Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Άμεση και σκληρή η απάντηση που δίνει η ΑΝΕΚ στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Μαστροκούκο, αναφορικά με τα όσα είπε σε τηλεφωνική του παρέμβαση του στη σημερινή  εκπομπή «Εν Καλύμνω» και στο δημοσιογράφο Μάμα Χαραμαντά. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, στην τηλεφωνική αυτή παρέμβαση του, κατήγγειλε ότι η ΑΝΕΚ δεν παραστάθηκε στην αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Κεντρικού πράκτορα και που ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί , με αποτέλεσμα αυτή να ακυρωθεί. Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό δελτίο τύπου της ΑΝΕΚ που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ιωάννης Διαμαντής.

δτ-ανεκ.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Την ένταξη του Δήμου Καλυμνίων σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αγορά πλοίου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ι.Γαλουζής

Quote

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στις 11.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής σχετικά με τις εκτεταμένες επισκευές που πραγματοποιήθηκαν στο ταχύπλοο «KALYMNOS STAR» και στο κόστος αυτών. Το Δήμαρχο πλαισίωναν ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής,ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Γιώργος Παντελής, ο Τεχνικός σύμβουλος Θωμάς Σκριβάνος και ο καπετάνιος του σκάφους Αντώνης Γεδεών. Για όσα ενδιαφέρονται ειπώθηκαν, θα παρουσιάσουμε αναλυτικό ρπεορτάζ σε επόμενη μας ανάρτηση.

Βέβαια η ανακοίνωση του Δημάρχου στο τέλος της συνέντευξης αποτελεί μία πολύ σημαντική είδηση, που αφορά στην ένταξη του Δήμου Καλυμνίων σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αγορά πλοίου

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα φέρει στο ΔΣ το θέμα κατάθεσης σε Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, φακέλου για την αγορά πλοίου .Όπως είπε μετά από συζητήσεις που έγιναν ,κατά την επίσκεψη του στη Σύρο, με τον Αντώνη Βουτσίνο, Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και το Ειδικό σύμβουλο σε θέματα ΕΣΠΑ Γιάννη Ρώτα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυνατότητα να κατατεθεί πρόταση για αγορά πλοίου που η επιδότηση θα είναι στο 100%.

Το ύψος της πρότασης που θα κατατεθεί θα είναι περίπου στα 4.000.0000 ευρώ.

Όπως είπε θα κατατεθεί τεκμηριωμένη πρόταση που θα εκπονηθεί σε συνεργασία του Ειδικού συμβούλου και των Τεχνικών συμβούλων και όπως διευκρίνησε ο Δήμαρχος, η πρόταση θα κατατεθεί από το Δήμο Καλυμνίων και μετά την αγορά του θα παραχωρηθεί στην ΑΝΕΚ για την εκμετάλλευση του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος, αν το πλοίο αυτό θα χρησιμοποιηθεί γιασύνδεση με τον Πειραιά, απάντησε ότι η επιδότηση για αγορά του πλοίου δίνεται για την κάλυψη των αναγκών των άγονων νησιών της περιοχής μας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα αντικαταστήσει το «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

Δείτε σε video την ανακοίνωση του Δημάρχου Ι. Γαλουζή

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κόλαφο αποτελεί για τον πρώην Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Μιχαήλ Λελέκη η αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω (Μεταβατική έδρα Καλύμνου), μετά την εκδίκαση της μήνυσης που υπέβαλε στον τέως και στο νυν πρόεδρο της Εταιρείας Γεώργιο Θανάτση και Ιωάννη Διαμαντή αντίστοιχα, για παράβαση καθήκοντος.

Quote

Συγκεκριμένα ο πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μ. Λελέκης υπέβαλε μήνυση που στρεφόταν κατά του τέως και νυν Προέδρου της ΑΝΕΚ,Γιώργο Θανάτση και Ιωάννη Διαμαντή αντίστοιχα, για παράβαση καθήκοντος ,επειδή όπως ισχυριζόταν  δεν στήριξαν έγκληση που κατέθεσε η Διοίκηση του, για το θέμα των «κλεμμένων επιταγών»!!!!

