “μνημόσυνο”, τα 3 χρόνια δυστυχώς από την πυρκαγιά στο “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” .

– Πιστώνεται ότι επί των ημερών συγκεκριμένης  Διοίκησης είχαμε αυτό το τραγικό συμβάν. Όπως και το άλλο συμβάν με το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” το οποίο τράκαρε. Φανταστείτε αν αυτά είχαν γίνει επί Διοίκησης Μιχάλη Λελέκη τι θα γινόταν;

-Καυτηρίασε τους ισχυρισμούς περί «υπόγειων συμφωνιών» και ότι θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι ή ο κ. Λελέκης με τον κ. Θανάτση, τονίζοντας ότι δεν θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και είναι ντροπή να λέγονται. Όπως συμπλήρωσε, ο Μιχάλης Λελέκης έκανε και την “κίνηση ματ” προτείνοντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακατανομή των μετοχών του Δήμου και να δοθούν στον κ. Μαστροκούκο και στους εν ενεργεία  δημοτικούς συμβούλους του ,που έχουν εκλεγεί και για την επόμενη θητεία, προκειμένου να μπει στο ΔΣ μέλος της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής και να αναλάβει την Προεδρία της Εταιρείας. Όπως τόνισε ο Δ.Καρδούλιας η πρόταση αυτή του Μ.Λελέκη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί υπόγειων συνεργασιών.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν η ΑΝΕΚ σώζεται από την δυσχερή θέση που βρίσκεται, είπε: Αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να πω αν σώζεται, γιατί δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση για όλα, για να δούμε το ακριβές μέγεθος του όποιου προβλήματος. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες τεράστιες οφειλές και να έχουμε (στα Γραφεία) 5-6 άτομα με μισθούς

Κλείνοντας ο Δημήτρης Καρδούλιας έκανε αναφορά στον Μιχάλη Λελέκη που παραδίδοντας το 2011 είχε πει: Μία ευχή σας δίνω. Μακάρι να διατηρήσετε αυτά που σας δίνουμε, θα ήταν ευχής έργο να τα αυξήσετε, αλλά σε κάθε περίπτωση διατηρείστε τα . Δυστυχώς όχι μόνο δεν διατηρήθηκαν ,έχουμε απώλεια σκάφους, έχουμε μηχανές, έχουμε τράκα του πλοίου που ήταν η αιτία δυστυχώς να χαθεί η επιδοτούμενη γραμμή.

 

Ο καπετάν Γιάννης Καλαβρός για το δέσιμο του “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και το “τι μέλλει γενέσθαι”

Quote

Σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, πρωί, επισκεφτήκαμε το πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” το οποίο μετά την εκτέλεση του τελευταίου δρομολογίου την περασμένη Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023,λόγω λήξης της σύμβασης που υπήρχε για την εκτέλεση των επιδοτούμενων δρομολογίων ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ- ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ και ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ με επιστροφή, παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου.

Στο πλοίο συναντήσαμε τον Πλοίαρχο καπετάν Γιάννη Καλαβρό , που όπως μας είπε βρίσκονται σε αναμονή, στον αν παραταθεί ή ανατεθεί η συνέχιση των επιδοτούμενων γραμμών ή σε αντίθετη περίπτωση το πλοίο να παραμείνει δεμένο και να απολυθεί και το υπόλοιπο πλήρωμα. Όπως μας διευκρίνισε, ήδη έχουν απολυθεί 5 μέλη του πληρώματος αφού πήραν και όλα τα οφειλόμενα από την Εταιρεία ,ενώ στο πλοίο παραμένουν 10 άτομα. Σε περίπτωση που δοθούν λιγότερα επιδοτούμενα δρομολόγια και με μειωμένα ναύλα, η άποψη του είναι, ότι το πλοίο θα πρέπει να δέσει γιατί δεν συμφέρει να ταξιδεύει και να απολυθεί και το υπόλοιπο πλήρωμα, αφού του καταβληθούν από την Εταιρεία τα οφειλόμενα.

Επίσης μας είπε, ότι ο ίδιος προσωπικά έχει δηλώσει την πρόθεση του, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί, στο τέλος του έτους να παραιτηθεί προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, γιατί όπως τόνισε με όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι ψυχικά κουρασμένος.

