Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σε μένα, τω αναξίω shipfriend, έλαχε ο κλήρος να γράψω ένα κείμενο σχετικό με τα 4 χρόνια ζωής που συμπληρώνει ο τίμιος διαδικτυακός οίκος τούτος. Και δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεκινήσω κάτι τέτοιο, παρά μόνο με τα ευχαριστώ εκ μέρους ιδιοκτητών και διαχειριστών στο πρόσωπο όλων σας για την συμμετοχή, την υπομονή, την πίστη, την ανοχή και πάνω απ' όλα την παρέα σας όλα αυτά τα χρόνια. Σε σάς που είστε μαζί μας από την πρώτη μέρα, σε σας που μας βρήκατε στην πορεία και γίνατε καθημερινοί θαμώνες και θερμοί υποστηρικτές, σε σας που στο δρόμο αποφασίσατε ότι δεν μας παλεύετε άλλο και φύγατε χωρίς να σταματήσετε καθημερινά να μας διαβάζετε, σε σας που απλά μας διαβάζετε καθημερινά είτε σαν μέλη, είτε σαν επισκέπτες χωρίς να συμμετέχετε περαιτέρω. Όλοι εσείς, είστε ο λόγος που το Shipfriends.gr έγινε για όλους απλά τό σημείο αναφοράς.

Γεγονότα? Στην Ελλάδα ζούμε, από αυτά έχουμε πάντα πολλά. Σχόλια? Αν ο τομέας ενδιαφέροντός μας ήταν το κοινωνικό σχόλιο και τα celebrities, θα μπορούσαμε να κάνουμε εκπομπή στο Star. Αποκλειστικές πληροφορίες αι έγκυρες προβλέψεις για τα μελλούμενα? Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο εδώ;), τα διαβάζετε κάθε μέρα. Λάθη? Ουουού, από αυτά κι αν έχουμε κάνει. Αδυναμίες? Σίγουρα έχουμε πολλές. Βελτιώσεις και καινοτομίες? Γίνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα και στο διηνεκές με τη συμβολή όλων σας. Ας θυμηθούμε λοιπόν μαζί ορισμένα από αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια, λίγα βέβαια, διότι θα μας έπαιρνε σελίδες επί σελίδων να τα θυμηθούμε όλα..

Εν αρχή ήν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος αφού κατατρόπωσε με κίνδυνο της ζωής του τους πειρατές του Αιγαίου, και αποπεράτωσε το διεθνές κοντέινερ τέρμιναλ στο Τυμπάκι, αναπαύεται στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Οι καραβολάτρες και οι ναυτικοί τα λένε, κανείς δεν τους ακούει, στο ΥΕΝ όμως μας διαβάζουν και μας ακούνε, όπως επίσης και στην Επιθεώρηση όπου μετά από απορίες μελών του site σχετικά με το clam shell του Θεόφιλου, στα καπάκια γίνεται επιθεώρηση. Θυμηθείτε το ναυάγιο του Sea Diamond και όλη την συζήτησή μας που τράβηξε τα φώτα του Έθνους, όσο για τον τράκο του Αίολος Κεντέρης ΙΙ με το Ροδάνθη, οι φωτογραφιες του Π100 αποτελούν στοιχεία της υπόθεσης. Το Shipfriends όμως ενδιαφέρεται και για την μόδα, και σε σχεδόν live σύνδεση σας προσφέρει όλα τα παρασκήνια.