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο Γιώργος Θανάτσης κατηγορείτο ότι την 21.11.2012 με την ιδιότητα του ως Προέδρου Του ΔΣ της ΑΝΕΚ δεν προσήλθε να καταθέσει, μολονότι είχε κληθεί από την Πταισματοδίκη Καλύμνου, σχετικά με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από την 24/2/2011 έγκληση που κατατέθηκε από τη Διοίκηση Λελέκη κατά των εταιρειών «ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ»,”ΛΕΥΚΑΣ ΞΕΝΟΔ.ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» και «ΛΟΥΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΝΤΑΡΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ», προκειμένου να εισφέρει ισχυρισμούς και αποδεικτικά μέσα πολύτιμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επίσης δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με αποτέλεσμα κατά τη δικάσιμο (16.6.2016) της εν λόγω υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, όταν δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής, να μη γίνει δεκτή από το Δικαστήριο (λόγω παρέλευσης του προβλεπόμενου χρόνου) .

Ο Γιάννης Διαμαντής κατηγορείτο ότι μολονότι την 1.1.2015 διαδέχθηκε στην Προεδρία του ΔΣ της ΑΝΕΚ το Γιώργο Θανάτση και είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούσαν την Εταιρεία και για τις εγκλήσεις που είχαν κατατεθεί από τη Διοίκηση Λελέκη, παρέλειψε να δηλώσει (έγκαιρα) παράσταση πολιτικής αγωγής με αποτέλεσμα όταν δηλώθηκε να μην γίνει δεκτή από τα Δικαστήρια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω (Μεταβατική έδρα Καλύμνου).

Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και η απόφαση ήταν αθωωτική για το Γιώργο Θανάτση και Γιάννη Διαμαντή.

Πρώτος κλήθηκε και κατέθεσε ο μηνυτής Μιχαήλ Λελέκης ο οποίος τόσο κατά την κατάθεση του, όσο και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Προέδρου του δικαστηρίου και του Εισαγγελέα, αλλά και της συνηγόρου υπεράσπισης, είπε ότι η ενέργεια των δύο Προέδρων να μην στηρίξουν την έγκληση κατά των 3 Εταιρειών για τις κλεμμένες επιταγές, είχε πολιτική σκοπιμότητα και αποσκοπούσε στο να επιρρίψουν σε αυτό την ευθύνη για την υπεξαίρεση και να απαλλάξουν τον Πράκτορα. Κλείνοντας την κατάθεση του ο Μιχαήλ Λελέκης ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο δικηγόρος Δημήτριος Καρδούλιας, ο οποίος όπως είπε, γνωρίζει καλυτέρα την υπόθεση ,αφού ήταν νομικός σύμβουλος της ΑΝΕΚ την περίοδο εκείνη. Στο αίτημα αυτό δεν υπήρξε καμία αντίδραση από πλευράς υπεράσπισης και το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα.

Ο Δημήτριος Καρδούλιας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, με τον μηνυτή Μιχαήλ Λελέκη, μίλησε κι αυτός για πολιτική σκοπιμότητα, ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία στράφηκε αρχικά κατά των φερομένων εκδοτών των κλεμμένων επιταγών και όχι κατά του κομιστή.

Στη συνέχεια η συνήγορος υπεράσπισης Νομική Κυπραίου, προσκόμισε στο δικαστήριο μία σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν ότι καμία ενημέρωση δεν υπήρξε από πλευράς Διοίκησης Λελέκη, στις επόμενες Διοικήσεις για τις εν λόγω δικαστικές υποθέσεις, αν και είχε ζητηθεί εγγράφως. Επίσης αναφέρθηκε στην αρχική έγκληση που υποβλήθηκε από τη Διοίκηση Λελέκη που στράφηκε κατά των φερομένων εκδοτών των κλεμμένων επιταγών και όχι κατά του κομιστή (κεντρικό πράκτορα), όπως θα έπρεπε, με προτεινόμενο μάλιστα μάρτυρα τον Κεντρικό Πράκτορα.

