Jump to content
Shipfriends

Cruise Europa Ante Portas


Recommended Posts

Οταν πριν λιγες ημερες γιορτασαμε τα γενεθλια του τιμιου οικου τουτου, θεωρησαμε σωστο αυτο να μην γινει με εναν κλισε τροπο οπως το να κλεισουμε τραπεζι σε κοσμικη χασαποταβερνα της πλατειας Χοληστερινης των Καλυβίων Αττικης, ουτε να κανουμε κληρωση με πλουσια δωρα οπως τριημερη διανυκτερευση σε ξενοδοχείο των Καμμενων Βουρλων διπλα σε ιαματικη πηγη, για σας και την αγαπημενη σας. Θεωρησαμε οτι πιο σωστο θα ηταν να γιορτασουμε με καραβολατρικο τροπο, γι αυτο λοιπον και διμελες ανωτατο κλιμακιο ειδικων αποστολων των shipfriends βρεθηκε σε επικινδυνη αποστολη στο ναυπηγειο Castellamare di Stabia, οπου σημερα το πρωι καθελκυστηκε το νεο πλοιο του Grimaldi/Minoan, Cruise Europa!

Προφανως και δεν ειμασταν επιτιμοι καλεσμενοι του Γκριμαλντάκη, αν και πολυ θα ηθελα να γνωρισω την κορη του με σκοπο τον γαμο. Ομως το ναυπηγειο στα πλαισια της πολιτικης ανοιχτων θυρων που εχει σε παρομοιες περιπτωσεις, φροντισε ωστε την καθελκυση να παρακολουθησει οσο το δυνατον περισσοτερος κοσμος. Ετσι, ο χωρος μεσα στο ναυπηγειο και γυρω απο αυτο, κατακλυστηκε απο πληθος κοσμου συμπεριλαμβανομενων και σχολειων της γυρω περιοχης. Αυτο θα μπορουσε να αποτελεσει μαθημα σε ναυπηγεια και εταιρειες που μπορει θεωρουν οτι ενα τετοιο γεγονος πρεπει να ειναι μια ελιτιστικη εκδηλωση. Τι πιο ωραιο απο το να απολαμβανει κατι τετοιο το κοινο και να γινεται κοινωνο του ποσο σημαντικο ειναι για την ζωη της περιοχης ενα τετοιο γεγονος?

Οπως θα δειτε και στις φωτογραφιες που θα αρχισουν να ανεβαινουν σιγα-σιγα στον φακελλο του πλοιου στο γκαλλερυ, οι vips βρισκονταν στον χωρο του βολβου του πλοιου ενω οι shipfriends και ο υπολοιπος λαουτζίκος προς τα πρυμα και πλαγια. Δυστυχως η συγκεκριμενη θεση δεν μπορουσε να ικανοποιήσει το καλλιτεχνικό μας ενστικτο :P κι ετσι αφου τραβηκαμε ορισμενες κοντινες φωτο, πηραμε τα βουνα. Mais oui! Με την παροιμοιωδη μας αιλουροειδη ευελιξια, περασαμε λαγκαδια, διασχισαμε την αγρια βλαστηση, ανεβηκαμε βουνα, αλλα στο τελος φτασαμε στην κορυφη απ' οπου μπορειτε να δειτε τις φωτογραφιες αλλα και το

της καθελκυσης. Με πονο ψυχης βεβαια, δεν ακουσαμε την ομιλια του Μανωλάτση Γκριμαλντάτση αλλα θεωρω βεβαιο πως θα το αντεξουμε! :D

Το σημαντικο δεν ειναι τι λενε οι επισημοι στους χαβαλεδιάρηδες λογους τους σε τετοιες περιπτωσεις. Εμεις προσπαθουμε να σας μεταφερουμε την ατμοσφαιρα ανατασης και χαρας που εκφραστηκε με σφυριγματα, κορναρισματα, ζητωκραυγες, κροτους και πυροτεχνηματα την στιγμη της καθελκυσης. Ελπιζω να μην υπερβαλλω οταν λεω πως η καθελκυση μοιαζει λιγο με γεννα, για μας που δεν ειχαμε στο παρελθον την τυχη να γινουμε μαρτυρες ενος τετοιου γεγονοτος, ηταν μια εμπειρια συναρπαστικη και ξεχωριστη. Ελπιζουμε να σας μεταδωσαμε κι εσας αυτο και να σας αρεσαν οι φωτο και το βιντεο.