Ας θυμηθούμε επίσης την κάλυψη που είχαμε σε αγαπημένα πλοία που μας άφησαν όπως το Εξπρές Ολύμπια, στο Crown M, στα Άγιος Νεκτάριος/Θησέας/Νήσος Χίος, αλλά και τα Πάτμος/Ρόδος. Είχαμε όμως και πλοία που μας ήρθαν στην Έλλαδα και το ευρύ κοινό έμαθε από εδώ τα καθέκαστα. Ας θυμηθούμε τα Corsica Express Three, Αλεξάνδρα Τ, το Aegean Heaven, το Aegean Glory, Superfast I, το Νήσος Χίος, το Santa Maria I, το Αριάδνη βεβαίως-βεβαίως, το Προκόπιος Φ, το Seatrade, αλλά και Live από τα εγκαίνια του Έλυρου. Για το ιστορικό κομμάτι, δεν το συζητώ καθόλου. Θα μπορούσε να είναι ένα site μόνο του.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως για μια καθαρά ερασιτεχνική προσπάθεια το Shipfriends.gr δεν τα έχει καταφέρει και άσχημα, ελπίδα και διάθεση όλων μας είναι να τα πάμε ακόμα καλύτερα με τη δική σας στήριξη και βοήθεια, πάντα με σοβαρότητα, εγκυρότητα και αμεσότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της 4ετίας, έχουν κατ' επανάληψη γίνει πρός την ιδιοκτησία προτάσεις συνεργασίας, διαφημισης και ποικιλόμορφης προβολής του site, οι οποίες όμως όλες όπως μπορείτε κι εσείς να διαπιστώσετε δεν έχουν γίνει δεκτές, διότι πολύ απλά στο Shipfriends.gr δεν υπάρχει κανενός είδους άμεσος ή έμμεσος εμπορικός σκοπός, ούτε και κανείς εκ των συντελεστών έχει φιλοδοξίες προσωπικής προβολής και παραγοντισμού. Θεωρούμε την αυτονομία μας ως site και το αδέσμευτο της κρίσης μας, σαν αγαθά που πρέπει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Με λίγα λόγια, η δέσμευση της ιδιοκτησίας και της ομάδας διαχείρισης είναι πως δεν θα φτάσετε ποτέ να δείτε καμιά πιστωτική κάρτα Shipfriends VISA, ούτε και πρόκειται να γίνει σπόνσοράς μας η κοσμική ταβέρνα "Ο Ευδαίμων":D(στη Μάνδρα Αττικής είναι αυτή, να πάτε, έχει και κλαρίνα).

Κλείνοντας, κι επειδή όλα τα ωραία έχουν πάντα ένα τέλος, έτσι και το Shipfriends δεν θα βρίσκεται εδώ για πάντα. Γι αυτό ας ευχαριστηθούμε όλοι μας όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό που έχουμε σήμερα και κλείνει 4 χρόνια ζωής. Για όλους εμάς που έχουμε αφιερώσει τόσο χρόνο και προσπάθεια πάνω σε αυτό, είναι και θα είναι -ό,τι κι αν γίνει στο μέλλον- κομμάτι της ζωής μας.

Για την ιδιοκτησία και την ομάδα διαχείρισης,

Nick the Greek

Link to comment
Share on other sites

"το Shipfriends δεν θα βρίσκεται εδώ για πάντα "

ΕΓΩ το ταπεινό μέλος των 40 περίπου ποστς, που ποτέ δεν έδωσα μια πληροφορία, μια φωτογραφία, κάτι τέλος πάντων , παρά μόνο ερωτήσεις/απορίες,

ΕΓΩ ο κάτοικος καρδίτσας που βλέπω θάλασσα λίγες φορές το χρόνο,

ΕΓΩ που μ'αρέσουν τα πλοία και ξέρω 5 πράγματα, αλλά αν εγω ξέρω 5 - εσείς γνωρίζετε 500000,

ΕΓΩ λοιπόν, ο μικρός και ασήμαντος, ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ πως το shipfriends θα υπαρχει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ , όσο τουλάχιστον υπάρχουν πλοία !

Σας ευχαριστώ θερμά όλους σας !!

Με απεριόριστη εκτίμηση, ευγνωμοσύνη και αγάπη,

Φ.Σ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φαιδρέ Εγκάθετε καί παν-άξιε (παρά τάς περί τού αντιθέτου δηλώσεις σου) Nick The Greek επειδή,παρ'όλο που κατά καιρούς εξαφανίζομαι εκ τού site γιά τεχνικούς κυρίως λόγους,τό παρακολουθώ πάντα,έστω και σάν επισκέπτης (όταν δέν μπορώ να κάνω login γιά να συμβάλω σέ κάποια συζήτηση),αυτό το τελευταίο "το Shipfriends δεν θα βρίσκεται εδώ για πάντα" μέ ξάφνιασε κάπως καί φοβήθηκα μήπως μάς προετοιμάζεις γιά κάτι δυσάρεστο.Γιατί γιά όλους εμάς που μάς αρέσουν τά πλοία και τά θαλασσινά ταξίδια,τό να εκλείψη το shipfriends θά ήταν πολύ σημαντική απώλεια,αφού είναι τό διαδικτυακό meeting point μας (που κατά καιρούς βοηθά επίσης να γίνωνται και πραγματικές συναντήσεις καί να βρισκόμαστε από κοντά μιά μεγάλη παρέα).

