Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το ελα να δεις γινοταν στην κυληνη χτες νωρις το απογευμα.

η συχνοτητα αφιξοαναχωρησεων θυμιζε Dover :D .

Σολωμος και Ιονις απο Ζακυνθο, Καλβος και Επτανησος (μολις εφυγε το ενα εφτασε το αλλο) απο πορο αφησαν απειρα ΙΧ λεωφορεια και φορτηγα και ο δρομος απο το λιμανι ως την εθνικη θυμιζε λεωφορο μαραθωνος πριν τα ολυμπιακα εργα :D .

Τα Ζακυνθινα ηταν φισκα απο γκαραζ και ατομα, ενω καλβος και επτανησος πρεπει να ειχαν χωρο στο γκαραζ τους ακομη.

Ενα διωροφο λεωφορειο δυσκολευοταν αρκετα να βγει απο το ιονις. περαν του μεγαλου υψους του λεωφορειου και του παραδοσιακου υψους (4,1) του γκαραζ του ιονις, το βαπορι ειχε δεσει σε μια ραμπα η οποια ηταν ψηλοτερη απο το καραβι με αποτελεσμα ο καταπελτης να εχει κλιση προς τα πανω :eek: και το λεωφορειο ανασηκωνεται και να περνα χιλιοστα η οροφη του απο την οροφη του γκαραζ.

καλα γιατι το λιμεναρχειο ταλαιπωρει τα βαπορια; δεν θα ηταν καλλιτερα να εριχνε απευθειας στον ντοκο τον καταπελτη; ετσι θα ηταν ευθεια και θα ηταν πιο ευκολη η εκφορτωση

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

χαλαρα ηταν σημερα το απογευμα στην κυληνη.

ο μπαρμπα proud εφτασε κατα τις 18.00 αλλα πηγε πρωτα στο καστρο. λογω του μαιστρου που φυσαει τρεις μερες εχει πολυ καθαρη ατμοσφαιρα και φαινοταν καθαρα ζακυνθος κεφαλονια ιθακη και εχιναδες

ο σολωμος και ο πρωτεας οτι ειχαν καβατζαρει τον καβο τις κυληνης και περναγαν το στενο για ζακυνθο. εμοιαζαν playmobil. λογικα το ενα εκανε το δρομολογιο των 17.15 και το αλλο καυσιμα.

κατα τις 18.45 στο λιμανι φορτωνε το ιονις για πορο. απο επιβατες οχι πολλα πραγματα αλλα το γκαραζ ειχε αρκετα φορτηγα (για τη χορητικοτητα του).

διπλα ηταν ο καλβος δεμενος για διανυκτερευση ενω το επτανησος ειχε αρχισει να διακρινεται αμυδρα στο βαθος

ενα σχολιο για την κυληνη. το λιμανι προχωραει πολυ γρηγορα. κατα μηκος του λιμενοβραχιονα/κυματοθραυστη εχει φτιαχτει ενας φαρδυς ντοκος που θα χρησιμευει και για πλαγιοδετηση των διανυκτερευοντων ferries αλλα εχει και μικρες δεστρες/κρικους για yachts.

ωραια η κυληνη, ενω στην πατρα 8 χρονια ακομη σκαβουν να βρουν πετρελαιο στο νεο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

το dover της πελοποννησου ζει πλεον σε καλοκαιρινους ρυθμους.

σημερα το πρωι ο πρωτεας εφτασε απο ζακυνθο γεματος, οχι μονο απο γκαραζ, αλλα και απο επιβατες. απο οτι παρατηρησα και αρκετοι τουριστες.

ειχε αμεση αναχωρηση στις 10.30, παλι γεματος. εκτος απο φορτηγα ειχε καποια λεωφορεια και αρκετα Ι.Χ. (για το μεγεθος του χωραει πολυ πραμα).

κατα τις 09.45 ηρθε το επτανησος απο αργοστολι ληξουρι, με φορτηγα και λεωφορεια αλλα οχι πολλη κινηση επιβατων (ατομα και ιχ). ισως τελικα σε off season περιοδους να μη "λεει" το αργοστολι.

αναμενεται παντως κλιμακωση της κινησης εν'οψη και του τριημερου.

το ιονις ηταν και αυτο στην κυληνη (ειχε διανυκτερευση χτες) και θα αναχωρουσε αργοτερα για πορο (με ταιρι το ζακυνθος Ι πλεον στν πορο)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

αυξημενη η κινηση χτες προς τα νησια και ιδιαιτερως προς τη ζακυνθο. ο σολωμος στις 13.00 και το ionian star στις 10.30 εφυγαν με γεματο γκαραζ και παρα πολλους επιβατες ενω αντοιστοιχη ηταν η εικονα και σε αλλα δρομολογια.