Ηταν η πρωτη τετοια αποστολη απο το Shipfriends. Να ειστε σιγουροι πως δεν θα ειναι και η τελευταια, Θρυλου-Θεου-Ολυμπιακου θελοντος! :D

Απο τα μετωπα των λιμανιων και των ναυπηγειων για τους Shipfriends,
NHSOS XIOS & Nick the Greek

ΥΓ: Προφανως και δεν πηγαμε μονο εκει, θα υπαρχει κι αλλο υλικο τις επομενες μερες. Watch this space!

post-22-12832697944_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Με πονο ψυχης βεβαια, δεν ακουσαμε την ομιλια του Μανωλάτση Γκριμαλντάτση αλλα θεωρω βεβαιο πως θα το αντεξουμε!

Μια χαρα θα το αντεξουμε,δεν χασαμε και τιποτα σημαντικο....τα γνωστα ευχολογια-σαλτσες.Απο το infomare.it

Το Σαββατο καθελκυστηκε το CRUISE EUROPA,3o πλοιο απο τα 4 που εχουν παραγγελθει απο το Grimaldi group και η κατασκευη τους,ειναι συνχρηματοδοτουμενη απο την ευρωπαικη τραπεζα των επενδυσεων(Banca Europea degli Investimenti).Η παραδοση του πλοιου,προβλεπεται τον Οκτωβριο για την γραμμη Πατρα-Ηγουμενιτσα-Ανκονα.

Η χωρητικοτητα του,ανερχεται σε 250 οχηματα(3000 lane meters)ενω φιλοξενει 3000 επιβατες σε 413 καμπινες,εκ των οποιων 18 ειναι σουιτες και αλλες 50,junior suite,συν 542 αεροπορικα καθισματα.Διαφερει απο τα αδελφα ROMA/BARCELONA στην μεγαλυτερη χωρητικοτητα επιβατων και την διαφορετικη διαρυθμιση των εσωτερικων χωρων.

Ο προεδρος της ΜΙΝΟΑΝ Εμανουελε Γριμαλντι,δηλωσε:

Το CRUISE EUROPA ειναι το παραδειγμα για το πως μπορεις να συνδυασεις ταξιδι υψηλης παροχης υπηρεσιων για τον επιβατη σε συνδυασμο με τιμες low cost.Αυτο το πλοιο θα προσφερει κομφορ που μπορουν ανετα να συγκριθουν με εκεινα ενος κρουαζιεροπλοιου,δινοντας στον επιβατη relax και διασκεδαση για ενα αξεχαστο ταξιδι.Επισης το πλοιο ειναι φιλικο προς το περιβαλλον και θα αποτελει μεγαλο αλμα στην ποιοτητα στις γραμμες Ιταλιας-Ελλαδας,δειχνοντας πως η Grimaldi group στηριζει και θελει να αναπτυξει την ΜΙΝΟΑΝ LINES!

Νονα του παπορου ειναι η γυναικα του Εμανουελε,Ιλαρια Γκριμαλντι.

Link to comment
Share on other sites

Εμμ. Γκριμάλντι: Θα συνδέσουμε την Ευρώπη με ... το Βυζάντιο!

Η ομιλία του κ. Emanuele Grimaldi, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Atlantica S.p.A di Navigazione, επί τη ευκαιρία της τελετής καθέλκυσης του M/V “CRUISE EUROPA” - Ιταλικά Ναυπηγεία, Castellammare di Stabia, 14 Μαρτίου 2009.

Link to comment
Share on other sites

ειναι ενα καλο βιντεακι(το δικο μου βεβαια πολυ καλυτερο:rolleyes::D),που φαινεται η νονα Iliana αλλα και το πληθος των επισημων.Επισης διακρινεται στο βολβο ενα σταυρος,σχηματισμενος απο εικονες αγιων,αλλα και αριστερα ενα πανο,κρεμασμενο απο τους εργατες των ναυπηγειων,για να εκφρασουν την διαμαρτυρια τους στον grimaldi επειδη θελουν να κατασκευασει κ αλλα πλοια εκει:eek::P διαφορετικα θα μεινουν χωρις δουλεια:(
Link to comment
Share on other sites

Ο συνταξιδιωτης Νησος Χιος μου δινει μια πολυ ομορφη πασα για να απαντησω σε σενα αγαπητε Νηρεα για το λογο για τον οποιο δεν ειχαμε τη γνωστη στυλιστικη αναλυση, η οποια ειδικα απο την στιγμη που επισκεφθηκαμε την πρωτευουσα χωρα της μοδας(τι Παρισι να λεμε τωρα, τα παντα ολα ειναι στην Ιταλια) θα επρεπε να ειναι επιβεβλημενη.