Οπότε εγώ το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι τά 4 χρόνια να γίνουν 104 καί 204 καί ακόμα παραπάνω,καί επίσης να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σέ όσους ασχολείστε μέ την λειτουργία και την διατήρηση αυτού τού site γιατί ξέρω ότι μιά τέτοια δουλειά απαιτεί χρόνο και υπομονή και μεράκι...

Χρόνια πολλά καί -όπως λέγει και ο Νιόνιος "νά'μαστε όλοι μας καλά πάντα ν'ανταμώνουμε" (διαδικτυακώς τε καί πραγματικώς)!

Ο δαίμων (όχι τού τυπογραφείου :D ) Hastaroth

Link to comment
Share on other sites

Εύχομαι να τα εκατοστίσουμε.:) Γιατί εδώ βρήκαμε μια παρέα με τα ιδία ενδιαφέροντα αλλά και τρέλα. Σε οποίον άλλο γνωστό να πεις ότι το χόμπι σου είναι τα βαπόρια σε νομίζει για «τρελό».:mad:

Όσο για "το Shipfriends δεν θα βρίσκεται εδώ για πάντα", νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι η ζωή κάνει το κύκλο της.;)

Όλα ξεκινάνε μια στιγμή (γέννηση-01/03/05) και κάποτε όλα τελειώνουν (θάνατος-ελπίζω να απέχει πολύ).:(:confused:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ από την πλευρά μου, θα ήθελα να επισημάνω, όχι όσα είναι το shipfriends, αλλά όσα μου προσέφερε αυτό σε αυτά τα 4 χρόνια ζωής του. Κάτι το οποίο δεν είχα συνειδητοποιήσει πλήρως, αν και δεν ήταν μυστικό. Ποτέ δεν φανταζόμουνα -σε αυτή την έκταση- την απεραντοσύνη της θάλασσας και του πολιτισμού της. «Κλεισμένος», όπως και οι περισσότεροι από εμάς, στον μικρόκοσμο της ακτοπλοϊας ανακάλυψα αυτή την απεραντοσύνη. Μέσα από τις ιστορίες, τις διηγήσεις, τα γεγονότα, τις προβλέψεις…ανακάλυψα τις πραγματικές διαστάσεις της ναυτιλίας. Μιας ναυτιλίας που δεν σταματάει στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας…αλλά απλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου…και δεν μιλάει μόνο Ελληνικά. Πλοία, εταιρείες, μεταφορές, εμπορεύματα, ναύλοι, σκραπ, ναυπηγεία, άνθρωποι, λιμάνια, πειρατές, πόλεμοι, ναυάγια και άλλα τόσα που ξεχνάω. Και αυτό είναι το δικό μου μεγάλο κέρδος από την συμμετοχή σε αυτό φόρουμ.

Θεωρούμε την αυτονομία μας ως site και το αδέσμευτο της κρίσης μας, σαν αγαθά που πρέπει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Νομίζω ότι αυτή η αποστροφή του Nick είναι και η «σημαία» αυτού του φόρουμ. Η ανεξαρτησία γνώμης. Βεβαίως πάντα υποκειμενική είναι η γνώμη, αλλά όχι εμπαθής και κακόβουλη. Λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά απουσιάζει η σκοπιμότητα και η εμπάθεια.

Άντε...και του χρόνου να είμαστε καλά και να τα ξαναπούμε.:)

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ SHIPFRIENDS !!!:D

αν και ''νέος'' ακόμα χωρίς πολλά πόστ από την πρώτη στιγμή που γράφτηκα ένιωσα την ζεστασιά και την φιλοξενία του φόρουμ που εσείς όλοι προσφέρετε απλόχερα με την φοβερή και σοβαρή δουλειά που κάνετε και σας αξίζει ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ

και επλίζω να αργίσει η στιγμή που αυτό το forum θα σταματήσει να λειτουργεί

και κάτι τελευταίο σε μια εποχή που τα ΠΑΝΤΑ εξαγοράζονται το shipfriends παραμένει πιστό στην πορεία που έχει χαράξει !!!