αυτην την περιοδο σολωμος, σταρ, πρωτεας και ζακυνθος (κατεβηκε σημερα) πανε ζακυνθο ενω στον πορο πανε ιονις και καλβος (απο σημερα). εννοειται και το επτανησος

Link to comment
Share on other sites

παραπανω ιχ πρεπει να ειχε. παιρνει 340. το ανω γκαραζ ηταν τιγκα ενω και στο κατω ηταν το μεγαλυτερο μερος με ιχ. επιβατες ηταν αυτοι των ΙΧ και των δυο λεωφορειων κτελ. οι γραμμες του ιονιου δεν εχουν ξεμπαρκους επιβατες (παιρνω τον ηλεκτρικο και φευγω)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παρασκευη 05/08 δρομολογιο 10.30 με ionian star. με εξαιρεση 3-4 λεωφορεια και 2-3 φορτηγα το βαπορι ηταν γεματο ΙΧ. στη ζακυνθο οταν εφτασε εβγαλε πανω απο 300 ι.χ.

απο κοσμο ειχε παρα πολυ, αλλα οπως ξερουμε στις γραμμες αυτες δεν εχει επιβατες ξεμπαρκους. μονο οσους πανε με ι.χ ή ΚΤΕΛ.

φισκα με ιχ και κοσμο ηταν και ο ΚΑΛΒΟΣ στο δρομολογιο των 10.00 για πορο. το βαπορι ταξιδευε με πατημενη μπαλα. βεβαια πρεπει να εχουν γινει μετατροπες γιατι στο plimpsol εχει προστεθει γραμμη ΦΓ

το επτανησος ηρθε κατα τις 10.45 απο ληξουρι αργοστολι γεματο ι.χ. στο πανω γκαραζ και στο κατω μισα μισα ιχ και φορτηγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

χειμερινοι οι ρυθμοι στο λιμανι της κυλληνης σημερα το απογευμα.

στις 16.00 μονο το Ιονις ηταν μεσα δεμενο στη γωνια.

η νεα προβλητα εχει ολοκληρωθει και απομενει μονο η ασφαλτοστρωση του ανατολικου ντοκου, η οποια θα γινει μαλλον απο ανοιξη.

δεν ξερω βεβαια κατα ποσο οι προσκρουστηρες ειναι οι ενδεικνυομενοι. το ιονις παντως δεν ηταν κολλημενο στον ντοκο, αλλα κρατιοταν ανοιγμενο μια οργια απο τους προσκρουστηρες με την αγκυρα.

πανω στον ντοκο, διπλα στο ιονις (alongside the ship, που λενε και στο UK :D ) υπηρχε μια καδενα. οχι χρυση :) , βαπορισια. δεκα ολοκληρα κλειδια (275 μετρα περιπου). στην αρχη νομισα οτι ειναι απο το alang :confused: . τα 4 πρωτα κλειδια ηταν φαγωμενα απο τη χρηση, ενω τα υπολοιπα ηταν σε προχωρημενο σταδιο οξειδωσης. σκουρια να δουν τα ματια σας. ετσι και την φουνταρανε πανω απο 4 κλειδια και φερμαρανε δε θα την ξανα εβρισκαν.

ρωτησα καποιον πως βρεθηκε η καδενα εκει και μου απαντησε οτι ειναι απο... Απο ενα εν ενεργεια ferry της κυλληνης. (οχι του ιονις). ειλικρινα απορρησα αν αυτο το βαπορι κατεβασε ποτε καδενες στη δεξαμενη οσο ειναι ελλαδα.

τωρα απο κινηση τα αναμενομενα για την εποχη. 16.20 περασε την τσαμαδουρα το ionian star. στο ανω γκαραζ ηταν γεματο ΙΧ ενω στο κατω ειχε φορτηγα απο καταπλωρα μεχρι το υψος των τσιμινιερων.

16.30 μπηκε το επτανησος αν και εχει pitch και ειναι και πιο αμπασο, εκανε παραπανω ωρα απο το star για να δεσει. απο κινηση ψιλοπραγματα. αδειασε σε λιγοτερο απο 10 λεπτα. βεβαια αυτο μπορει να οφειλεται στην συγκεκριμενη ωρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

το σαββατο 17/6 στο λιμανι της κυλληνης δεσποζε το λυβικων συμφεροντων και σημαιας generalαδικο Jaref.

o σολωμος εφυγε με πολυ καλη πληροτητα στις 10.30 για ζαντε. το κατω γκαραζ ολο φορτηγα ενω το πανω ηταν πανω απο 50% γεματο ΙΧ.

λιγο πιο μετρια η κινηση του Επτανησος. καμια 400 ατομα αρκετα φορτηγα και καμια 50ρια ιχ στο δρομολογιο των 11.30.

