Jump to content
Shipfriends

Napoli (IMO 9108568)


Recommended Posts

Το EUROCARGO NAPOLI από ότι βλέπω στο AIS βρίσκεται δεμένο στο Κερατσίνι. Έφτασε πριν μία μόλις ώρα, προερχόμενο από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 'Εχει ξαναέρθει το πλοίο στα πέριξ του Πειραιά ή είναι η πρώτη του επίσκεψη ???

Link to comment
Share on other sites

Ναι ΣΕΙΡΙΕ έχει ξανάρθει κάποιες φορές. Ξεκινάει από τη Ραβέννα και έχει συνήθως προορισμό είτε την Αλεξάνδρεια είτε τη Χάιφα αλλά ορισμένες φορές κάνει και αυτό το stop over στον Πειραιά. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...

22χρονη Ιταλίδα η κυρία από τη μεγάλη οικογένεια των Visentini, την έχουμε δεί και στη χώρα μας, σε Πάτρα και Κόρινθο. Από προχτές στη γραμμή Savona - Porto Torres, στη θέση του Eurocargo Istanbul.

 

_______________________________

(1995, ex-Norse Mersey, Cetam Massilia)

Edited by proud_ionian
υποτιτλοι
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Αυτή την εβδομάδα, το πλοίο έκανε και έναν κύκλο Savona - Cagliari - Genova - Savona από το περασμένο Σάββατο. Υποθέτω σαν τσόντα στη γραμμή Cagliari - Genova, και φαντάζομαι πως το πλοίο θα αναχωρήσει απόψε για Porto Torres. Πάντως για να χρησιμοποιείται έτσι το μονοβάπορο της γραμμής, εμένα μάλλον μου δείχνει πως δεν πάνε καλά τα πράγματα από πλευράς κίνησης.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το πλοίο έχει μετακομίσει στη γραμμή Salerno - Catania με καθημερινά δρομολόγια χωρίς να κάνει κάπου διανυκτέρευση. Κάθε Δευτέρα πρωί κάνει προέκταση από Κατάνια για Μάλτα και πίσω στην Κατάνια για τη βραδυνή αναχώρηση πρός Σαλέρνο. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα κάνει ότι έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα,ήρθε την Κυριακή έμεινε εδώ ανήμερα Χριστούγεννων και αναχώρησε την επομένη. Γενικά τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια ανακατοσουρα λόγο εορτών και με τα του Θειου Μανώλη και με τα της GNV

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Χτές απέπλευσε για Σαλέρνο, φόρτωσε και σήμερα για Κάλιαρι. Μένει να δούμε μέσα στις επόμενες μέρες, με όλα τα ρορά του Γκριμάλντι πια στην κυκλοφορία, πως διαμορφώνεται ο δαίδαλος των δρομολογίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
On 11/9/2018 at 2:42 PM, Nick the Greek said:

Αν δεν φέρει κάποιο καινούριο, φαντάζομαι με το Istanbul ή το Napoli. 

Ωρες ωρες η φαντασια σου οργιαζει :P αλλα συνηθως πεφτει και μεσα.Ετσι λοιπον το καμαρι του Κορινθιακου ανελαβε τη γραμμη Ρωμης-Ολμπια-Καλιαρι.

Link to comment
Share on other sites

Καλά δεν ήταν δύσκολο. Έχουν ξανακάνει παρόμοια γραμμή, με παρόμοιο πλοίο η οποία και προφανώς δεν περπάτησε. Οπότε σε καμιά περίπτωση δε θα έβαζαν μεγαλύτερο πλοίο για να ξεκινήσουν τη δεύτερη προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
19 hours ago, Nick the Greek said:

2 σοβαρές κατά τα φαινόμενα βλάβες μέσα σε λίγες ώρες για τα roro της Grimaldi στα ανοιχτά της Σαρδηνίας.Στη συνέχεια είχαμε το Eurocargo Napoli που ζήτησε καταφύγιο ανοιχτά του Golfo Aranci για να αποκαταστήσει άλλη σοβαρή βλάβη. Αυτό μάλιστα υπέστη την ταπείνωση του να υποχρωθεί σε βοήθεια από ρυμουλκό της Moby με βάση την Olbia, από την Ιταλική Ακτοφυλακή. Σημειωτέον τα 2 πλοία από τα παλαιότερα του στόλου.

