Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

H Norwegian Cruise Line κυκλοφόρησε την πρώτη του επίσημη αποτυπωση της ναυπήγησης 153.000 GT, 4.200 επιβατών NORWEGIAN EPIC, που σήμερα βρίσκονται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία STX Ευρώπη στο St Nazaire, Γαλλία. Το πλοίο θα έχει μήκος 1.068 πόδια, πλατος 133 ποδιών και αναμένεται να παραδοθούν το 2010

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

What in the name of what is holly is that!... pou leme kai stin patrida mu. Prokeite gia ena teleios protoporiako ploio afu sigura anatheorite i enoia tou koutiou. Episis ine siguro pos oxi mono iparxun kapoioi kakogustoi nafpigoi sta Italika kai ta Gallika nafpigeia alla sigura kanun kai parea metaxi tous. By the way, an proseksei kanis to maketo, oi lemvoi moiazei na ine se thesi egatalipsis...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

H Norwegian Cruise Line παραγγειλε στο ναυπηγειο του Meyer Weft στη Γερμανια, ενα ακομα κρουαζεροπλοιο το Norwegian Breakaway-plus, που αναμενεται να παραδωθει την ανοιξη του 2017. Ετσι μετα την παραλαβη του Norwegian Breakaway που παραδωθηκε τον Απριλιο του 2013, αναμενει να παραλαβει το Norwegian Getaway στα μεσα Ιανουαριου του 2014 και το πρωτο Breakaway-plus τον Οκτωβριο του 2015.

 

Πηγη: Maritimematters

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το πρωτο της σειρας Norwegian Breakaway-Plus θα ονομαστει Norwegian Escape και θα παραδοθει το 2015 ενω το δευτερο που θα παραδοθει το 2017 θα ονομαστει Norwegian Bliss!!!

Η ανακοινωση εγινε απο τη σελιδα της εταιριας στο facebook οπως και η επιλογη των ονοματων εγινε μετα απο συμμετοχη σε διαγωνισμο στη σελιδα "Norwegians name their Ships" !!! Περιπου 100.000 ατομα πηραν μερος στον διαγωνισμο και ειχαν να επιλεξουν αναμεσα σε 10 ονοματα!!! Η συμμετοχη εντυπωσιασε τους ιθυνοντες της εταιριας οπως ανεφερε ο CEO της NCL Kevin Sheehan.

post-2743-0-76014900-1381255871_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...

Αλλα δυο πλοια για την NCL για το 2018 και το 2019 αντιστοιχα! Τα πλοια ειναι παρομοια με τα Norwegian Bliss & Escape, της κατηγοριας Breakaway Plus με το κοστος να πλησιαζει τα 1,6 δις € !!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας Prestige Cruise αναμένεται να προχωρήσει η Norwegian Cruise Line

Στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας Prestige Cruise αναμένεται να προχωρήσει η Norwegian Cruise Line (NCL), η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου μετά τη Royal Caribbean και την Carnival.

H αξία της εξαγοράς υπολογίζεται στα 3 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχουν επίσημοι σχολιασμοί από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

 

Μετοχικά ποσοστά

Η Prestige Cruise ανήκει στο private equity fund Apollo Global Management, το οποίο επίσης κατέχει το 20% της NCL, ενώ ο κύριος μέτοχος της NCL, η Genting, η μαλαισιανή εταιρεία που ελέγχει και τη Star Cruises, έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού της που αποτιμάται σε 1,88 δισ. δολάρια.

Η NCL διαθέτει 13 κρουαζιερόπλοια, ενώ η με έδρα το Μαϊάμι Prestige Cruise διαχειρίζεται πέντε πλοία με το εμπορικό σήμα Oceania Cruises και άλλα τρία ως Regent Seven Seas. Η εταιρεία έχει επίσης ένα κρουαζιερόπλοιο 738 κλινών υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Fincantieri, το οποίο αναμένεται να παραλάβει το 2016.

 

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αλλα δυο πλοια για την NCL για το 2018 και το 2019 αντιστοιχα! Τα πλοια ειναι παρομοια με τα Norwegian Bliss & Escape, της κατηγοριας Breakaway Plus με το κοστος να πλησιαζει τα 1,6 δις € !!