Τέλος προσκόμισε στο δικαστήριο αντίγραφα της αγωγής που κατατέθηκε κατά του Κεντρικού Πράκτορα, καθώς και την μηνυτήρια αναφορά που συνοδευόταν από το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή, ενέργειες που κατοχυρώνουν και διασφαλίζουν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα συμφέροντα της Εταιρείας και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του μηνυτή, ότι πρόθεση των κατηγορουμένων ήταν να βλάψουν την ΑΝΕΚ για πολιτικές σκοπιμότητες.

Ακολούθως απολογήθηκαν ο Γιώργος Θανάτσης και ο Γιάννης Διαμαντής.

Ο Γιώργος Θανάτσης τόνισε ότι είναι πρωτόγνωρο και περίεργο, η Διοίκηση Λελέκη να στραφεί κατά των φερομένων εκδοτών των κλεμμένων επιταγών και όχι κατά του κομιστή (κεντρικό πράκτορα), όπως θα έπρεπε, προτείνοντας μάλιστα μάρτυρα τον Κεντρικό Πράκτορα. Όπως είπε, μόλις ενημερώθηκε από την Πταισματοδίκη για αυτή την έγκληση, θεώρησε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να τη στηρίξει και για αυτό δεν κατέθεσε, διότι θα έβλαπτε τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν ήταν δυνατό να στραφώ κατά Εταιρειών που δεν είχαν καμία ευθύνη για τις κλεμμένες επιταγές, ψάχνοντας μάλιστα να βρω τις έδρες τους στον Παναμά και στο εξωτερικό και να άφηνα τον κομιστή. Για αυτό άμεσα μόλις ανέλαβα καταθέσαμε ως Εταιρεία αγωγή κατά του Κεντρικού Πράκτορα, κάτι που δεν έκανε η Διοίκηση Λελέκη ως όφειλε, για να διασφαλίσουμε τις απαιτήσεις της Εταιρείας. Μάλιστα η αγωγή αυτή εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και είναι καταδικαστική για τον πράκτορα.

Ο Γιάννης Διαμαντής αρχικά αναφέρθηκε σε αυτό που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε Πρόεδρος της ΑΝΕΚ. Ήταν όπως είπε μία άσχημη εμπειρία, αφού δεν προλάβαινε τα εξώδικα, τις μηνύσεις, τις καταγγελίες, τις δηλώσεις σε βάρος του, από το δίδυμο (Λελέκης –Καρδούλιας). Αναφορικά με την κατηγορία που του αποδίδει ο μηνυτής είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ζήτησε εγγράφως από τους προκατόχους τους ενημέρωση για τις δικαστικές εκκρεμότητες. Η Διοίκηση Λελέκη όχι μόνο δεν του έδωσε την παραμικρή ενημέρωση, αλλά αντίθετα του απάντησε με απαξιωτικό τρόπο.

Μετά τις απολογίες το Δικαστήριο, λόγω και κάποιας άλλης επείγουσας υπόθεσης, διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης, ενημερώνοντας ότι θα συνεχιστεί αυτή μετά τη διακοπή και την επιστροφή στην έδρα στις 1.00 το μεσημέρι. Πράγματι λίγο μετά τις 1.00 το μεσημέρι συνεχίστηκε η διακοπείσα υπόθεση με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία δεν ήσαν επαρκή ώστε να αποδειχθεί ότι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να βλάψουν την ΑΝΕΚ με τις ενέργειες του και επίσης να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ακολούθως το λόγο έλαβε η συνήγορος υπεράσπισης Νομική Κυπραίου, η οποία πολύ σύντομα και μετά την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα, επισήμανε όλες τις ενέργειες που προέβησαν οι Γιώργος Θανάτσης και Γιάννης Διαμαντής που είχαν αποκλειστικό σκοπό τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Εταιρείας.

Στη συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του, με την οποία κήρυξε ομόφωνα αθώους το Γιώργο Θανάτση και Γιάννη Διαμαντή.

Κλείνοντας από πλευράς διαδικασίας, να τονίσουμε ότι το δικαστήριο έδωσε το χρόνο τόσο στους μάρτυρες κατηγορίας όσο και στου κατηγορουμένους με άνεση να καταθέσουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, ενώ με διεισδυτικές, στοχευμένες και διευκρινιστικές ερωτήσεις τόσο από πλευράς Προέδρου, όσο και Εισαγγελέα ,η αλήθεια πράγματι έλαμψε.