Link to comment
Share on other sites

πραγματι (που θα ελεγε και καποιος παλιοτερα) το κειμενο του Nick ειναι το καλυτερο επετειακο απο οσα εχουμε δει, για καθε ειδους επετειο, τα τεσσερα χρονια που υπαρχει το Shipfriends. τα ειπε ολα.

για μενα το shipfriends ειναι ενα ωραιο ταξιδι. περα απο το οτι ειδαμε οτι υπαρχουν και πολλοι αλλοι που εχουν hobby τα πλοια και δεν εχουν τιποτα το περιεργο ή το αλοκοτο, καναμε νεους φιλους, γνωρισαμε (και το γνωρισαμε παει και στη live και στην on line γνωριμια) ενδιαφεροντες ανθρωπους και μαθαμε πραγματα. ακομη και οσοι ειχαμε καποια οικογενειακη σχεση με τη ναυτιλια, βρηκαμε την δυνατοτητα να μαθουμε παρα πολλα και να μας λυθουν αποριες για τη ναυτιλια στο συνολο της. ισως θα ελεγα τα πιο σημαντικα κομματια του shipfriends να ειναι και τα πιο αγνοημενα (τεχνικα ζητηματα ποντοπορος, θεσμικα, ιστορικα κλπ) που εκει μαθαινεις να καταλαβαινεις τι ειναι αυτο που σου αρεσει.

αυτο το ταξιδι σιγουρα αλλαξε πολλα πραγματα στους περισσοτερους απο εμας και στον τροπο που μοιραζουμε τον ελευθερο χρονο μας και στον τροπο που βλεπουμε καποια πραγματα. οταν αυτο το ταξιδι τελειωσει οι περισσοτεροι θα εχουμε πολλα πραγματα να θυμομαστε, αλλα ευχαριστα, αλλα δυσαρεστα (ναι υπαρχουν παντα τετοια στη ζωη;)) αλλα σιγουρα πραγματα που μας δενουν.

Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.

Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·

και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,

πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο

Link to comment
Share on other sites

...αυτο ηταν ενα link που ειχα βρει σε καποιο site και με οδηγησε στο www.shipfriends.gr :) Απο τοτε λοιπον δεν ξεκολησα για καλη/κακη σας/μας τυχη:D

Θελω να επισημανω κυριως,ποσο σημαντικο ειναι να βρεις ατομα να συζητας το χομπι σου,και μαλιστα ενα χομπι που δεν ειναι δα και τοσο συνηθισμενο.Μαλιστα για εμας,τους 'εξω' απο το ναυτικο επαγγελμα,εχει ακομα περισσοτερη σημασια,αφου το forum αποτελεσε(&αποτελει) τον μονο τροπο εκφρασης της αγαπης μας για τα πλοια.(τα γνωστα ''μα καλα τι σου αρεσει στα πλοια η τι βρισκεις να πηγαινεις κ να καθεσαι στο λιμανι''νομιζω ειναι κοινα σε ολους μας).

Επισης θελω να σταθω σε 3 βασικες παραμετρους που κανουν επιτυχημενο κ ξεχωριστο το forum μας!

1.

Θεωρούμε την αυτονομία μας ως site και το αδέσμευτο της κρίσης μας, σαν αγαθά που πρέπει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

2.Mods και Admins που συντονιζουν αψογα ολες τις συζητησεις,(δεν ειναι γλυψ γλυψ:D,ειναι η πραγματικοτητα που πιστευω ολοι μας εχουμε αντιληφθει;)).

3.Εστω κι απο τυχη,νομιζω οτι υπαρχει ενα υψηλο επιπεδο(συμπεριφορας-λογου-κρισης-σκεψης)απο ολους εμας-τα απλα μελη,που αναμφισβητητα βοηθα στην πολυ καλη ροη των θεματων και των εποικοδομητικων συζητησεων που κανουμε.

Αυτα τα ολιγα απο μενα...

Χρονια πολλα πολλα στο shipfriends,ευχομαι ειλικρινα να τα εκατοστησει!

ΥΓ.Ειμαι ο NHSOS XIOS και μολις τελειωσα:D

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά στο site και από εμένα......