Ο λογος που δεν κανω στυλιστικη αναλυση ειναι το οτι σεβομαι αυτα που ειδα, και θεωρω πιο ωφελιμο να σας δωσω και μια αλλη εικονα απο την χιουμοριστικη. Αυτο που μπορειτε να δειτε στην επισυναπτομενη φωτογραφια, ειναι η σειρα σπιτιων που βρισκεται επανω στην παραλια του Castellamare di Stabia, το αντιστοιχο Πασαλιμανι δηλαδη, η μοστρα της πολης με αλλα λογια. Το πως σας φαινεται αυτο που βλεπετε, αφηνω σε σας να το σχολιασετε. Αρκει να σας πως πως μπαινοντας στην πολη με το αυτοκινητο, επαθα μεγαλο σοκ αφου ενας εκ των πλεον κεντρικων δρομων που ειναι και η εισοδος της πολης ειναι σαν τον επαρχιακο Τσεπέλοβο - Κατω Νευροκοπι Δραμας. Χωρις υπερβολη ολα αυτα, δεν υπηρχε οδοστρωμα, ηταν σχεδον χωμα.

Η πολη εχει περιπου 40-45 χιλιαδες κατοικους εκ των οποιων ανα πασα στιγμη 800-1500 εργαζονται στο ναυπηγειο, χωρια την οικονομικη δραστηριοτητα που εξαρταται απο το ναυπηγειο. Σκεφτειτε λοιπον πως εχει η κατασταση αυτην τη στιγμη εκει περα, και αναλογιστειτε πως θα γινουν τα πραγματα αν τυχον κλεισει το ναυπηγειο! Ειλικρινα, φορωντας υφασματινο παντελονι και παλτο εκεινη την ημερα, αισθανομουν σαν εκ των πλεον καλοντυμενων παρευρισκομενων.

Ολα αυτα τα λεω προκειμενου να βαλουμε λιγο στο μυαλο μας πως εχει η κατασταση σημερα και να προβληματιστουμε για το πως μπορει να αλλαξουν τα πραγματα και για πολλες περιοχες στην Ελλαδα. Διοτι στην Ελλαδα δεν μας εχει αγγιξει πραγματικα το προβλημα ακομα.

Κατα τα αλλα η περιοχη ηταν αρκετα συμπαθητικη και θυμιζει αρκετα Ελλαδα. Η οδηγηση στους δρομους ειναι μονο κατοπιν ασφαλειας ζωης, το να οδηγεις στην Ελλαδα σε συγκριση με την περιοχη εκεινη, ειναι απλα μια βολτα στο παρκο. Επισης πολυ ομορφη η παραλιακη περιοχη της Ναπολι, εχει 2 καστρα και μια απιθανη περατζαδα χιλιομετρων για περιπατο και shipspotting. Αυτα σε γενικες γραμμες.

post-22-128326979477_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα τα λεω προκειμενου να βαλουμε λιγο στο μυαλο μας πως εχει η κατασταση σημερα και να προβληματιστουμε για το πως μπορει να αλλαξουν τα πραγματα και για πολλες περιοχες στην Ελλαδα. Διοτι στην Ελλαδα δεν μας εχει αγγιξει πραγματικα το προβλημα ακομα.
Νομίζω Nick ότι η κατάσταση στον Ιταλικό Νότο δεν έχει άμεση σχέση με την παρούσα οικονομική κρίση, αλλά με την γενικότερη υπανάπτυξη της περιοχής και με την "σχέση υποτέλειας" με τον πλούσιο Βορρά. Συμφωνώ, βεβαίως, ότι και η οικονομική κρίση επιτείνει αυτές τις ανισότητες. Δεν έχω παει στην περιοχή, αλλά πρόσφατα είχα μια πολύ πλούσια εμπειρία από την κοινωνική και οικονομική ζωή στην Καμπανία.
Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο «Γόμορρα» (Πατάκης, 2008) του Ρομπέρτο Σαβιάνο, το οποίο αναφέρεται στη δόμη και τη δράση της Καμόρρα.