Μετά το πέρας της δίκης σύντομες δηλώσεις στην του kalymnos-news.gr έκαναν ο Γιώργος Θανάτσης και ο Γιάννης Διαμαντής.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Με διάταξη της Ανακρίτριας Κω που φέρει ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2017 και μετά από σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, οι ανακριτικές δικογραφίες που αφορούν στην υπεξαίρεση 409.335 ευρώ από τον Κεντρικό πράκτορα της ΑΝΕΚ, επί Διοικήσεως Μ.Λελέκη, συνενώθηκαν και θα συνεξεταστούν στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα οι αρχικές υποθέσεις αφορούν:

1. Στη μήνυση που κατατέθηκε από τη Διοίκηση Μ.Λελέκη δύο μόλις ημέρες πριν παραδώσουν και στρέφεται κατά του Κεντρικού Πράκτορα και του τότε Λογιστή και της υπαλλήλου της ΑΝΕΚ.

2. Στη μήνυση που στρέφεται κατά ιδιώτη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Οι δύο αυτές υποθέσεις μετά τη διάταξη της Ανακρίτριας Κω, θα συνενωθούν και θα συνανακριθούν με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν της υποβολής έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου ετών 2010-2011 της ΑΝΕΚ από ορκωτό λογιστή, που κατατέθηκε από την ΑΝΕΚ στις 11 Μαρτίου 2013, στην οποία υφίστανται διαπιστώσεις του ελέγξαντος ορκωτού λογιστή σχετικά με την παράνομη και εξακολουθητική παρακράτηση του ποσού των 409.335 ευρώ από το Ναυτικό πράκτορα από τις εισπράξεις πωληθέντων εισιτηρίων της ΑΝΕΚ ,καθώς και την αντίστοιχη ελάττωση της περιουσίας της ΑΝΕΚ κατά το ως άνω ποσό και την έλλειψη ρευστότητας της Εταιρείας, όπως και την απόδοση ευθυνών στις Διοικήσεις της ΑΝΕΚ για την παράλειψη είσπραξης του ποσού αυτού.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ κ. Γιάννη Διαμαντή, θέτει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλυμνίων κ. Ιωάννης Μαστροκούκος. Τι γίνεται με τις μηχανές του «Κάλυμνος Ντόλφιν» που έχουν σταλεί για επισκευή και τι γίνεται με τα δρομολόγια που θα πρέπει να εκτελέσει η ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ στα πλαίσια συνεργασίας με την ΑΝΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δριμεία κριτική άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΑΝΕΚ Μανώλης Μουσελλής, στον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Γιάννη Διαμαντή, σε συνέντευξη στο kalymnos-news.gr. Ο Μανώλης Μουσελλής άφησε αιχμές για  έλλειψη ενημέρωση των μελών του ΔΣ σε θέματα που αφορούν την Εταιρεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΣ της ΑΝΕΚ έχει να συνεδριάσει εδώ και 2 μήνες. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα θέματα ,όπως των μηχανών του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ», την μη ενημέρωση για το κόστος επισκευής του «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», στα δρομολόγια των ταχυπλόων και κατέληξε θέτοντας το ερώτημα: Ποιος επιτέλους διοικεί την Εταιρεία;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Με αφορμή την μηχανική βλάβη που υπέστη το Νήσος Κάλυμνος της ΑΝΕΚ και κρατά το πλοίο προσωρινά δεμένο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος μίλησε στον φακό του kalymnos-news.gr. Ο Ι.Μαστροκούκος ήταν καυστικός για τη Διοίκηση της Εταιρείας, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχει καταντήσει η ντροπή της Καλύμνου η λειτουργία της ΑΝΕΚ κατάντησε ναυάγιο, ενώ έκλεισε την κριτική του αναφέροντας: Μη χειρότερα. Αλλά και που τα λέμε και που τα ξαναλέμε στου κουφού την πόρτα, παρ’ την πόρτα και φύγε

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο Τεχνικός σύμβουλος της ΑΝΕΚ Θωμάς Σκριβάνος μιλά στον φακό του kalymnos-news.gr για τη μηχανική ζημιά που παρουσιάστηκε στο Νήσος Κάλυμνος και στην αποκατάσταση της ζημιάς . Επίσης δίνει απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις για το Κάλυμνος Ντολφιν.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μετά από 1,5 χρόνο «θυμήθηκε» ο Μ. Λελέκης ότι υπέστη ηθική βλάβη με τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Ι.Διαμαντής και με αγωγή ζητά 85.000 ευρώ!!