στο site αυτό που βρήκα τυχαία στις 03-03-2005 και από τότε καθημερινά το επισκέπτομαι (αλλά έγινα μέλος πολύ αργότερα)

στο site αυτό που επάξια έχει πάρει την πρώτη θέση στον υπολογιστή μου

στο site αυτό που μου έμαθε πράγματα για την μεγάλη μου αγάπη, τα πλοία, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν άγνωστα

στο site αυτό που με ανέχεται να γράφω κάθε τρεις και λίγο ότι είχε απαγορευτικό για το ιπτάμενο 23 από τον Άγιο Κωνσταντίνο:D:D

στο site αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ για την όμορφη παρέα που μας κρατάει αυτά τα 4 χρόνια

στο site αυτό εύχομαι καλά ταξίδια στη θάλασσα του internet

και στους admins-mods ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανοχή και την υπομονή τους.

Καλή συνέχεια...

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά στο site, αλλά και χρόνια πολλά σε όλους εμάς, που είμαστε το site.

Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, όλοι βοηθούν ώστε να μαθαίνουμε περισσότερα για την αγάπη μας.

Ένα site που δημιουργήθηκε για να στεγάσει την "τρέλα" μας.

Εδώ έκανα φίλους, χάρηκα αλλά και στεναχωρήθηκα με πράγματα που διάβαζα...

Ελπίζω να μου κρατάει παρέα για πολλά χρόνια ακόμη και κάθε χρόνος που περνάει, να προστίθενται και άλλα μέλη, με την ίδια αγάπη για τα πλοία!

Link to comment
Share on other sites

Χρονια Πολλα σε ολουs

Χρηστες, Mods και Admins.

Καλα ο Νικ εγραψε ολοκληρο κατεβατο γιατι πανικβληθηκατε με την τελευταια φραση :D Ακομα αντεχει η λαμαρινα μας. ;)

Αντε απο του χρονου νηπιαγωγειο και μετα δημοτικο να μορφωθουμε.

Link to comment
Share on other sites

Χρονια πολλα και απο εμενα στο φορουμ.

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους φιλους που επισκεπτονται το φορουμ και ουσιαστικα αποτελουν τη δυναμη του.

Μεσα απο το χωρο αυτο εμαθα πραγματα για τα πλοια αλλα και για την ναυτιλια γενικοτερα,γνωρισα ανθρωπους με την ιδια κοινη τρελα,Μεχρι τοτε νομιζα οτι ημουν ο μονος με αυτο το hobby.

Ελπιζω αυτος ο χωρος να συνεχισει να υπαρχει για πολυ καιρο ακομα και να φιλοξενει το κοινο μας παθος.

Link to comment
Share on other sites

Shipfriends: Ένα τεράστιο παζλ στο οποίο κάθε μέλος προσθέτει το δικό του κομμάτι και όλοι μαζί απολαμβάνουμε την εικόνα που σχηματίζεται. Μια εικόνα γεμάτη μεράκι, αγάπη, πληροφορίες, γνώση, εμπειρία, χρώμα, χιούμορ, πνεύμα, μια εικόνα γεμάτη θάλασσα! :)

Link to comment
Share on other sites

"Χρόνια πολλά στα παιδιά που ονειρεύονται,

χρόνια πολλά στα παιδιά που δεν τρώνε την φόλα ;),

χρόνια πολλά στα παιδιά που τα θέλουνε όλα :)."

Xρόνια πολλά shipfriends. Κeep walking... με την ίδια σοβαρότητα, την ίδια αξιοπιστία, την ίδια εγκυρότητα. :)

Ευχαριστώ για την φιλοξενία, και εύχομαι "να μας έχει ο θεός γερούς" και να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και από μένα στο φόρουμ και στα μέλη του! Να είμαστε όλοι καλά να συζητάμε, να μαθαίνουμε, να τσακωνόμαστε και πάνω από όλα να χαιρόμαστε αυτό που αγαπάμε! Τη θάλασσα και τα βαπόρια.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινώντας πριν 4 χρόνια να γράφω σαν τον Παπαδάκη στο 3 στον αέρα με μαλλί και μαύρο μουστάκι αντί φαλάκρας και ασπρων τριχών που έχω τώρα:P ουδέποτε είχα φανταστεί οτι μέσα από ετούτο εδώ το ίδρυμα θα γνώριζα καλούς φίλους , θα μαθαίνα τόσα πολλά και θα ωρίμαζε ο τρόπος σκεψης μου επί του χόμπυ μας.