ΥΓ 1 ξερει κανεις απο που πανε ρυμουλκα στην κυλληνη; μονο του αποκλειεται να εδεσε παντως

YΓ 2 το jaref φορτωνε συσκευασμενη ντοματοπαστα

post-13-128326958281_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ 1: Ρυμουλκα η Κυλληνη δεν εχει ως γνωστον. Οποτε ειτε ερχονται απο Πατρα(μακρια), ειτε ερχεται ενα ρυμουλκο που εδω και μερικες εβδομαδες βρισκεται μονιμα πια στο Κατακολο. Δεν εχω μαθει ακομα πιο ρυμουλκο ειναι αυτο αλλα αν φανταστει κανεις οτι συμφωνα με τον κανονισμο λιμενος στο Κατακολο η παρουσια ρυμουλκου εστω και απλα stand by ειναι υποχρεωτικη, this is good business!

ΥΓ 2: Σιγουρα φορτωνε tomato paste απο το εργοστασιο της Κυκνος. Γενικα η Ελλαδα εχει μεγαλη εξαγωγη απο ντοματα προς τη χωρα του Μωαμαρ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

χαμος στο ισωμα με το dover της πελοποννησου. 17-19 αναχωρησεις ημερησιως, προσεγγισεις cargo, αλιευτικα καταφυγια διαμορφωση του καινουργιου ντοκου στον κυματοθραυστη κλπ κλπ.

μεχρι και 4 ferries ταυτοχρονα & ενα φορτηγο πλοιο.

φανταστειτε τωρα οτι ολος αυτος ο ογκος απο ιχ λεοφωρεια και φορτηγα (φορτηγα οχι μονο απο τα ferries αλλα και απο τα εμπορικα πλοια) συνωστιζονται στον απαραδεκτο επαρχιακο δρομο (μιση λωριδα ανα κατευθυνση) λεχαινων-κυλληνης (13χλμ).

την κυριακη το απογευμα φορτωνε καλβος ξεφορτωνε σολωμος (ΑΝΜΕΖομανια) και το ζακυνθος αναπαυοταν. στο κεφαλι του κυματοθραυστη ενα ρωσσικο φορτηγακι.

την παρασκευη ιονις και ζακυνθος φορτωναν μαζι (το ξαναειπαμε) ανω ανεμεναν αυτοκινητα και για το τελέυταιο του καλβου.

post-13-128326958702_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

πολυ κοσμο εφερε χθες απογευμα το "Διονυσιος Σολωμος" στην Κυλληνη. δεν μετρησα αυτοκινητα, ηταν αδυνατο...υπολογισα ομως οτι γυρω στο 1 εικοσαλεπτο ξεφορτωνε!πηρε επισης κοσμο, σιγουρα πανω απο 100 ιχ και εφυγε 20.00.

το Ionian Star ηρθε κι εφυγε επισης γεματο.

Γενικα, η κινηση για και απο Ζακυνθο ειναι ιδιαιτερα αυξημενη φετος.

το επτανησος φευγοντας για Πορο το πρωι (11.30)αγγιξε το πρωτοκολο.ερχομενο απο Πορο το απογευμα(19.45 εφτασε), επισης εφερε κοσμο. γυρω στα 100 ιχ σιγουρα. για ΑργοστολιΛηξουρι πηρε γυρω στα 70 ιχ και μερικα φορτηγα. εφυγε με ολιγολεπτη καθυστερηση(10λεπτα)

Το Καλβος κι αυτο ερχομενο απο Πορο, εφερε γυρω στα 60ιχ πηρε αλλα τοσα περιπου και 18.30 ακριβως ελυσε.

Για και απο Κεφαλονια αυτο το Σαββατοκυριακο κινηθηκε κοσμος. Ωστοσο, νομιζω οτι περισυ τετοια εποχη ειχε περισσοτερο κοσμο. το ιδιο υποστηριζουν και φιλοι κεφ/νιτες ειδικοι επι της κινησης!!!

Το Ζακυνθος 1 αραγμενο δεξια κλειστο.

Link to comment
Share on other sites

από γνωστούς στα νησιά ο Ιούλιος ήταν πολύ μείον συγκριτικά με πέρυσι. Τώρα δεν ξέρω αν αληθεύουν. Ελπίζω ο κόσμος να μείνει μια k θα πάω προς τα κάτω μετά τα μέσα του Αυγούστου

PS To Zakynthos 1 htan kleisto logw blabhs h logw programmatos dromologiwn?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...