Quote

Αγωγή κατέθεσε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης κατά του νυν Προέδρου Ιωάννη Διαμαντή για ηθική βλάβη που όπως υποστηρίζει υπέστη, με τα όσα ο δεύτερος είπε πριν 1,5 χρόνο περίπου, σε τηλεοπτική εκπομπή ,ζητώντας να του καταβληθεί το ποσό των 85.000 ευρώ νομιμοτόκως.

Βέβαια εντύπωση προκαλεί, ότι η επίμαχη εκπομπή στην οποία ο εναγόμενος Ιωάννης Διαμαντής παραχωρώντας συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μάμα Χαραμαντά στο ΑΙΓΑΙΟ TV αναφέρθηκε στον ενάγοντα, προβλήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ,ενώ η αγωγή κατατέθηκε προ 5νθημέρου στις 19 Ιουλίου 2018, δηλαδή 1,5 χρόνο μετά.

Να σημειώσουμε ότι η αγωγή ορίστηκε να συζητηθεί στην Κάλυμνο ,μεταβατική έδρα του Πρωτοδικείου Κω στις 13 Μαρτίου 2019.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της αγωγής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos- news.gr ο ενάγων θεώρησε ότι ο εναγόμενος προέβη σε σκόπιμο διασυρμό του ονόματος και της υπόληψης με τη συνέντευξη που έδωσε. Θεωρεί ότι οι πράξεις του εναγομένου πληρούν τους όρους της εξύβρισης, της δυσφήμισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Επίσης ότι προβλήθηκε η αξιοπρέπεια του ως  ανθρώπου, οικογενειάρχη παππού, επαγγελματία και πολιτικού.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης που ο ενάγων Μ. Λελέκης θεωρεί ότι είναι επιλήψιμα, ψευδή και προσβλητικά  είναι τα παρακάτω:

1.Η αναφορά του Ι. Διαμαντή ότι ο Μ.Λελέκης του υπέβαλε 48 εξώδικα ,δίκες κλπ

Η αναφορά του Ι. Διαμαντή ότι ο Μ. Λελέκης γνώριζε για την υπεξαίρεση του ποσού των 409.000 ευρώ από τα ταμεία της ΑΝΕΚ.

Σύμφωνα με το ισχυρισμό του Μιχαήλ Λελέκη τόσο ο ίδιος ως Πρόεδρος όσο και τα τότε μέλη του ΔΣ βρισκόντουσαν σε πλήρη άγνοια.

3.Η αναφορά του Ι. Διαμαντή ότι ο Μ.Λελέκης ήταν καταχραστής εξουσίας για προσωπικό του όφελος.

Η αναφορά του Ι. Διαμαντή ότι ο Μ.Λελέκης ναυτολογήθηκε παράνομα στο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», ενώ τον κατάγγειλε και για την πλαστογραφία.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με αφορμή τα σχέδια σύνδεσης της Καλύμνου με τη Κω με το Κάλυμνος Ντολφιν, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ο Ιωάννης Μαστροκούκος είναι αρνητικός στην δρομολόγηση του ταχύπλοου «Κάλυμνος Ντόλφιν» της ΑΝΕΚ από Κάλυμνο προς λιμάνι της Κω.

Ο Ι. Μαστροκούκος διαφωνεί με την απόφαση αυτή για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, θεωρώντας ότι η διοίκηση της ΑΝΕΚ παίζει με αυτό τον τρόπο τα παιχνίδια των εφοπλιστών. Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται μια πολιτική στρατηγικής επιλογής στο να γίνει η Κάλυμνος νησί όπου θα γίνονται ακτινωτά δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι κόμβος συγκοινωνιακός με Πειραιά και Ρόδο θα είναι η Κως. Όλα τα πλοία θα πηγαίνουν εκεί και μετά ακτινωτά με πλοιάρια θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Κάλυμνο. Αυτό σημαίνει απίστευτη ταλαιπωρία, έξτρα δαπάνες, υποβάθμιση του νησιού της Καλύμνου.