Λειτούργησε ως μεθαδόνη για την απεξάρτησή μου από το σινεμά(που δεν πατάω ποτέ), λειτουργησε εκτονωτικά όταν σε στιγμές ψυχικής έντασης έμπαινα και έβλεπα τον proud να αναρτεί φώτο του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στο 9 της Πάτρας, λειτουργησε συντροφικά όταν η συντροφός μου με εγκατέλειπε για χάρη θαυμασμού των βιτρίνων με burberry και louis vuitton και λειτούργησε απολογιτικά για το ότι έστησα 10 πεινα΄σμένους φίλους έξω από την μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας καθυστερώντας στο ραντεβού(το άλλο ότι είμαι απο ικαρία το βαρεθηκαν πια) και για το ότι έχω να πάω 2 μήνες στο μαγαζί που απαγγέλει το ίνδαλμα Γιώργος Καμπουρίδης:D

Πέραν της πλάκας όμως και για να σοβαρευτώ (ίσως είναι η πρώτη απόπειρα να σοβαρευτω σε εγκαινια,επέτειους,γαμους και βαφτίσια:o) ο nick τα είπε όλα σε 3 παραγραφους.Το ίδρυμα αυτό μετά από 4 χρόνια διατηρεί στοπ ακεραιο τις βασικές του ιδέες και αρχές με αποτέλεσμα να είναι συνεπέστατο απεναντι στο αναγνωστικο του κοινό. Είναι ένα αφιλοκερδές ίδρυμα, κι απόδειξη αυτού ότι απουσιαζουν διαφημισεις όπως είπε κι ο νικ κι ότι πολλά μέλη μας ανεβάζουν δωρεαν τα 3d επιτευγματα τους ή τις φωτογραφίες τους.Αν δεν ήταν θα ήμουν ο πρώτος που θα την έκανα για την προτερη χομπιστικη μοναξιά μου.

Από την άλλη η συμμετοχη ΟΛΩΝ των μελών του και παρα τον ερασιτεχνικο του χαρακτήρα του μαγαζιού έχει εξασφαλίσει ποιοτητα,σοβαρότητα, πλουσια θεματολογία επίκαιρες απόψεις και καλοπροαίρετες πάντα κριτικες στο μετρο που αρμοζει και μακριά από σκοπιμότητες.

Εδώ είναι ο καφενές όλων όσων η συνείδηση τους βρέχεται από θάλασσα και η ευχή μου είναι να συνεχίσει και στο μέλλον έτσι με τον ίδιο σεβασμό στο θαλασσινο περιεχόμενο.

Όσο για την τελευταία παραγραφο ο Νικ είπε μεγάλη κουβέντα. Όλα τα πράγματα έρχονται και παρερχονται καποια στιγμή γι αυτό απολαμβάνεις αυτό που μπορείς σήμερα.

Και για να φύγει η σοβαρότητα μου επιτέλους γιατί δεν αντέχω , εδώ χάθηκε η Μπέσυ Αργυράκη από την μουσική σκηνή το shipfriends θα την γλυτώσει?:D

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

καλε ,αφηστε τα "μακαβρια"ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Να πω και γω με τη σειρα μου οτι καταλαθος σας βρηκα και γινατε καθημερινη επισκεψη !

Ως ασχετο με τα ναυτιλιακα μελος εγραψα καποιες φορες και χαζομαρες απο αγνοια "ντρεπομαι αλλα το λεω"εκεινο ομως που ειναι σημαντικο για μενα (τα υπολοιπα τα ειπαν οι προηγουμενοι ,μην τα ξαναγραψω)ειναι οτι παρολες τις "κοτσανες "που πεταξα ,ολα τα μελη με αντιμετωπισαν με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ(κι ας γελανε τωρα που το διαβαζουν)και σε καθε απορια μου υπηρχε καποιος να μου απαντησει!Εχω δει και αλλα site ΑΥΤΟ ομως στα δυο χρονια τωρα που σας γνωριζω δεν εχασε ποτε την σοβαροτητα του καθως και τα σταθερα μελη του !Παντα με γνωσεις στο αντικειμενο και εγκυροτητα!

Πιστευω λοιπον οτι οσο υπαρχουν οι ανθρωποι που αγαπουν τη θαλασσα και εφτιαξαν αυτο το site ΤΟ SHIPFRIENDS ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! κι αν σταματησουν καποια μελη ,σιγουρα θα υπαρχουν αξιοι συνεχιστες .....