Το Eurocargo Napoli έπαθε μηχανική βλάβη τη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου αναχωροντας από την Olbia με προορισμό το Κάλιαρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Golfo Aranci με τη συνοδεία ρυμουλκου για ασφάλεια. Σήμερα το πρωί αποκατάσταθηκε η ζημιά και συνεχίζει το ταξίδι του

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άλλαξε πάλι ο Μανωλιός -στην κυριολεξία- και έβαλε το Eurocargo Napoli στη γραμμή Civitavecchia - Olbia - Cagliari, προφανώς σε απ' ευθείας ανταγωνισμό με τα φέρρυ της Moby/Tirrenia. Κάνει δηλαδή ένα τριγωνάκι με 2 λιμάνια της Σαρδηνίας μέσα, υποπτεύομαι πως δεν υπάρχει αρκετή κίνηση οπότε προσπαθούν να γεμίσουν αλλιώς το βαπόρι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
  • 3 months later...

Time travel πίσω στον Ιούλιο του 2018 και στο Cagliari όπου συναντάμε το Eurocargo το Napoli σε άφιξή του τότε από την Civitavecchia. Μάλιστα στη συγκεκριμένη άφιξη μας έκανε τη χάρη να γυρίσει σχεδόν μπροστά στο φακό, με πολύ αργό ρυθμό φυσικά. Μας χάρισε έτσι όμορφες φωτογραφίες όπως αυτή η κατάπλωρη. Η λογική λέει πως με την έλευση των καινούριων πλοίων της Grimaldi, το Eurocargo Napoli θα αποτελέσει παρελθόν και λόγω χωρητικότητας, και λόγω πεπερασμένης τεχνολογίας. Το πλοίο βρίσκεται από προχτές στη Yalova παρεπιπτόντως, και επειδή η Grimaldi δεν κάνει τέτοια έξοδα ελαφρά τη καρδία, δεν ξέρω μήπως έχουμε κάποια αλλαγή στα σχέδιά της ή ίσως και πώληση. Πάντως το να βάλει scrubber το θεωρώ εντελώς απίθανο.

 

Το πλοίο είναι Visentini "δεύτερης γενιάς", μια σειρά δηλαδή 7 πλοίων που χτίστηκαν στο εν λόγω ναυπηγείο από τα μέσα ως τα τέλη των 90s και που -καταχρηστικά- την ονομάζω Linda Class, όντας το πρώτο όνομα του πρώτου πλοίου της πορτάδας. Το Eurocargo Napoli είναι το δεύτερο πλοίο της σειράς(αριθμός γιάρδας 167) που κατασκευάστηκε σαν Norse Mersey το 1995 για δρομολόγια από το Liverpool στο Belfast της Βορείου Ιρλανδίας. Τα δύο πρώτα πλοία της σειράς είχαν μήκος 175 μέτρα, τα 2 επόμενα 183 και τα 3 τελευταία 195 μέτρα, μάλλον σαν αποτέλεσμα της δημοφιλίας του design. Μια άλλη διαφορά των πλοίων της σειράς είναι πως τα 2 πρώτα φόρεσαν μηχανή Wartsila, ενώ τα 5 επόμενα MAN B&W. Τα γραμμικά μέτρα είναι 1960 και θεωρητικά το πλοίο χωράει 149 νταλίκες, συν τον καλυμμένο χώρο που βλέπουμε στον οποίο μπορεί να μεταφέρει ΙΧ αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικός επίσης και ο πλευρικός καταπέλτης στα δεξιά και εντελώς πρύμα, αναρωτιέμαι τι σκοπό να εξυπηρετούσε.

 

Εμείς να δούμε το πλοίο από την αριστερή πλευρά, καθώς (προσπαθεί να)αναποδίζει για τη θέση του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...