Στην κάμερα του kalymnos-news.gr μίλησε την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης για θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Σε ερώτημα που του τέθηκε για το δρομολόγιο του ταχύπλοου «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» που προγραμματίζει η ΑΝΕΚ για να συνδέει την Κάλυμνο με το λιμάνι της Κω, απάντησε θετικά ,ότι συμφωνεί, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη σύνδεση αυτή ως στρατηγικής σημασίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα και έχει σχετική αναφορά για τα δρώμενα της ΑΝΕΚ, που αναφέρει ότι έγιναν 6 επισκευές στα πλοία της εταιρείας, την ενίσχυση της γραμμής του Μαστιχαρίου, νέους προορισμούς όπως Ψέριμο και Κω και στόχος είναι η αγορά νέου πλοίου 70 μέτρων για την αντικατάσταση του Νήσος Κάλυμνος, με εγγύηση των εσόδων από μια νέα πολυετή σύμβαση για την γραμμή που εξυπηρετεί

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Προκήρυξη κλειστού πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης του κυλικείου του Νήσος Κάλυμνος για δυο χρόνια (μέχρι 31/01/21) με ημερομηνία υποβολής προσφορών στις 15/2/19 και ώρα 12:00 και τιμή εκκίνησης των προσφορών 400€ + ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 8 months later...

Μετ’ εμποδίων για την ΑΝΕ Καλύμνου ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές.

Quote

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αξιολόγησης δικαιολογητικών συμμετοχής στον Μειοδοτικό Διαγωνισμό του ΥΝΑΝΠ για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας.

Η ΑΝΕ Καλύμνου συμμετείχε σε τρεις δρομολογιακές γραμμές.

1η γραμμή: ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ με επιστροφή 2 φορές την εβδομάδα.

Τα δικαιολογητικά που υπέβαλε η ΑΝΕΚ έγιναν αποδεκτά. Είναι η μοναδική Εταιρεία που υπέβαλε προσφορά και αναμένεται το άνοιγμα της οικονομικής της προσφοράς , προκειμένου να κατακυρωθεί και τυπικά στην ΑΝΕΚ η γραμμή.

2η γραμμή: ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΛΕΡΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΠΑΤΜΟΣ-ΑΡΚΙΟΙ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή 4 φορές την εβδομάδα

Τα δικαιολογητικά που υπέβαλε η ΑΝΕΚ δεν έγιναν αποδεκτά καθόσον ζητείται από την Εταιρεία διευκρίνηση αναφορικά με το  μετοχικό κεφάλαιο της. Απαιτείται βεβαίωση του Προέδρου της Εταιρείας ότι δεν υπήρξε κάποια μεταβολή. Να σημειώσουμε ότι η ΑΝΕΚ  είναι η μοναδική Εταιρεία που υπέβαλε προσφορά. Από τη στιγμή που γίνει δεκτή η προδικαστική προσφυγή που θα κατατεθεί με τη σχετική διευκρίνηση θα προχωρήσει η β΄ φάση και το άνοιγμα της οικονομικής της προσφοράς, προκειμένου να κατακυρωθεί και τυπικά στην ΑΝΕΚ η γραμμή

3η γραμμή:  ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΨΕΡΙΜΟΣ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΩ και επιστροφή. (θερινούς μήνες)

Στη γραμμή αυτή συμμετείχαν τέσσερις ναυτιλιακές εταιρείες ., Η ΑΝΕΚ, η ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ ,η ΧΑΝΙΑ Ι ΝΕ και η ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΕ.