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

Link to comment
Share on other sites

Για να μην κατηγορηθώ της απουσίας αλλα και επειδή με "μπροντηξαν" με δίκαννο να γράψω και εγώ ας πω και εγώ τις ευχές μου αλλα και τον λόγο μου για τούτη την τετραετία.

Ήταν οι καιροί που δεν ταξίδευα ακόμα όταν αποφάσισαν να με χρίσουν moderator. Το γιατί δεν ξέρω. ΕΞ αλλου είμαι ο πιο ευγενικός στα προσκήνια. Ισορροπίες βλέπεις. Εκ τότε όμως άλλαξα τουλάχιστον 7 χώρες, άπειρα computer, άπειρες σκεπές και διατροφικές συνήθειες. Μια έμεινε όμως και αυτή δεν ήταν η παρακολούθηση των Ιονιων Νήσων ούτε οι φωτογραφίες του Κεφαλλονιά. Ήταν το υπομονετικό άνοιγμα των δεκάδων post καθημερινά από τους φίλους.

Γιατί μονο φίλοι ανήκουν στο shipfriends, φίλοι της θάλασσας και των παπορων. Φίλοι με τους οποιους ευγενικά ανταλλάσσουμε απόψεις και προσθέτουμε έναν λίθο στην τεχνογνωσι" του hooby ή της δουλειάς μας. (ή για άλλους και τα 2).

θα γκρινιάξω γιατί το έχω να είμαι παραπονιάρης, ότι το shipfriends θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για τον χώρο και ειδικά τον εκτος ακτοπλοΐας. Και λέγοντας shipfriends εννοώ τους χρηστες του. Γιατί μονο αυτοί μετράνε για την ύπαρξη του αλλα και το ήθος και επίπεδο. Τα αφεντικά και οι συνάδελφοι mods απλά οδηγίες πλεύσης δίνουν. Και ως τώρα η ιστορία έχει δείξει ότι έχουν βγει ολοσωστες και χωρίς φουρτούνες.

Χαίρομαι για την αντικειμενικότητα του site αλλα και των απόψεων. Χαίρομαι για 4 χρονια όπου περισσότερο επικράτησε η κακή διαχείριση λόγου με αποτέλεσμα προστριβές παρα άμεσα συμφέροντα και περιπλοκότητες.

Κακά τα ψέματα βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ που οι γραμμές ισορροπίας είναι πολύ λεπτές. Αλλα 4 χρονια βλέπω πως βαδίζουμε σωστά.

Επικροτώ και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Προκαλώ χρηστες της παρέας μας αλλα και όσους μας παρακολουθούν να επεκταθούν, να πουν άφοβα την γνώμη τους (πάντα αντικειμενικά), να αφήσουν εγωισμούς και προσωπικά στην άκρη, και να εκφράσουν μέσα από την ανωνυμία του δικτύου την εμπεριστατωμένη γνώμη τους. Την θέλουμε ώστε να διαπραγματευτούμε την αλήθεια.

θέλουμε τις ιδέες σας για αλλα 4 χρονια. Και όχι μονο περί του Kεφαλλονιά αλλα και άλλων καραβιών και εταιρειών που δεν βλέπουμε όλοι καθημερινά.

Καλή συνεχεια για όσο κρατήσει το hobby το οποιο νομίζω πως μονο οι χρηστες μπρόουν να βοηθήσουν ώστε να διαιωνισθεί το shipfriends. Με το μεράκι, την όρεξη, την προσοχή και την ενασχόληση τους.

Χρονια πολλά να τα εκατοστήσουμε, υγεία και καλές θάλασσες διαδικτυακές και μη!

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά στο www.shipfriends.gr και σε όσους συμμετέχουν σε αυτό με χρόνο, κόπο, αφιλοκερδώς, με συζητήσεις, πληροφορίες, φωτογραφίες ή ως απλοί θεατές, όλοι με τον τρόπο τους, αλλοί πιο πολύ και άλλοι λιγότερο.

Εμένα αυτό που μου πρόσφερε ήταν η αρμύρα της θάλασσας που μπήκε μέσα στο σπίτι, στην δουλειά, και στην καθημερινότητά μου, μα πάνω από όλα, αληθινούς και ανιδιοτελείς φίλους (χωρίς απαραίτητα οπτική γνωριμία) που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...