Στην αρχή, λοιπόν, του βιβλίου έχει μια πολύ εντυπωσιακή περιγραφή του λιμανιού της Νάπολης…τόσο εντυπωσιακή που δεν θέλεις να πατήσεις ποτέ εκεί το πόδι σου, όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Καμπανία.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όπως "Ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι" έτσι και η Ευρώπη σταματάει κάπου στη Νάπολι. Δυστυχώς, έχουν γίνει ο σκουπιδότοπος και τα φθηνά εργατικά χέρια του πλούσιου Βορρά...ο οποίος όμως διαμαρτύρεται (Λέγκα) ότι ταϊζει τον "ανεπρόκοπο Νότο". Τον θέλει βέβαια σαν σκουπιδότοπο...αλλά χωρίς να τον ταϊζει. Πολλοί λένε ότι για την υπανάπτυξη φταίει η μαφία...οι άλλοι λένε ότι η μαφία είναι η απάντηση των φτωχών στο κράτος του Βορρά. Δύσκολο να πεις ποιός έχει δίκιο. Εύκολο είναι να τα ρίξεις ολα στη μαφία, αλλά ποιός θα απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν μπορούν να ξεπαστρεψουν την μαφία? Μήπως όντως αυτή εκπροσωπεί μια ενστικτώδη άμυνα?

ΥΓ Νομίζω ότι ξεφύγαμε αρκετά, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω Νηρεα, η κατασταση του Νοτου της Ιταλιας ειναι ανεξαρτητη με την κριση αλλα σιγουρα επιδεινωνεται με την κριση. Και ας σκεφτουμε λιγο και τα δικα μας, αυτα παθαινει μια χωρα οπως η Ιταλια που εχει μεγαλη βιομηχανικη βαση και εξαγωγες, ενω εμεις εχουμε βαφτισει βαρια βιομηχανια τον τουρισμο για να ξεγελιομαστε. Οπως μας διαδασκουν τα σημερινα παραδειγματα, η χλιδη με την χρεοκοπια βρισκονται πολυ κοντα στις μερες μας και τα μαντατα για την χωρα μας δεν ειναι καθολου θετικα. Ειναι ιδιαιτερα καταθλίπτικο να βλεπεις παντως ορισμενες σκηνες οπως αυτες, αυτες οι περιοχες μου θυμισαν ασπρομαυρο ιταλικο κινηματογραφο της δεκαετιας του 50 με το διδυμο Μαστρογιαννι/Λορεν. Τοσο μακρινες κι ομως τοσο κοντινες σκηνες.

Ενα αλλο ενδιαφερον σημειο ειναι η πρωτη εντυπωση που σχηματιζει κανεις. Βλεποντας τη ρυμοτομια, τα σκουπιδια, την ποιοτητα των περιβαλλοντων χωρων και τον γενικοτερο αερα της πολης, ακομα κι εγω προερχομενος απο Μεσογειακη χωρα σχηματισα αμεσως μια αρνητικη και στενοχωρη εντυπωση για το μερος. Δεν ξερω αν τα βραδια ειναι επικινδυνα ή κατι αλλο, αξιζει ομως αν βρεθει κανεις στην περιοχη να κανει μια επισκεψη σε ορισμενα μερη εκει. Θα δει πραγματα αξιοσημειωτα απο κοινωνιολογικης αποψης. Ας δουμε και δυο φωτο απο πολυκατοικιες στην εισοδο του λιμανιου της Ναπολι, τα σχολια δικα σας..

post-22-128326979483_thumb.jpg

post-22-128326979485_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η συζητηση(εχει πραγματικα τεραστιον ενδιαφερον απο πολλες πλευρες)για τον Βορρα και τον Νοτο της Ιταλιας,χρειαζεται να αναλυθει αρκετα και εδω σιγουρα δεν ειναι το καταλληλο θεμα.Ενα μικρο σχολιακι που μπορω να κανω,ειναι πως ο Βορρας δουλευει(ομως με εργατικο δυναμικο σχεδον ολοκληρωτικα απο τον νοτο;))ενω ο Νοτος ζει πιο ανεμελα,απολαμβανει τελοσπαντων λιγακι κ την ζωη του(σαν εμας ενα πραγμα:D).

Στα περι καθελκυσης τωρα:το πανο που ανεφερα παραπανω λεει επι λεξη(για να το συσχετισουμε με την οικον.κριση αλλα κ την τοπικη κοινωνια)

Γκριμαλντι,εσυ που εισαι της περιοχης(napoli),δωσε μας μελλον,γιατι εμεις ειμαστε η 'Ιστορια'

post-709-128326979487_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...