Τα δικαιολογητικά των 3 πρώτων εταιρειών δεν έγιναν αποδεκτά. Συγκεκριμένα για την ΑΝΕΚ απαιτείται πιστοποιητικό έτους κατασκευής του σκάφους. Μετά την εξέταση των προδικαστικών προσφυγών που τυχόν υποβληθούν από τις Εταιρείες των οποίων δεν έγιναν αποδεκτά τα δικαιολογητικά θα προχωρήσει η β΄ φάση με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών προκειμένου να αναδειχθεί ο μειοδότης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η ΑΝΕΚ πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην υποβολή προδικαστικών προσφυγών για τις 2 γραμμές που δεν έγιναν αποδεκτά τα δικαιολογητικά  προκειμένου να συνεχίσει στη β΄ φάση του διαγωνισμού.

Από τη στιγμή που γίνουν αποδεκτές οι προδικαστικές προσφυγές της ΑΝΕΚ αναμένεται να της κατακυρωθεί η γραμμή ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΛΕΡΟΣ-ΛΕΙΨΟΙ-ΠΑΤΜΟΣ-ΑΡΚΙΟΙ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ και επιστροφή ,ενώ η  γραμμή ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΨΕΡΙΜΟΣ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΩ και επιστροφή, θα κατακυρωθεί στην Εταιρεία από αυτές που θα εγκριθεί η συμμετοχή τους στη β΄ φάση και δεν έχουν την μικρότερη οικονομική προσφορά

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Έγινε δεκτή η προδικαστική προσφυγή της ΑΝΕK για την άγονη γραμμή Κάλυμνος-Λέρος-Λειψοί-Αρκιοί-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο Σάμου. Ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η απόφαση για την δεύτερη προδικαστική προσφυγή της ΑΝΕΚ για τη γραμμή ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΨΕΡΙΜΟΣ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΩ και επιστροφή. (θερινούς μήνες).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 26 Μαίου 2020, στο φακό του Kalymnos –news.gr ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Διαμαντής αναφερόμενος στα παρακάτω θέματα:

Quote

1.Στα δρομολόγια που θα εκτελούν τα ταχύπλοα σκάφη από 1ης Ιουνίου 2020 στη γραμμή Κάλυμνος –Μαστιχάρι και επιστροφή

2.Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουνίου 2020 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

3.Στην ανάγκη που υπάρχει να αντικατασταθεί το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» λόγω παλαιότητας με νέο πλοίο.

4.Σε απολογισμό του έργου του ως Προέδρου της Εταιρείας, για 5,5 χρόνια.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την επιλογή του νέου Δ.Σ. της ΑΝΕ Καλύμνου

Quote

Πρόεδρος: Γεώργιος Θανάτσης

Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Κόττορος

Γραμματέας: Αλέξανδρος Σιδερής

Μέλη:

Δημήτριος Διακομιχάλης

Νικόλαος Γαβαλάς

Νικήτας Γιαννικουρής

Παντελής Ζωίδης

Ποθητός Μαγκούλιας

Γεώργιος Μελάς

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη στον απερχόμενο Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Ιωάννη Διαμαντή

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Ι. Μαστροκούκος για το νέο Πρόεδρο της ΑΝΕΚ: Ήταν μία αποτυχημένη επιλογή του Δημάρχου.

Quote

 

Δοκιμασμένες συνταγές δεν μπορούν να δώσουν ούτε όραμα ούτε προοπτική. Νομίζω ότι ήταν μία αποτυχημένη επιλογή του Δημάρχου. Αυτό είναι το προοίμιο, εκ του αποτελέσματος θα είναι πιο ασφαλής η όποια κριτική μπορούμε να κάνουμε. Μιλάω για την ΑΝΕΚ γιατί βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση και με επικεφαλής τον εξωθεσμικό κύριο Θανάτση .

Επίσης ο Ι.Μαστροκούκος εξέφρασε φόβους ότι η νέα Διοίκηση θα προχωρήσει σε πώληση του ενός ταχυπλόου λέγοντας χαρακτηριστικά φοβάμαι μήπως το ένα από τα 2 πλοία πάει στα αζήτητα

 

Κατηγορηματικός ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης ότι επί των ημερών του δεν θα πουληθεί κάποιο από τα ταχύπλοα σκάφη της ΑΝΕΚ

Η ΑΝΕΚ απαντά με δελτίο τύπου στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ι. Μαστροκούκο για δηλώσεις του

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...