Η N.C.L. ανακοίνωσε τη μετονομασία του υπό κατασκευή νέου της πλοίου από Norwegian Bliss σε Norwegian Joy, ή όπως θα λέγεται στα κινέζικα Xǐ Yuè Hào. Το πλοίο θα παραδοθεί την άνοιξη του 2017 και προορίζεται για την αγορά της Κίνας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Από τον Ιούλιο η Norwegian Cruise Line απαγόρευσε τη μεταφορά υγρών (πέρα από ιατρικούς λόγους) στους επιβάτες της κατά την είσοδο στα πλοία της, έτσι ώστε να γίνεται πιο γρήγορα η επιβίβαση!! Φέτος η εταιρεία συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής από τη πρώτη κρουαζιέρα της εταιρείας με το Sunward (19/12/66)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Fincantieri S.p.A. για τη κατασκευή της επόμενης γενιάς πλοίων για τη Norwegian Cruise Line. Η παραγγελία είναι για τέσσερα πλοία που θα παραδοθούν το 2022, 2023, 2024 και 2025, με option για αλλά δυο πλοία με παράδοση το 2026 και το 2027. Τα τέσσερα πλοία θα είναι χωρητικότητας 140000 gross tons και θα μπορούν φιλοξενήσουν 3300 επιβάτες. Τα νέα πλοία θα κτιστούν στα πρότυπα της σειράς Breakaway-Plus Class άλλα θα είναι λίγο μικρότερα. Με κόστος περίπου 800 εκ ευρω ανά πλοίο.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε ότι το τέταρτο και τελευταίο πλοίο της Breakaway Class που θα κατασκευαστεί από τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft θα σχεδιαστεί για την αγορά της Κίνας. Το 164.600 τόνων μεγαθήριο θα παραδοθεί το φθινόπωρο του 2019 και θα φιλοξενεί 4.000 επιβάτες, ενώ θα είναι το δεύτερο πλοίο, μετά το Norwegian Joy που θα παραδοθεί το Μάιο, το οποίο δρομολογεί η εταιρεία στην περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 6 months later...

Η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη τοποθέτηση 5 scrubbers ανά μηχανή στο Norwegian Sun και Norwegian Jade. Έχει προηγηθεί η τοποθέτηση scrubbers Norwegian Pearl, Norwegian Gem, Norwegian Escape, Norwegian Joy, Pride of America και στο Norwegian Bliss.

Link to comment
Share on other sites

5 Scrubbers ανά πλοίο, 1 σε κάθε μηχανή.  Μάλλον αυτό εννοείς.

Αν ήταν 5 scrubbers ανά μηχανή = 5 μύρια x 5 μηχανές είναι 25 εκατομμύρια δολλάρια(χοντρικά η τιμή). Οπότε δε νομίζω, Τάκη.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 months later...
  • 7 months later...

Κλισέ συνέντευξη του CEO της Norwegian Cruise Line Holdings, Frank del Rio στην Tradewinds. Και λέω κλισέ γιατί επανέλαβε τα γνωστά, κενά και κουραστικά τσιτάτα της corporate America περί creating value for the shareholders, customer experience και άλλα πολλά εμπριμέ. Όποιος έχει διαβάσει μια συνέντευξη αποφοίτου Αμερικάνικου business school, ανεξαρτήτως βιομηχανίας, τις έχει διαβάσει όλες.

 

Στο δια ταύτα, εξεδήλωσε την πρόθεση της εταιρείας να αυξήσει το στόλο της που αριθμεί 26 πλοία αυτήν τη στιγμή στα 37 με χρονικό ορίζοντα το 2027. Σχεδιάζουν τη ναυπήγηση 11 πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραγγελθεί δηλαδή. Η αύξηση σε επίπεδο κλινών θα ανέλθει στο 50%, οπότε μιλάμε πως πρόκειται να χτιστούν γομάρια. Περηφανεύεται πως η εταιρεία δεν είναι η μεγαλύτερη αλλά έχει τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στη βιομηχανία και έδωσε πόντους στα εγγόνια του για πολλές από τις καινούριες ιδέες διασκέδασης που εφαρμόζει η εταιρεία επάνω στα πλοία της. Εγώ στη θέση του πάντως θα ασχολούμουν με τα εγγόνια μου και μόνο, ο συγκεκριμένος CEO αμοίβεται με 7.5 εκατομμύρια δολλάρια το χρόνο σε μετρητά και options.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 2 weeks later...

Εκτος απο τις κρουαζιερες της, ενημερωσε οτι πιθανον να αναστειλει και την υπαρξη  τηςB).

η ειδηση παιζει απο το πρωι στα διεθνη ΜΜΕ, εδω στο CNBC

ουτε λιγο ουτε πολυ, ενημερωσε συγγενεις και φιλους οτι δεν αισθανεται καλα και δεν ξερει αν θα την βγαλει καθαρη

Quote

Norwegian Cruise Line warned on Tuesday that it may have to seek bankruptcy protection, saying there’s “substantial doubt” about its ability to continue as a “going concern” as the coronavirus pandemic wreaks havoc on the industry.

Shares of the company fell more than 19% in early trading on the news.

In a securities filing, Norwegian said it was in compliance with all of its debt agreements as of March 31, but it couldn’t guarantee that it may need to seek waivers from its lenders. If it cannot amend its credit agreements, the company said it is at risk of default, which would trigger immediate repayment of most of its debt and derivatives contracts. That puts it at risk of bankruptcy.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...