Τεταρτη 2/05 απογευμα το "δ. σολωμος" εφτασε γεματο με κοσμο απ' τη ζακυνθο, το "ιονις" αναχωρησε 20.00 με 10 ιχ και 2 φ/γ για ληξ και αργ

και αριστερα φορτωνε ενστολα φορτηγα το α/γ ροδος.

post-197-128326964408_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

σαββατιατικο μπανιο στην κυλληνη (αναμεσα σε πολλους βουλγαρους τουριστεςB), που κολυμπουσαν στην αμμουδια βορεια του λιμανιου) που συνδυαστηκε με shipsspotting και χαζι στα 5 ferries της γραμμης.

17.30 ειχαμε αναχωρηση του επτανησος για πορο και ξωπισω του την εκανε ο διονυσιος σολωμος για ζακυνθο.

μετα απο ενα κενο μιαμισης ωρας για την απαραιτητη βουτια:D, ειχαμε αφιξη του καλβου απο πορο (για διανυκτερευση) και αφιξη του ionian star απο ζακυνθο, με αμεση επιστροφη (20.00) στο φιορο του λεβαντε.

εν τω μεταξυ ενω καποιοι κολυμπουσαν το ιονις (που ηταν απο νωρις στην κυλληνη) ειχε αρχισει να φορτωνει και 19.45 την εκανε για αργοστολι.

σε ενα 2ωρο, ειδα ολα τα ferries της κυλληνης και δεμενα και να φουνταρουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

κουμπουρια:eek: βγηκαν σημερα στο ionian star, κατα την αφιξη του στο λιμανι της κυλληνης. επροκειτο για επιτυχημενη επιχειρηση του λιμενικου για τη συλληψη υποπτου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 11 months later...
  • 4 weeks later...

Ταξίδεψα με το πλοίο Διονύσιος Σολωμός στις 11/06 απο κυλλήνη για ζάκυνθο. Στο λιμάνι της κυλλήνης έιχαμε μονο το επτάνησος. Το πλοίο ήταν αρκετά γεμάτο και κάναμε 1 ώρα και 10 λεπτά απο ντόκο σε ντόκο. Στη ζάκυνθο βλέπουμε τα ζακυνθος 1, δίπλα το ionian star και αμέσως μετά το ιονίς με το οποίο δέσαμε δίπλα δίπλα. Ακριβώς απέναντι είχαμε το παρατημένο οδυσσέας ελύτης.

Επιστροφή στις 13/06 απο ζάκυνθο και το πλοίο είχε πληρότητα 100% και άφησε και γύρω στα 10 αυτοκίνητα έξω

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Busy day για την κυλληνη η πεμπτη 11/8. παρα πολλα ΙΧ για Ζαντε (star και σολωμος εφυγαν τιγκα, τουλαχιστον στις 10.30 και στις 22.00 που ειδα), ενω για κεφαλονια η κινηση ηταν σαφως λιγοτερη. ο καλβος στο δρομολογιο των 10.45 και το κεφαλονια στις 11.45 και στις 17.30 ειχαν περιθωριο στο γκαραζ. ο σολωμος εφερε και πολλα φορτηγα στο δρομολογιο των 20.00 απο ζαντε.

οταν υπαρχουν πολλες αναχωρησεις, υπαρχουν και πολλες συνυπαρξεις πλοιων. κεφαλονια με star, κεφαλονια με star και καλβο, κεφαλονια με καλβο, σολωμος με καλβο και ιονις με σταρ

gallery_1817_36_217509.jpg

gallery_1817_36_92140.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

που αλλες εποχες που σαββατο πρωι ειχε 3 και 4 βαπορια μεσα. τωρα με τα αραια δρομολογια τζιφος

 

μολις εφυγαν κεφαλονια και καλβος για τα πρωινα του πορου το λιμανι αδειασε τελειως. ουτε καν εμπορικο βαπορι

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

παρα λιγο να φουνταρει μεσα στο λιμανι, ΕΙΧ στο οποιο επεβαινε ατομο με κινητικα προβληματα.

 

 

Όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ. Ο αλλοδαπός οδηγός το αυτοκινήτου μάρκας VW Golf, σταμάτησε δίπλα στα εκδοτήρια για Κεφαλονιά. Ξαφνικά, θαμώνες από την απέναντι καφετέρια, είδαν το αυτοκίνητο να κινείται προς τη θάλασσα, να φτάνει στην άκρη της προκυμαίας και τελικά να πέφτει προς τη θάλασσα. Σε ένα τσιμεντένιο «σκαλοπάτι» σταμάτησε το όχημα αλλά πλέον το μισό βρισκόταν στον αέρα πάνω από το νερό. 

Μέσα στο όχημα σε κατάσταση πανικού, βρισκόταν ένας άντρας με κινητικά προβλήματα ανήμπορος να αντιδράσει. Οι κάτοικοι έτρεξαν προς το αυτοκίνητο, κατάφεραν να το συγκρατήσουν προτού πέσει στο νερό και να βγάλουν άμεσα τον άντρα που βρισκόταν μέσα.

ilialive.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...