Ο καπετάν Γιάννης , για πάρα πολλά χρόνια πλοίαρχος στο “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, δεν έκρυψε την πικρία του και με αιχμηρό τρόπο εξέφρασε τα παράπονα του για τα όσα συνέβησαν με το κόψιμο του πλοίου από τη γραμμή προς Σάμο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν κάτι προμελετημένο. Τέλος έκανε έκκληση στον Υφυπουργό Γιάννη Παππά και στο Υπουργείο, να δοθούν στην ΑΝΕΚ τα υπόλοιπα χρεωστούμενα από τις επιδοτήσεις, προκειμένου να εξοφληθεί το πλήρωμα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η ΑΝΕ Καλύμνου θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τρεις επιδοτούμενες γραμμές

1)      Κάλυμνο Κω Αστυπάλαια με δυο δρομολόγια την εβδομάδα.

2)      Κάλυμνο Αστυπάλαια με δυο δρομολόγια την εβδομάδα.

3)      Κάλυμνο Λέρο Λειψοί Πάτμο Αρκιοί Αγαθονησι Πυθαγόρειο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα και την καλοκαιρινή περίοδο ένα έξτρα δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ΑΝΕ Καλύμνου - Πήραν τα χρήματα των επιδοτήσεων και αφήνουν 4 μήνες απλήρωτο το πλήρωμα

Quote

Ντροπή και αίσχος για τους διοικούντες της παραπάνω εταιρίας η οποία έχει αφήσει απλήρωτο και ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο το πλήρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

Η ΠΕΝΕΝ έχει επανειλημμένα ασχοληθεί και καταγγείλει την αδιαφορία και την αφερεγγυότητα της εταιρίας…

Έχουν επίσης ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, αρχές και φορείς χωρίς έως και σήμερα να έχουν πράξει τα αυτονόητα!

Αποτελεί τριτοκοσμικό φαινόμενο της πιο ακραίας αυθαιρεσίας το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων έχει καταβληθεί στην εταιρία σε εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές), το ποσόν αυτό που καταβλήθηκε αγγίζει τα 500.000 ευρώ και από αυτά δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στο πλήρωμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το χρονικό διάστημα καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων μισθών στο πλήρωμα έχει υπερβεί κατά πολύ τις προβλέψεις του νόμου χωρίς καμία συνέπεια για τους υπευθυνο-ανεύθυνους της  ΑΝΕ Καλύμνου!

Σε προγενέστερη επικοινωνία με τον Πρόεδρο και Δήμαρχο της Καλύμνου είχε διαβεβαιώσει τόσο  εμάς όσο και το ΥΕΝ ότι με την καταβολή της δόσης για την οφειλόμενη επιδότηση, αυτή θα πάει εξολοκλήρου για την εξόφληση των αποδοχών των Ναυτεργατών…

Είναι άξιο απορίας γιατί το ΥΕΝ, οι υπηρεσίες και το λιμεναρχείο Καλύμνου δεν προβαίνουν στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας…

Είναι επαίσχυντη η προσπάθεια των διοικούντων της εταιρίας να ζητούν διαρκώς το πλήρωμα να βάλει πλάτη για την διάσωση της ήδη χρεοκοπημένης εταιρίας τους!

Απαιτούμε από το ΥΕΝ, τις υπηρεσίες του και την ΠΝΟ να ενεργήσουν άμεσα για την εξόφληση των μισθών του πληρώματος χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η ΠΕΝΕΝ θα προσφύγει και στις δικαστικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ναυτεργατών!

Απάντηση της ΑΝΕ Καλύμνου στην ανακοίνωση της Π.Ε.Ν.Ε.Ν

406492566_1025336288506268_2841221896757573170_n.jpg406523437_1025336298506267_6794425477367456577_n.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστη η τακτική της ΠΕΝΕΝ, όπως και των άλλων παραρτημάτων του ΚΚΕ να σαμποτάρουν εταιρείες και οργανισμούς για να οδηγηθούν στο κλείσιμο, να μείνει άνεργος κοσμάκης, προκειμένου να αβγατίζει η κομματική τους πελατεία. Το μόνο σίγουρο είναι οτι οι Καλύμνιοι ναυτικοί ξέρουν το συμφέρον τους και δεν χρειάζονται κηδεμόνα και δή τον Νταλακογιώργο κια την παρέα του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...